1 δις € οι ετήσιες απώλειες του ΕΦΚΑ από τη μείωση των εισφορών κατά 3 μονάδες!

44 Views
1 δις € οι ετήσιες απώλειες του ΕΦΚΑ από τη μείωση των εισφορών κατά 3 μονάδες!

Στις εξαγγελίες του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το 2021 τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων κατά τρεις (3) μονάδες, δηλαδή από το 39,7% στο 36,7%.

Ήδη, με τη διάταξη του άρθρου 48 του ν. 4670/2020 η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας παλιά δευτερομνημονιακή υποχρέωση (ν. 4046/2012, σελ. 713) για μείωση εργοδοτικών και εργατικών εισφορών μέχρι 5 μονάδες, μείωσε από 1η Ιουνίου 2020 τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη-εργαζομένων κατά 0,90 μονάδες ως ακολούθως:

-Κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες (π.μ.) των ασφαλίστρων υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίστηκε κατά 0,48 πμ στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,27 πμ στο ασφάλιστρο του εργαζομένου. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας διαμορφώθηκε σε 4,25% και κατανεμήθηκε κατά 2,69% στον εργοδότη και 1,56% στον εργαζόμενο.

-Κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες (πμ) των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) του άρθρου 34 παρ. 4 περίπτωση β’ του ν. 4144/2013, η οποία μειώθηκε από την εισφορά που προβλέπεται στο άρθρο 7 (παρ. 1, περίπτωση β) του ν.δ. 2963/1954 και αφορά αποκλειστικά ασφάλιστρο του εργαζόμενου. Το αντίστοιχο ασφάλιστρο του εργαζομένου υπέρ ΕΛΕΚΠ διαμορφώθηκε σε 1,20% και κατανεμήθηκε 0,85% υπέρ πρώην ΟΕΚ (ν.δ. 2963/1954) και 0,35% υπέρ πρώην ΟΕΕ (ν. 678/1977 και άρθρο 7 του ν. 3144/2003).

Η μείωση αυτή του 0,90% κόστισε μέχρι σήμερα στον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ 120 εκατ. € (ένα εξάμηνο) και συνολικά κατ’έτος οι απώλειες ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ από τη συγκεκριμένη μείωση (0,90%) θα είναι 250 περίπου εκατ. €!

Αν ληφθεί υπόψη ότι μία ποσοστιαία μονάδα προξενεί ετήσιες απώλειες στον ΕΦΚΑ ύψους 270 εκατ. €, τότε, με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση τριών (3) μονάδων, το 2021 θα έχουμε συνολικές απώλειες ύψους (270 εκατ. € Χ 3=) 810 εκατ. ευρώ, που μαζί με τη μείωση κατά 0,90% για το 2020, θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ!!

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα κατά επιπλέον τρεις (3) μονάδες έρχεται στο μέσο μιας πρωτοφανούς σε ένταση και διάρκεια κρίσης στην αγορά εργασίας που -νομοτελειακά- θα οδηγήσει και σε κρίση στο σύστημα των συντάξεων.

Οι διεργασίες που συντελούνται στην αγορά εργασίας με την κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τους θεσμούς αναστολής-«συνεργασίας» και τηλεργασίας, θα προξενήσουν μεγάλες απώλειες στα έσοδα του ΕΦΚΑ αλλά και του ΟΑΕΔ με μεγάλες συνέπειες στην εκκαθάριση των ήδη εκκρεμουσών 300.000 αιτήσεων για σύνταξη, μπροστά σε ένα πρωτοφανές για τα χρονικά του Ασφαλιστικού Συστήματος νέου κύματος φυγής δημοσίων υπαλλήλων και αυτοαπασχολουμένων προς τη σύνταξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα:

1ον)Ο ΕΦΚΑ για το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2020 έχει απώλειες από εισφορές ύψους 800 εκατ. €, ενώ εκτιμάται ότι οι συνολικές απώλειες για το 2020 θα αγγίξουν το 1,5 δις €!

2ον)Ο ΕΦΚΑ οφείλει σήμερα 10 δις € στον ΟΑΕΔ από ήδη εισπραχθείσες και ΜΗ αποδοτέες εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, όπως αποκάλυψε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στην υπ’αριθ.πρωτ. 380/18-12-2019 ανακοίνωσή της.

3ον)Ο ΕΦΚΑ αδυνατεί να καταβάλει τις 300.000 περίπου αιτήσεις συνταξιοδοτικών παροχών.

4ον)Ο ΟΑΕΔ κατέγραψε επιπλέον απώλεια εσόδων εξ εισφορών εργοδοτών-εργαζομένων για τους μήνες από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο του 2020 ύψους 100 εκατ. € (ήτοι 50% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019).

5ον)Ο ΟΑΕΔ λόγω των μειωμένων εσόδων και των οφειλομένων ύψους 10 δις € από τον ΕΦΚΑ, επιδοτεί μόνο το 11% του συνολικού αριθμού των ανέργων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η εικόνα των δύο Οργανισμών (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ) είναι σίγουρο ότι θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες όσο η χώρα μας θα βρίσκεται στη δίνη τής οικονομικής κρίσης και των συνταρακτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνεπώς, η περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά τρεις (3) επιπλέον μονάδες το 2021, όπως εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, σε αυτό το οικονομικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, αφού θα στερήσει από τον ΕΦΚΑ σε ετήσια βάση 1 δις €!

Η κυβέρνηση οφείλει να ΜΗΝ προβεί στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς επίσης και να ακυρώσει το σχετικό άρθρο 48 του νέου ασφαλιστικού νόμου Βρούτση 4670/2020 (δηλαδή να ακυρώσει τη μείωση 0,90%), έστω και αν αυτές επιβλήθηκαν επί «συνεισπραττομένων» εισφορών. Διαφορετικά, θα πρέπει να νομοθετήσει ότι οι απώλειες θα αναπληρωθούν ΠΛΗΡΩΣ από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού!!

Σε αντίθετη περίπτωση, ευλόγως ο καθένας θα συμπεράνει ότι πρόκειται περί προμελετημένης και συνειδητής επιλογής τής κυβέρνησης τής ΝΔ, που στοχεύει στη δραστική συρρίκνωση των εσόδων των ασφαλιστικών οργανισμών. Η αδυναμία τους να καταβάλλουν τα οφειλόμενα και να εκκαθαρίσουν τις χιλιάδες εκκρεμούσες αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί τους προσεχείς μήνες ως αφορμή για έναρξη της συζήτησης περί μείωσης των συντάξεων.

Ήδη, από αρμόδιους και κυβερνητικούς παράγοντες και από προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ, έχει ανοίξει σχετική …φιλολογία για δήθεν «άνοιγμα του Ασφαλιστικού», παρά το γεγονός ότι, κατά τη συζήτηση του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020, ο ίδιος ο υπουργός εργασίας κ.Ιωάννης Βρούτσης -επικαλούμενος μάλιστα και σχετικές αναλογικές μελέτες- διαβεβαίωσε το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό ότι με τη …νέα μεταρρύθμισή του επέλυσε το Ασφαλιστικό Ζήτημα τής χώρας μέχρι το 2070!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να ΜΗΝ υλοποιήσει τη σκληρή αυτή εξαγγελία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις (3) ποσοστιαίες μονάδες το 2021, μέσα σ’αυτή την κρίσιμη για την οικονομία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία συγκυρία, καθώς και να καταργήσει τη σχετική ρύθμιση του άρθρου 48 του ν. 4670/2020, ακυρώνοντας και τη μείωση των εισφορών κατά 0,90% που στερεί πολύτιμα (αν και μικρά) κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, στράτευσης, μητρότητας, οικογενειακά επιδόματα) από φτωχές οικογένειες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα!

Άλλως οφείλει να ανακοινώσει ΑΜΕΣΑ και να νομοθετήσει ότι οι απώλειες του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ θα καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: enypekk.gr

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κύπρος «σηκώνει αντάρτικο» στην γερμανοκρατούμενη ΕΕ
34 Views

Η Λευκωσία «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία «σέρνεται» από το Βερολίνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και δια μέσου του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη διαμηνύει χαρακτηριστικά ότι «επειδή η Ελλάδα θα συνομιλήσει με την Τουρκία εμείς θα ανεχθούμε τις παρανομίες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ;»

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Πέτυχε η «ανοσία της αγέλης» των Σουηδών! Ελάχιστοι θάνατοι παρά τα κρούσματα κοροναϊού
36 Views

Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προβεί σε «lockdown» για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νόσου COVID-19, κάνοντας απλά συστάσεις στους πολίτες και κρατώντας την οικονομία της σε λειτουργικό επίπεδο.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Τζένιφερ Άνιστον σε Μπραντ Πιτ: «Νομίζω ότι είσαι πολύ σέξι»
38 Views

Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Άνιστον βρέθηκαν ξανά μαζί στην οθόνη και η ατάκα «Νομίζω ότι είσαι πολύ σέξι» ενθουσίασε τους θιασώτες της σύντομης επανένωσης του πρώην αγαπημένου ζευγαριού. Η εμφάνιση των δύο ηθοποιών έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής ανάγνωσης της ταινίας «Fast Times At Ridgemont High», μαζί με άλλους γνωστούς ηθοποιούς και το «πονηρό» φλερτ τους έγινε viral.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας για διερευνητικές: «Είναι συνομιλίες, όχι διαπραγματεύσεις»
37 Views

Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τηλεφωνική επικοινωνία με Στόλτενμπεργκ και φον ντερ Λάιεν θα έχει σήμερα ο Ερντογάν
27 Views

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 16.30 καθώς και με τον Γενικό Γραμματεά του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις 18.00, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού EHA News.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το παρασκήνιο της τριμερούς Μισέλ-Μέρκελ-Ερντογάν
35 Views

Τη δύσκολη χθεσινή επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Γερμανίδας καγκελαρίου που συνέβαλε στο ξεκλείδωμα των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών περιέγραψαν αξιωματούχοι της Ε.Ε.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καρδίτσα: Παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες
30 Views

Μάχη με τις λάσπες δίνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών και δεν υπάρχει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο της απόγνωσης. Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροδότησης σε Μουζάκι, Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορονοϊού στα ΚΕΑ Εύοσμου
47 Views

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID - 19 εργαζομένης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών, αναστέλλεται μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία  των κοινωνικών υπηρεσιών, στο κτίριο της οδού Μαβίλη με Πυθαγόρα στον Εύοσμο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βορίδης: Οι Πρέσπες είναι μία κακή συμφωνία, που δεν μπορούμε να καταγγείλουμε (!)
45 Views

Θέση για την συμφωνία των Πρεσπών και τις επιλογές που έχει μπροστά της η κυβέρνηση πήρε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Μάκης Βορίδης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία αντέχει δεύτερο lockdown
44 Views

«Η ελληνική οικονομία και τα διαθέσιμα του προϋπολογισμού αντέχουν και σε περίπτωση δεύτερου lockdown» δήλωσε στον Status 107.7 της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς, όπως είπε, «λειτουργούμε με υπευθυνότητα, προνοητικότητα και σοβαρότητα, όταν υπάρχει ακόμη υψηλός βαθμός αβεβαιότητας».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Και είναι μόνο η αρχή! O Ζάεφ ζητά από το Βαρθολομαίο την αυτοκεφαλία της εκκλησίας των Σκοπίων
48 Views

Μετά την επιστολή, πριν από μερικές ημέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την οποία, του ζητούσε να ασκήσει την «έκκλητο προσφυγή» και να εξισώσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς των Σκοπίων με τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το ίδιο έπραξε και ο πρωθυπουργός των Σοκπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
EMY: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
54 Views

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Χαρδαλιάς - Σόου ανευθυνότητας: Κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα και χειροφίλησε ιερέα
61 Views

«Τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα» τα λόγια που ξέχασε ο Χαρδαλιάς ο οποίος με δήλωσή του, μετά το σάλο, κάνει λόγο για παραποίηση

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Όλες οι αλήθεις στο νέο chatbot του ΠΟΥ. Ενημερωθείτε και λύστε τις απορίες σας!
58 Views

Ο ΠΟΥ Ευρώπης και η UNICEF Ευρώπης/Κεντρικής Ασίας κυκλοφόρησαν ένα νέο chatbot, το HealthBuddy, που απαντά στις ερωτήσεις σου για την COVID-19. Μάθε περισσότερα στο https://bit.ly/2yYllpi

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
H έκκληση της οικογένειας της αγνοούμενης 43χρονης από το Μουζάκι: Να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια
45 Views

Μία ανακοίνωση-έκκληση εξέδωσε την Τρίτη 22/9 η οικογένεια της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται από την Παρασκευή 18 του μηνός στο Μουζάκι Καρδίτσας το οποίο χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία Ιανός.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Καρδίτσα ο Κυρ. Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τις καταστροφές από τον «Ιανό»
36 Views

Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας για τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο «Ιανός» .

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση της ΝΔ στις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ
33 Views

«Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των "αγανακτισμένων". Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών.Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα» σχολίασε η ΝΔ για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη και τα γεγονότα που συνέβησαν στην Καρδίτσα.
41 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο.....

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδοκιμασίες και «γιουχάρισμα» σε Μητσοτάκη στην Καρδίτσα! Τι δεν έδειξαν τα συστημικά ΜΜΕ (Βίντεο)
136 Views

Απεγνωσμένοι κάτοικοι της Καρδίτσας προσπάθησαν να φτάσουν το Δημαρχείο και να διαμαρτυρηθούν στον πρωθυπουργό για τα μέτρα - «ασπιρίνες».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μπογδάνος: Πρώτα «Η Μακεδονία δεν ήταν πάντοτε Ελληνική » και μετά κωλοτούμπα! (Βίντεο)
69 Views

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Εμείς σήμερα την Μακεδονία πολύ εύκολα την βγάζουμε ελληνική και μόνο ελληνική, «throughout the centuries» και μέσα στους αιώνες και το βγάζουμε και σε πανό και πριν από 20, 25, 30 χρόνια δεν είχαμε τίποτα άλλο να κάνουμε, διότι δεν είχαμε και κρίση και βγαίναμε στους δρόμους ανά εκατομμύρια για το ζήτημα της Μακεδονίας, δικαίως βεβαίως…..

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης συγκεντρώνει σχολική ύλη για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
34 Views

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης για τη σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών από τα σωματεία των 4 Νομών της Κρήτης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τούρκοι χάκερς έριξαν ελληνική σελίδα μετά από δημοσίευμα ενάντια Ερντογάν
41 Views

Ελληνική ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο με το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ιστότοπος ελληνικής εφημερίδας φάνηκε να έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το Reuters αποκαλύπτει το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία που έκρυψε το ΝΑΤΟ
45 Views

Την ώρα που οι αντιπαραθέσεις, σε διπλωματικό επίπεδο, Γαλλίας και Τουρκίας βρίσκονται στο ζενίθ, το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του αποκαλύπτει πως το ΝΑΤΟ επιχείρησε να υποβαθμίσει έρευνα σχετικά με θερμό επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πλοίων, τον περασμένο Ιούνιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα θα βοηθήσει την… Βόρεια Μακεδονία να εισέλθει στην ΕΕ»!
48 Views

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αντιπρόεδρος της «Βόρειας Μακεδονίας» -όπως την αποκάλεσε ο ΑΝΥΠΕΞ- αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ συμφώνησαν πως η συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων «θα γίνει πιο εντατική το επόμενο διάστημα προκειμένου να εισέλθει η Βόρειος Μακεδονία στην ΕΕ»!

Περισσότερα ...