ΗΠΑ: Ιστορική συμφωνία στο Κογκρέσο για το πακέτο μαμούθ 2 τρις του Trump – Παραπαίει η αμερικανική οικονομία από τον κορωνοϊό

60 Views
ΗΠΑ: Ιστορική συμφωνία στο Κογκρέσο για το πακέτο μαμούθ 2 τρις του Trump – Παραπαίει η αμερικανική οικονομία από τον κορωνοϊό
Έχουμε συμφωνία, το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
(upd2) Σε μια ιστορική συμφωνία κατέληξαν σήμερα Τετάρτη 25/3 τα ξημερώματα και ύστερα από ημέρες έντονων διαπραγματεύσεων οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επί του πακέτου Trump σχετικά τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την επιδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει αρχίσει με ραγδαίους ρυθμούς τις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Eric Ueland, οι Αμερικάνοι γερουσιαστές και η κυβέρνηση Trump κατέληξαν σε συμφωνία επί του πακέτου των μέτρων.

«Έχουμε συμφωνία» είπε ο Ueland σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
«Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και αφού τελειώσουμε με ότι λεπτομέρειες έχουν απομείνει, θα είμαστε έτοιμοι να το δημοσιοποιήσουμε νωρίς σήμερα το πρωί» ανέφερε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Πάντως, μέχρι στιγμής το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, το πακέτο προβλέπει τη διάθεση ποσού ύψους 500 δισ δολαρίων για τη στήριξη των βιομηχανιών που έχουν πληγεί από την επιδημία καθώς και άμεσες πληρωμές έως και 3.000 δολαρίων σε εκατομμύρια οικογένειες.

Παράλληλα 350 δισ δολάρια θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 250 δισ δολάρια θα δοθούν ως βοήθημα ανεργίας ενώ θα διατεθεί και το ποσό των 75 δις δολαρίων ως ενίσχυση στα νοσοκομεία.
Μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη του κειμένου του νομοσχεδίου, αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στη Γερουσία προκειμένου να εγκριθεί και κατόπιν θα ακολουθήσει αντίστοιχη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Κατόπιν για να γίνει νόμος του κράτους, το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου του 2020, είχε αναφέρει χθες Τρίτη 24/3 πως σε δύο εβδομάδες – και συγκεκριμένα έως τις 12/4 – θα επανεξετάσει τη στάση του σχετικά με την καραντίνα που επιβάλλεται στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού, αναφέροντας πως η αμερικανική οικονομία πρέπει να ανοίξει πλήρως και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ωστόσο, μετά την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφονται στις ΗΠΑ – 55.231 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 792 θάνατοι – και ενώ Πολιτείες όπως αυτές της Νέας Υόρκης και Καλιφόρνια, βρίσκονται στο κόκκινο, ο πρόεδρος Trump άλλαξε και πάλι ρητορική, υποστηρίζοντας πως το έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τεράστια δοκιμασία και ότι η όποια απόφαση του για το “άνοιγμα” της αμερικανικής οικονομίας θα ληφθεί, αφού πρώτα ακούσει τη γνώμη και τις συμβουλές των ειδικών.
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ο Trump θα υπογράψει το νομοσχέδιο των 2 τρις δολαρίων, εάν περάσει από Βουλή και Γερουσία
Διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump θα υπογράψει οπωσδήποτε το νομοσχέδιο για μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρις δολαρίων, εφόσον αυτό «περάσει» από τη Βουλή και από τη Γερουσία παρείχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
«Το πακέτο μέτρων είναι πολύ σημαντικό και θα βοηθήσει τους εργαζόμενους, τις αμερικανικές επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες των ΗΠΑ» υποστήριξε ο Mnuchin, ο οποίος κάλεσε την πρόεδρο της Γερουσίας, Nancy Pelosi να προγραμματίσει άμεσα τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.
McConell (Ρεπουμπλικάνοι): Φτάσαμε σε συμφωνία
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConell υποστήριξε ότι τελικά υπήρξε συμφωνία στη Γερουσία με τους Δημοκρατικούς.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την άμεση αποστολή χρημάτων στα αμερικανικά νοικοκυριά στο πλαίσιο ενίσχυσης τους για την πρώτη αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, αναφέροντας πως το «πακέτο» αυτό θα αποτελέσει μια ιστορική «ανακούφιση» για τις ΗΠΑ.
«Είναι ένα ποσό που παραπέμπει σε περίοδο πολέμου για το έθνος.
Θα το εγκρίνουμε αργότερα σήμερα» τόνισε ο McConell, ο οποίος είπε πως το νομοσχέδιο θα προβλέπει μεταξύ άλλων και άμεση πίστωση των λογαριασμών των Αμερικάνων πολιτών που δεν εργάζονται λόγω του κορωνοϊού προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθώς και την χορήγηση δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα ανέφερε ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα σταθεροποιήσουν βιομηχανίες – «κλειδιά» για την αμερικανική οικονομία ενώ θα παρασχεθεί η δέουσα οικονομική βοήθεια στα νοσοκομεία και στους παρόχους ιατρικών αγαθών και υγειονομικής περίθαλψης προκειμένου να παραδώσουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για τους νοσούντες από τον κορωνοϊό.
Schumer (Δημοκρατικοί): Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer υποστήριξε ότι δεν είναι μια στιγμή για πανηγυρισμούς, αλλά μια στιγμή ανάγκης.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής έκανε λόγο «για το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην αμερικανική ιστορία», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο Μάρσαλ για τα νοσοκομεία.
«Η βοήθεια έρχεται.
Είναι μεγάλη και άμεση βοήθεια» είπε ο Schumer, υποστηρίζοντας πάντως πως οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να θέσουν αυστηρούς όρους και κανόνες εποπτείας ως προς τα δάνεια που θα χορηγηθούν σε αμερικανικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες.
Όπως είπε το νομοσχέδιο προβλέπει τη διάθεση 130 δις δολαρίων ως ενίσχυση στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε ότι προβλέπονται αυστηρές διατάξεις για την χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις.
Παράλλη είπε ότι προβλέπεται ένα ποσό της τάξης των 150 δις δολαρίων προς το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις για να διαχειριστούν τις συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:
Κοντά σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία βρίσκονται Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ μετά την δήλωση του αμερικανού Προέδρου Trump ότι η Αμερική ως οικονομία δεν θα κλείσει, η χώρα δεν θα μπει σε καραντίνα… και τόνισε ότι θα επιστρέψει στην κανονικότητα έως το Πάσχα…τις προσεχείς 3 εβδομάδες.  
Το πακέτο των Ρεπουμπλικάνων περιλαμβάνει 2 τρισεκ. στήριξη στην αμερικανική οικονομία με παράλληλα εισφορά 1.000 δολαρίων ανά άτομο.
Η πρόταση των δημοκρατικών περιλαμβάνει 2,5 τρισεκ. και 1.500 δολάρια ανά άτομο αλλά με σχετικά διαφοροποιημένη κατανομή έναντι της πρότασης της κυβέρνησης Trump.
Το ψηφιακό δολάριο
Οι δημοκρατικοί μεταξύ άλλων θέλουν να εισάγουν το λεγόμενο ψηφιακό δολάριο σε νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορωνοιού.
Εν μέσω διαπραγματεύσεων σχετικά με τη μαζική δέσμη κινήτρων ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοιού, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών θέλουν να εφαρμόσουν το ψηφιακό δολάριο για τον εξορθολογισμό των πληρωμών προς τους πολίτες των ΗΠΑ εκτός του παραδοσιακού μοντέλου μέσω των τραπεζών.
Ο όρος ψηφιακό δολάριο σημαίνει ισοζύγιο εκπεφρασμένο ως αξία δολαρίου που αποτελείται από εγγραφές ψηφιακού ημερολογίου που καταγράφονται ως υποχρεώσεις στις λογιστικές καταστάσεις οποιασδήποτε τράπεζας της Federal Reserve ή μια ηλεκτρονική μονάδα αξίας που μπορεί να εξαργυρωθεί από ένα επιλέξιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Η πρόταση των Δημοκρατικών
Οι δημοκρατικοί στις ΗΠΑ προτείνουν 2,5 τρισ. δολ. για το σοκ του κορωνοιού και άμεση πληρωμή 1.500 δολαρίων ανά αμερικανό
Χορός τρισεκ. δολαρίων βρίσκεται στο επίκεντρο στις ΗΠΑ με τους δημοκρατικούς να καταθέτουν στις 23 Μαρτίου την δική τους πρόταση για την αντιμετώπιση του σοκ που προκαλεί την αμερικανική οικονομία ο κορωνοιός.
Η πρόταση λοιπόν των δημοκρατικών, οι οποίοι δεν τα βρήκαν με τον Trump για το πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία προτείνουν.
-Πακέτο στήριξη 2,5 τρισεκ. δολαρίων που συμπεριλαμβάνει άμεσα την καταβολή 1.500 δολαρίων για όλους τους αμερικανούς πολίτες.
-Θα περιλαμβάνει 150 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης, 80 δισεκατομμύρια δολάρια για δάνεια και 600 δολάρια ανά εβδομάδα για παροχές ανεργίας για όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό.
-Περίπου 215 δισ. δολάρια θα διατεθούν για κρατικές ενισχύσεις και κεφάλαια που θα δοθούν σε Πολιτείες.
 Η πρόταση των Δημοκρατικών περιλαμβάνει επίσης
-Οικονομική  βοήθεια 1500 δολαρίων ανά άτομο και 7.500 δολαρίων για μια οικογένεια με 5 μέλη.
-Θα υπάρξει κονδύλιο για την ανεργία που προκαλεί η πανδημία με 600 δολάρια την εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο που έχει πληγεί από τον ιό και πληροί τα κριτήρια για επίδομα ανεργίας
-Θα εξεταστούν άδειες μετ ‘αποδοχών και άδεια για ιατρικές εξετάσεις για την οικογένεια.
-Στόχος είναι να βοηθήσει το πακέτο τους υφιστάμενους δανειολήπτες και ειδικά τους φοιτητές.
-Θα δοθούν περισσότερα από 500 δισεκ. δολάρια σε επιχορηγήσεις, άτοκα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις
-Θα δοθεί χρηματοδότηση 200 δισ. δολαρίων για τις Πολιτείες και 15 δισεκ. στους δήμους μέσω του προγράμματος κοινοτικής ανάπτυξης Block Grant
Το νομοσχέδιο που θα καταθέσουν οι δημοκρατικοί περιλαμβάνει την δυνατότητα η  Federal Reserve να παρέχει στους δανειολήπτες επαρκή ρευστότητα για να επιτρέψουν το πάγωμα της πληρωμής δανείων μέχρι και 360 ημέρες.

Επιπλέον, η αρνητική καταναλωτική πίστη θα σταματούσε και οι κατασχέσεις επίσης θα πάγωναν. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΟΔΥ Καταγγελία: «Αρνούμαι να πεθάνω στο σπίτι μου»
36 Views

Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια για ανειδίκευτους υπαλλήλους call center ιδιωτικής πολυεθνικής χωρίς ιατρικό υπόβαθρο που απαντά τις κλήσεις πολιτών στο 1135 του ΕΟΔΥ και συμβουλεύουν πολίτες να μείνουν σπίτι όπως και να μην εξεταστούν ακόμη και αν τους περιγράφουν ότι έχουν συμπτώματα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαρινάκης: Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τους υπαλλήλους. Το κέρδος του εφοπλιστή.
32 Views

Το λογιστήριο της Alter Ego τηλεφωνούν στους εργαζόμενους των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ και τους ενημερώνουν ατομικά τον καθένα ότι η εταιρεία προχωρά σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων
46 Views

"Τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ θα επιβάλλεται σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ
20 Views

Με SMS και μέσω email αναμένεται να αποστέλλονται οι νέοι κλειδάριθμοι στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο Taxisnet και να μην επισκέπτονται τις εφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αυτό συζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ , Γιώργος Πιτσιλής με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεραμέως: “Απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα τη Μεγάλη Εβδομάδα”
55 Views

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κορωνοϊός – Σόιμπλε: Έχουμε ήδη αφήσει πίσω τη συζήτηση για τα ευρω-ομόλογα
46 Views

«Βλέπω το Συμβούλιο με βεβαιότητα», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt (στο φύλλο της Τρίτης 7ης Απριλίου) και τονίζει ότι η πρόταση για κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα αποτελεί ήδη ξεπερασμένη ιδέα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άδωνις Γεωργιάδης: Άγριο επεισόδιο στον αέρα του Πρώτου Θέματος (Βίντεο)
48 Views

Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα fm, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα του ευρωμολόγου. Παραδέχτηκε μάλιστα εμμέσως πως η εν λόγω υπόθεση ήταν για την ελληνική κυβέρνηση «εκ προοιμίου χαμένη», προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ενός εκ των δύο παρουσιαστών των εκπομπής, του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αλέξης Παπαχελάς: Η «μάχη» με τον κορονοϊό, η φωτό από το νοσοκομείο και οι πρώτες δηλώσεις (Βίντεο)
33 Views

Ο Αλέξης Παπαχελάς, αφού ξεπέρασε την περιπέτεια υγείας με τον κορονοϊό και αφού χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ροζ πανσέληνος: Υπερθέαμα στον νυχτερινό ουρανό (Φωτογραφίες)
33 Views

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους ανέτειλε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020. Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020. Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο). Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κάτια Δανδουλάκη: Το viral βίντεο ως Βίρνα Δράκου και η απάντηση της ηθοποιού στο instagram (Βίντεο)
47 Views

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη παραμένει όπως όλοι μας σε καραντίνα στο σπίτι της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Με φόντο την πανδημία του κοροναϊού, ωστόσο η Κάτια Δανδουλάκη έγινε viral στα social media ως ως Βίρνα Δράκου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδιωτικά σχολεία: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα
29 Views

Εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων-εργοδοτών όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών αποφασίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, σε συνέχεια των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Τα κυριότερα σημεία της Απόφασης είναι τα εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στην εντατική - Τα νεότερα για την υγεία του
28 Views

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πέρασε και δεύτερη νύχτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι σταθερή αφού έλαβε υποστήριξη σε οξυγόνο για επιπλοκές της Covid-19, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ ηγείται της μάχης της Βρετανίας κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Eurogroup: Το παρασκήνιο της μαραθώνιας συνεδρίασης. Γιατί δεν βγήκε "λευκός καπνός"
22 Views

Οι διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον Νότο έγιναν για ακόμη μια φορά αισθητές στο Eurogroup, το οποίο έπειτα από μια μαραθώνια, 16ωρη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, διεκόπη για να συνεχιστεί την Πέμπτη και με την προσδοκία να βγει λευκός καπνός για το κρίσιμο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού και μια συμφωνία για το σχέδιο ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Ξεκινούν τεστ κατ' οίκον από 500 Κινητές Ομάδες Υγείας
54 Views

Ξεκινά αύριο η λειτουργία των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού COVID-19 κατ’ ́οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Μόσιαλος: H κανονικότητα θα επιστρέψει μαζί με το εμβόλιο για τον κοροναϊό
59 Views

«Η ανθρωπότητα δεν θα επιστρέψει στην πριν τον νέο κορoνοϊό εποχή, μέχρι να ανακαλυφθεί εμβόλιο. Αυτό που περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι μία «μερική κανονικότητα», η οποία θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει συντελεστεί και στις άλλες χώρες ως προς τον έλεγχο της επιδημίας».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
«Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά»
58 Views

Στο φως έρχεται ένα ακόμη άκρως αποκαλυπτικό στιγμιότυπο για τους σχεδιασμούς και τις ακραίες θέσεις των νεοφιλελεύθερων για το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, που εκφράζονταν με πάθος όλο το προηγούμενο διάστημα και κατέρρευσαν με το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού...

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Αστυνομικοί επιχείρησαν να διακόψουν διαμαρτυρία γιατρών (Video)
35 Views

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πραύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Αστυνομική παρέμβαση άναψε τα αίματα. Τί δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας: Χθες ήταν ήρωες, σήμερα δεν δικαιούνται να έχουν φωνή (Video)
33 Views

«Χθες ήταν "οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες", που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την προσπάθεια της Αστυνομίας να διαλύσει σήμερα συγκεντρώσεις νοσοκομειακών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε έξαρση η μαύρη αγορά της κομμωτικής - Επιστολή διαμαρτυρίας
203 Views

Την πρακτική κάποιων συναδέλφων τους που στο μέσο της καραντίνας και των μέτρων του κορωνοϊού που έχουν ληφθεί να κρατούν κλειστά τα κομμωτήρια, κάποιοι συνάδελφοι τους πηγαίνουν σε σπίτια και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καταγγέλουν οι κομμωτές και οι κομμώτριες της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Περισσότερα ...