«Αριστος» με καταδίκη και με πόρισμα που τον καίει

63 Views
«Αριστος» με καταδίκη και με πόρισμα που τον καίει

Ο νέος μεταξύ αρίστων διοικητής του ΠΑΓΝΗ φαίνεται ότι διαθέτει μεγάλη δύναμη στην Κρήτη, μια και από τον τοπικό Τύπο δεν υπήρξαν καθόλου αναφορές για το πολυτάραχο έργο του στις δύο κλινικές του νοσοκομείου. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι η επιλογή του συνταξιούχου γιατρού έγινε με υπόδειξη ισχυρής οικονομικά οικογένειας που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και φυσικά και στα ΜΜΕ.

Ηδη, όμως, πολλές από τις επαγγελματικές εμπλοκές του νέου διοικητή έχουν δει το φως της δημοσιότητας κυρίως σε ό,τι αφορά τις δικαστικές του περιπέτειες, που μπορεί να μην έχουν οδηγήσει σε καταδίκη, δεν παύουν όμως να είναι συχνότατες.
Το ανεξάρτητο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, που φέρνει για πρώτη φορά σήμερα η «Εφ.Συν.» στη δημοσιότητα, αποτυπώνει πλήρως τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Χαλκιαδάκη.
Προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ενώ το συγκεκριμένο πόρισμα έχει σταλεί εδώ και δύο χρόνια στην Εισαγγελία, τηρείται σιγή ιχθύος αναφορικά με την τύχη του και η Δικαιοσύνη δεν έχει επιληφθεί του θέματος.
Επιπλέον, η πολύμηνη ποινή φυλάκισης που είχε επιβάλει στον κ. Χαλκιαδάκη πρωτόδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2013, με την κατηγορία για έκθεση σε κίνδυνο 3 ασθενών, των οποίων τα χειρουργεία αναβλήθηκαν αναίτια, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό κατέληξε στην αθώωσή του. Ισως έπαιξε ρόλο σε αυτό και το ότι οι μάρτυρες κατηγορίας φέρονται να άλλαξαν τις καταθέσεις τους.
Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη έφεση στο να μοιράζει μηνύσεις δεξιά και αριστερά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την περίπτωση του 29χρονου ασθενούς για την οποία καταδικάστηκε σε 24 μήνες ποινή πριν από λίγο καιρό, έχει ήδη μηνύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τους εξής: την πρώην διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη, για «παράβαση καθήκοντος» επειδή έπραξε το αυτονόητο και ζήτησε ΕΔΕ για το περιστατικό, τον θωρακοχειρουργό που ανέλαβε να πραγματοποιήσει την ΕΔΕ, αλλά κυρίως, και αυτό ίσως είναι το πρωτάκουστο: την οικογένεια του 29χρονου, ο οποίος θα μείνει ανάπηρος για το υπόλοιπο της ζωής του, με ευθύνη του ίδιου του κ. Χαλκιαδάκη, για... «ψευδή καταμήνυση».
Νέες διενέξεις
Η παρουσία του εκεί πιθανότατα θα πυροδοτήσει νέες διενέξεις, καθώς ήταν αρκετοί οι γιατροί που πήγαν μάρτυρες εναντίον του στη δίκη του 29χρονου, γεγονός που τους φέρνει σε δυσχερή θέση απέναντί του στην παρούσα συγκυρία.
Κατόπιν όλων αυτών, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η περίπτωση του 80χρονου διοικητή της Καρδίτσας, που έσπευσε να τον παραιτήσει η κυβέρνηση προκειμένου να απορροφήσει τους κραδασμούς από την κοινωνική κατακραυγή, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα πεπραγμένα των υπόλοιπων εκλεκτών της για τη δημόσια υγεία.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
Οι επιθεωρητές τώρα ασχολούνται με τις γόπες των τσιγάρων!​​​​​​
Πριν υποβαθμιστεί το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και αρχίσουν οι επιθεωρητές του να τριγυρνούν για να ελέγχουν ποιοι εφαρμόζουν και ποιοι δεν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο, είχαν την πλήρη δυνατότητα ανεξάρτητων ελέγχων σε όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς παροχής υγείας προκειμένου να διαπιστώνουν τη διάπραξη ή μη σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων, απιστίας, διαφθοράς κ.λπ.
Σήμερα, μετά την υποβάθμιση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και την κατάργηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τα πάντα είναι πλέον στα χέρια του επικεφαλής της Γενικής Αρχής Διαφάνειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχουν μείνει πίσω εξαιρετικά κρίσιμες υποθέσεις αλλά να απασχολούνται ειδικοί υψηλών προσόντων επιθεωρητές με τις γόπες των τσιγάρων.
Ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη επικεφαλής της Αρχής, κ. Μπίνης, δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει μέσα από το γραφείο Τύπου της Αρχής τίποτε άλλο πλην των δελτίων Τύπου για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου.
Ο ίδιος ο μεταβατικός (για δύο χρόνια) κ. Μπίνης, που φέρεται –χωρίς να έχει διαψευστεί– και κουμπάρος του πρωθυπουργού, δήλωνε στη διάρκεια της αυτοπαρουσίασής του στη Βουλή ότι διαθέτει σχέδια για το μέτωπο καταπολέμησης της διαφθοράς, ότι είναι απαρχαιωμένοι οι νόμοι και ότι είναι δυσλειτουργική η «Διαύγεια» (την οποία το 2014 ο σημερινός πρωθυπουργός παρά λίγο να καταργήσει).
Τέλος, ο ίδιος σημείωνε ότι γνωρίζει τον τρόπο που πρέπει να οργανωθούν οι 6 ελεγκτικοί μηχανισμοί που πλέον θα υπάγονται στον ίδιο και την κακή φήμη της Ελλάδας ως πρωταθλήτριας της διαφθοράς!

Μάλιστα στηλίτευσε ως μη σοβαρό το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών, μη γνωρίζοντας ίσως το πόσα κρίσιμα πορίσματα έχουν ήδη διαβιβαστεί σε εισαγγελείς, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα λογοδοτεί ανά τρίμηνο η Αρχή όχι μόνο στους βουλευτές αλλά και στους πολίτες. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ