Handelsblatt: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γεμίσει πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού

142 Views
Handelsblatt: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα γεμίσει πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού
«Όσο πιο πολύ απομακρύνεται ο Ερντογάν από τη Δύση, τόσο πιο σημαντική γίνεται η Ελλάδα στους Αμερικανούς», σταχυολογεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τη συνεχώς ενισχυόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι, τώρα που η Τουρκία έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις της με τη Ρωσία, η χώρα μας αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.
«Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα βρίσκονται σε προστριβές. Γι’ αυτό τον λόγο οι Αμερικανοί βλέπουν την Ελλάδα ως σύμμαχο σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, ξεκινώνοντας το μακροσκελές άρθρο του με τα όσα συμβαίνουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
«Δεν υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στην αποβάθρα της Αλεξανδρούπολης μέχρι στιγμής. Το λιμάνι της βόρειας Ελλάδας προσεγγίζεται κυρίως από αλιευτικά σκάφη και από το πλοίο που πηγαίνει στη Σαμοθράκη, το οποίο απέχει μόλις δύο ώρες. Σύντομα όμως θα δείτε εδώ πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεξαμενόπλοια και πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
«Η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικά στην επέκταση του λιμανιού τα τελευταία χρόνια. Δημιουργήθηκαν νέες προβλήτες, δεξαμενές και πύργοι, έτσι ώστε μεγάλα φορτηγά να μπορούν πλέον να ‘δέσουν’ στην Αλεξανδρούπολη», επισημαίνεται.
«Τα εκατομμύρια των επενδύσεων θα πρέπει να αποπληρωθούν: Φέτος το ΤΑΥΠΕΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει τη λιμενική εταιρεία. Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται πολύ, έχοντας μεγάλα σχέδια για την Αλεξανδρούπολη», αναφέρει το άρθρο επισημαίνοντας ότι ο Τζέφρι Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, έχει επιθεωρήσει τις λιμενικές εγκαταστάσεις πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.
Μεταστροφή αμερικανικής πολιτικής
«Η Αλεξανδρούπολη συμβολίζει μια μεταστροφή της αμερικανικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο», εκτιμά ο συντάκτης. «Η Τουρκία αποτελούσε τον σημαντικότερο εταίρο ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτό το σημείο του κόσμου από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Αυτό άρχισε να αλλάζει από τότε που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ενώσει τις δυνάμεις του με τον αρχηγό του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ο Ερντογάν αναβαθμίζει το στρατό του με ρωσικούς αντιπυραυλικούς πυραύλους, αποδυναμώνοντας έτσι το ΝΑΤΟ. Στη Συρία ο Τούρκος αρχηγός του κράτους προχωράει με την εισβολή του. Στη Λιβύη, ξεκινά τον εμφύλιο πόλεμο αποστέλλοντας τζιχαντιστές μισθοφόρους. Όσο πιο πολύ απομακρύνεται ο Ερντογάν από τη δύση, τόσο πιο σημαντική γίνεται η Ελλάδα στους Αμερικανούς», επισημαίνεται.
Νέα στρατιωτική συμφωνία
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα υπενθυμίζοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αποκάλεσε την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας» στην περιοχή. «”Οι σχέσεις μας δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρές όσο είναι σήμερα”, δήλωσε πρόσφατα ο Πομπέο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα, με την ευκαιρία της σύναψης μιας νέας στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών».
Επισημαίνει μάλιστα ότι «οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό είχαν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του αριστερού πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και είχαν προχωρήσει πολύ. Το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο καταπληκτικό διότι η συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς με επικεφαλής τον Τσίπρα καλλιεργούσε μια μαχητική αντιαμερικανική ρητορική πριν από την ανάληψη της κυβέρνησης το 2015 – σύμφωνα με την παράδοση της ελληνικής αριστεράς, η οποία βρίσκεται κάτω από το σύνθημα “κάτω οι βάσεις του θανάτου”- αγωνιζόταν για το κλείσιμο των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα».
«Τώρα οι Αμερικανοί είναι ευπρόσδεκτοι», συνεχίζει το άρθρο. «Οι αναλυτές στο Εβραϊκό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), ένα ισραηλινό think tank στην Ουάσιγκτον, διαπίστωσαν σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τώρα ότι υπάρχει σήμερα μια “ευρεία εθνική συναίνεση στην Ελλάδα ότι οι ισχυρές σχέσεις με τις ΗΠΑ αποτελούν το θεμέλιο ασφάλεια της Ελλάδας”».
«Ενώ η Τουρκία του Ερντογάν αναπτύσσεται από έναν δημοκρατικό και αξιόπιστο εταίρο του ΝΑΤΟ σε μια φιλο-ρωσική αυτοκρατορία εχθρική προς τη Δύση, η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο σημαντικός υπέρ-αμερικανικός παίκτης στην περιοχή, σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης. Οι αυξανόμενες εχθρικές πολιτικές της Άγκυρας στη διαμάχη για την κυριαρχία και τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο συμβάλλουν στην επιστροφή των Ελλήνων στην Αμερική», ανέφερε η εφημερίδα.
«Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τις επιλογές για στενότερη συνεργασία, γράφουν οι αναλυτές της JINSA. Συνιστούν την ενίσχυση της παρουσίας του αμερικανικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο και την προετοιμασία σχεδίων για την κίνηση στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ, όπως τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS και τα αεροσκάφη από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Αμερικανικά δάνεια για νέα μαχητικά αεροσκάφη
Οι συγγραφείς της μελέτης προτείνουν επίσης ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν οικονομική βοήθεια για να βοηθήσουν την Ελλάδα να εκσυγχρονίσει τα αεροσκάφη F-16 και να καταβάλει πίστωση στην Αθήνα για να τη βοηθήσει στην προμήθεια αεροσκαφών F-35. Αυτό θα ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπο του Ερντογάν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται να παραδώσουν στην Τουρκία τα F-35 που έχει παραγγείλει όσο η χώρα συνεχίζει να έχει εμπορικές συναλλαγές στρατιωτικού εξοπλισμού με τη Ρωσία.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «πριν από μία εβδομάδα, το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη νέα στρατιωτική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγάλη πλειοψηφία.
Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την επέκταση των ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στο νησί της Κρήτης που χρησιμοποιούνται ήδη από τους Αμερικανούς», αναφέρει.
Ο κόλπος της Σούδας κοντά στα Χανιά είναι η μόνη αμερικανική ναυτική βάση στην ανατολική Μεσόγειο που μπορεί να φιλοξενήσει αερομεταφορείς. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν δύο ακόμα βάσεις αεροπορικής δύναμης, στη Λάρισα και στον Βόλο, εκτιμά η Handelsblatt.
Και η Αλεξανδρούπολη θα προστεθεί ως νέο λιμάνι για το μεσογειακό στόλο του Πολεμικού Ναυτικού του Αμερικανικού Ναυτικού. Ο αμερικανικός στρατός θέλει να χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως ναυτική βάση και κόμβο για επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Οι καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις προκρίνουν τη λύση της Αλεξανδρούπολης: Η πόλη βρίσκεται επάνω στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας, που ως ο σημαντικότερος ανατολικο-δυτικός οδικός άξονας της Ελλάδας συνδέει τα τουρκικά σύνορα με την Αδριατική, και στη σιδηροδρομική διαδρομή, που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στην Τουρκία.
Μια άλλη σιδηροδρομική διαδρομή οδηγεί στη Βουλγαρία. Επιπλέον, σχεδιάζονται νέες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, από την Αλεξανδρούπολη στα βουλγαρικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, Βάρνα και Μπουργκάς. Η Βουλγαρία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους των ΗΠΑ στη Ν.Α. Ευρώπη.
«Στην Αλεξανδρούπολη όμως οι Αμερικανοί δεν έχουν μόνο στρατιωτικά ενδιαφέροντα», επισημαίνει το άρθρο. «Η ελληνική επιχείρηση Gastrade σχεδιάζει εκεί πλωτό τέρμιναλ για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Ένα τάνκερ αερίου, που θα λειτουργεί ως σταθμός διακίνησης και θα μπορεί να περιλάβει 170.000 κυβικά μέτρα LNG λέγεται ότι θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένο 18 χλμ. έξω από την Αλεξανδρούπολη».
«Από εκεί το αέριο θα μεταφέρεται υποθαλάσσια στην ξηρά και θα διοχετεύεται σε δύο αγωγούς. Ο πρώτος θα οδηγεί δυτικά προς την Αδριατική και στη συνέχεια στην Ιταλία», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Οι ΗΠΑ, ως ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, θα μπορούσαν να προωθήσουν τον αγωγό Αλεξανδρούπολη – Ρωσία ως τον σημαντικότερο προμηθευτή φυσικού αερίου στα Βαλκάνια μέχρι σήμερα, δίνοντας έτσι στην Ελλάδα «το ρόλο ενός περιφερειακού ενεργειακού κόμβου και ενός εγγυητή της ασφάλειας, του εφοδιασμού και της διαφοροποίησης της Ευρώπης». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους ο Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
93 Views

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ελπίδα «να μην λυγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Το τεράστιο “SOS” που έγραψαν τρεις ναυαγοί στην παραλία τους έσωσε τη ζωή ( βίντεο)
60 Views

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε όταν οι τρεις φίλοι θέλησαν να κάνουν ένα ταξίδι από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας. Βγήκαν όμως εκτός πορείας, και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα. Τα πέντε στις πύλες εισόδου της χώρας
73 Views

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου, 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
«Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Αυτό είναι το trailer και η ώρα της εκπομπής της!
51 Views

Εδώ και λίγες ημέρες η Ιωάννα Μαλέσκου ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, με το κανάλι μάλιστα να κυκλοφορεί το τρέιλερ και να κάνει γνωστό τον τίτλο της εκπομπής της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα πέντε ευρώ ανά επιβάτη το τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου - Ποιοι απαλλάσσονται από την επιβολή
75 Views

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνεπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 2020-2021
61 Views

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2020-2021, που έχουν καθοριστεί με βάση τη δημόσια πρόσκληση ως εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αφρική: Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση. . Κίνδυνο διατρέχει η χλωρίδα και η πανίδα
49 Views

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται πλέον περισσότερα από 30.000 απειλούμενα είδη.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Πέντε μόνο αλλαγές στην κυβέρνηση - Tα νέα πρόσωπα και όσους αναβαθμίζονται
73 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Περισσότερα ...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μια εύκολη ιδέα για παγωτό καρπούζι
51 Views

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην εποχή του. Το καρπούζι το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιοχές συνδυάζεται με φέτα, ενώ γίνεται και σαλάτα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παραδοχή από τη Γερμανία πως εξάγει οπλικά συστήματα στην Τουρκία
55 Views

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για απάτη ερευνάται ο Ντόναλντ Τραμπ και η εταιρείας του
67 Views

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς διενεργεί έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της εταιρείας του για ασφαλιστική και τραπεζική απάτη, αποκαλύφθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πτολεμαΐδα: Αρκούδα κυνήγησε άλογο και αναβάτη
66 Views

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε κάτοικος της Πτολεμαΐδας όταν κάνοντας ιππασία, στο δρόμο που συνδέει την Βλάστη με την Κλεισούρα, βρέθηκε να καταδιώκεται από μία μεγαλόσωμη καφέ Αρκούδα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ
48 Views

Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγριος καβγάς σε αεροπλάνο με επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (Video)
166 Views

Χαμός έγινε σε πτήση της εταιρείας KLM ανάμεσα σε επιβάτες επειδή δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Ο Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό
61 Views

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, to απόγευμα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ελληνική Οικονομία
55 Views

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"
62 Views

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Γιουσέιν Μπολτ: H « συζήτηση» με τη νεογέννητη κόρης του! (Βίντεο & Φωτογραφίες)
57 Views

Ένα βίντεο με τη νεογέννητη κόρη του ανέβασε στο διαδίκτυο ο πρωταθλητής κόσμου Γιουσέιν Μπολτ. Στο βίντεο βλέπουμε τη "συνομιλία" του μπαμπά με την κόρη του Olympia Lightning

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Καταγγελία: Επιλογή της κυβέρνησης ανανέωση συμβάσεων των «γαλάζιων παιδιών» ενώ οι 5.500 πτυχιούχοι μένουν στον αέρα
67 Views

Στην καταγγελία της κυβέρνησης για την επιλογή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 5.500 συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ αποφάσισε να εξαιρέσει τα «δικά της παιδιά», ανανεώνοντας μόνο τις δικές τους συμβάσεις. Καταγγελία και για καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο: Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση, Δικαιούχοι
60 Views

Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση για τους δικαιούχους της κρατικής επιδότητης.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
66 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...