Εισαγγελική πρόταση-ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

78 Views
Εισαγγελική πρόταση-ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής
Δυσάρεστη έκπληξη η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς, κόντρα στα αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της οργάνωσης με τα τάγματα εφόδου και τους ναζιστικούς ύμνους, πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Νωρίτερα, είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο μόνον ο Γιώργος Ρουπακιάς και να απαλλαγεί η ηγεσία της ΧΑ
Η Α. Οικονόμου εκτίμησε ότι δεν αποδείχθηκε οργανωμένη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής και χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τη δολοφονία Λουκμάν και την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια. Υποστήριξε δε, ότι δεν προκύπτει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα η ηγεσία, πόσω μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση. «Η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία Φύσσα και ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, δηλαδή το πολιτικό κόστος», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
Νωρίτερα, είχε προτείνει να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του Ρουπακιά ότι ήταν σε σύγχυση και σε άμυνα, λέγοντας: «Ο Ρουπακιάς αποφάσισε να εκτελέσει σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, πρόθεση του κατηγορούμενου ήταν να φονεύσει τον παθόντα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, του κατάφερε πλήγματα με μανία σε ευπαθή σημεία. Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη, αποδεχόμενος τον βάσιμο κίνδυνο θανατηφόρου αποτελέσματος των ενεργειών του, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα. Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι ήταν σε άμυνα πρέπει να απορριφθούν ως αβάσιμοι καθώς δεν αποδείχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία».
Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους και τους έκρινε ένοχους μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.  
Όπως έκρινε, ο Ρουπακιάς δεν είχε λάβει κλήση από την κομματική ιεραρχία όπως οι υπόλοιποι της Νίκαιας, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο αλλά δεν προκύπτει ότι ήταν σχεδιασμένη η δολοφονία ή ότι συνήργησαν σε αυτήν.
Πρόσθεσε ότι «ο Ι. Λαγός προσπαθούσε μετά να λάβει πληροφορίες για το τι συνέβη. Ποιο θα ήταν το όφελος για το κόμμα; Και γιατί να το έκαναν εκείνο το βράδυ; Πού ήξεραν ότι θα πήγαινε ο Φύσσας στο Κοράλλι; Και γιατί δεν πήγαν σε κάποιο σκοτεινό σημείο αν ήθελαν να τον βλάψουν;».
Είπε ακόμα ότι δεν προκύπτει να ήταν στοχοποιημένος ο Φύσσας από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, χαρακτήρισε αναξιόπιστους τους προστατευόμενους μάρτυρες.
  • Για την υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης βλάβης από κοινού. 
  • Για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ, πρότεινε την ενοχή κατηγορουμένων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το “παρακράτος” οικονομικής & πολιτικής ολιγαρχίας θέλει συνεκμετάλλευση- Είναι η ιδανική στιγμή για 12 μίλια & ανακήρυξη ΑΟΖ
15 Views

Το “παρακράτος” οικονομικής & πολιτικής ολιγαρχίας θέλει συνεκμετάλλευση- Είναι η ιδανική στιγμή για 12 μίλια & ανακήρυξη ΑΟΖ

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «σύστημα Παπαχελά» θέλει την Ελλάδα δορυφόρο της Τουρκίας και προωθεί την ιδέα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο
20 Views

Το «σύστημα Παπαχελά» θέλει την Ελλάδα δορυφόρο της Τουρκίας και προωθεί την ιδέα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο

Περισσότερα ...