Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν δίστασε να διορίσει σε νευραλγική θέση ένα ακόμη άτομο από τη “παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ (Foto)

105 Views
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν δίστασε να διορίσει σε νευραλγική θέση ένα ακόμη άτομο από τη  “παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ (Foto)

Εν μέσω πανδημίας ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να διορίσει σε νευραλγική για την εποχή θέση ένα ακόμη άτομο από τη γνωστή “παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ”, μέλη της οποίας είτε ελέγχονται είτε διώκονται από τη Δικαιοσύνη ή βρίσκονται ήδη υπόδικα για διάφορες σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Μετά τους διορισμούς Θεοδωράτου, Θεοφιλάτου και άλλων απ’ την παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με απόφασή του στις 9 Μαρτίου και που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου (εν μέσω πανδημίας κορονοϊού!) τοποθετεί απροκάλυπτα την Χρυσούλη Λυρή ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε φορέα αλλά για τον πλέον αρμόδιο, τον κεντρικό δηλαδή φορέα που διενεργεί και ελέγχει τους διαγωνισμούς και εν γένει τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Μια άκρως σημαντική θέση σε μια άκρως σημαντική συγκυρία και εποχή.

Η κ. Λυρή, κατείχε τη θέση της νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν στο “κεφάλι” του Υπουργείου Υγείας βρισκόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι και κουμπάρα πέρα από στενή φίλη με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (και αυτήν την έχει διορίσει ως μετακλητή ο Άδωνις Γεωργιάδης), σύζυγο του Σταμάτη Πουλή. Το ζεύγος διώκεται για υποθέσεις του “αμαρτωλού” ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ άλλων αυτής των παράνομων προσλήψεων επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη. Θεοφιλάτου και Πουλής (“κολλητός”, όπως τον αποκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης) είχαν ζητήσει και πήραν αναβολή πριν από λίγους μήνες σε μια από τις πολύκροτες δίκες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τη Λυρή κατονόμασε ως μέλος της “παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ” μαζί με τους Πουλή, Θεοφιλάτου, Πολύζου, Οικονόμου και άλλους, και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία το 2018.

Όπως κατέθεσε τότε ο αν. υπουργός, στην πολυσέλιδη καταγγελία υπήρχαν στοιχεία για 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ την περίοδο 2013 - 2014. Τα στοιχεία είχαν αντλήθηκαν από Η/Υ υπαλλήλων του Κέντρου και ήταν προϊόν της «κρυφής» λίστας, που σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πολάκη, κάποιοι εσκεμμένα απέκρυπταν, στοχεύοντας στη μη αποκάλυψη του «μαύρου» λογαριασμού του Κέντρου μέσω του οποίου διεκπεραιωνόταν το ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο αποστολέα, η λίστα εμπεριέχει συμβάσεις που σύναψε ο πρώην «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, με διάφορα ΜΜΕ υπαρκτά ή μη. Αφορμή για να προωθήσει τα στοιχεία αυτά στον αν. υπουργό ήταν η προσπάθειά του τελευταίου για τον εξορθολογισμό του «αμαρτωλού οργανισμού που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως σπόνσορας του εκάστοτε υπουργού Υγείας και φέουδο μιας παρέας, η οποία περιελάμβανε τον Πουλή, την Θεοφιλάτου, την Λυρή, την Οικονόμου και άλλους πολλούς».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκτεθειμένος για τις επιλογές του. Φαίνεται πως αρέσκεται να “τακτοποιεί” σε δημόσιες θέσεις πρόσωπα της παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, μερικά εκ των οποίων έχουν και ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη!

Είτε τους έχει τυφλή εμπιστοσύνη, όπως δήλωσε για την περίπτωση του Θεοδωράτου είτε απλώς… προσπαθεί να επιβραβεύσει το ζεύγος Πουλή και γενικά όλους όσοι τον υπερασπίστηκαν για τις δικές του ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Άλλωστε αυτό που μας δείχνει με τις επιλογές του ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι ότι διορίζει δικούς του ανθρώπους με κάθε ευκαιρία.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο υπουργός με επιχειρήματα και επί της ουσίας στο εξής ερώτημα: Γιατί εν μέσω πανδημίας διόρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο στη συγκεκριμένη νευραλγική θέση μιας Αρχής που από τον νόμο ορίζεται ότι είναι αρμόδια για όλες τις προμήθειες σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

Το ΦΕΚ διορισμού:

Με ετικέτα: Άδωνις Γεωργιάδης
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΟΔΥ Καταγγελία: «Αρνούμαι να πεθάνω στο σπίτι μου»
33 Views

Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια για ανειδίκευτους υπαλλήλους call center ιδιωτικής πολυεθνικής χωρίς ιατρικό υπόβαθρο που απαντά τις κλήσεις πολιτών στο 1135 του ΕΟΔΥ και συμβουλεύουν πολίτες να μείνουν σπίτι όπως και να μην εξεταστούν ακόμη και αν τους περιγράφουν ότι έχουν συμπτώματα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαρινάκης: Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τους υπαλλήλους. Το κέρδος του εφοπλιστή.
28 Views

Το λογιστήριο της Alter Ego τηλεφωνούν στους εργαζόμενους των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ και τους ενημερώνουν ατομικά τον καθένα ότι η εταιρεία προχωρά σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων
32 Views

"Τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ θα επιβάλλεται σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ
17 Views

Με SMS και μέσω email αναμένεται να αποστέλλονται οι νέοι κλειδάριθμοι στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο Taxisnet και να μην επισκέπτονται τις εφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αυτό συζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ , Γιώργος Πιτσιλής με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεραμέως: “Απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα τη Μεγάλη Εβδομάδα”
46 Views

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κορωνοϊός – Σόιμπλε: Έχουμε ήδη αφήσει πίσω τη συζήτηση για τα ευρω-ομόλογα
42 Views

«Βλέπω το Συμβούλιο με βεβαιότητα», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt (στο φύλλο της Τρίτης 7ης Απριλίου) και τονίζει ότι η πρόταση για κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα αποτελεί ήδη ξεπερασμένη ιδέα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άδωνις Γεωργιάδης: Άγριο επεισόδιο στον αέρα του Πρώτου Θέματος (Βίντεο)
42 Views

Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα fm, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα του ευρωμολόγου. Παραδέχτηκε μάλιστα εμμέσως πως η εν λόγω υπόθεση ήταν για την ελληνική κυβέρνηση «εκ προοιμίου χαμένη», προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ενός εκ των δύο παρουσιαστών των εκπομπής, του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αλέξης Παπαχελάς: Η «μάχη» με τον κορονοϊό, η φωτό από το νοσοκομείο και οι πρώτες δηλώσεις (Βίντεο)
30 Views

Ο Αλέξης Παπαχελάς, αφού ξεπέρασε την περιπέτεια υγείας με τον κορονοϊό και αφού χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ροζ πανσέληνος: Υπερθέαμα στον νυχτερινό ουρανό (Φωτογραφίες)
31 Views

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους ανέτειλε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020. Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020. Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο). Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κάτια Δανδουλάκη: Το viral βίντεο ως Βίρνα Δράκου και η απάντηση της ηθοποιού στο instagram (Βίντεο)
41 Views

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη παραμένει όπως όλοι μας σε καραντίνα στο σπίτι της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Με φόντο την πανδημία του κοροναϊού, ωστόσο η Κάτια Δανδουλάκη έγινε viral στα social media ως ως Βίρνα Δράκου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδιωτικά σχολεία: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα
26 Views

Εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων-εργοδοτών όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών αποφασίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, σε συνέχεια των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Τα κυριότερα σημεία της Απόφασης είναι τα εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στην εντατική - Τα νεότερα για την υγεία του
26 Views

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πέρασε και δεύτερη νύχτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι σταθερή αφού έλαβε υποστήριξη σε οξυγόνο για επιπλοκές της Covid-19, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ ηγείται της μάχης της Βρετανίας κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Eurogroup: Το παρασκήνιο της μαραθώνιας συνεδρίασης. Γιατί δεν βγήκε "λευκός καπνός"
22 Views

Οι διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον Νότο έγιναν για ακόμη μια φορά αισθητές στο Eurogroup, το οποίο έπειτα από μια μαραθώνια, 16ωρη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, διεκόπη για να συνεχιστεί την Πέμπτη και με την προσδοκία να βγει λευκός καπνός για το κρίσιμο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού και μια συμφωνία για το σχέδιο ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Ξεκινούν τεστ κατ' οίκον από 500 Κινητές Ομάδες Υγείας
51 Views

Ξεκινά αύριο η λειτουργία των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού COVID-19 κατ’ ́οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Μόσιαλος: H κανονικότητα θα επιστρέψει μαζί με το εμβόλιο για τον κοροναϊό
59 Views

«Η ανθρωπότητα δεν θα επιστρέψει στην πριν τον νέο κορoνοϊό εποχή, μέχρι να ανακαλυφθεί εμβόλιο. Αυτό που περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι μία «μερική κανονικότητα», η οποία θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει συντελεστεί και στις άλλες χώρες ως προς τον έλεγχο της επιδημίας».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
«Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά»
56 Views

Στο φως έρχεται ένα ακόμη άκρως αποκαλυπτικό στιγμιότυπο για τους σχεδιασμούς και τις ακραίες θέσεις των νεοφιλελεύθερων για το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, που εκφράζονταν με πάθος όλο το προηγούμενο διάστημα και κατέρρευσαν με το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού...

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Αστυνομικοί επιχείρησαν να διακόψουν διαμαρτυρία γιατρών (Video)
33 Views

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πραύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Αστυνομική παρέμβαση άναψε τα αίματα. Τί δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας: Χθες ήταν ήρωες, σήμερα δεν δικαιούνται να έχουν φωνή (Video)
32 Views

«Χθες ήταν "οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες", που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την προσπάθεια της Αστυνομίας να διαλύσει σήμερα συγκεντρώσεις νοσοκομειακών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε έξαρση η μαύρη αγορά της κομμωτικής - Επιστολή διαμαρτυρίας
201 Views

Την πρακτική κάποιων συναδέλφων τους που στο μέσο της καραντίνας και των μέτρων του κορωνοϊού που έχουν ληφθεί να κρατούν κλειστά τα κομμωτήρια, κάποιοι συνάδελφοι τους πηγαίνουν σε σπίτια και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καταγγέλουν οι κομμωτές και οι κομμώτριες της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Περισσότερα ...