12/12 στις 12.12 π.μ.: Έρχεται μια σπάνια Παγωμένη Πανσέληνος με ουράνια «συνάντηση κορυφής»

115 Views
12/12 στις 12.12 π.μ.: Έρχεται μια σπάνια Παγωμένη Πανσέληνος με ουράνια «συνάντηση κορυφής»
Δείτε Video

Πανσέληνος του Δεκεμβρίου ονομάζεται Παγωμένη και φέτος θα λάμψει τα μεσάνυχτα ανάμεσα στις 11 και 12 του μήνα με «κωδική» χρονική στιγμή στις 12/12 στις 12.12 π.μ. Το όνομά της προέρχεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα που μπαίνει επίσημα σε λίγες μέρες, ωστόσο η συγκεκριμένη, φετινή Πανσέληνος έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα: Συμπίπτει με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, μια πλανητική συνάντηση ή ένα ουράνιο «φιλί» όπως αποκαλείται πιο λυρικά, ανάμεσα στον Κρόνο και την Αφροδίτη. Γεγονός που σημαίνει ότι απόψε στον νυχτερινό ουρανό οι δύο αυτοί πλανήτες θα φαίνονται απόψε ασυνήθιστα πιο κοντά στη Γη αλλά και ο ένας στον άλλο.
Άλλες ονομασίες που έχουν δοθεί στην Πανσέληνο του Δεκεμβρίου είναι η Πανσέληνος της Φράουλας, του Μελιού, του Τριαντάφυλλου και της Μεγάλης Νύχτας καθώς έρχεται σε μια περίοδο που όχι μόνο αρχίζει η παγωνιά, αλλά επιπλέον οι νύχτες διαρκούν περισσότερο και είναι πιο σκοτεινές.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο με μια Πανσέληνο και Έκλειψη του 2015: 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα
4 Views

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/1) στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στο Μαρούσι, στο κέντρο της Αθήνας και στην Αγία Παρασκευή άγνωστοι πυρπόλησαν συνολικά 18 οχήματα.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ