ΕΛΒΟ-διαγωνισμό φωτογραφικό “αλά ελληνικά” μέσα σε 20 ημέρες

415 Views
ΕΛΒΟ-διαγωνισμό φωτογραφικό “αλά ελληνικά” μέσα σε 20 ημέρες

 Εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί ο τρόπος διαχείρισης της πώλησης της ΕΛΒΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στους τρεις υποψηφίους (η γερμανική KMW, η νοτιοαφρικανική Paramount και η πλευρά του επιχειρηματία που έχει φέρει τη δουλειά με τα BMP-1 των Αιγυπτίων, συν τα Hummer από μεσανατολική χώρα) προθεσμία 20 ημερών για την υποβολή πληθώρας παραστατικών όπου μάλιστα απαιτούνται επίσημες θεωρημένες μεταφράσεις μεγάλου όγκου εγγράφων, εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών κ.λπ. το οποίο είναι απλά αδύνατο!

Το ενδιαφέρον σε αυτή την τόσο ελληνική… ιστοριούλα μας που μάλλον δεν παραπέμπει και τόσο σε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς “υγιή ανταγωνισμό”, είναι ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες θέλουν μία εκ των υποψηφίων ενδιαφερομένων πλευρά να “μειδιά”, χωρίς να βλέπει κάτι το περίεργο στη διαδικασία, με τις 20 ημέρες προθεσμίας να είναι υπέρ αρκετές! Ούτε να το ήξεραν εκ των έσω, ούτε να ετοιμάζονταν από καιρό, σκέφτεται κανείς!
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο από τους τρεις ενδιαφερόμενους έχουν ήδη καταθέσει εγγράφως – διά επιστολής – την αντικειμενική αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι όροι του “διαγωνισμού”, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται απλά διαγωνισμός.
Όλα δείχνουν ότι θα κατέβει μόνο ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί εάν αυτή η εξόφθαλμα “ελληνική” διαδικασία θα τύχει της έγκρισης όσων ευαγγελίζονται ότι θα φέρουν αλλαγή στον τόπο (σε κάθε προεκλογική περίοδο εμφανίζονται και πλέον έχουμε παραδείγματα από την… άκρα αριστερά μέχρι τη δεξιά), αλλά και αν θα θεωρήσει οτιδήποτε ως μεμπτό η Δικαιοσύνη της πατρίδας μας.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία των τελευταίων ωρών που αναζητά διάψευση, είναι ότι σήμερα ο εκκαθαριστής πραγματοποίησε ξεχωριστή ενημέρωση-ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ ενός εκ των υποψηφίων (κατόπιν πρόσκλησης από τον ίδιο;), τουλάχιστον καλό θα ήταν να τηρούνται στοιχειωδώς τα προσχήματα!
Αυτό που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι η βεβαιότητα που εκπέμπεται από την πλευρά παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι οι δυο προαναφερθείσες δουλειές για τα BMP-1 των Αιγυπτίων και τα Hummer θα αποτελέσουν “προίκα” γι’ αυτόν που θα επικρατήσει. Έχουν εξασφαλίσει το πράσινο φως από την κυβέρνηση του στρατάρχη εν αποστρατεία και νυν προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε ίσως είναι έτσι.
Εάν όχι, τότε ίσως βρεθούν προ εκπλήξεων, αφού δεν αποκλείεται να ξεσπάσει… εμφύλιος μεταξύ κρατικών εταιριών στην Ελλάδα, καθώς σε μία τουλάχιστον εξ αυτών τρίβουν τα χέρια τους λέγοντας με νόημα ότι “ναι, ασφαλώς, μπορούμε εμείς να αναλάβουμε τα συμβόλαια”! Παραμείνετε εις το ακουστικό σας διότι η υπόθεση αυτή φαίνεται πως έχει “ζουμί” και πιθανότατα θα χρειαστεί να επανέλθουμε.
Να υπογραμμιστεί, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η ένσταση δεν αφορά στη σημασία και τη δυνατότητα της πλευράς που “χαμογελάει” να “αναστήσει” την ΕΛΒΟ (αν και έχει ιστορικό να κάνει τη δουλειά που θέλει και στη συνέχεια να ξεφορτώνεται) αλλά τη διαδικασία.
Θα πρέπει η χώρα να σοβαρευτεί και αν ακολουθεί στοιχειωδώς τη διεθνή “κανονικότητα”, αυτή τουλάχιστον που ισχύει στις προηγμένες χώρες. Φαίνεται, ότι όσα καταλόγιζαν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κάποτε, σήμερα που βρέθηκαν στα πράγματα, υπέκυψαν και αυτοί στον πειρασμό. Βλέπεις την τεχνογνωσία τη διαθέτουν κάτι περίεργες φιγούρες που έρχονται από εκείνη την εποχή, “αναβαπτισμένες”. Όλα τα ίδια μένουν λοιπόν στην Ελλάδα μας…
Με ετικέτα: ΕΛΒΟ διαγωνισμός
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Επίσημος» ο χάρτης Αγκυρας - Τρίπολης
15 Views

Ζήτημα ημερών είναι, με βάση τους υπολογισμούς της Αθήνας, η ανάρτηση από τη Διεύθυνση Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019 από την Αγκυρα και την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ στην Τρίπολη.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Επίσημος» ο χάρτης Αγκυρας - Τρίπολης
15 Views

Ζήτημα ημερών είναι, με βάση τους υπολογισμούς της Αθήνας, η ανάρτηση από τη Διεύθυνση Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019 από την Αγκυρα και την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ στην Τρίπολη.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Εκβιασμοί, απειλές, διαφθορά και στο βάθος η παράδοση: Μία κακή λύση στην Κύπρο θα επηρεάσει το Αιγαίο και τη Θράκη…
18 Views

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πολλά περίεργα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου που αφορούν το εθνικό μας θέμα. Διαβλέπω να εξελίσσεται ένας άνευ προηγουμένου εκβιασμός προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Χοντρό φάλτσο του Γερμανού ΥΠΕΞ: Ανακάλυψε θετικό ρόλο της Αγκυρας στην κρίση της Λιβύης
18 Views

H ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι ΥΠΕΞ συσκέπτονται για το Λιβυκό» και υπότιτλο «Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου οι Υπουργοί Εξωτερικών θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον εμφύλιο πόλεμο τη Λιβύη».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργιάδης: Αυτό που περιέγραψε ο Τσίπρας είναι χούντα
16 Views

Την Ελλάδα δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία εξαιτίας του «Covid-19» «γιατί πχ ο τουρισμός από την Κίνα είναι σχετικά μικρός, μόλις 300 χιλιάδες τουρίστες. Είχαμε εργαστεί για να βάλουμε και νέες αεροπορικές γραμμές αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα υπάρχει ζήτημα».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο ασφαλιστικό: Με 19 θετικές διατάξεις κατατίθεται στη Βουλή την Δευτέρα
16 Views

«Τη Δευτέρα, κατατίθεται στη Βουλή η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που, για πρώτη φορά, θα συνοδεύεται από δύο επιστημονικές και απόλυτα τεκμηριωμένες μελέτες» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι η πρώτη αφορά την αναλογιστική μελέτη, η οποία θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070 και τη διασφάλιση όλων των συντάξεων, μέχρι τότε.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μπάσκετ – Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Η ΑΕΚ για 5η φορά «Βασίλισσα» – 61-57 του… πρωτάρη Προμηθέα
12 Views

Σε έναν τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η ΑΕΚ λύγισε τον Προμηθέα Πατρών (61-57) στο Ηράκλειο της Κρήτης και πανηγυρίζει το 5ο Κύπελλο της ιστορίας της! Κέντρικ Ρέι (16 πόντοι) και Νίκος Ζήσης (11 πόντοι, 5 ασίστ) καθοδήγησαν την Ένωση στην κούπα κόντρα σε έναν άξιο αντίπαλο. Οι Αχαιοί πλήρωσαν την απειρία τους και την αστοχία τους στις βολές στα κρίσιμα σημεία, με τους Κασελάκη (15 πόντοι) και Μαυροκεφαλίδη (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να διακρίνονται από την ομάδα του Γιατρά.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στις διεθνείς αγορές οι ελληνικές τράπεζες
24 Views

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα που επιβεβαιώνει την αλλαγή σελίδας για το τραπεζικό σύστημα μετά μια δεκαετή περίοδο μεγάλης κρίσης που επηρέασε καθοριστικά και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αποτελεί η απόλυτα επιτυχημένη έξοδος δύο ελληνικών τραπεζών, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, για άντληση κεφαλαίων στις διεθνείς αγορές μέσω της έκδοσης ομολόγων Tier ΙΙ. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για όλες τις ελληνικές τράπεζες για μια συνεχή διαδικασία άντλησης κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Απειλείται ρωσοτουρκική σύρραξη στη Συρία;
22 Views

Και ο πόλεμος συνεχίζεται γύρω από το Ιντλίμπ. Με όλα τα συνεπακόλουθά του. Οι πρόσφυγες φορτώνουν σε φορτηγά το σπιτικό τους και εγκαταλείπουν το τελευταίο προπύργιο των τζιχανιστών στη Συρία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας: «Ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει δημιουργήσει πανικό»
21 Views

«Από τη μία είναι η δύναμη ειλικρίνειας και αλήθειας ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η Ν.Δ. μια δύναμη του κουκουλώματος και της εξαπάτησης» είπε στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με δημιουργική σύνθεση των απόψεων και δημοκρατικότητα κάτι που δεν αντιλαμβάνεται η Ν.Δ.».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Σάλος στην Τουρκία για το σκάνδαλο του γαμπρού του Ερντογάν
32 Views

Οι αποκαλύψεις για ένα σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν , Μπεράτ Αλμπαϊράκ, έχουν προκαλέσει «θόρυβο» στην Τουρκία, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για επιχείρηση να συγκαλυφθεί η κομπίνα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για πόρισμα που θα μιλά για αυτοκτονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα κάνουν λόγο αλβανικά ΜΜΕ
20 Views

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν πυροβολήθηκε από τη RENEA (Αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις), αλλά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται πως γνωρίζουν το περιεχόμενο του πολυαναμενόμενου πορίσματος.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκος Παππάς: «Να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια που καθυστερημένα ζήτησε η ΝΔ από τις τράπεζες»
22 Views

«Να κατατεθούν στη Βουλή τα στοιχεία για τα "κόκκινα δάνεια" που καθυστερημένα ζήτησε η ΝΔ από τις τράπεζες», ζητά ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Έφαγε Πόρτα» στον Μηταράκη από τη Γερμανία για την υποδοχή προσφύγων
26 Views

Βοήθεια ύψους 1,56 εκ. ευρώ για τους πρόσφυγες στα νησιά που έστειλε η Γερμανία το Δεκέμβριο με φορτηγά στην Ελλάδα παραμένει ακόμη «πακεταρισμένη» στην ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για προμήθειες από αποθέματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) που δεν τα χρειάζονται άλλο οι αρμόδιες αρχές.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μπουτάρης: Στις εκλογές ψήφισα Μητσοτάκη
22 Views

Στην αποκάλυψη ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε Νέα Δημοκρατία, καθώς εκτίμησε, όπως είπε, το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προχώρησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΥΔΡΟΙ Χαφτάρ εναντίον Ερντογάν: “Αν δεν ήταν οι Άραβες, οι Τούρκοι ακόμη θα λάτρευαν τη φωτιά στις στέπες της Ασίας”
57 Views

ΜΥΔΡΟΙ Χαφτάρ εναντίον Ερντογάν: “Αν δεν ήταν οι Άραβες, οι Τούρκοι ακόμη θα λάτρευαν τη φωτιά στις στέπες της Ασίας”

Περισσότερα ...