Ναύαρχος λιβυκού στόλου: Την επόμενη εβδομάδα η Τρίπολη στα χέρια μας

95 Views
Ναύαρχος λιβυκού στόλου: Την επόμενη εβδομάδα η Τρίπολη στα χέρια μας
Δείτε Video

«Ο πόλεμος πάει πολύ ωραία. Ο στρατός ξεκίνησε και τώρα βρίσκεται έξω από την Τρίπολη», επεσήμανε ο Χαλιφά Χάφταρ
Οστρατηγός Χαλιφά Χάφταρ που μάχεται κατά της κυβέρνησης της Τρίπολης επειδή υπέγραψε το μνημόνιο με την Τουρκία έδωσε εντολή στα στρατεύματά του για να επιτεθούν με σκοπό την κατάληψη την πρωτεύουσα της Λιβύης.
Μάλιστα, ο ναύαρχος του ναυτικού της Λιβύης Ελ Μαχντάουι Φάρατζ, μιλώντας στο Open TV και τον δημοσιογράφο Ζήση Μούσιο υποστήριξε ότι η Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα θα είναι στα χέρια τους. Μάλιστα η κατάσταση στη Λιβύη εξετάστηκε και σε έκτακτη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.
«Ο πόλεμος πάει πολύ ωραία. Ο στρατός ξεκίνησε και τώρα βρίσκεται έξω από την Τρίπολη. Την επόμενη εβδομάδα θα την έχουμε στα χέρια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίβυος ναύαρχος.
Ο κ. Μαχντάουι που σπούδασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σχολή Δοκίμων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες με βάση τις οποίες η Τουρκία είχε προμηθεύσει με όπλα την κυβέρνηση της Λιβύης. «Οι Τούρκοι έδωσαν πολλά όπλα στους εχθρούς μας. Αυτό που λένε είναι σωστό. Εμείς δεν θα έχουμε σχέση με τους Τούρκους. Θα κόψουμε τη συμφωνία» υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης σε τηλεοπτικό του διάβημα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσει η κυβέρνησή στα χέρια των εχθρών του. «Δεν υπάρχει ώρα μηδέν, παρά μόνο αυταπάτες. Δεν υπάρχει ούτε έλεγχος, ούτε οποιαδήποτε κατάληψη της Τρίπολης και των γειτονιών της» είπε ο Φαγεζ Αλ Φαραζ.   

Από την πλευρά της η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Λιβύη καθώς εάν τελικά υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας τότε η συμφωνία με την Τουρκία θα καταπέσει. «Κανείς δεν ξέρει εάν θα είναι άμεση η στάση Χάφταρ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα καταγγείλλει αυτό το μνημόνιο το οποίο έτσι και αλλιώς έχει δηλώσει ότι είναι παράνομο», δήλωσε στο Open TV ο διεθνολόγος Αφεντούλης Λαγγίδης. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θρίλερ στην Κύπρο: Πού βρήκε η Τουρκία τις μελέτες για το τεμάχιο «8»
4 Views

Η κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι η Τουρκία με κάποιο τρόπο διαθέτει μελέτες για το τεμάχιο «8» της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, εγείροντας ερωτήματα για το πού μπορεί να βρήκε τα στοιχεία η Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ