Big 4: Οι εντάσεις, οι ατάκες, η απομόνωση Μαρινάκη και η απάντηση Σαββίδη

144 Views
Big 4: Οι εντάσεις, οι ατάκες, η απομόνωση Μαρινάκη και η απάντηση Σαββίδη
Το παρασκήνιο και όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες στη συνεδρίαση των Big 4 στη «Μεγάλη Βρετανία»
Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Big 4 με τους απεσταλμένους των FIFA/UEFA, τους προέδρους των ΕΠΟ και Super League και τον υφυπουργό Αθλητισμού. Το παραδέχθηκε άλλωστε δημοσίως και ο εντεταλμένος των διεθνών ομοσπονδιών Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος αποχωρώντας από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» τόνισε ότι αν λέγονταν στην πατρίδα του την Αυστρία, όσα ειπώθηκαν εντός της αίθουσας, η προσβολή θα κρατούσε για χρόνια. Όπως τόνισε όμως «εδώ είναι Ελλάδα, διαφορετική νοοτροπία».
Το είπε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σχολίασε αμέσως μετά το φινάλε του πολύωρου ραντεβού ότι «ήταν ένα τετράωρο έντασης. Εγινε ντέρμπι». Κι η αλήθεια είναι πως οι τόνοι ανέβηκαν σε ορισμένες στιγμές και δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι οι επικεφαλής των ΠΑΕ ΠΑΟΚΟλυμπιακούΑΕΚ και Παναθηναϊκού, κκ. Ιβάν ΣαββίδηςΒαγγέλης ΜαρινάκηςΔημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος, αντιστοίχως, βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα και συζήτησαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί ένα βήμα προόδου, έστω κι αν επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η... απομόνωση του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη ως προς τη ρητορική, την πολεμική και τη «λογική του χάους» που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα.
Απομόνωση Μαρινάκη
Αυτό το οποίο κατέδειξε η συνεδρίαση των Big 4 είναι πως ο Μαρινάκης, ο οποίος ήταν φανερά εκνευρισμένος, δεν βρήκε κανένα στήριγμα και κανέναν σύμμαχο εντός του μίτινγκ, που να ήταν διατεθειμένος να υποστηρίξει τις θέσεις που διάβασε ο επικεφαλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αλλωστε, όπως φάνηκε, οι τρεις από τους τέσσερις του Big 4 πήγαν με στόχο έναν ειλικρινή διάλογο κι όχι έναν μονόλογο γραμμένο σε χαρτί.
Ακόμη και ο υποτιμητικός και προσβλητικός τρόπος με τον οποίο απευθυνόταν ο Μαρινάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, όπως και το ύφος που είχε απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη. Κι αν για τους Ελληνες παριστάμενους ήταν αναμενόμενο κάτι τέτοιο, οι εκπρόσωποι των διεθνών οργάνων εξεπλάγησαν με αρνητικό τρόπο.
Η απάντηση Σαββίδη
Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης αντιμετώπισε απαξιωτικά τις αναφορές Μαρινάκη περί των σχέσεων ΠΑΟΚ - Ξάνθης. Αντιπρότεινε μάλιστα να διερευνηθούν οι σχέσεις του Ολυμπιακού με ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κι έχουν ανταλλαγές δανεικών ή υπέρογκες αγοραπωλησίες παικτών. Τόνισε επίσης: «Τόσα χρόνια ακούγαμε τους κυρίους Μαρινάκη και Θεοδωρίδη να μας λένε "μην κλαίτε επενδύστε". Και τώρα αυτοί κλαίνε. Οπότε τους συμβουλεύουμε να επενδύσουν». Ο Ιβάν Σαββίδης είχε απάντηση και στα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την ιδιότητα με την οποία έδωσε το «παρών» στη συνάντηση, υπενθυμίζοντας του πως είναι ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ.
«Ερχεται παπάς;»
Από εκεί και πέρα, αξίζει να τονιστεί πως οι απεσταλμένοι των FIFA/UEFA προσπάθησαν να πείσουν τους Big 4 να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο, ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, στις εκλογές της ΕΠΟ. Ωστόσο μια ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη, με αφορμή κι ένα σχόλιο του Ζόραν Λάκοβιτς πέρι λόμπι στις εκλογές της ΕΠΟ, τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το ζήτημα. «Κύριε Λάκοβιτς, θα ήθελα μια παρατήρηση για αυτό που είπατε για λόμπι στις εκλογές της ΕΠΟ. Οι εκλογές σε UEFA και FIFA πως γίνονται; Μήπως φέρνετε παπά και τραβάει κλήρο; Τα πιο ισχυρά λόμπι είναι στις δικές σας εκλογές. Στην ΕΠΟ θα γίνουν εκλογές κανονικά όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ, ο νόμος και οι κανονισμοί»». Οι ιθύνοντες των διεθνών ομοσπονδιών προφανώς δεν είχαν να αντιτείνουν κάτι ως προς το επιχείρημα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ.
Ζήτησε σεβασμό ο Μελισσανίδης
Μάλιστα ο Μελισσανίδης μίλησε σε αυστηρό ύφος προς τους απεσταλμένους των FIFA/UEFA λέγοντας: «Η ΑΕΚ λέει "ναι" σε όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο ανταγωνιστικό. Φτιάξτε τη διαιτησία καλύτερη όπως εσείς γνωρίζετε, εμείς είμαστε μαζί σας, αλλά θέλω και μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο από εσάς. Βρίσκεστε στη χώρα μου τρία χρόνια. Τι έχετε κάνει; Εχετε αποτύχει. Σαν Ελληνας επιχειρηματίας και Ελληνας πολίτης δεν δέχομαι αυτή την κηδεμονία. Να συμφωνήσουμε σε όλα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρώτος εγώ. Αλλά εδώ έχετε τέσσερις Ελληνες επιχειρηματίες που πληρώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εσεις πληρώνεστε. Θα ήθελα περισσότερο σεβασμό απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο»...
«Φυλακή θα πας...»
Από την πλευρά του πάντως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εμμένοντας στην ατζέντα του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα, επέμεινε και για άμεσες αλλαγές στην ΕΠΟ. Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έριξε τα βέλη του κατά του παρόντα προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, στον οποίο, σε μια αποστροφή του λόγου του εν μέσω έντασης, είπε σύμφωνα με πληροφορίες: «Αντε τελείωνε. Τι είναι αυτά που λες; Δεν υπάρχουν αυτά που λες. Φυλακή θα πας για αυτά που έχεις κάνει στην ΕΠΟ».
Επίσης, ο Μαρινάκης επέμεινε και στο θέμα του αρχιδιαιτητή ζητώντας άμεση αντικατάσταση του Περέιρα. Κι εκεί οι FIFA/UEFA ζήτησαν να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής κάτι όμως που δεν συνέβη. Με την αντικατάσταση Περέιρα πάντως ήταν σύμφωνος και ο Μελισσανίδης δίχως όμως να μιλήσει υποτιμητικά. Οσο για τον Γιάννη Αλαφούζο είπε πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν «έχουν γίνει σοβαρά βήματα προόδου και τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα».
Οι αποφάσεις
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ αλλά και από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών τέσσερις είναι οι βασικές αποφάσεις που πάρθηκαν:
1) Εκλογές στην ΕΠΟ για ανάδειξη νέας διοίκησης το καλοκαίρι του 2020 (πιθανότατα τον Ιούνιο) κι όχι τον Οκτώβριο.
2) Ξένοι διαιτητές σε περισσότερα ματς, όχι μόνο στα ντέρμπι όπως ισχύει σήμερα, αλλά και σε κρίσιμα παιχνίδια ακόμη και με χαμηλότερου βεληνεκούς ομάδες, όπως επίσης και παρουσία αλλοδαπών ρέφερι σε όλα τα ματς των πλέι οφ ανεξάρτητα από τους αντιπάλους.
3) Αλλαγή αρχιδιαιτητή το καλοκαίρι καθώς θα αποχωρήσει ο Βίτορ Μέλο Περέιρα. Στην ηγεσία της διαιτησίας όμως θα παραμείνει ξένος αρχιδιαιτητής.
4) Θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση των Big 4.
Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε από τις FIFA/UEFA ότι η επιτροπεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση
49 Views

Οι κοροναϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Τι είναι η χοληστερόλη. Πώς την χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Πότε υπάρχει πρόβλημα
35 Views

Η χοληστερόλη είναι ένας τύπος λίπους (λιπιδίου) στο αίμα. Τα κύτταρα χρειάζονται την χοληστερόλη και ο οργανισμός παράγει όλη όση απαιτείται. Αλλά παίρνετε επίσης χοληστερόλη από το φαγητό που τρώτε.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ετοιμότητα ο Ελληνικός Στόλος ''φονιάδες του Αιγαίου''. Μήνυμα προς στην Άγκυρα
30 Views

Σε θέσεις μάχης είναι οι ''φονιάδες του Αιγαίου'. Η Ελλάδα απαντά στρατιωτικά στις κινήσεις των Τούρκων την στιγμή που προκαλούν σε όλα τα επίπεδα. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ''συνθήκες πολέμου'' στο Αιγαίο, αλλά η Αθήνα στέλνει την ίδια στιγμή ηχηρό μήνυμα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και FIFA-UEFA
26 Views

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπέγραψαν το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 σήμερα στο Αιγαίο
22 Views

Για ακόμη μία μέρα οι Τούρκοι προχωρούν σε προκλήσεις στο Αιγαίο αφού το πρωί τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από κατοικημένα και ακατοίκητα ελληνικά νησιά, ανεβάζοντας τις υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου στις 108.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
Οκαιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
33 Views

Μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη μας Μιχάλη Σεΐτη
21 Views

Βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και μπορεί τα περισσότερα φλας των ΜΜΕ να πέφτουν πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δύο εβδομάδες μετά την τέλεσή τους ξεκινούν και κάποιοι άλλοι αγώνες. Σε αυτούς οι αθλητές που συμμετέχουν όχι μόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα μετάλλιο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρουν σε όλους μας μαθήματα ζωής. Ο λόγος γίνεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που μπορεί να μην έχουν την μεγάλη προβολή αλλά στο Τόκυο το 2020 όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη
25 Views

Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα σε στέκια τοξικοεξαρτημένων της Θεσσαλονίκης. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ένας 28χρονος Αλβανός, που χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως ηγετικό του στέλεχος, κι ένας 19χρονος -ελληνικής καταγωγής- συνεργός του.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε 15 Αφγανούς
29 Views

Μία ακόμη κινηματογραφική καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η καταδίωξη ξεκίνησε από την Κομοτηνή, περίπου στις 3:30. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα περιπολικού της περιοχής. Η καταδίωξη συνεχίστηκε από σταθμούς της Καβάλας και στο ύψος της Ασπροβάλτας ανέλαβαν τα περιπολικά της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σε κλοιό από το ΠΑΜΕ και τα ΜΑΤ – Απαγόρευση σε δημοσιογράφους
21 Views

Αστυνομικές δυνάμεις είναι ήδη παραταγμένες στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, όπου διεξάγεται σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στόχος είναι να αποφευχθεί τυχόν εισβολή στο συνέδριο ή επεισόδια. Αποκλεισμένες είναι όλες οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ξεκοκκίνισαν» 64.717 δάνεια
28 Views

Τις 63.793 έχουν φτάσει οι ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών δανείων από διμερείς διαπραγματεύσεις των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αυξήσει το αποτέλεσμα, πιέζοντας και προς την πλευρά της ένταξης στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρέη στην εφορία: Ξεκινά από αύριο η πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις
33 Views

Tη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και σε 24 ή ακόμη και σε 48 μηνιαίες δόσεις βεβαιωμένες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές προς την εφορία, οι οποίες την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019, θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, από αύριο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών.

Περισσότερα ...