«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τη διαπλοκή».

231 Views
«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τη διαπλοκή».

Με τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες προ των πυλών οι υποψήφιοι προφανώς τα παίζουν όλα για όλα. Πολλές φορές όμως, αν όχι πάντα, το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Στο πλαίσιο αυτό το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στον χώρο του στίβου, ενόψει των εκλογών του ΣΕΓΑΣ, δεν έχει προηγούμενο. Όπως αποκάλυψε προ ημερών το «Sportime», η ΕΡΤ ενέκρινε κονδύλι ύψους 484.500 ευρώ στην εταιρεία «AN SPORTS & MEDIA» για να γυρίσει μία σειρά από ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές τους Έλληνες αθλητές που θα πάνε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ως γνωστόν μεταφέρθηκαν για το επόμενο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον κύκλο συμφερόντων ιστοσελίδας η οποία στηρίζει τον προεκλογικό αγώνα του εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, στον ΣΕΓΑΣ, που είναι επικεφαλής της «Αναγέννησης», ενώ μάλιστα στην 11μελή συντονιστική επιτροπή της «Αναγέννησης» φιγουράρει το όνομα του Γιάννη Νικολάου, ο οποίος είναι αδελφός του φερόμενου ως διαχειριστή της ιστοσελίδας Sportsfeed, Θανάση Νικολάου και συνιδιοκτήτης της εταιρείας μαζί με τον Κώστα Αμοιρίδη.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί, έχει στηθεί ένας μηχανισμός αδιαφανούς χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένου εκλογικού συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

Ο μηχανισμός αυτός έχει δημιουργηθεί από ιδιοκτήτη εταιρείας που έχει αναλάβει την προώθηση και προβολή του εν λόγω συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει συγγενικό του πρόσωπο.

Φυσικά με αφορμή αυτή την υπόθεση δριμύ είναι το κατηγορώ εις βάρος του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει διαλέξει «στρατόπεδο» στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, στις οποίες της έτερης υποψήφιας παράταξης ηγείται ο γενικός γραμματέας της αρχαιότερης ελληνικής ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορείται ότι επιχειρεί κομματική χειραγώγηση των αθλητικών ομοσπονδιών, συγκεντρώνοντας τα πυρά των κομμάτων για όσα έχουν συμβεί αναφορικά με τις εκλογές σε αυτές.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ με αποδέκτη τον Αυγενάκη, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χρηματοδοτεί με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, μέσω της ΕΡΤ, ιστοσελίδα ασήμαντης εμβέλειας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η οποία τον προβάλλει με προκλητικό τρόπο.

»Στέλεχος της χρηματοδοτούμενης από την ΕΡΤ ιστοσελίδας εμπλέκεται στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ. Το "ποτήρι ξεχείλισε", δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τη διαπλοκή».

Άλλωστε πολλοί αναρωτιούνται αν είναι σύμπτωση η χρηματοδότηση της ΕΡΤ στη συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής λίγο διάστημα μετά την επισημοποίηση πως ο Βασίλης Οικονόμου συμμετέχει στην «Αναγέννηση» ως επικεφαλής.

Τι έχει συμβεί

Δύο μήνες μετά τη δημιουργία του συνδυασμού «Αναγέννηση» εγκρίθηκε το κονδύλι από την ΕΡΤ.

Αποφασίστηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος και με απευθείας ανάθεση στη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία να δοθεί η παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής 85 επεισοδίων με τίτλο «Τeam Hellas 2020ne-Road to Tokyo», που έχει θέμα την παρουσίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, η οποία θα λάβει μέρος στη διοργάνωση του Τόκιο.

Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι ύψους 484.500 ευρώ. Σημειωτέον ότι αυτό συνέβη εν μέσω πανδημίας, χωρίς να γίνει κάποιος διαγωνισμός ή άλλη διαυγής διαδικασία.

Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης σειράς είναι 5.700 ευρώ ανά επεισόδιο, ενώ παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Κάποιοι στο Ραδιομέγαρο θέτουν θέμα παράκαμψης του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, το οποίο ως γνωστόν αριθμεί περισσότερους από 100 δημοσιογράφους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν διαθέτει τα προσόντα για να παρουσιάζει τα επεισόδια. Σίγουρα όμως δεν διαθέτει τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αναδίδει έντονη οσμή σκανδάλου. Πώς φτάσαμε στην υπογραφή αυτής της σύμβασης; Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε άραγε ανοιχτός διαγωνισμός από την ΕΡΤ; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;

Πώς δικαιολογείται το ποσό των 484.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ; Για ποιον λόγο η ΕΡΤ με τον επαρκή αριθμό εργαζομένων να αποταθεί σε εξωτερική παραγωγή για μια απλή παρουσίαση της ολυμπιακής αποστολής;

Τα παραπάνω είναι εύλογα ερωτήματα, που χρήζουν άμεσης απάντησης. Κι αυτό γιατί ολοένα και θα πληθαίνουν, και όχι άδικα, οι φωνές που κάνουν λόγο για απευθείας αναθέσεις, αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και απαξίωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης από την πλευρά της κυβέρνησης.

To zougla.gr επικοινώνησε τόσο με την ΕΡΤ όσο και με την εμπλεκόμενη εταιρεία. Η Δημόσια Τηλεόραση επιφυλάχθηκε να απαντήσει όταν ενημερωθούν τα στελέχη της, η δε ιδιωτική εταιρεία αρνήθηκε κάθε συζήτηση επί του θέματος.

Όμηροι οι αθλητές

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ερώτημα που απευθύνει προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Κεγκέρογλου.

Διερωτάται το τι ακριβώς συμβαίνει όχι μόνον με τα κονδύλια και τις αναθέσεις, αλλά και με τις φιλοδοξίες του κ. Βασίλη Οικονόμου.

Διερωτάται το πώς ακριβώς παρεμβαίνουν οι ως άνω παράγοντες, εταιρεία, δημοσιογράφοι κ.λπ., οι οποίοι, πέρα από τις εκπομπές και την παρουσίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, αναλαμβάνουν και την οικονομική επιχορήγηση των πρωταθλητών.

Δηλαδή και τηλεοπτική παραγωγή και management των πρωταθλητών και manager της Εθνικής Ομάδας. Ένα δίκτυο δραστηριοτήτων και συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών δηλαδή. Ρωτά ο κ. Κεγκέρογλου:

«Στις 13/10/20, σε δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας Sportime αλλά και σε ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσής της στις 14/10/20, γίνεται αναφορά για ύποπτες συναλλαγές με τη συμμετοχή και συνεισφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, της προσπάθειας επηρεασμού του αποτελέσματος των επερχόμενων εκλογών στον ΣΕΓΑΣ προς όφελος της παράταξης "Αναγέννηση", της οποίας ηγείται βουλευτής της ΝΔ.

»Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ ανέθεσε σε εταιρεία την εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής 85 εκπομπών με θέμα την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, συνολικού ύψους 484.500 ευρώ (5.700 ευρώ ανά εκπομπή).

»Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η παραγωγή είναι ιδίων συμφερόντων με το site που στηρίζει την παράταξη "Αναγέννηση" στην προσπάθεια κομματικής άλωσης του ΣΕΓΑΣ από τη ΝΔ. Ως διαχειριστής μάλιστα του site, που προπαγανδίζει συστηματικά υπέρ της νίκης της παράταξης του κ. Οικονόμου, εμφανίζεται συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου με τον συνδυασμό της παράταξης του κ. Οικονόμου.

»Αν το δημοσίευμα ισχύει, έστω κατ’ ελάχιστον, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, έχει στόχο τη χειραγώγηση των εκλογικών διαδικασιών των ομοσπονδιών ως συνέχεια μάλιστα των συγκεκριμένων διατάξεων, πονηρών προθέσεων και σκοπιμότητας, που νομοθετήσατε πρόσφατα. Αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα, αφορά τον συνδυασμό ενεργειών και δυστυχώς την εμπλοκή της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο».

Ενδιαφέρον έχει επίσης και το κομμάτι που έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εκπροσωπεί αθλητές και προσελκύει χορηγούς γι’ αυτούς. Ουσιαστικά, δηλαδή, λειτουργεί ως εταιρεία μάνατζερ, όπως αποκάλυψε το "Sportime".

Βέβαια οι αθλητές καλούνται να υπογράψουν συμβόλαιο για δέκα έτη (!) όσον αφορά στη χορηγική εκμετάλλευσή τους. Ουσιαστικά, δηλαδή, οι αθλητές υπογράφουν συμβόλαια δεσμευόμενοι, όσον αφορά την εμπορική τους εκμετάλλευση για (σχεδόν) όλη την καριέρα τους.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πώς ο αθλητής θα αρνηθεί να υπογράψει όταν έστω και θεωρητικά τουλάχιστον η συγκεκριμένη εταιρεία εμπλέκεται με την επόμενη μέρα στην ομοσπονδία και ανήκει στον Θανάση Νικολάου, αδερφό του Γιάννη Νικολάου, που είναι νυν εξέχον στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου;.

Ακολουθούν τα ντοκουμέντα που αφορούν το πλέγμα συμφωνιών της εν λόγω εταιρείας με την ΕΡΤ αλλά και τις επιμέρους λεπτομέρειες που αφορούν τους αθλητές και την επιχορήγησή τους.

Το πρώτο έγγραφο αφορά αποδεικτικό καταχώρησης της εταιρείας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Είναι δηλαδή υπαρκτή.

Το δεύτερο ντοκουμέντο αφορά το ιδιωτικό συμφωνητικό της εταιρείας AN Sports and Media με τον αθλητή Χρήστο Φραντζεσκάκη.

Το τρίτο ντοκουμέντο αφορά τη συμφωνία της εταιρείας αυτής με την ΕΡΤ για την εξωτερική παραγωγή.

Ερώτηση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσαν ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο 45 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτού Έβρου, Αναστασίας Γκαρά.

Στην ερώτηση γίνεται λόγος για τη δημιουργία, μέσω της ΕΡΤ Α.Ε., μηχανισμού αδιαφανούς χρηματοδότησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένου συνδυασμού που διεκδικεί την ψήφο των ερασιτεχνών σωματείων στις προσεχείς αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα κάνουν λόγο για αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις και απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 484.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη εταιρείας για την παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος -σύμφωνα με δημοσιεύματα- την ίδια στιγμή έχει αναλάβει την προώθηση και την προβολή συγκεκριμένου συνδυασμού για τις επερχόμενες εκλογές στον ΣΕΓΑΣ, στον οποίο μάλιστα συμμετέχει και συγγενικό του πρόσωπο.

Μάλιστα επιπλέον ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, σε μία πολυδάπανη και σκανδαλώδη εξωτερική παραγωγή τη στιγμή που η ΕΡΤ διαθέτει και το προσωπικό αλλά και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση ανάλογης τηλεοπτικής εκπομπής.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν προς τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, τα εξής ερωτήματα:

«1. Γιατί επελέγη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την επιλογή αναδόχου, για να διεκπεραιώσει τη τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο «Τeam Hellas 2020ne-Road to Tokyo»;

2. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός από την ΕΡΤ Α.Ε.;

3. Με ποια κριτήρια επελέγη η εταιρεία AN SPORTS & MEDIA στην οποία ανατέθηκε η εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής, με κατεπείγουσα απευθείας ανάθεση;

4. Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου που να δικαιολογούν το ποσό των 484.500,60 ευρώ πλέον ΦΠΑ;

5. Πόσες και ποιες τηλεοπτικές παραγωγές έχει υλοποιήσει κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να επιλεγεί από την ΕΡΤ Α.Ε ως η καταλληλότερη με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης;».

Έκανε πίσω ο Βασίλης Οικονόμου

Μετά τις αποκαλύψεις για τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες των εμπλεκόμενων παραγόντων, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου ανακοίνωσε πως, αν και στηρίζει την πολιτική κίνηση «Αναγέννηση» για τις αρχαιρεσίες στον ΣΕΓΑΣ, ο ίδιος δεν πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρική καρέκλα.

Προφανώς επικράτησε το δόγμα «φύλαγε τα ρούχα σου για να ΄χεις τα μισά».

Πηγή: Zougla.gr

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ακυρώθηκαν δύο NAVTEX από την Τουρκία
49 Views

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ακυρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο που είχε ανακοινώσει η Άγκυρα για τις 27 και 28 Οκτωβρίου.

Περισσότερα ...
 • Σύγκρουση πλοίου του πολεμικού ναυτικού με εμπορικό στον Πειραιά
  47 Views

  Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα το εμπορικό πλοίο υπό σημαία Πορτογαλίας «Μaersk Launceston» εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο Καλλιστώ του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαλυθεί η πρύμνη, με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να έχει πάρει κλίση.

  Περισσότερα ...
 • Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν
  61 Views

  Συνεχίζει την προκλητική στάση του απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

  Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Ακυρώθηκαν δύο NAVTEX από την Τουρκία
49 Views

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ακυρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο που είχε ανακοινώσει η Άγκυρα για τις 27 και 28 Οκτωβρίου.

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σύγκρουση πλοίου του πολεμικού ναυτικού με εμπορικό στον Πειραιά
47 Views

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με επιβατηγό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα το εμπορικό πλοίο υπό σημαία Πορτογαλίας «Μaersk Launceston» εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο Καλλιστώ του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαλυθεί η πρύμνη, με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να έχει πάρει κλίση.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αποθρασύνθηκε ο Ερντογάν
61 Views

Συνεχίζει την προκλητική στάση του απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η NASA λέει ότι υπάρχει περισσότερο νερό (από ό, τι πιστεύαμε) στο φεγγάρι
45 Views

Οι επιστήμονες της NASA βρήκαν περισσότερο νερό στο φεγγάρι από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως - μια κρίσιμη ανακάλυψη που θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην εξερεύνηση βαθέων διαστημάτων, αποκάλυψε το πρακτορείο τη Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η New York Post επικυρώνει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για επανεκλογή
55 Views

Μπορούμε να επιστρέψουμε στην εκρηκτική δημιουργία θέσεων εργασίας, στους αυξανόμενους μισθούς και στη γενική ευημερία που είχαμε πριν από την πανδημία. Μπορούμε να έχουμε οικονομική ελευθερία και ευκαιρίες και να αντισταθούμε στην ακύρωση του πολιτισμού και της λογοκρισίας. Μπορούμε να βάλουμε πίσω μας το annus horribilis, το 2020 και να κάνουμε ξανά την Αμερική υπέροχη. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά - αν κάνουμε τη σωστή επιλογή στις 3 Νοεμβρίου.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τα e-mails του γιού, επιβεβαιώνουν τη διαφθορά του πατέρα Joe Biden
34 Views

Χάρη σε τρεις γενναίους Αμερικανούς, γνωρίζουμε τώρα ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει παραπλανήσει εδώ και πολύ καιρό το κοινό σχετικά με τη συμμετοχή του με τις ξένες επιχειρήσεις της οικογένειάς του, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος.

Περισσότερα ...
MEDIA
The Bachelor: Κινείται νομικά η εταιρεία με τα άλογα μετά το fake ατύχημα που προβλήθηκε
34 Views

Στο επεισόδιο της Παρασκευής είδαμε τον Παναγιώτη Βασιλάκο να πηγαίνει για ιππασία με μερικά από τα κορίτσια που τον διεκδικούν. Όλα κυλούσαν ωραία και ρομαντικά μέχρι που ακούσαμε πως ένα άλογο νευρίασε και έριξε κάτω μια από τις κοπέλες και κλώτσησε τον Παναγιώτη. Βέβαια, αυτό ήταν κάτι που δεν είδαμε ποτέ, αλλά κάποιοι το πίστεψαν.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από την 1 Αυγούστου 2020 (Ειδική γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους)
75 Views

Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, οι πολίτες μπορούσαν να προστατεύσουν την 1η κατοικία τους, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά αίτηση για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών που την απειλούν. Αυτό επιτυγχάνεται με το Ν. 4605/2019 (Νόμο Φλαμπουράρη), περί Προγράμματος Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη σε Κύρια Κατοικία.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από την γρίπη.
42 Views

Η ύπαρξη της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) για τον οποίον δεν υπάρχουν ακόμα εμβόλια, καθώς και η επιδείνωση του δεύτερου κύματος το φθινόπωρο – χειμώνα, καθιστά εντελώς αναγκαία την προφύλαξη από τη γρίπη που μεταδίδεται με παρόμοιο τρόπο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Εφημερίδα Φιλελεύθερος δικαιώνει τον πρ. Υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο (Photo)
110 Views

"Διαπιστώσαμε ότι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δεν είχε καμία θεσμική ή άλλη αρμοδιότητα και εμπλοκή με τη διαχείριση των κονδυλίων Ε.Ε.που αφορούσαν τις συμβάσεις σίτισης προσφύγων και μεταναστών".

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 18:00 η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Λαβρόφ
53 Views

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα έχει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο της ρωσικής πρεσβείας, στην Ηρώδου Αττικού 7, στις 18:00.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τραγικό συμβάν στο Πέραμα
53 Views

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, στο Πέραμα, όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον αδερφό του, επίσης αστυνομικό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την περιοχή των Σερρών
45 Views

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την περιοχή των Σερρών, καθώς είναι ένα βήμα πριν το γενικό lockdown λόγω των κρουσμάτων που εντοπίζονται στην περιοχή. Μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 103 κρούσματα (49 χθες), ενώ το γεγονός ότι βεβαιώθηκαν 13 κρούσματα σε γηροκομείο της περιοχής προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους τοπικούς φορείς.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαβρόφ: «Δικαίωμα κάθε κράτους τα 12 μίλια» - Συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ
33 Views

«Όταν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης μεταξύ όμορων χωρών, αυτό πρέπει να επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» τονίζει με σαφήνεια, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας ρητή αναφορά στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή
42 Views

Την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του Χρήστου Σταϊκούρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του υπουργού Οικονομικών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τον «Νέο Πτωχευτικό Νόμο»
49 Views

Εμείς δεσμευόμαστε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, να μην αφήσουμε αυτήν τη μεγάλη αδικία να συνεχιστεί. Είναι ντροπή, εν μέσω πανδημίας και ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναστέλλουν πτωχεύσεις και ρευστοποιήσεις, εδώ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να εφαρμόζει μνημόνια χωρίς μνημόνιο.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Η πολιτική εξόντωση του Πάνου Καμμένου είχε κίνητρα αντιπολιτευτικά ή φιλοτουρκικά;
68 Views

Ο πλέον πετυχημένος υπουργός άμυνας της νεότερης ιστορίας, ο μοναδικός που εγκλώβισέ τους τούρκους στα δικά τους χωρικά ύδατα, που με αριστοτεχνικές κινήσεις κατόρθωσε να στρέψει ακόμα και το ΝΑΤΟ κατά της Τουρκίας και να εξαφανίσει τις γκρίζες ζώνες, δέχτηκε τον πιο ανελέητο πόλεμο που έχει δεχτεί πολιτικός στην μεταπολίτευση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης για νέο Πτωχευτικό: Ο πολίτης χάνει την περιουσία του... αλλά θα απεγκλωβίζεται
159 Views

Σε παραδοχή της ολοκληρωτικής, οριζόντιας πτώχευσης που φέρνει με το νομοσχέδιο της κυβέρνησής του προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας. Ο πρωθυπουγός είπε ότι ο δανειολήπτης προφανώς θα χάνει την περιουσία του... αλλά δεν θα ταλαιπωρείται γιατί δεν θα μεταφέρεται το χρέος από γενιά σε γενιά!

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεάν πρόγραμμα μαστογραφίας. Είχε ήδη νομοθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018
38 Views

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης... το οποίο όμως είναι νομοθετημένο από το 2018 και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα – Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη. Τι είπαν τα κόμματα
45 Views

Σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πτωχευτικό νόμο. Η επικαιρότητα οδήγησε, ωστόσο, την συζήτηση στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, γεγονός που δεν επέτρεψε να διαφανεί η σοβαρότητα του θέματος του νέου πτωχευτικού νόμου.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Στο κενό οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ!
62 Views

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς αυτή τη φορά ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Έτσι πέφτουν στο κενό... έπεσαν οι χθεσινές βεβαιώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Άγκυρας «θετική» και ως ένα σημαντικό βήμα πριν το διάλογο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
O Mακρόν ανακαλεί τον πρέσβη της Γαλλίας από την Άγκυρα
70 Views

Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Επέτειος του Όχι
41 Views

Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Άγιος Δημήτριος (280 - 306): O πολιούχος της Θεσσαλονίκης.
47 Views

Σύμφωνα με την αγιολογική παράδοση, ο Άγιος Δημήτριος μαρτύρησε επί Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) όταν με την παρακίνηση του Γαλέριου, μέλους της Τετραρχίας, έλαβε χώρα ο πιο σκληρός διωγμός των Χριστιανών στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διασύρει την αστυνομία ο Χρήστος Παππάς- Έντονες αντιδράσεις
47 Views

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών Σταύρος Μπαλάσκας, μόλις πριν μερικές μέρες, δήλωνε σε τηλεοπτικές εκπομπές (στο OpenTV, και στον Σκάϊ) πως δεν υπάρχει “ούτε μια πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο” να διαφύγει οιοσδήποτε εκ των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. “Αυτό είναι ακατόρθωτο”, έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα.

Περισσότερα ...