Διάγγελμα Ασαντ για Χαλέπι

62 Views
Διάγγελμα Ασαντ για Χαλέπι

Ο Πρόεδρος Ασαντ δήλωσε ότι ο Χαλέπι και η Συρία κέρδισε τη νίκη, προσθέτοντας ότι ο συριακός στρατός δεν θα διστάσει να εκτελέσει τα εθνικά του καθήκοντα.

Ο πρόεδρος Ασαντ πρόσθεσε σε μια τηλεοπτική ομιλία με αφορμή τους τελευταίες απλευθερωτικές μάχες ότι η μάχη για την απελευθέρωση του Χαλεπίου και της υπαίθρου της Ιντλίμπ είναι συνεχής ανεξάρτητα από κάποιους πομφόλυγες που προέρχονται από το βορρά.

Ο Σύριος πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία, ευχαριστώντας τον λαό του Χαλεπίου για την αμεροληψία, την πίστη, τη γενναιότητα και τις θυσίες του.

Το 2016 δεν επετεύχθη το επιθυμητό

Οπως είπε: "Όταν η πόλη του Χαλεπίου απελευθερώθηκε στα τέλη του 2016, είπα ότι η κατάσταση πριν από την απελευθέρωση της πόλης του Χαλεπίου δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που θα ακολουθήσει και βασίστηκα σε αυτό, βάσει των γνώσεών μου για το πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας στοχεύουν με την καρδιά και το μυαλό τους. Βασίστηκα σε αυτό λόγω της πεποιθήσεως μου ότι ο πατριωτισμός του λαού του Χαλεπίου και η φερεγγυότητα τους προς την πατρίδα τους και προς τον στρατό της πατρίδας θα ανατρέψουν τους υπολογισμούς των εχθρών μας.

"Αυτό συνέβη, αλλά ο Χαλέπι έπρεπε να πληρώσει πολύ μεγάλο τίμημα, ίσο με το μεγαλείο του λαού και τον πατριωτισμό της θέσης του. Χρόνια βίαιου και βάρβαρου βομβαρδισμού που έπληξε τις περισσότερες γειτονιές, δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες, τραυματίες, ορφανά, άτομα που έχασαν παιδιά και χήρες. Χρόνια πολιορκίας χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα απαραίτητα για τη ζωή, όλα ώστε το Χαλέπι να γονατίσει και να παραδωθεί ο λαός της.

«Με κάθε πικρό βλήμα που έπεφτε, οι ελπίδες των εχθρών μεγάλωναν ότι το Χαλέπι να γίνει κάποιο άλλο Χαλέπι, που ποτέ δεν υπήρξε καθ' όλη την ιστορία, ένα Χαλέπι που συνθέτει με τη δίδυμη του Δαμασκό τα φτερά με τα οποία η πατρίδα πετάει. [Ηθελαν] μάλλον ένα Χαλέπι, του οποίου οι άνθρωποι θα στέκονταν μαζί με προδότες μπροστά σε αφέντες, γονατίζοντας και ικετεύοντας μπροστά τους, υποκινούμενοι από μερικά δολάρια και [καταλήγοντας σε] πολύ ντροπή.

"Ηθελαν το Χαλέπι να γίνει ένα άλλο Χαλέπι"

"Αυτό ήταν μόνο στα όνειρά τους. Αλλά στον πραγματικό μας κόσμο, με κάθε βλήμα που έπεφτε, έφευγε και ο φόβος και η θέληση για αντίσταση αυξανόταν. Με κάθε μάρτυρα, το εθνικό πνεύμα μεγάλωνε και η πίστη στην πατρίδα γινόταν ισχυρότερη.

Στον πραγματικό μας κόσμο, παρέμεινε το πραγματικό Χαλέπι, το Χαλέπι της ιστορίας, της ευγένειας και της αυθεντικότητας. Και επειδή είναι έτσι, ο λαός της δεν έμεινε για σταθερότητα μόνο με την έννοια του πόνου και της οδύνης και της αποδοχής του status quo αλλά μάλλον με την έννοια της εργασίας και της παραγωγής που εξακολούθησε όλα τα χρόνια της πολιορκίας παρά τις συνθήκες που αντιβαίνουν σε οποιαδήποτε οικονομική έννοια.

"Παρά ταύτα, η πόλη συνέχισε να συμβάλλει - ακόμα και αν ήταν ελάχιστα - στην εθνική οικονομία και είμαι βέβαιος ότι αυτός ο τύπος σταθερότητας που αντικατοπτρίζει μια συγκεκριμένη βούληση και μια βαθιά ριζωμένη αίσθηση του ανήκειν είναι αυτό που θα σηκώσει το Χαλέπι από τις στάχτες του πολέμου και να αποκαταστήσει τη φυσική και ηγετική του θέση στην οικονομία της Συρίας", δήλωσε ο πρόεδρος Ασαντ.

Το 2016 δεν ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση

Ο πρόεδρος Ασαντ πρόσθεσε: "Είναι αλήθεια ότι η απελευθέρωση της πόλης το 2016 δεν κατάφερε να επιτύχει την επιθυμητή ασφάλεια για την πόλη εκείνη την εποχή και παρέμεινε υπό την απειλή ύπουλων και υποχθόνιων βομβαρδισμών και είναι επίσης αλήθεια σήμερα ότι η νίκη σε μια μάχη δεν σημαίνει νίκη στον πόλεμο, αλλά αυτή είναι η αφηρημένη στρατιωτική λογική που βασίζεται σε τερματισμούς και αποτελέσματα.

Ωστόσο, με την εθνική λογική, η νίκη αρχίζει με την αρχή της σταθερότητας, ακόμη και αν είναι η πρώτη μέρα, και με αυτή τη λογική, το Χαλέπι΄νίκησε όπως και η Συρία. Είμαστε όλοι νικητές για το φόβο που προσπαθούσαν να ενσταλάξουν στις καρδιές μας, νικητές στις αυταπάτες που προσπαθούσαν να ενσταλάξουν στο μυαλό μας, νικητές εναντίον του κατακερματισμού, του μίσους, της προδοσίας και όλων εκείνων που εκπροσωπούν ή ασκούν αυτές τις καταστάσεις.

Η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου

"Ωστόσο, γνωρίζουμε πλήρως ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου ή την αποτυχία των σχεδίων ή την εξαφάνιση της τρομοκρατίας ή την παράδοση των εχθρών, αλλά σίγουρα σημαίνει να τρίβουμε τις μύτες τους στη βρωμιά σαν ένα πρελούδιο της πλήρους ήττας, αργά ή γρήγορα", δήλωσε ο Πρόεδρος.

"Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για τις επόμενες μάχες. Ως εκ τούτου, η μάχη για την απελευθέρωση της υπαίθρου του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από κάποιους πομφόλυγες που προέρχονται από το βορρά και θα συνεχιστεί και η μάχη για την απελευθέρωση όλου του συριακού εδάφους, τη συντριβή της τρομοκρατίας και την επίτευξη σταθερότητας».

Στρατός από τον λαό, για τον λαό

Ο Πρόεδρος Ασαντ κατέληξε "Ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να διεκπεραιώσει τα εθνικά του καθήκοντα και θα είναι όπως ήταν πάντα: ένας στρατός από τον λαό και για τον λαό. Καθ 'όλη την ιστορία, κανένας στρατός δεν έχει βγει νικηφόρος εκτός αν ο λαός είναι ενωμένος μαζί του στη μάχη του και όταν είναι ενωμένος με τον λαό στο όραμα και τα πιστεύω του και αυτό είναι αυτό που είδαμε στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις της Συρίας όπου αγκαλιάσατε το στρατό που σας προστατεύει, σας υπερασπίστηκε, και έκαναν θυσίες για σας.

Με ετικέτα: #απελευθέρωση #Άσαντ #Χαλέπι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ
3 Views

Με SMS και μέσω email αναμένεται να αποστέλλονται οι νέοι κλειδάριθμοι στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο Taxisnet και να μην επισκέπτονται τις εφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αυτό συζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ , Γιώργος Πιτσιλής με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ
3 Views

Με SMS και μέσω email αναμένεται να αποστέλλονται οι νέοι κλειδάριθμοι στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο Taxisnet και να μην επισκέπτονται τις εφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αυτό συζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ , Γιώργος Πιτσιλής με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεραμέως: “Απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα τη Μεγάλη Εβδομάδα”
21 Views

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κορωνοϊός – Σόιμπλε: Έχουμε ήδη αφήσει πίσω τη συζήτηση για τα ευρω-ομόλογα
16 Views

«Βλέπω το Συμβούλιο με βεβαιότητα», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt (στο φύλλο της Τρίτης 7ης Απριλίου) και τονίζει ότι η πρόταση για κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα αποτελεί ήδη ξεπερασμένη ιδέα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άδωνις Γεωργιάδης: Άγριο επεισόδιο στον αέρα του Πρώτου Θέματος (Βίντεο)
21 Views

Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα fm, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα του ευρωμολόγου. Παραδέχτηκε μάλιστα εμμέσως πως η εν λόγω υπόθεση ήταν για την ελληνική κυβέρνηση «εκ προοιμίου χαμένη», προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ενός εκ των δύο παρουσιαστών των εκπομπής, του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αλέξης Παπαχελάς: Η «μάχη» με τον κορονοϊό, η φωτό από το νοσοκομείο και οι πρώτες δηλώσεις (Βίντεο)
7 Views

Ο Αλέξης Παπαχελάς, αφού ξεπέρασε την περιπέτεια υγείας με τον κορονοϊό και αφού χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ροζ πανσέληνος: Υπερθέαμα στον νυχτερινό ουρανό (Φωτογραφίες)
17 Views

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους ανέτειλε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020. Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020. Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο). Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κάτια Δανδουλάκη: Το viral βίντεο ως Βίρνα Δράκου και η απάντηση της ηθοποιού στο instagram (Βίντεο)
26 Views

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη παραμένει όπως όλοι μας σε καραντίνα στο σπίτι της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Με φόντο την πανδημία του κοροναϊού, ωστόσο η Κάτια Δανδουλάκη έγινε viral στα social media ως ως Βίρνα Δράκου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδιωτικά σχολεία: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα
12 Views

Εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων-εργοδοτών όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών αποφασίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, σε συνέχεια των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Τα κυριότερα σημεία της Απόφασης είναι τα εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στην εντατική - Τα νεότερα για την υγεία του
10 Views

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πέρασε και δεύτερη νύχτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι σταθερή αφού έλαβε υποστήριξη σε οξυγόνο για επιπλοκές της Covid-19, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ ηγείται της μάχης της Βρετανίας κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Eurogroup: Το παρασκήνιο της μαραθώνιας συνεδρίασης. Γιατί δεν βγήκε "λευκός καπνός"
13 Views

Οι διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον Νότο έγιναν για ακόμη μια φορά αισθητές στο Eurogroup, το οποίο έπειτα από μια μαραθώνια, 16ωρη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, διεκόπη για να συνεχιστεί την Πέμπτη και με την προσδοκία να βγει λευκός καπνός για το κρίσιμο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού και μια συμφωνία για το σχέδιο ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Ξεκινούν τεστ κατ' οίκον από 500 Κινητές Ομάδες Υγείας
49 Views

Ξεκινά αύριο η λειτουργία των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού COVID-19 κατ’ ́οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Μόσιαλος: H κανονικότητα θα επιστρέψει μαζί με το εμβόλιο για τον κοροναϊό
54 Views

«Η ανθρωπότητα δεν θα επιστρέψει στην πριν τον νέο κορoνοϊό εποχή, μέχρι να ανακαλυφθεί εμβόλιο. Αυτό που περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι μία «μερική κανονικότητα», η οποία θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει συντελεστεί και στις άλλες χώρες ως προς τον έλεγχο της επιδημίας».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
«Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά»
53 Views

Στο φως έρχεται ένα ακόμη άκρως αποκαλυπτικό στιγμιότυπο για τους σχεδιασμούς και τις ακραίες θέσεις των νεοφιλελεύθερων για το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, που εκφράζονταν με πάθος όλο το προηγούμενο διάστημα και κατέρρευσαν με το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού...

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Αστυνομικοί επιχείρησαν να διακόψουν διαμαρτυρία γιατρών (Video)
31 Views

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πραύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Αστυνομική παρέμβαση άναψε τα αίματα. Τί δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας: Χθες ήταν ήρωες, σήμερα δεν δικαιούνται να έχουν φωνή (Video)
29 Views

«Χθες ήταν "οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες", που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την προσπάθεια της Αστυνομίας να διαλύσει σήμερα συγκεντρώσεις νοσοκομειακών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε έξαρση η μαύρη αγορά της κομμωτικής - Επιστολή διαμαρτυρίας
195 Views

Την πρακτική κάποιων συναδέλφων τους που στο μέσο της καραντίνας και των μέτρων του κορωνοϊού που έχουν ληφθεί να κρατούν κλειστά τα κομμωτήρια, κάποιοι συνάδελφοι τους πηγαίνουν σε σπίτια και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καταγγέλουν οι κομμωτές και οι κομμώτριες της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Κρίσιμο Eurogroup για τη στήριξη της Ευρωζώνης – Οι Ευρωπαίοι αναζητούν συμβιβαστική λύση
22 Views

Την αναζήτηση μιας συμβιβαστικής λύσης σχετικά με το ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού θα επιδιώξει το Eurogroup που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κόσμος έχει έλλειψη 6 εκατομμυρίων νοσοκόμων
38 Views

Προειδοποίηση ότι ο πλανήτης χρειάζεται σχεδόν 6 εκατομμύρια επιπλέον επαγγελματίες νοσοκόμες και νοσοκόμους απευθύνει σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ), εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...