Ολική ρήξη Χαφτάρ-Ρώμης: Οι ναυτικές δυνάμεις του LNA κατέσχεσαν ιταλικό εμπορικό πλοίο – Είχε προορισμό το λιμάνι της Μισράτα

50 Views
Ολική ρήξη Χαφτάρ-Ρώμης: Οι ναυτικές δυνάμεις του LNA κατέσχεσαν ιταλικό εμπορικό πλοίο – Είχε προορισμό το λιμάνι της Μισράτα
Οι ναυτικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τη διοίκηση του Χαλίφα Χάφταρ, έχουν κατάσχει ένα ιταλικό πλοίο που κατευθύνεται προς την πόλη Μισράτα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, δήλωσε αξιωματούχος του ναυτικού την Κυριακή.
«Ένα σκάφος του LNA ανάγκασε το ιταλικό πλοίο να αλλάξει τη διαδρομή του και να ταξιδέψει στη Βεγγάζη, κατόπιν της απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της Μισράτα και της Χομς. Το πλήρωμα του πλοίου ανακρίνεται, ενώ στο πλοίο γίνεται έρευνα» το ναυτικό δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναυτικού Αλί ας Σαμπίτ. Πρόσθεσε ότι το ιταλικό πλοίο είναι εμπορικό σκάφος.
Όπως είπε ο LNA θα απελευθερώσει το πλοίο μετά την εκφόρτωση του φορτίου του στη Βεγγάζη, με την προϋπόθεση ότι ο στρατός δεν θα βρει τίποτε ύποπτο ή παράνομο επί του σκάφους.
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός προειδοποίησε όσους χρησιμοποιούν τα λιμάνια της Μισράτα και της Χομς, αλλά η υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης δήλωσε ότι οι πόλεις ήταν υπό τον έλεγχό τους και τα πλοία μπορούσαν να εισέλθουν στα λιμάνια ανεμπόδιστα.

Within hours ... the Libyan National Army will disclose the contents of the Italian ship that was arrested for violating the ban on several sea and air ports.
View image on Twitter

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία προσεγγίζει τον άξονα Μόσχας-Άγκυρας με ανακοίνωση τριμερούς για τη Λιβύη και αποστολή στρατευμάτων στη χώρα μετά από συνάντηση των ΥΠΕΞ Ιταλίας-Τουρκίας, όπως σας ανέφερε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα.
Ο Ιταλός υπουργός, αφού τόνισε πως η κρίση της Λιβύης αποτελεί ζήτημα εθνικού συμφέροντος για την Ιταλία, πρόσθεσε πως ετοιμάζεται η αποστολή επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, προφανώς σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης της υπάρχουσας επιρροής. Σημειώνεται ότι ήδη φιλοξενούνται περίπου 300-400 Ιταλοί στρατιωτικοί στη Μισράτα.
Ωστόσο, αυτό που ανατρέπει τα δεδομένα, είναι η θέληση για τη δημιουργία τριμερούς μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιταλίας. Λόγω της ιταλικής εμπλοκής στον East Med (αν και παραμένει περιορισμένη), τα ενεργειακά σχέδια Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου απειλούνται άμεσα από τη δημιουργία μιας νέας συμμαχίας με αντικρουόμενα συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι η συνθέση ενός νέου μετώπου με αφορμή τον εμφύλιο στη Λιβύη, όπου θα στοχοποιηθούν τα συμφέροντα των χωρών που συμμετέχουν στο τεράστιο έργο του αγωγού East Med. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας για το ματς Βόλου - Ολυμπιακού
14 Views

Μετά από μήνυση που κατέθεσε ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, κατά του διαιτητή, των δύο εποπτών και των δύο διαιτητών που ήταν στο VAR της αναμέτρησης ΝΠΣ Βόλος- Ολυμπιακός που διεξήχθη στις 22 Δεκεμβρίου 2019, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ