Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης καταδικάζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο

57 Views
Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης καταδικάζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Νέα “φάπα” δέχθηκε ο Ερντογάν σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, αφού η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης, NOC, δεν αποδέχεται το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Mustafa Sanalla.
Ησυμφωνία, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019, η οποία επιδιώκει να δημιουργήσει μια αποκλειστική οικονομική ζώνη από τη νότια ακτή της Τουρκίας, η οποία θα συνορεύει με τη βορειοανατολική ακτή της Λιβύης, δεν γίνεται αποδεκτή από τη μεγαλύτερη κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης και έτσι το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης ακυρώνεται εμπράκτως.
Ο Mahmoud al-Futaisi, πρωην υπουργός βιομηχανίας και μέλος της λεγόμενης «Εθνικής Συμβουλευτικής Ομάδας» που ακολουθεί πιστά τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στη Λιβύη, σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Σαράτζ έχει συμμαχήσει με την Τουρκία με διμερείς συμφωνίες", τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζει το εθνικό λιβυκό κοινοβούλιο σε καμία περίπτωση και τις ακυρώνει στην πράξη.
Με λίγα λόγια, συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης, δεν εφαρμόζεται πρακτικά από κανέναν και αυτό αποτελεί μεγάλη και τρανταχτή ήττα για τον Ερντογάν, που ξαφνικά θυμήθηκε τα ελληνικά νησιά και την παρουσία ελληνικών δυνάμεων σε αυτά.
Έχασε η Τουρκία στη Λιβύη και προσπαθεί να κερδίσει στο Αιγαίο πάση θυσία, αλλιώς θα χάσει τα πάντα ο Τούρκος πρόεδρος στα "μάτια" του πεινασμένου και ταλαιπωρημένου τουρκικού λαού που υποφέρει κάτω από το καθεστώς του ΑΚΡ.   
.
Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο κομμάτι της όλης ιστορίας για την ελληνική πλευρά, η οποία ψύχραιμα, θα πρέπει να καταστήσει σαφές, ότι δεν διαπραγματεύεται τίποτα, έχοντας σε ετοιμότητα, εάν και εφόσον απαιτηθεί τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Δεν θα γίνει η χώρα μας το "δεκανίκι" του σουλτάνου για να παραμείνει στην εξουσία. Όσο για τις φωνές που μιλούν για Χάγη και τη συνολική διευθέτηση με την Τουρκία σε όλα τα εκκρεμή θέματα, θυμίζουμε ότι η γειτονική χώρα δεν θα σταματήσει ούτε εκεί ούτε πουθενά και όσο περνάνε τα χρόνια θα ζητάει όλο και πιο πολλά (ας διαβάσουν λίγο βυζαντινή ιστορία).
Δεν δίνουμε τίποτα, δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και αν τολμούν οι Τούρκοι ας έρθουν να τα πάρουν. Αυτή πρέπει να είναι η πάγια θέση της Ελλάδας.
.
Εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη από τους μισθοφόρους του Ερντογάν
Οι τζιχαντιστές που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη, προβαίνουν σε συλλήψεις, βασανισμούς και βιασμούς γυναικών, εφαρμόζοντας το δικό τους νόμο. Μιλάμε για μια κατάσταση που θυμίζει την Ράκκα, την πρώην άτυπη πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους στη Συρία, ενώ λαμβάνουν χώρα απίστευτες σκηνές κατά του αμάχου πλυθυσμού.     
Η Lindsey Snell, ερευνήτρια δημοσιογράφος ειδικευμένη σε πολεμικές και ανθρωπιστικές κρίσεις, πραγματοποίησε ένα ρεπορτάζ,σχετικά με τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία μισθοφόρους τρομοκράτες που αποστέλλονται στη Λιβύη.
Το ρεπορτάζ χρησίμευσε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Αμερικανό δημοσιογράφο Frederic Wehrey.

Για να στείλουν Τουρκμένους και Σύριους μαχητές στη Λιβύη, οι διοικητές του υποστηριζόμενου από την Τουρκία, Ελεύθερου Συριακού Στρατού (TFSA) διενήργησαν μια τεράστια εκστρατεία στρατολόγησης, η οποία περιελάμβανε την παροχή οικονομικών κινήτρων και γενναιόδωρων μισθών σε κάθε μαχητή, η οποία ανέρχεται σε 2.000 δολάρια το μήνα.

Λόγω της απελπισμένης οικονομικής τους κατάστασης και της έλλειψης στέγης, οι τουρκικές αρχές μπόρεσαν εύκολα να τους προσελκύσουν με υποσχέσεις για μια νέα ζωή και μια καλή ευκαιρία στη Λιβύη, για να "ξαναχτίσουν τη ζωή τους για τις οικογένειές τους", κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι ήρθαν στην Λιβύη για να μείνουν για πολλά χρόνια.
Η ίδια η δημοσιογράφος αναφέρει μέσω μαρτυριών των ίδιων των Σύριων ανταρτών, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είπε την αλήθεια όταν ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στρατιώτες στο έδαφος στη Λιβύη.
Ο Σύριος αντάρτης με το όνομα Αχμέτ δήλωσε στην εφημερίδα Investigative Journal ότι υπάρχουν πολλοί Τούρκοι στρατιώτες στην Τρίπολη, όχι μόνο στρατιωτικοί εκπαιδευτές και σύμβουλοι, όπως συνεχίζει να λέει ο Ερντογάν.
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) αποκάλυψε μάλιστα την σύλληψη πολλών Σύριων μαχητών που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι στην Ιταλία μέσω των λιβυκών λιμένων, ενώ κατάφερε επίσης να συλλάβει και ένα σημαίνων μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο LNA ανέφερε ότι περισσότεροι από εκατό μαχητές της Συρίας έχουν πληρώσει χρήματα για να κλείσουν θέσεις σε πλοία που διακινούν λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

Αυτό είναι λοιπόν το τουρκικό έργο που εκτελεί η Άγκυρα στην Λιβύη, προκαλώντας χάος, βία, σε μια χώρα η οποία όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, κάποτε ανήκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ την ίδια στιγμή τον παρακολουθεί με απάθεια ολόκληρη η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και όλος ο πολιτισμένος κόσμος. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κλινική χάρισε ακοή σε 25 μωράκια με βαριά βαρηκοΐα
32 Views

Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και συγκεκριμένα η ομάδα της Β' Ω.Ρ.Λ πανεπιστημιακής κλινικής του Α.Π.Θ., έκανε το ρεκόρ επεμβάσεων για το 2019 και χάρισε σε 25 βρέφη και νήπια με πολύ βαριά βαρηκοΐα τη δυνατότητα να ακούσουν για πρώτη φορά τη φωνή της μητέρα τους!

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση
49 Views

Οι κοροναϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που μπορεί να προκαλέσουν νόσο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Τι είναι η χοληστερόλη. Πώς την χρησιμοποιεί ο οργανισμός. Πότε υπάρχει πρόβλημα
35 Views

Η χοληστερόλη είναι ένας τύπος λίπους (λιπιδίου) στο αίμα. Τα κύτταρα χρειάζονται την χοληστερόλη και ο οργανισμός παράγει όλη όση απαιτείται. Αλλά παίρνετε επίσης χοληστερόλη από το φαγητό που τρώτε.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ετοιμότητα ο Ελληνικός Στόλος ''φονιάδες του Αιγαίου''. Μήνυμα προς στην Άγκυρα
30 Views

Σε θέσεις μάχης είναι οι ''φονιάδες του Αιγαίου'. Η Ελλάδα απαντά στρατιωτικά στις κινήσεις των Τούρκων την στιγμή που προκαλούν σε όλα τα επίπεδα. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει ''συνθήκες πολέμου'' στο Αιγαίο, αλλά η Αθήνα στέλνει την ίδια στιγμή ηχηρό μήνυμα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και FIFA-UEFA
26 Views

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπέγραψαν το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά F-16 σήμερα στο Αιγαίο
22 Views

Για ακόμη μία μέρα οι Τούρκοι προχωρούν σε προκλήσεις στο Αιγαίο αφού το πρωί τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από κατοικημένα και ακατοίκητα ελληνικά νησιά, ανεβάζοντας τις υπερπτήσεις από την αρχή του χρόνου στις 108.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
Οκαιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
33 Views

Μια πρώτη εκτίμηση για το πως θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έκανε ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook παρουσιάζει τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τον Παραολυμπιονίκη μας Μιχάλη Σεΐτη
21 Views

Βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και μπορεί τα περισσότερα φλας των ΜΜΕ να πέφτουν πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δύο εβδομάδες μετά την τέλεσή τους ξεκινούν και κάποιοι άλλοι αγώνες. Σε αυτούς οι αθλητές που συμμετέχουν όχι μόνο δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα μετάλλιο αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρουν σε όλους μας μαθήματα ζωής. Ο λόγος γίνεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που μπορεί να μην έχουν την μεγάλη προβολή αλλά στο Τόκυο το 2020 όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη
25 Views

Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης και ποσότητες κοκαΐνης σκόπευε να διοχετεύσει κύκλωμα σε στέκια τοξικοεξαρτημένων της Θεσσαλονίκης. Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ένας 28χρονος Αλβανός, που χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως ηγετικό του στέλεχος, κι ένας 19χρονος -ελληνικής καταγωγής- συνεργός του.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από καταδίωξη οχήματος που μετέφερε 15 Αφγανούς
29 Views

Μία ακόμη κινηματογραφική καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η καταδίωξη ξεκίνησε από την Κομοτηνή, περίπου στις 3:30. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα περιπολικού της περιοχής. Η καταδίωξη συνεχίστηκε από σταθμούς της Καβάλας και στο ύψος της Ασπροβάλτας ανέλαβαν τα περιπολικά της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σε κλοιό από το ΠΑΜΕ και τα ΜΑΤ – Απαγόρευση σε δημοσιογράφους
21 Views

Αστυνομικές δυνάμεις είναι ήδη παραταγμένες στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι, όπου διεξάγεται σήμερα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Στόχος είναι να αποφευχθεί τυχόν εισβολή στο συνέδριο ή επεισόδια. Αποκλεισμένες είναι όλες οι κάθετες οδοί από την παραλιακή προς το ξενοδοχείο καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους δεν συμμετέχουν στο συνέδριο, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους δημοσιογράφους.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ξεκοκκίνισαν» 64.717 δάνεια
28 Views

Τις 63.793 έχουν φτάσει οι ρυθμίσεις κόκκινων στεγαστικών δανείων από διμερείς διαπραγματεύσεις των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να αυξήσει το αποτέλεσμα, πιέζοντας και προς την πλευρά της ένταξης στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρέη στην εφορία: Ξεκινά από αύριο η πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις
33 Views

Tη δυνατότητα να ρυθμίσουν έως και σε 24 ή ακόμη και σε 48 μηνιαίες δόσεις βεβαιωμένες -ληξιπρόθεσμες και μη- οφειλές προς την εφορία, οι οποίες την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις που ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019, θα έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι, από αύριο, που θα αρχίσει να λειτουργεί στο ΤΑΧΙSnet η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών.

Περισσότερα ...