Μιχάλης Ιγνατίου: Το παρασκήνιο της επίσκεψης Πομπέο στην Κύπρο

59 Views
Μιχάλης Ιγνατίου: Το παρασκήνιο της επίσκεψης Πομπέο στην Κύπρο
Δείτε Video

Εκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μεγαλόνησο. Ο κ. Πομπέο θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, με βασικό θέμα την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πρόκειται για μία σημαντική επίσκεψη, την οποία χρωστούσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να την αναβάλει, διότι έπρεπε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον». Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατιου «η επίσκεψη αποφασίστηκε μόλις την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, τηλεφώνησε στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών και τον ενημέρωσε ότι ο κ. Πομπεο θα ήθελε να συναντηθεί μαζί του και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, με την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο είναι σαν να απαντούν οι ΗΠΑ στους Ρώσους που προσφέρθηκαν μέσω Λαβρόφ να μεσολαβήσουν ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία, λέγοντας ότι «εμείς θα το κάνουμε» Έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την επίσκεψη του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μεγαλόνησο. Ο κ. Πομπέο θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, με βασικό θέμα την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, «πρόκειται για μία σημαντική επίσκεψη, την οποία χρωστούσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν την τελευταία στιγμή αναγκάστηκε να την αναβάλει, διότι έπρεπε να παραμείνει στην Ουάσινγκτον». Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατιου «η επίσκεψη αποφασίστηκε μόλις την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, τηλεφώνησε στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών και τον ενημέρωσε ότι ο κ. Πομπεο θα ήθελε να συναντηθεί μαζί του και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη».

«Το αεροπλάνο του κ. Πομπέο θα φτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας προερχόμενο από το Κατάρ. Από τη Λάρνακα ο κ. Πομπέο θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα γίνει η συνάντηση και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Λάρνακα από όπου και θα αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο ωρών», πρόσθεσε ο Μιχάλης Ιγνατίου.

«Θυμίζω ότι πριν τη συγκεκριμένη απόφαση προηγήθηκε συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπου έκαναν ανασκόπηση για την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και άλλες περιοχές του κόσμου» συμπλήρωσε.

«Είναι μία σημαντική επίσκεψη διότι ακολουθεί εκείνη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών. Η Αμερική έπρεπε να δηλώσει παρουσία στην περιοχή και το κάνει με τον κ. Πομπέο, τον μεγάλο αντίπαλο του κ. Λαβρόφ. Επίσης, στην Ουάσινγκτον παρά το γεγονός πως λένε επίσημα ότι οι Γερμανοί κάνουν καλή δουλειά στο θέμα της διαπραγμάτευσης, φαίνεται πως πιστεύουν ότι χρειάζονται βοήθεια, καθώς οι προσπάθειες της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα. Δηλαδή, δεν έχουμε την αποκλιμάκωση που θα οδηγούσε στην έναρξη διαλόγου».

«Η γερμανική διαπραγμάτευση αφορά την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος, όμως στη συγκεκριμένη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος. Επομένως, η επίσκεψή του Μάικ Πομπέο έχει να κάνει αφενός με τη συνέχιση της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον Πρόεδρο Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και αφετέρου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θέλει να συμπεριλάβει στο σκηνικό και την Κύπρο. Να αποσυρθούν δηλαδή οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις από τις θάλασσες του νησιού».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, είναι σαν να απαντούν οι ΗΠΑ στους Ρώσους που προσφέρθηκαν, μέσω Λαβρόφ, να μεσολαβήσουν ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία λέγοντας ότι «εμείς θα το κάνουμε». Ο Μάικ Πομπέο είπε ότι «τα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σημαντικά» και τόνισε «ότι θα ήθελε να μιλήσει με τους Κύπριους ηγέτες για τους στόχους τους και τα πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν». Επιπλέον, υποστήριξε ότι «οι θαλάσσιες διαφορές θα πρέπει να λυθούν με ειρηνικό και διπλωματικό τρόπο».

Πηγή: ethnos.gr

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης
38 Views

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
  • Ξεμπλοκάρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
    32 Views

    Στο ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται νέα προθεσμία προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

    Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης
38 Views

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο (26/9) μετά τα μεσάνυχτα μπροστά στον Λευκό Πύργο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης για το ωράριο εργασίας που έχει περιοριστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεμπλοκάρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες
32 Views

Στο ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας για τον υπολογισμό των νέων αντικειμενικών αξιών προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Με υπουργική απόφαση καθορίζεται νέα προθεσμία προς τους πιστοποιημένους εκτιμητές προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τι παρέλειψε να μας πει ο Κ. Μητσοτάκης για τα μέσα μεταφοράς
31 Views

Ανοιχτή πληγή εξακολουθεί να παραμένει εδώ και μήνες το φαινόμενο συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς, με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών να παρακολουθούν ουσιαστικά αδρανείς και να παραπέμπουν τη λύση μέχρι το τέλος του 2020 μέσω της ιδιωτικοποίησης συγκοινωνιακού έργου.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Το Καφέ της Χαράς επέστρεψε και το Twitter έδειξε τον ενθουσιασμό του
36 Views

Ήταν 14 Μαρτίου όταν είδαμε τελευταία φορά το Καφέ της Χαράς, με το highlight του επεισοδίου να είναι το φιλί της Βάλιας και του Μανωλάκη πάνω στην πρόβα για το μιούζικαλ που θα ανεβάζανε στο καφέ. Έπειτα μας βρήκε μια πανδημία, ένα lockdown, τα γυρίσματα σταμάτησαν και κάπως έτσι δεν είδαμε άλλο καινούργιο επεισόδιο από την επιστροφή της αγαπημένης μας σειράς.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Πέτρος Ιακωβίδης αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από την επιτυχία «Παραδόθηκα σε σένα»
37 Views

Στο The 2night Show βρέθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, ο Πέτρος Ιακωβίδης καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο τραγουδιστής που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε, μέσα σε όλα, την ιστορία που κρύβεται πίσω από την μεγάλη επιτυχία «Παραδόθηκα Σε Σένα» που πρόσφερε απλόχερα στην αγαπημένη του συνεργάτιδα και πια φίλη, Νατάσα Θεοδωρίδου.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προβλήματα στη σελίδα της ΑΑΔΕ λόγω ανάρτησης του Ενφια!
36 Views

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη σελίδα του taxisnet. Η σελίδα της ΑΑΔΕ λειτουργεί κανονικά σε όλες τις κατηγορίες εκτός από εκείνη της "Προσωπικής Πληροφόρησης" όπου βρίσκεται και το κομμάτι των πληρωμών του Ενφια.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: Ο ιδιαίτερος συμβολισμός και το «μήνυμα» στην Άγκυρα
30 Views

Ιδιαίτερα συμβολική φαίνεται πως είναι η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μετά τα μεσάνυχτα
35 Views

Την υιοθέτηση νέων αυστηρών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Μηταράκης: Στόχος η πλήρης αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου (vid)
33 Views

Το κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι πρόσφατες εικόνες με πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, απασχολούν την κυβέρνηση αφού, εκτός των άλλων, πρόκειται για εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ του υπ. Οικονομικών για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος»
34 Views

Με το νομοσχέδιο προωθείται η περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει στη φανέλα της ως χορηγό, εταιρεία …σεξουαλικών βοηθημάτων
32 Views

Η ποδοσφαιρική ομάδα Έμεν, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Ολλανδίας, θα έχει πλέον το δικαίωμα να διαφημίζει στις φανέλες των παικτών της το λογότυπο εταιρείας σεξουαλικών παιχνιδιών, μετά από απόφαση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ένωσης (KNVB) να ανατρέψει προηγούμενη οδηγία της

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σ. Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών
41 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος ενώ ανέφερε πως θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης από την 1η Οκτωβρίου
50 Views

Με στόχο τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας μπαίνει την 1η Οκτωβρίου σε ισχύ ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περ. Ιονίων με απευθείας ανάθεση
35 Views

Για την «γαλάζια» Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα τα φουλάρια πρέπει να είναι το αγαπημένο της αξεσουάρ. Μόνο που η λατρεία της αυτή έφθασε μέχρι το ταμείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αφού παράγγειλε 102 μεταξωτά φουλάρια τριών μεγεθών αξίας 5.000 ευρώ για τις ανάγκες των δημόσιων σχέσεών της προς κυρίες φιλοξενούμενες

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αθήνα θα πάει σε διάλογο, ενώ ο Ερντογάν την ίδια στιγμή απειλεί την Κύπρο
32 Views

Μιχάλης Ιγνατίου (22/09/2020) Συνέβησαν πολλά περίεργα και ακατανόητα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πολύ ορθή επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας, να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Λευκορωσία, αλλά και στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Παραιτήθηκαν οι διευθυντές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
33 Views

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν πριν από λίγο ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και οι υπεύθυνοι της πτέρυγας Covid του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται άλλα κρούσματα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομία, μηνύσεις και εισαγγελείς για το βίντεο στη εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου! (Photos & video)
258 Views

Σάλος έχει γίνει στα social media μετά το βίντεο με τις ακτινογραφίες που έδειχναν επιδείνωση ασθενή με covid μέσα σε 7 ώρες το οποίο έπαιξε στην εκπομπή του ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Περισσότερα ...