«Συνέτριψαν τον Ιονέσκο»: Επιστολή του Αλέκου Γιωτόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού για την απόρριψη των αιτημάτων του για άδεια

165 Views
«Συνέτριψαν τον Ιονέσκο»: Επιστολή του Αλέκου Γιωτόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού για την απόρριψη των αιτημάτων του για άδεια
Στις 3 Νοεμβρίου του 2018 έκανα την όγδοη αίτηση για τακτική άδεια. Μετά από διάφορα επεισόδια και καθυστερήσεις, το Συμβούλιο, αποτελούμενο απ’ τον εισαγγελέα κ. Ν. Ποιμενίδη, τον διευθυντή κ. Ι. Καζλάρη και την κοινωνική λειτουργό κ. Σ. Ασημακοπούλου, την απέρριψε ομόφωνα στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019. 

Επειδή οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωσή μου εκπληρώνονται όλες, ο κ. εισαγγελέας σκαρφίστηκε μια πρωτότυπη μέθοδο στρεψοδικίας. Ισχυρίζεται ότι ναι μεν η συμπεριφορά μου στη φυλακή είναι άψογη, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα προσποίησης για να πετύχω τα ωφελήματα της άδειας! Ναι, σωστά διάβασες, αναγνώστη. Προσποιούμαι τον καλό επί 17 χρόνια χωρίς να με έχει πάρει χαμπάρι κανείς, εκτός απ’ τον κ. εισαγγελέα. Πήρα τέσσερα διπλώματα Μαθηματικών, ένα Master, τελείωσα το Διδακτορικό, με δική μου πρωτοβουλία, χωρίς τη βοήθεια κανενός, μέσα σε άθλιες αντιεπιστημονικές συνθήκες. Με τη διοίκηση της φυλακής εναντίον μου, που προσπάθησε το 2005 να διακόψει τις σπουδές μου και δεν μου έδωσε ποτέ τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχα ανάγκη.
Σήμερα μπορώ να διδάξω σε οποιοδήποτε γαλλικό πανεπιστήμιο, προσέφερα στην έρευνα με τη διδακτορική διατριβή μου, όπως λένε οι καθηγητές μου, αλλά αυτά δεν σημαίνουν ότι είμαι ενσωματωμένος στην κοινωνία, αφού αποδέχομαι έμπρακτα τις αρχές της και εργάζομαι γι’ αυτήν, αλλά κατά τον κ. εισαγγελέα σημαίνει ότι συμμετέχω στο έγκλημα και προσποιούμαι! Τι να πεις; Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Οι άνθρωποι συνέτριψαν τον Ιονέσκο.

Μ’ αυτά που γράφει ο κ. εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής αποκαλύπτει ότι δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται μέσα σ’ αυτήν. Γιατί ένα απ’ τα λίγα καλά της φυλακής είναι ότι σ’ αυτήν δεν μπορεί κάποιος κρατούμενος να προσποιηθεί, να παίξει θέατρο. Λόγω των σκληρών συνθηκών και του συνεχούς κοινοβίου. Αυτή λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός που αποκαλύπτει το ποιόν του κάθε κρατουμένου. Υπάρχουν κρατούμενοι που έχουν κύρος και τους σέβονται ακόμη και οι πιο σκληροί και βίαιοι, και άλλοι που αντιμετωπίζονται με ειρωνεία ή και βία. Οι φύλακες σε κάθε πτέρυγα, που τους συναναστρέφονται καθημερινά, γνωρίζουν τον κάθε κρατούμενο σαν κάλπικη δεκάρα κι απ’ αυτούς αντλούν πληροφορίες τα ανώτερα στελέχη της. Είναι αξιοπερίεργο ότι ο κ. εισαγγελέας αγνοεί τα βασικά.

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι όταν έκανα την αίτηση, ανώτερα στελέχη της φυλακής έλεγαν ότι πρέπει να δοθεί άδεια στον Γιωτόπουλο γιατί τη δικαιούται και έχει αδικηθεί; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι τον Ιανουάριο ο κ. εισαγγελέας εμφανίστηκε ευνοϊκός για την άδεια, στέλνοντας επειγόντως την κοινωνική λειτουργό στο σπίτι της συντρόφου μου για να συντάξει την αναφορά της σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο εισαγγελέας έλεγε «τι σχέση έχει ο Γιωτόπουλος με τους άλλους; Πώς έμπλεξε και βρίσκεται εδώ μέσα;». 
Τι μεσολάβησε, ποιος και τι του μήνυσε και ξαφνικά σε μια μέρα έκανε κωλοτούμπα, μεγαλοπρεπή κυβίστηση που αντιλήφθηκαν οι πάντες; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι με κάλεσαν στο Συμβούλιο στις 30 Μαΐου για να μου πουν ότι περιμένουν να καθαρογραφεί σε λίγες μέρες το βούλευμα του Αρείου Πάγου για τις άδειες, που ήταν ευνοϊκό, για να αποφασίσουν; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι στο Συμβούλιο στις 18 Σεπτέμβρη δεν είπαν λέξη γι’ αυτό, αγνόησαν το περιεχόμενό του και μου είπαν ότι θα με ξανακαλέσουν; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι και στα δύο αυτά Συμβούλια τα άλλα δύο μέλη δεν άνοιξαν το στόμα τους να πουν έστω μια λέξη κάνοντας απλώς τη γλάστρα;

Αν είχαμε Κράτος Δικαίου, η πρωτοκαθεδρία του εισαγγελέα στο Συμβούλιο θα είχε κάποιο νόημα, αφού θα ήταν αδέκαστος. Όταν όμως έχουμε Κράτος Στρεψοδικαίου, όπως σήμερα, το Συμβούλιο διαλύεται. Έχουμε ένα θέατρο του παραλόγου με τον ακατάσχετο μονόλογο του εισαγγελέα σε αναζήτηση της βέλτιστης στρεψοδικίας και τα δύο άλλα μέλη να μην τολμούν ν’ αρθρώσουν λέξη λόγω του βέτο του εισαγγελέα. Το 2013, στην τρίτη και τέταρτη αίτησή μου, η κοινωνική λειτουργός τολμούσε να μιλήσει κι έτσι είχα πάρει μια ψήφο και αν δεν μεσολαβούσε ο Δομοκός θα έπαιρνα και δεύτερη. Σήμερα, έξι χρόνια μετά και με άψογη συμπεριφορά, αντί να έχω περισσότερες, έχω μηδέν ψήφους. Δηλαδή από πλευράς λειτουργίας των θεσμών της φυλακής η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη κι απ’ αυτήν της περιόδου Σαμαρά.
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
Φυλακές Κορυδαλλού

Αλέκος Γιωτόπουλος 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΒ Βασιλόπουλος «παράδοση στο σπίτι» - Νέα συνεργασία με τη SPEEDEX
17 Views

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η φροντίδα για τους πελάτες μας καθώς και η γρήγορη και σωστή εξυπηρέτησή τους, είναι η δική μας προτεραιότητα. Καθημερινά, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άγριο έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία: Άνδρας πυροβόλησε ζευγάρι - Ένας νεκρός, μία σοβαρά τραυματισμένη
16 Views

Έγκλημα με θύμα έναν 77χρονο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ο 68χρονος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά την 72χρονη σύζυγο του θύματος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βρούτσης: Ανοίγει στις 6 Απριλίου η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις
27 Views

Διευκρινήσεις για την στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, και την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του δώρου του Πάσχα στις 30 Ιουνίου, από επιχειρήσεις που έκλεισαν ή πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης και οι διαδικασίες για την επιστρεπτέα προκαταβολή
33 Views

Τις τρεις νέες κατηγορίες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ( ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ παρουσίασε, επίσης, τους όρους καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Βουλευτές, υπουργοί και υφυπουργοί της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους
26 Views

Με μιά ανάρτηση στο Fb, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να διαθέσουν το ήμισυ των μισθών τους για ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέτσας: Η χώρα έχει 36,6 δισ. ταμειακά διαθέσιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση
28 Views

Η ελληνική δημοκρατία έχει 36,6 δισ. ευρώ διαθέσιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα διαθέσουμε αλόγιστα ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για να προσθέσει ότι δεν είναι το μαξιλάρι του Σταικούρα όπως δεν ήταν και του Τσακαλώτου.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως διεξήγαγε επιτυχή δοκιμή πυραύλων
24 Views

Επιτυχής ήταν η τελευταία δοκιμή πολύ μεγάλων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων που πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη, μετέδωσαν σήμερα κρατικά βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Καστοριά: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή εισαγγελέα για τον θάνατο της 41χρονης
24 Views

Τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό, και όχι μόνο, περιβάλλον της 41χρονης που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό σε χωριό της Καστοριάς ζήτησε ο εισαγγελέας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που ήδη διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς Νίκος Καραμολέγκος ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες με ειδική στόχευση.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος
47 Views

Πέθανε σήμερα Δευτέρα ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος σε ηλικία 98 ετών. Ο Μανώλης Γλέζος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στις 13.15 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ατελείωτες ουρές σε Θεσσαλονική και Λάρισα έξω από τράπεζες (Photos)
24 Views

Κόντρα στις απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα μεγάλος αριθμός πολιτών στήθηκε στην ουρά έξω από τράπεζες στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα χωρίς ωστόσο να τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Έκοψαν στον ΑΕΡΑ γιατρούς σε ΑΝΤ1 και ΕΡΤ με «άνωθεν» εντολή [ΒΙΝΤΕΟ]
146 Views

Κλεισμένος όλη μέρα κι εγώ σπίτι σε καραντίνα, όπως όλη η Ελλάδα παρακολουθώ τα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. Βλέποντας κάθε βράδυ ένα δελτίο στο youtube πρόσεξα ότι καθημερινά έχει νοσοκομειακούς Ιατρούς και νοσηλευτές που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια και μέσα για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή. (βίντεο στο τέλος)

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Έκοψαν το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ (προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής)
22 Views

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαρτίου κλιμάκιο της ΔΕΗ υπό την προστασία ισχυρής δύναμης ανδρών των ΜΑΤ, προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό αξίας 11 εκατομυρίων!
19 Views

Όταν οι γιατροί στα Νοσοκομεία δεν έχουν ούτε χειρουργικές μάσκες, όταν οι εργαζόμενοι πετιούνται ουσιαστικά στο δρόμο με τη «ρήτρα απολύσεων» και αιτιολογούνται οι εργοδότες να τους πληρώνουν μόλις με το 50% του μισθού τους. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση ότι είναι υψίστης σημασίας η καμπάνια ενημέρωσης με τον κορωνοϊο που θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό, 11 εκατομμύρια;

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από ποια εταιρεία θα περάσουν τα 11 εκ. για τον κορονοϊό. Πώς θα φτάσουν στα κανάλια
33 Views

Η υλοποίηση της εκστρατείας γα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κορωνοϊό, η οποία παρεμπιπτόντως προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους των 11 εκατομμυρίων ευρώ, ανατέθηκε στην Initiative Media.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ελληνίδα περιγράφει τη ζωή στη Σουηδία με κορονοϊό: «Πηγαίνετε κομμωτήριο, κάντε αγορές μας προτρέπει η κυβέρνηση»
32 Views

Η Σουηδία προτρέπει τους πολίτες της να ζουν φυσιολογικά -μια μέθοδος εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού- τους παρακινεί να πάνε στο κομμωτήριο, σε κάποιο ξενοδοχείο και να κάνουν αγορές, ενώ ο κόσμος δεν κυκλοφορεί με μάσκες και γάντια.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ του εργαζομένου η υποβολή της αίτησης των εργαζομένων
64 Views

Από την Τετάρτη 1η Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω εντολής δημόσιας Αρχής είτε έχουν πληγεί με βάση τους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΙΚ – Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης: Eπίδομα 800 ευρώ εκατ. σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους
36 Views

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει στη ζωή χιλιάδες επιχειρήσεις που ήδη εδώ και μισό μήνα έχουν μόνον έξοδα και καθόλου εισπράξεις αλλά και να ενισχύσει τους εργαζόμενους.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κίνα φωτίζει στα κτίρια τα πρόσωπα των γιατρών που πολέμησαν εναντίον του COVID-19
28 Views

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, τον Ιανουάριο στην επαρχία Hubei, όπου μόλυνε περισσότερους από 80.000 και προκάλεσε 3.245 θανάτους, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μόνο ασθενείς από το εξωτερικό εντοπίζονται τώρα.

Περισσότερα ...