Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγου και κατευθύνεται σε «Σχέδιο Μάρσαλ» (Βίντεο)

76 Views
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγου και κατευθύνεται σε «Σχέδιο Μάρσαλ» (Βίντεο)
Δείτε Video

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πάρει την μορφή ενός Σχεδίου Μάρσαλ για να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση του κορονοϊού. Ακολουθώντας τη γερμανική γραμμή, απέρριψε την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ τόνισε πως μέλημα της ΕΕ θα πρέπει να είναι το να δοθεί «ισχυρό σήμα για την προσέλκυση επενδύσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv, η επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πάρει την μορφή ενός Σχεδίου Μάρσαλ (οικονομικά πακέτα των ΗΠΑ προς ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για «τη μη εξάπλωση του κομμουνιστικού κινδύνου» μετά τον Β’ ΠΠ) για να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της Ευρώπης από την κρίση του κορονοϊού.

«Κάποιοι μιλούν για ένα Σχέδιο Μάρσαλ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να αποτελέσει το Σχέδιο Μάρσαλ που εκπονούμε όλοι μαζί. Όλοι γνωρίζουμε ότι εν μέσω αυτής της κρίσης χρειαζόμαστε άμεσες απαντήσεις και δεν έχουμε το χρονικό περιθώριο δύο ή τριών ετών προκειμένου να δημιουργήσουμε νέα εργαλεία αντιμετώπισης».

Η Κομισιόν φέρνει «σχήμα βραχυχρόνιας εργασίας» προς όφελος των επιχειρήσεων

Παράλληλα, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως η Κομισιόν προσφέρεται να δανείσει τις χώρες φθηνότερα απ’ ό,τι οι αγορές ώστε να τονωθεί η αγορά εργασίας, βγάζοντας ουσιαστικά από το τραπέζι το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου που ζητούσαν οι χώρες του νότου και η Γαλλία και ακολουθώντας τη γερμανική γραμμή περί δανεισμού και πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, που αναμένεται να συνοδευτεί μελλοντικά από τις απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις» που θα συνοδεύονται από μέτρα λιτότητας. Τα δάνεια αυτά, που προορίζονται για τις χώρες που αντιμετωπίζουν «τις πλέον επείγουσες καταστάσεις, θα πλαισιωθούν από «ένα σύστημα εθελούσιων εγγυήσεων των κρατών μελών».

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Δολοφονία Φλόιντ: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ – «Όχι στον στρατό κατά των διαδηλωτών»
49 Views

Δολοφονία Φλόιντ: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ – «Όχι στον στρατό κατά των διαδηλωτών»

Περισσότερα ...