ΔΕΗ: Η ολική επαναφορά των golden boys

163 Views
ΔΕΗ: Η ολική επαναφορά των golden boys
Μισθοί 2009 στα στελέχη της ΔΕΗ, υπερβάσεις και σπατάλες σε οργανισμούς, την ώρα που το ρεύμα αυξάνεται και η 13η σύνταξη αναβάλλεται για το καλό της οικονομίας
Στα επίπεδα των παχιών αγελάδων προ του 2009 επιστρέφουν οι μισθοί των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ώρα που το κοινωνικό μέρισμα έχει περικοπεί δραματικά, η 13η σύνταξη καταργείται, τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 13,1% και ο κατώτατος μισθός παραμένει χαμηλά, η ΔΕΗ παρέχει αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Στάσση και στους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε γενικούς διευθυντές και διευθυντές της εταιρείας. Υστερα από δέκα χρόνια περικοπών και περιορισμού των δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί νέα «γαλάζια» golden boys, όπως την προ κρίσης περίοδο, παρότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως άλλωστε κατήγγειλαν προεκλογικά κορυφαία στελέχη της ΝΔ καθώς και ο νυν υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Η ανάπτυξη ήρθε μόνο για τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ, ενώ δεν αποκλείεται νέα γενιά «γαλάζιων» golden boys να δούμε και σε άλλες δημόσιες εταιρείες, καθώς ήδη διαπιστώνονται σπατάλες, όπως στην ΕΡΤ.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Αποφασίστηκαν οι νέες αποδοχές των μελών του ΔΣ αλλά και των επιτροπών με βάση τις διατάξεις του νόμου 4643/2019 που εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης, καθώς και η διαδικασία πρόσληψης και η πολιτική αποδοχών των στελεχών της εταιρείας. Οπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει το Documento, το οποίο αποτελεί την εισήγηση του ΔΣ προς τους μετόχους η οποία έγινε αποδεκτή, οι αποδοχές για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση θα ανέρχονται σε 200.000 ευρώ, ενώ για τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους σε 120.000 ευρώ ετησίως. Τα στελέχη δικαιούνται επίσης τη «χορήγηση χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου με κάλυψη των συναφών δαπανών».
Σε 100.000 ευρώ μεικτά ανέρχονται οι αποδοχές σε ετήσια βάση των γενικών διευθυντών της ΔΕΗ, ενώ οι διευθυντές θα λάβουν 70.000 ευρώ μεικτά. Δικαιούνται επίσης εταιρικό αυτοκίνητο και τις δαπάνες καλύπτει η ΔΕΗ.
«Η νέα διοίκηση, με δεδομένο ότι παρέλαβε την εταιρεία με τεράστια οικονομικά προβλήματα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να προχωρήσει στην αύξηση των αποδοχών για τα στελέχη της ΔΕΗ σε επίπεδα προ κρίσης και ταυτόχρονα κατήργησε τη συλλογική σύμβαση εργασίας» τονίζει στο Documento ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.
Και μπόνους 50.000 έως 100.000 ευρώ
Στο ίδιο έγγραφο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα χορήγησης μπόνους στα παραπάνω στελέχη της εταιρείας, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 50% των τακτικών αποδοχών. Πρακτικά σημαίνει επιπλέον καταβολή 100.000 ευρώ
στον Γ. Στάσση, 60.000 ευρώ στους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και 50.000 ευρώ στους γενικούς διευθυντές της ΔΕΗ. Μπόνους προβλέπεται και για τους διευθυντές, αλλά στο 30% των τακτικών αποδοχών τους, δηλαδή επιπλέον αμοιβή 21.000 ευρώ το ανώτερο στον καθένα.
«Οι ανωτέρω μεταβλητές μεικτές αποδοχές θα καταβάλλονται μετά τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων και υπό την προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων συναντημένων με KPIs συνδεδεμένων με τον εγκριθέντα από το ΔΣ ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας» επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.
Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη πρόσθετη αμοιβή ύψους 400 ευρώ ανά συνεδρίαση επιτροπής του ΔΣ, με «το ανώτατο όριο των αμοιβών αυτών να ανέρχεται για τον πρόεδρο και ανά μέλος της επιτροπής στο μεικτό ποσό των 23.000 ευρώ ετησίως».
Η εισήγηση του ΔΣ της ΔΕΗ που βασίστηκε σε νόμο του Κ. Χατζηδάκη όπου προτείνεται η αύξηση των αποδοχών του προέδρου σε 200.000 ευρώ όπως και όλων των μεγαλοστελεχών.
Στα επίπεδα του 2009 οι αμοιβές
Οι αμοιβές που εγκρίθηκαν είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές του επικεφαλής της ΔΕΗ πριν από το 2009. Επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ήταν ο Τάκης Αθανασόπουλος, ένα πρόσωπο που είχε δεχτεί ουκ ολίγη κριτική για τις απολαβές του από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο αλλά και από πολιτικά πρόσωπα. Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα του «Βήματος» τον Ιανουάριο του 2009 με τίτλο «Οι golden μάνατζερ της Νέας Δημοκρατίας». Μεταξύ όσων αναφέρονταν ήταν και ο Τ. Αθανασόπουλος. Τον Νοέμβριο του 2009 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στη Βουλή στον Τ. Αθανασόπουλο και στις αμοιβές του. Ο τότε επικεφαλής της ΔΕΗ απάντησε με επιστολή στην οποία περιέχονταν οι αμοιβές του για τα έτη 2007, 2008, 2009, όταν ήταν στο τιμόνι της ΔΕΗ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην επιστολή, οι απολαβές του ανήλθαν σε 278.571 ευρώ το 2007, 300.000 ευρώ το 2008 και 94.285 ευρώ το 2009, όταν και αποχώρησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ.
Το πλαφόν των 5.000 ευρώ μηνιαίως
Στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα: προσφυγή στο ΔΝΤ, μνημόνια και σκληρή λιτότητα. Οι μισθοί και οι αμοιβές μειώθηκαν δραστικά, ενώ με νόμο ορίστηκε πλαφόν στις αποδοχές των επικεφαλής των δημόσιων οργανισμών που δεν θα ξεπερνούσαν τον μισθό του γενικού γραμματέα. Ως αποτέλεσμα οι μισθοί για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ (και των θυγατρικών της εταιρειών ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες) καθώς και για τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους και τους γενικούς διευθυντές δεν ξεπερνούσαν τις 5.000 ευρώ μεικτά, κάτι που σήμαινε καθαρές μηνιαίες αποδοχές 2.600-2.800 ευρώ. Τα ποσά αναφέρονταν σε έγγραφο που είχε διαβιβάσει το 2012 στη Βουλή ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός έπειτα από ερώτηση βουλευτή της ΝΔ. Στο ίδιο έγγραφο επισημαινόταν ότι το ποσοστό μείωσης των αμοιβών σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 κυμαινόταν από 25% για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους έως και 50% στα διευθυντικά στελέχη, ενώ για τα ανώτατα διοικητικά στελέχη η μείωση κυμαινόταν μεταξύ 72 και 75%.
Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΗ, επίσης παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα. Ειδικότερα το 2017, όπως προκύπτει από την ετήσια οικονομική έκθεση, οι αμοιβές των μελών του ΔΣ ανήλθαν σε 218.000 ευρώ και το 2018 σε 198.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι με τις σημερινές αυξήσεις μόνο οι αμοιβές του Γ. Στάσση θα ξεπεράσουν αυτές που έλαβαν όλα τα μέλη του ΔΣ μαζί επί της προηγούμενης διοίκησης.
Όσες είναι τώρα οι ετήσιες αμοιβές του προέδρου της ΔΕΗ ήταν το 2017 και το 2018 οι αμοιβές όλων των μελών του ΔΣ.
Αυξήσεις 13,1% στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Οι «χρυσές» και παράλληλα προκλητικές απολαβές των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της ΔΕΗ έρχονται σε μια περίοδο που όχι μόνο η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά ταυτόχρονα τα νοικοκυριά θα δουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αυξημένους σε σχέση με πέρυσι. Οπως σημειώνει στο Documento ο Γ. Αδαμίδης, «ταυτόχρονα υπήρξε μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 13,1%, συνυπολογιζόμενης της μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ». Οι αυξήσεις αφορούν λογαριασμούς μέχρι 2.000 ευρώ το τετράμηνο, ενώ από εκεί και πάνω είναι ακόμη μεγαλύτερες. Την ίδια ώρα με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη η ΔΕΗ μπορεί να προσλαμβάνει υπαλλήλους και εκτός ΑΣΕΠ, επιτρέποντας τη σύναψη ατομικής σύμβασης εργασίας.
Η υποκριτική στάση της ΝΔ
Οι αυξήσεις που θεσπίστηκαν με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνουν ακόμη μία προεκλογική υποκρισία της ΝΔ. Ηταν Ιούλιος του 2018 όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησε να δώσει αυξήσεις στους μισθούς των προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και εντεταλμένων συμβούλων δημόσιων επιχειρήσεων και θυγατρικών τους εταιρειών των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο. Με τη διάταξη οι επιχειρήσεις εξαιρούνταν από το πλαφόν των 4.631 ευρώ (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) που ίσχυε για τις ΔΕΚΟ. Με την τροπολογία οι αποδοχές δεν θα μπορούσαν να υπερβούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή 7.483 ευρώ.
Για την τροπολογία ξέσπασε σάλος. Στελέχη της ΝΔ και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ άσκησαν σφοδρή κριτική στην τότε κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί η τροπολογία και οι αυξήσεις να μη δοθούν. Ενάμιση χρόνο μετά ΝΔ και φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης έχουν αλλάξει άρδην στάση. Οι αυξήσεις έγιναν αναγκαίες προκειμένου να καταφέρει να προσελκύσει η ΔΕΗ στελέχη από την αγορά. Ακόμη μία προεκλογική απάτη της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη.
Οι αμοιβές του νυν προέδρου της ΔΕΗ Γ. Στάσση είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές του επικεφαλής επί κυβέρνησης Καραμανλή Τ. Αθανασόπουλου, τον οποίο το «Βήμα» χαρακτήριζε «golden manager της ΝΔ».
Έκθετοι Άδωνης και Χατζηδάκης
Οι αυξήσεις εκθέτουν και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι υπουργοί Αδωνης Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με δηλώσεις τους στο παρελθόν για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η ΔΕΗ. Είναι μια επιχείρηση πάνω στην οποία στηρίζεται η ελληνική οικονομία και έχει… τα μαύρα της τα χάλια» τόνιζε με προεκλογικό στόμφο τον Ιούνιο του 2019 ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ λίγες μέρες μετά επισήμανε ότι «δεν είναι απλώς μια επιχείρηση» και πως «εάν πέσει η ΔΕΗ, πέφτει και η χώρα».
Από την πλευρά του ο νυν υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης είχε δηλώσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ’χει κάνει λαμπόγυαλο στην επιχείρηση. Την είχε φέρει στο παρά πέντε της χρεοκοπίας και κουνούσε το δάχτυλο και έκανε και παρατηρήσεις περί του θέματος». Μετά τις εκλογές σημείωνε ότι «ο νέος νόμος θα βγάλει την επιχείρηση από τον ζουρλομανδύα του δημοσίου και θα της προσδώσει χαρακτηριστικά επιχείρησης του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσει να λειτουργήσει επί ίσοις όροις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».
«Ανοιχτοχέρες» και άλλες ΔΕΚΟ

Οι αυξήσεις στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών της ΔΕΗ δεν είναι όμως και η μοναδική περίπτωση επιστροφής σε υψηλές αμοιβές. Σπατάλες κρατικού χρήματος που θυμίζουν επίπεδα προ μνημονίων έχουν γίνει και αλλού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκπομπή της Ολγας Τρέμη στην ΕΡΤ, το κόστος της οποίας ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, αν και δεν είναι η μόνη. Πρόσφατα 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Ενδείξεις κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ». Στην ερώτηση κατήγγειλαν ότι η τωρινή διοίκηση της ΕΡΤ διέθεσε 450.000 ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου που θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο το 2017 η τότε διοίκηση της ΕΡΤ διέθεσε 500.000 ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης τριών διοργανώσεων (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, Diamond League, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου). Η ανάπτυξη ήρθε και για την ΕΡΤ! 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Μάσκας συνέχεια... Σκηνές απόλυτης παράνοιας στη Χίο
30 Views

Σκηνές απόλυτης παράνοιας βιώνουμε στη Χώρα μας . Την εποχή των αυστηρών μέτρων και των απαγορεύσεων. Την εποχή που οι αστυνομικοί κόβουν βόλτες και κοιτάνε αν δεν έκλεισε κάποιο μαγαζί τα μεσάνυχτα και κόβουν πρόστιμα σε όσους Έλληνες δεν φοράνε μάσκα, την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι “ξεσαλώνουν” με φωνές και με αυτομαστιγώματα, κάνοντας πορείες στα νησιά μας, γιορτάζοντας την Ασούρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά ξέσπασε ξανά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι αλλοδαποί
42 Views

Φωτιά ξέσπασε ξανά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου, το βράδυ της Κυριακής, 20.09.2020, αυτή τη φορά μάλιστα εντός της δομής.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Αρχίζει η μάχη κατά του κορωνοϊού στην Αττική
40 Views

Σε τροχιά νέων πρόσθετων μέτρων μπαίνει από σήμερα η Αττική ώστε να μπει ένα «φρένο» στην σοβαρή αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες. Ένα από τα μέτρα που θέσπισαν οι Αρχές είναι και εκείνο της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Την Τρίτη τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ-Μισέλ
32 Views

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης θα έχει αύριο Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός της χώρας υποστηρίζει τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου
49 Views

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε σήμερα πως υποστηρίζει την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας πως οι Δημοκρατικοί αντίπαλοί του έχουν επιβάλει έναν «ηθικό ιμπεριαλισμό» στον κόσμο τον οποίο απορρίπτουν ανελεύθεροι ηγέτες όπως ο ίδιος.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ερντογάν έκανε μήνυση στην εφημερίδα «Δημοκρατία»
64 Views

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μήνυση -ο ίδιος- κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», έπειτα από ένα πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφέρεται, στα τούρκικα, υβριστικός χαρακτηρισμός κατά του ίδιου.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηδάκης: Ελεύθερος ανταγωνισμός στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
39 Views

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πάψουν να είναι ρυθμισμένη αγορά και θα περάσουν σε καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού, μετά από μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία θα συνεχιστούν οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για τον καθορισμό των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έρευνα: Ξέπλυμα αστρονομικών ποσών βρώμικου χρήματος μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων
31 Views

Αστρονομικά ποσά βρώμικου χρήματος κυκλοφορούσαν και ξεπλένονταν επί χρόνια μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων του κόσμου, αποκαλύπτει διεθνής έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), η οποία πραγματοποιήθηκε από 108 διεθνή μέσα ενημέρωσης σε 88 χώρες.

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
35 Views

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στις 22:40 άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε ένα άτομο.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: διαδικασίες πλειστηριασμού θα προχωρήσουν κανονικά!
31 Views

Oι Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, συνεπείς με την δέσμευση τους να στηρίξουν την ελληνική οικονομία εν μέσω COVID 19, έχουν προβεί μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος του 2020 σε εκτεταμένες αναστολές υποχρεώσεων για ένα σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας
120 Views

Η Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα με την πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας των Γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχοντας βαθιά την συναίσθηση της υποχρέωσης του Κοινωνικού της ρόλου και που πρέπει άλλωστε να έχει ο κάθε επιστήμονας έρχονται ως αρωγοί και θερμοί συμπαραστάτες για να βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται σε απόγνωση, σε σύγχυση και πανικό μπροστά σε αυτή την επιδημία του κορονοϊού που ενέσκηψε και ταλανίζει την Πατρίδα μας, αλλά κι ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρέθυμνο: Καταδικάστηκε ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας
55 Views

Καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι, ο ιερέας στο Ρέθυμνο ο οποίος κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε νηπιαγωγείο του δήμου Ρεθύμνου προσπάθησε να καθοδηγήσει τους γονείς και εκπαιδευτικούς στη μη χρήση της προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
MVP για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!
44 Views

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο twitter ο εξαιρετικά έγκυρος δημοσιογράφος του ESPN, Αντριαν Βοϊναρόφσκι, ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο νικητής της ψηφοφορίας για τον MVP της σεζόν 2019-20, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί εντός των προσεχών ωρών από το NBA.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ρεντούμης
58 Views

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η ξαφνική είδηση του θανάτου του ηθοποιού Πάνου Ρεντούμη. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Προσοχή αυτά τα σκευάσματα είναι απάτη
47 Views

Μια μεγάλη και φυσικά κερδοφόρα μπίζνα εις βάρος των καταναλωτών σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν στήσει επιτήδειοι οι οποίοι – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ – εκμεταλλεύονται το Διαδίκτυο και το πολυτιμότερο αγαθό... την υγεία.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορωνοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα για την Αττική, θα θυμίζουν mini lockdown
33 Views

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική οδήγησαν την επιτροπή των επιστημόνων να ζητήσει την αύξηση των μέτρων για το λεκανοπέδιο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδέχεται τη σχετική εισήγησή τους και να αποφασίζει πρόσθετα μέτρα.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες (για αρχή) σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Τήνο, Δελφούς!
36 Views

Με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε έξαρση το οικονομικό επιτελείο βάζει ξανά στον πάγο το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την ένταξη στο σύστημα 3.000 περιοχών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, από τον Ιανό!
43 Views

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 6-9 ώρες μέχρι το απόγευμα για τα νησιά του Ιονίου, που δέχονται την επίθεση του μεσογειακού κυκλώνα, ενώ ένα νέο μέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει την Αττική και τη Βόρεια Εύβοια από τα βράδυ και μετά, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, αμέσως μετά την πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»
41 Views

Την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού, μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του, περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Σε ΜΚΟ της οικογένειας Μητσοτάκη 890.512 ευρώ από τον Μηταράκη!
49 Views

Όσο λοιπόν εσύ προσπαθείς να ζήσεις άνεργος, και να σου κουνάει το δάκτυλο ο βουλευτής της ΝΔ ότι δεν έχεις σωστά δομημένο βιογραφικό, ή προσπαθείς να βγάλεις το μήνα με τα 534 ευρώ που σου δίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας, με ένα τηλεφώνημα βρήκαν σχεδόν 1 εκατομμυριακί να χορτάσουν

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Λιβύη: Παραιτείται ο Σάρατζ από την εξουσία
41 Views

Αλλάζει άρδην το τοπίο στη Μεσόγειο, με σοβαρό αντίκτυπο και στα ελληνοτιυρκικά μετά την εκδήλωση πρόθεσης παραίτησης από την εξουσία του επικεφαλής της κυβέρνησης τη; Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμμένος για την αποθέωση Zάεφ σε Μητσοτάκη: «Να ποιος έδωσε το στυλό για την υπογραφή των Πρεσπών»
52 Views

Ο Σκοπιανός Ζόραν Ζάεφ αποθέωσε τον πρωθυπουργό Κυρ.Μητσοτάκη για «τις μάχες που έδωσε για τη Βόρεια Μακεδονία» και φυσικά δεν το άφησε ασχολίαστο ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Γενί Σαφάκ»: «Να ανακοινωθούν επειγόντως τουρκικά ονόματα για τα (ελληνικά) νησιά και τις νησίδες EGAYDAAK»
49 Views

Η προσκείμενη στον Ερντογάν τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ζητά να δοθούν άμεσα τουρκικές ονομασίες στα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, στο Θρακικό, στο Αιγαίο και στο Κρητικό Πέλαγος, τα οποία η Τουρκία αμφισβητεί ότι είναι ελληνικά!

Περισσότερα ...