Γράμμα αναγνώστη: «Τα ΜΜΕ μετατρέπουν τον παππού σε υποστηρικτή του Μητσοτάκη χ

63 Views
Γράμμα αναγνώστη: «Τα ΜΜΕ μετατρέπουν τον παππού σε υποστηρικτή του Μητσοτάκη χ
Ένα συγκινητικό και παράλληλα ανθρώπινο γράμμα που σκιαγραφεί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας..
.
Μέσα σε λίγες παραγράφους ο Γιώργος, σκιαγραφεί την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων 80 χρόνων με αποκορύφωμα το ρόλο του Τύπου και των ΜΜΕ τους τελευταίους 10 μήνες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Από την Ελλάδα της φτώχειας στην Ελλάδα της πλύσης εγκεφάλου από τα Μέσα Ενημέρωσης. 
Από την Ελλάδα του ’40 έως το σήμερα μέσα από τον πατέρα του, Στέφανο …
Διαβάστε το:
«Να σας συστήσω τον πατέρα μου το Στέφανο. Γεννημένος στα τέλη της δεκαετίας του 40, με λιγοστή μόρφωση αφού τέλειωσε μόλις το δημοτικό. Άλλωστε, την εποχή εκείνη υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για χέρια στα χωράφια παρά για "επένδυση" στα γράμματα. Έφυγε για την πρωτεύουσα στα 20 του και ασχολήθηκε με το εμπόριο. Και τα κατάφερε εξαιρετικά, αφού μας μεγάλωσε εμένα και την αδελφή μου χωρίς να μας λείψει τίποτα από την παιδική και εφηβική μας ηλικία, τη μόρφωση, τις σπουδές, τις εκδρομές, τα παιχνίδια, τα κινητά μας.
Ο Στέφανος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του μέσου ηλικιωμένου. Ως άνθρωπος της παλιάς γενιάς, δεν έχει καμιά σχέση με το ίντερνετ. Με πολύ κόπο τον έμαθα τα βασικά: να περνάει τις επαφές του στο τηλέφωνο, να απαντάει στο viber για να κάνουμε καμιά βιντεοκλήση. Τι άλλο να χρειάζεται άλλωστε; Η ενημέρωσή του γίνεται αποκλειστικά από την τηλεόραση, με πρώτο και καλύτερο το ΣΚΑΪ, από το ραδιόφωνο όταν οδηγεί και από τις εφημερίδες. Όχι όλες τις εφημερίδες φυσικά. Διαβάζει καθημερινά τα ΝΕΑ και τις Κυριακές τρέχει με ανυπομονησία να πάρει το ΒΗΜΑ. Ας μη γελιόμαστε. Δε θα έπαιρνε ποτέ του το Documento. Και με τα δίκια του. Ο Βαξεβάνης κατά τον Στέφανο είναι αυτός που "συκοφάντησε αυτή την κακομοίρα τη γυναίκα του Μητσοτάκη για τα πόθεν έσχες", άσχετα αν δεν έμαθε ποτέ του πώς κατέληξε. Κι εδώ που τα λέμε, το Documento πληρωνει ένα τίμημα. Δυστυχώς έχει ταυτιστεί στα μάτια πολλών με σκληρή κομματική εφημερίδα. Κι ας είναι από τις λίγες δημοσιογραφικές ομάδες με αποκαλύψεις και ερεύνα.
Ο Στέφανος έχει τις αντιλήψεις του, τις αρχές του και τις απόψεις του. Δεν τον κατηγορώ, εγώ λέω πως είναι ένα προϊόν της εποχής του που προσπαθεί να προλάβει να πιάσει ότι μπορεί από μια εποχή που καλπάζει. Είτε αυτό λέγεται τεχνολογία, είτε νέα τάξη πραγμάτων. "Ας κάνουν ό,τι θελουν", είπε αποδεχόμενος με μια δόση αποδοκιμασίας στη φωνή του, όταν ψηφίστηκε το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να θεωρούνται νόμιμο ζευγάρι.
Στα οικογενειακά τραπέζια δε χάνουμε την ευκαιρία να λογομαχήσουμε για τα πολιτικά, ακόμα κι αν βρισκόμαστε -ένεκα της απόστασης- τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο. Κάθε φορά, με τη μητέρα μου να τον σκουντάει για να του θυμίσει να αποφεύγει τέτοιες κουβέντες, αλλά μάταια. Είμαστε και οι δυο πολιτικοποιημένοι, οπότε, βλακωδώς ίσως, προτιμάμε να περνάμε τις λίγες οικογενειακές μας στιγμές με ένταση.
Δε σας είπα το πιο σημαντικό: Ο Στέφανος είναι ένας φανατικός Παπανδρεϊκός, οπότε ψηφίζει ΚΙΝΑΛ (ή όπου κάνει κόμμα ο Υιός). Είναι από αυτούς που βλέπουν στο Γιώργο κάτι που εμείς δε μπορούμε, από αυτούς που το συναίσθημα νικάει τη λογική στο πρόσωπο του υιού Παπανδρέου. Τα χρόνια της χούντας, η άφιξη του Ανδρέα, η βελτίωση της ζωής του και η ιδεολογία δεν του επιτρέπουν να δει κάτι άλλο. Θυμάμαι ακόμα που μας πήγαινε και μας σήκωνε στους ώμους στις συγκεντρώσεις του Ανδρέα. Ακόμα και σήμερα, τον ευχαριστώ γι αυτό κι ας έχω αχνές μνήμες από τις συγκεντρώσεις. "Τον έχω δει από κοντά", λέω με καμάρι καμιά φορά σε συζητήσεις με φίλους.
Με το Στέφανο λοιπόν είχαμε μια από τις συνήθεις έντονες συζητήσεις μας, αλλά είχα ένα σκοπό: Να επιβεβαιώσω ποσό καλά λειτουργεί το σύστημα της ΝΔ του Μητσοτάκη με την πελατειακή σχέση που έχει με τον Τύπο. Για αυτό υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην απαντάω σε αυτά που μου λέει για να μη χαθεί ο στόχος και καταλήξουμε να λογομαχούμε
Ακολουθεί ένας διάλογος αποτυπωμένος όπως ακριβώς έγινε, κάνοντας του συγκεκριμένες ερωτήσεις. :
- Έμαθες για το μικρό Ραφαήλ και την επέμβαση που έπρεπε να κάνει τι έγινε;
- Φυσικά, ο Κικίλιας το στήριξε και το έστειλε για θεραπεία το παιδάκι, ζωή να'χει.
- Με τη συμφωνία των Πρεσπών ο Μητσοτάκης τα πήρε όλα πίσω, τώρα συγχαίρει και καλωσορίζει τη Βόρεια Μακεδονία και τιμά τη συμφωνία.
-Δεν είδα τίποτα τέτοιο, η ζημιά έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητσοτάκης δεν τη δέχεται.
- Με τα voucher των επιστημόνων και τα ΚΕΚ έμαθες τι έγινε;
- Σιγά τι έγινε, είχε λέει κάποια τυπογραφικά και τα απόσυραν. Για αυτό έκανε τόσο ντόρο ο ΣΥΡΙΖΑ (γέλια ειρωνικά).
- Δεν έπρεπε να πάρουν δηλαδή το βοήθημα απευθείας;
- Ήταν καλύτερο έτσι γιατί επιμορφώνονταν κιόλας.
- Τι ακούς για τους πρόσφυγες, έρχονται λιγότεροι τώρα;
- Δεν ακούω κάθε μέρα να μπαίνουν, οπότε έρχονται λιγότεροι σίγουρα. Και ευτυχώς τους σταματήσανε στον Έβρο, επί Συριζα θα είχαν κάνει πάρτι.
- Με την κατάργηση της κοινωνιολογίας και την αναβάθμιση των θρησκευτικών τι ακούς;
- Ήταν ένα άχρηστο μάθημα που δεν προσέφερε, αυτή είναι η αλήθεια.
-Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση το άκουσες;
- Ναι, ήταν όπως πάντα άλλα αντί άλλων, μη κοστολογημένο.
- Ναι αλλά το άκουσες, το διάβασες;
- Ναι σου λέω, το είπαν στις ειδήσεις.
- Γιατί έδωσαν 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ ενώ θα έπρεπε να προβάλουν τις διαφημίσεις για τον κορονοϊό δωρεάν;
- Αυτά είναι παραμύθια, σιγά μην έδωσαν 20 εκατομμύρια. Εξάλλου, τι δωρεάν; Οι διαφημίσεις θα πρέπει να πληρώνονται.
Αν και δεν είχα κάνει ούτε το 1/3 των ερωτήσεων μου, εκείνη την ώρα μπαίνει η σύζυγος μου με τη μικρή μας Μελίνα, 2 ετών. Παίρνοντας την αγκαλιά, τον ρωτάω:
- Το Νίκο Γεωργιάδη τον ξέρεις;
- Τον Άδωνι εννοείς;
- Όχι, καμιά σχέση. Το Νίκο.
- Όχι, ποιος είναι αυτός;
Σταματήσαμε χωρίς να πούμε κάτι παραπάνω. Ήρθε και η εγγονή, οπότε δεν είχε μάτια για αλλά ο παππούς. "Άστα αυτά τώρα. Έχουμε να δούμε 5 μήνες το κορίτσι μας, για πολιτικά θα μιλάμε τώρα;" μου είπε χαρακτηριστικά.
Δε μπορώ να πω ότι εξεπλάγην: Ο παππούς έχει μαύρα μεσάνυχτα, μετατρέπεται σε υποστηρικτή του Μητσοτάκη χωρίς να το έχει καταλάβει. Η πλύση εγκεφάλου, η απόκρυψη των γεγονότων που είναι επικίνδυνα για την κρίση του ενεργού πολίτη δουλεύει καλά. Και αν πάτε να μάθετε το ίντερνετ και τις νέες πηγές, θα υπάρχει μια Σια να σας πει μην τα διαβάζετε αυτά. Είναι ψέματα. Εμάς θα ακούτε.
Δεν έχω αυταπάτες. Ο Στέφανος είναι κομματικοποιημένος και δεν θα ψήφιζε κάτι άλλο, ακόμα κι αν ήξερε τα πάντα. Πολλοί άλλοι της γενιάς του όμως, έχουν κρίση, γνώμη και την ουδέτερη ματιά να δουν και λίγο παραπέρα. Μόνο που αυτή η δυνατότητα έχει μπει σε ύπνωση. Κάθε μέρα που ξυπνάνε, πάνε για ύπνο στην τηλεόραση. Υπάρχει άραγε ελπίδα να τους ξυπνήσουμε; Όχι τους Στέφανους, τους άλλους.

ΥΓ. Τη μητέρα μου την αφήνω έξω από το κάδρο, καθώς προτιμάει να συμφωνεί διπλωματικά με όλους. Όχι ότι δεν υφίσταται την ίδια πλύση εγκεφάλου, απλώς βάζει πάνω από όλα την οικογενειακή ευτυχία και τις στιγμές που περνάμε μαζί. Κάτι θα ξέρει η κυρία Ελένη...» 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Κλείνει για τρεις ημέρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Πιερία
32 Views

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη, από τις 10.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, λόγω έργων στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στην Πιερία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη
131 Views

Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κεντροδεξιού κόμματος, από «καραμανλικά» στελέχη τα οποία έχει αποξενώσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μία κατεύθυνση «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», τόσο από πλευράς στελεχών όσο και πολιτικών.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Ρουβά στην Ζυγούλη: «Από την πρώτη στιγμή που σε είδα…» (photos+video)
21 Views

Τρία χρόνια γάμου έκλεισαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Οι δύο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 3 Ιουλίου του 2017, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Είναι τελικά τόσο θανατηφόρος ο Covid-19; Δείτε πόσοι ασθενείς ανάρρωσαν
35 Views

Ο αριθμός των ιαθέντων ασθενών κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό από τον Καλογρίτσα που κάνει λόγο για «White House»
23 Views

Φωτιά πήρε το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις αποκαλύψεις του γνωστού «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογρίτσα ότι η σύμβαση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ , που είχε συνάψει με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων «CCC» ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πάνοπλοι Αφροαμερικανοί διαδηλώνουν στη Τζόρτζια
25 Views

Ομάδα βαριά οπλισμένων διαδηλωτών, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, έκαναν χθες Σάββατο πορεία στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ζητώντας να αφαιρεθεί το γιγάντιο σκαλιστό μνημείο της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στο σημείο αυτό και το οποίο ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων θεωρούν ότι είναι μνημείο προς τον ρατσισμό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία
32 Views

Η Ελλάδα, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε την αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πέτρος Κωστόπουλος βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το τροχαίο της κόρης του: Δεν οδηγούσε η Αμαλία (Βίντεο)
35 Views

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε με τον δημοσιογράφο Νϊκο Γεωργιάδη, ο οποίος του μετέφερε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σοβαρό τροχαίο που είχε η μεγάλη κόρη του Αμαλία Κωστοπούλου.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη: Πάντα πολιτική της Δεξιάς ήταν η σπίλωση, η συκοφαντία και ο αυταρχισμός [vid]
26 Views

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με την εικόνα της οικονομίας επί διακυβέρνησης του (2,9% ανάπτυξη, μείωση ανεργίας δέκα μονάδες), μόλις εξελέγη η ΝΔ «πέφτει Αρμαγεδδώνας, πριν τον κορωνοϊό», με υφεσιακούς ρυθμούς από τον Οκτώβριο του ‘19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Βρετανία-Γερμανία για ρεμντεσιβίρη: Έχουμε επαρκή αποθέματα παρά το συμβόλαιο Τραμπ
32 Views

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμντεσιβίρης - Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαΐου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών κορωνοϊού

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκάλυψη εφημερίδας: Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά
62 Views

Ο «κόκκινος» εργολάβος ανοίγει το στόμα του - Σε αγωγή ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Καλάθη
42 Views

Το επίσημο «διαζύγιο» με τον Νικ Καλάθη ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η κοινή συναινέσει αποχώρηση του παίκτη είχε δρομολογηθεί από καιρό, αφού δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα για τόσο ακριβά συμβόλαια, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 199 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους το πρώτο εξάμηνο του 2020
51 Views

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 με σκοπό την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πρώτη εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα με το σήμα της Γερμανικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
36 Views

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον νέο κορονοϊό αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέρριψε την κατηγορία που της επέρριψαν για υποκρισία διότι δεν φορούσε.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαζική κινητοποίηση των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»
34 Views

Σε μαζική κινητοποίηση ετοιμάζονται οι 850 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που προσπαθούν μετά από περίπου 10 χρόνια να πάρουν ένα μικρό μόνο μέρος των δεδουλευμένων τους από τη μέρα που πτώχευσε η ιστορική εφημερίδα αλλά βρίσκουν ξαφνικά απέναντι τους δύο τράπεζες την Alpha και την Πειραιώς που διεκδικούν για λογαριασμό τους –κόντρα στο νόμο- τα χρήματα από την πώληση του κτιρίου της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» στον Νέο Κόσμο…

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές του επιδόματος των 534 ευρώ
35 Views

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η καταβολή των 534 ευρώ θα γίνεται ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η σχετική αίτηση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Θα διώξει τον κ. Θεοχάρη ο πρωθυπουργός ή αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπάχαλο στον τουρισμό;
28 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μπάχαλο» στον τουρισμό και ρωτάει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θα διώξει τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ή θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Πώς προχώρησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο
28 Views

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συστάθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο (8 Ιουλίου 2019), διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα οδηγήθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
25 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
14 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...