«Πάρτι» ιδιωτών με τα τεστ κορονοϊού

60 Views
«Πάρτι» ιδιωτών με τα τεστ κορονοϊού

Λιμνάζουν τα 30 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες να πληρωθούν διπλά οι κλινικάρχες

Σε συνεχή ομηρία κρατάει η κυβέρνηση τους πολίτες αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν αδρά από την τσέπη τους το τεστ για τον κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Η προκλητική εμμονή του υπουργείου Υγείας να μην προχωράει στη συνταγογράφηση και αποζημίωση της εξέτασης από τον ΕΟΠΥΥ, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις καθημερινές πλέον καταγγελίες, κλείνει το μάτι στους ιδιώτες αφήνοντάς τους το πεδίο δράσης ελεύθερο.

Την ίδια στιγμή ο Τάκης Γεωργακόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καταγγέλλει στο Documento ότι τα 30 εκατ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση στον ΕΟΠΥΥ για να διατεθούν στους ιδιώτες ως αποζημίωση για τον κορονοϊό λιμνάζουν στα ταμεία του για δύο ολόκληρους μήνες. Οπως επισημαίνει ο ίδιος, η κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη να στήσει το θεσμικό και διοικητικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να πληρωθούν στο τέλος διπλά οι ιδιώτες. Εκτός δηλαδή από τους πολίτες που ήδη τους πληρώνουν υπέρογκα το τεστ –παρά τη νομοθετημένη κοστολόγηση–, να τους πληρώσει και το κράτος.

Αρρύθμιστο πεδίο

Με τις λίστες στα δημόσια νοσοκομεία να έχουν φρακάρει ακόμη περισσότερο με την επιβολή της καραντίνας και την παύση των τακτικών χειρουργείων, μετά την άρση των μέτρων χιλιάδες πολίτες στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα. Ολοένα περισσότερες είναι οι καταγγελίες που θέλουν πάρα πολλούς ασθενείς να πλήττονται ακόμη πιο πολύ οικονομικά λόγω του τεστ για τον κορονοϊό. Είτε διότι υποχρεούνται να το κάνουν είτε, ακόμη χειρότερα, επειδή αναγκάζονται (και συγγενείς τους) από τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να προχωρήσουν κανονικά με τη θεραπεία ή το προγραμματισμένο χειρουργείο τους. Το κόστος μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 250 ευρώ. Αν και οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε δημόσια δομή για να πραγματοποιήσουν το τεστ χωρίς να πληρώσουν, στην καθημερινότητα, ειδικά σε επείγουσες καταστάσεις, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Καθώς προϋποθέτει ότι ο ασθενής θα τρέχει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με κίνδυνο της υγείας του.

Πηγές του ΕΟΠΥΥ με γνώση του θέματος δηλώνουν στο Documento ότι δεν έχει δοθεί καμία σχετική εντολή από το αρμόδιο υπουργείο για να ρυθμιστεί το θέμα. Μάλιστα αναφέρουν ότι αν και υπάρχουν φωνές εντός του οργανισμού που επιθυμούν να συμπεριληφθεί στη συνταγογράφηση και την αποζημίωση το τεστ, «η κεφαλή κάνει πως δεν τις ακούει». Αποτέλεσμα βέβαια είναι το μεγάλο «πάρτι» σε ό,τι αφορά τα τεστ –και ειδικά τώρα που μπαίνουν στο παιχνίδι και αυτά των αντισωμάτων– να βρίσκεται στο απώγειό του.

«Ξεζουμίζουν τον κόσμο»

Πριν από δύο μήνες η κυβέρνηση επιχορήγησε τον ΕΟΠΥΥ με 30 εκατ. ευρώ για «την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων – κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού». Με απλά λόγια, αποφάσισε να μοιράσει χρήμα στους ιδιώτες της υγείας τη στιγμή που το υποστελεχωμένο ΕΣΥ πάσχιζε να αντεπεξέλθει στην πρώτη γραμμή.

Οπως καταγγέλλει ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τ. Γεωργακόπουλος, τα χρήματα αυτά λιμνάζουν μέχρι και σήμερα στα ταμεία του οργανισμού υλοποιώντας το «διπλό κόλπο», όπως το χαρακτηρίζει, της κυβέρνησης. «Από τη μια έχουμε την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών για το τεστ και από την άλλη τη δηλωμένη απροθυμία της κυβέρνησης να το εντάξει στο σύστημα συνταγογράφησης και αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ. Αφήνουν δηλαδή τα 30 εκατ. ευρώ, ξεζουμίζουν τον κόσμο, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να πληρωθούν διπλά είτε οι κλινικές είτε τα εργαστήρια λόγω της… πονηρής απόφασης για την επιχορήγηση των 30 εκατ. ευρώ. Για την ώρα η κυβέρνηση ανέχεται να αισχροκερδούν ορισμένοι σε βάρος των πολιτών» σημειώνει.

«Ελεγχος-κοροϊδία»

«Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει πάρει τα χρήματα για να αποζημιώσει τα τεστ, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει; Γιατί δεν ζητάει από τον ΕΟΠΥΥ να εντάξει στις αποζημιούμενες δαπάνες το κόστος του τεστ; Γιατί δεν θέτει κριτήρια διενέργειάς του;» επισημαίνει για να προσθέσει: «Διότι δεν θέλουν να υπάρχει διοικητικός και ιατρικός έλεγχος. Να εξετάζεται δηλαδή αν ζητήθηκε το τεστ σύμφωνα με τις καθορισμένες ιατρικές ενδείξεις ώστε να αποζημιωθεί. Eχουν πνίξει την κοστολόγηση που έχουν κάνει, ενώ δεν έλαβαν καν υπόψη αυτήν του ΚΕΣΥ που όριζε και χαμηλότερη τιμή».

Οι ιδιωτικές κλινικές, ως επί το πλείστον, κάνουν τη δειγματοληψία, ενώ ο μοριακός έλεγχος γίνεται στα εργαστήρια (κρατικά ή ιδιωτικά). Οπως αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος, αν και στις κλινικές γίνονται έλεγχοι, δεν γίνεται το ίδιο στα ιδιωτικά εργαστήρια. «Ποιος και πώς θα ελέγξει τον αριθμό των τεστ που έχουν διενεργηθεί; Πώς έγιναν; Με ποια κριτήρια; Πώς δόθηκε η εντολή; Πόσα χρήματα χρέωσαν εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές; Αυτός δεν είναι έλεγχος, είναι κοροϊδία» τονίζει.

Το Documento επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλειο Πλαγιανάκο θέτοντάς του ερωτήματα σχετικά με τα 30 εκατ. ευρώ και για το αν το μοριακό τεστ για τον κορονοϊό από ιδιώτες θα συνταγογραφηθεί και θα αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν θέλησε να μας κάνει κάποιο σχόλιο.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Απασφάλισε βουλευτής της ΝΔ εναντίον Βρούτση: Θα αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις εκκρεμείς συντάξεις;
1 Views

Ερώτηση – καταπέλτη κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, κατακεραυνώνοντας τον Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση που επικρατεί με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απασφάλισε βουλευτής της ΝΔ εναντίον Βρούτση: Θα αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις εκκρεμείς συντάξεις;
1 Views

Ερώτηση – καταπέλτη κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, κατακεραυνώνοντας τον Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση που επικρατεί με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Handelsblatt: «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα»
9 Views

Ιδιαίτερα επικριτικό είναι το άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt που υπογράφει ο ανταποκριτής της στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ, μία μέρα αφότου η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της υποδεχόμενη τους πρώτους τουρίστες.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Στον κάλαθο των αχρήστων η απόφαση του Αρείου Πάγου για παραπομπή Σφακιανάκη
16 Views

Για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν θα δικαστεί για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο τον παρέπεμψε ο Άρειος Πάγος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερχεται ψαλίδι σε 545.000 συντάξεις
23 Views

Στην κλίνη του Προκρούστη για περικοπή αναμένεται να πάνε 550.000 συντάξεις δικαιούχων που συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα. Ουσιαστικά με βάση τις… συμβουλές που δέχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ενόψει του επερχόμενου νέου μνημονίου όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 ετών θα βρεθούν αντιμέτωποι με την περικοπή της σύνταξής τους για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεδιασκέψεις Μ. Βαρβιτσιώτη με την υφυπ. Εξωτερικών της Ιταλίας και τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας
15 Views

Σειρά τηλεδιασκέψεων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Μαρίνα Σερένι, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλ. Τσίπρας από Κέρκυρα: Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό
13 Views

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για «ανυπαρξία σχεδίου, ασυνεννοησία, ερασιτεχνισμό», με αποτέλεσμα ένα «πρωτοφανές μπάχαλο» στην επανεκκίνηση του τουρισμού, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ: Είμαστε υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες
22 Views

Η θέση και η στάση του Κινήματος Αλλαγής για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις κυριάρχησε στη συζήτηση κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τα στελέχη του του Κινήματος.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στα γραφεία του Κινήματος
13 Views

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα προέβη σήμερα σε σοβαρές αποκαλύψεις αναφορικά με την δράση παρακράτους αλλά και δράσης κατασκόπων ακόμα και εντός νευραλγικής εθνικής υπηρεσιάς που λειτουργεί προς όφελος μεγάλων και επικίνδυνων συμφερόντων.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ξέσπασε σε κλάματα ο Γρηγόρης Γκουντάρας στην αγκαλιά της Ελένης Μενεγάκη! (Βίντεο)
16 Views

Τελευταία εκπομπή για την Ελένη Μενεγάκη σήμερα και από κοντά της δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γρηγόρης Γκουντάρας με τον οποίο συνεργάστηκε περίπου για 16 χρόνια.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
19 Views

Κάθε μέρα σχεδόν διαβάζουμε και ακούμε από το υπεύθυνα πολιτικά στελέχη του Υπουργείου και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες για την ετοιμότητα για την Αντιπυρική περίοδο και βέβαια για το πόσο σωστές αποφάσεις 'έχουν πάρει έως τώρα

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ελένη Μενεγάκη; την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά της! (Photos)
17 Views

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις της τηλεόρασης και δη των μεσημεριανών εκπομπών, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζετε, ότι η Ελένη Μενεγάκη αποτελεί ίσως την κορυφαία τηλεοπτική περσόνα στη χώρα μας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τούρκος θεολόγος διαφωνεί με τον Ερντογάν: Να παραμείνει μουσείο η Αγία Σοφία – Τι θέλει να πετύχει ο “σουλτάνος” – Υπάρχει προηγούμενο
56 Views

Με αφορμή την επικείμενη απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Süddeutsche Zeitung δημοσιεύει συνέντευξη με τον Τούρκο θεολόγο, συγγραφέα και ειδικό σε θέματα Ισλάμ και Τουρκίας Τζεμίλ Κιλίτς σχετικά με τους λόγους του Ερντογάν για μια τέτοια κίνηση αλλά και τον συμβολισμό της Αγίας Σοφίας σήμερα στον ισλαμικό κόσμο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Νέα στοιχεία ανακάλυψαν οι γερμανικές αρχές για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν
54 Views

Επιμένουν οι Γερμανοί εισαγγελείς πως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, βασικός ύποπτος για εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, τη σκότωσε. Θεωρούν πως τα στοιχεία που βρέθηκαν το αποδεικνύουν παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το σώμα του παιδιού.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού, η επίσημη έναρξη εργασιών στο Ελληνικό
72 Views

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πώς θα ρυθμιστούν οι οφειλές σε τράπεζες, Εφορία, Ταμεία, ΔΕΚΟ (Αφορά ανέργους και μη)
41 Views

Άρδην αλλαγή των δεδομένων για τη ρύθμιση του χρέους ιδιωτών (φυσικών προσώπων) αλλά και επιχειρήσεων βρίσκεται προ των πυλών, με την ψήφιση, τον Ιούνιο, του νέου πτωχευτικού νόμου.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Καταμετρήθηκαν 20 νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα χθες
41 Views

Συνολικά 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα 30 Ιουνίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά, τα 9 είναι «εισαγόμενα» και τα υπόλοιπα εντοπίζονται στις εξής περιοχές:

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το αδιαχώρητο στην Α΄ ΔΟΥ Αθηνών
38 Views

Παρέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε σήμερα στην Α΄ ΔΟΥ Αθηνών στο κέντρο της πόλης, καθώς από το πρωί παρατηρήθηκαν μεγάλος συνωστισμός και τεράστιες ουρές. Μέχρι στιγμής οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν χρειάστηκε να επέμβουν και βρίσκονται στο σημείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Με πήρε η κατρακύλα»...
39 Views

Βαθιά θρησκευόμενος δήλωσε ο Νίκος Κοντοστάθης, γνωστότερος στο πανελλήνιο ως ψευτογιατρός, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο πολλών, αφελών, συμπατριωτών μας, οι οποίοι πίστεψαν για άλλη μια φορά τις ανοησίες και τις ψεύτικες ελπίδες που τους προσέφερε.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών ο Μαρινάκης
1391 Views

Οι αμερικανικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους Έλληνες πλοιοκτήτες που έσπασαν το εμπάργκο που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και μετέφεραν υδρογονάνθρακες από και προς τη χώρα του Μαδούρο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κρας τεστ για τον τουρισμό με 104 πτήσεις
43 Views

Πρεμιέρα σήμερα κάνει ο τουρισμός στη χώρα μας, καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για να δεχτούν Ευρωπαίους και μη τουρίστες. Από 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ελένη Μενεγάκη: Σήμερα το «αντίο» της βασίλισσας της ελληνικής τηλεόρασης (Βίντεο - Photos)
49 Views

Τέλος εποχής με την τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha. Η παρουσιάστρια αποχαιρετά σήμερα, 1η Ιουλίου, το τηλεοπτικό κοινό που την αγάπησε.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Άνοιγμα συνόρων: Βάσει ειδικού barcode τα τεστ κορωνοϊού στους ταξιδιώτες - Από 1η Ιουλίου
37 Views

Στοχευμένοι έλεγχοι σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται από την 1η Ιουλίου που ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός, βάσει ενός ειδικού λογισμικού που θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να είναι φορείς του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...