Αλέξης Τσίπρας: Κατέρρευσαν σε όλους τους τομείς οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης

111 Views
Αλέξης Τσίπρας: Κατέρρευσαν σε όλους τους τομείς οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απόψε από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση διαλόγου με τους πολίτες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης κατέρρευσαν σε όλους τους τομείς, οι προσδοκίες του κόσμου διαψεύστηκαν και ότι επιδίδεται σε επικοινωνιακή πολιτική με ελάχιστη ουσία.
Οι πολίτες της Ηπείρου επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στα Γιάννενα για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε πως επιθυμία είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ ανοικτός για να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να γίνει ξανά μεγάλη και πλειοψηφική η προοδευτική παράταξη στον τόπο μας.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως 7 μήνες μετά τις εκλογές όλα όσα υποστήριξε προεκλογικά επιβεβαιώνονται. "Είπαμε πως θα έχουμε μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο αν εκλεγεί η Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είπαμε πως θα μαζευτούν σύννεφα δεν θα γίνουν καλύτερες οι μέρες και πιο γαλανός ο ουρανός».
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ανησυχία των πολιτών σχετικά με τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ."Έχουν λόγους ουσιαστικούς να ανησυχούν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως κομμάτων με τους παιδαριώδεις χειρισμούς στα εθνικά θέματα και στο κρίσιμο θέμα της προσφυγικής κρίσης το οποίο υποσχέθηκαν προεκλογικά θα το λύσουν γιατί τάχα μου ,δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ έφερνε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ήταν 5000 στην Μόρια και τώρα είναι 25.000. Τα νησιά μας πνίγονται , οι νησιώτες αφήνονται στην τύχη τους και οι μετανάστες στοιβάζονται."
Για την Οικονομία είπε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκεται σε ράγες, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάταξη της Οικονομίας από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας και συνέχισε:
Πέραν από τους δείκτες υπάρχει και αυτό που ονομάζουμε πραγματική οικονομία, κοινωνικό κράτος, κοινωνική προστασία και εκεί δεν υπάρχει ευημερία. Καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα ή περιορίζονται ασφυκτικά". Μάλιστα αναφέρθηκε στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης , να περάσει άρον - άρον , με τροπολογίες όλα όσα ζητούσε ο ΣΕΒ και εμείς είχαμε αρνηθεί και μας τα ζητούσε μέσω ΣΕΒ και η τρόικα και εμείς αρνούμασταν γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη δίχως εργασιακή νομιμότητα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ανάπτυξη εάν δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Βγαίνουμε αληθινοί, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε:
Η ανεργία από το 29% μειώθηκε στο 17% επί δικής μας διακυβέρνησης και θα μειώνεται, αυτό είναι η μια πλευρά του νομίσματος, η άλλη είναι εάν υπάρχουν θέσεις ουσιαστικής απασχόλησης, σταθερής και εργασιακά δικαιώματα.
Τον προηγούμενο Δεκέμβρη είδαμε αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, είδαμε ομαδικές απολύσεις στις τράπεζες που είχαν να γίνουν από την μεταπολίτευση αλλά και σε άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, διότι επέστρεψε η λογική της αύξησης των κερδών, σε βάρος των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι πολίτες για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, δεν είδαν κοινωνικό μέρισμα και υπενθύμισε, πως ως αντιπολίτευση η Ν.Δ, έκανε λόγο για " ψίχουλα , πολιτική επιδομάτων" και επισήμανε πως 800 χιλιάδες συμπολίτες μας δεν είχαν την δυνατότητα να περάσουν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια.
Ταυτόχρονα αυτή η πολιτική, συνέχισε, είχε αρνητικό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.
Αναφερόμενος στην "φημολογούμενη στα ΜΜΕ αύξηση των συντάξεων" είπε πώς είναι δυνατόν αυτό να γίνει όταν στον προϋπολογισμό που ψήφισε η κυβέρνηση για το 2020 η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν είναι αυξημένη αλλά μικρότερη κατά 200 εκατ. από εκείνη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019.
"Η αλήθεια όσο και αν την κρύβεις κάποια στιγμή εκδικείται. Όπως θα εκδικηθεί και με τις ψεύτικες προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει για το νέο ασφαλιστικό για τις εισφορές. Με το νέο σύστημα για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών οι εισφορές θα είναι κατά 20% μεγαλύτερες . Σήμερα οι προσδοκίες που δημιούργησαν προεκλογικά διαπιστώνουμε ότι αυτές διαψεύδονται".
¨Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην προεκλογική εξαγγελία της Ν.Δ, ότι 2 εβδομάδες μετά τις εκλογές θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό, είπε πως πέρασαν 7,5 μήνες και κάτι τέτοιο δεν συνέβη,
"Ο κίνδυνος είναι να μπουν μπουλντόζες στην 1η κατοικία. Ο κίνδυνος είναι ότι ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης δεν θα βάλει μπουλντόζες στο Ελληνικό αλλά όπως μας εξήγησε και μας απείλησε διότι μας είπε καθαρά να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας , από 1η Μαΐου τέλος στην προστασία της 1ης κατοικίας. Κινδυνεύει να μπει η μπουλντόζα στην 1η κατοικία των πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Ήρθε στην Βουλή το περιβόητο σχέδιο "Ηρακλής" είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την απομείωση των κόκκινων δανείων που κατέχουν οι συστημικές Τράπεζες. Ίσως είναι η πρώτη φορά που ο Ηρακλής είναι με το μέρος της Λερναίας Ύδρας και όχι απέναντι.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απόλυτη άρση της προστασίας της 1ης κατοικίας από την 1η του Μάη.
Για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα καλέσουμε όλα τα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού πρόταση Νόμου .
Επίσης συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουμε να υλοποιείται η αύξηση του κατωτάτου μισθού στο διπλάσιο της ανάπτυξης όπως είπαν όταν εμείς τον αυξήσαμε στα 650 ευρώ και καταργήσαμε τον ρατσιστικό για τους νέους υποκατώτατο και το κάναμε με νόμο.
" Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Σταϊκούρας είπε την αλήθεια της σκέψης τους. Είπε πως για την αδυναμία αύξησης του κατώτατου μισθού φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον αύξησε τόσο πολύ πέρσι ώστε έκανε όση αύξηση είναι να γίνει για τα επόμενα 3 χρόνια.
Έχουμε μνημονικές επιλογές χωρίς Μνημόνια υπογράμμισε ο κ Τσίπρας για να ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Σταϊκούρα για την δήλωση "το μάρμαρο της κρίσης το πλήρωσαν οι Τράπεζες".
Αναφερόμενος στον Τομέα της Υγείας τόνισε ότι σήμερα, γίνεται στοχευμένη επιχείρηση κατάλυσης της Δημόσιας Υγείας , σε αντίθεση με την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ όταν τα προηγούμενα 4 χρόνια με λίγα μέσα και κόπο κατάφερε να μην μείνει κανένας πολίτης χωρίς ουσιαστική περίθαλψη υπό την πίεση μάλιστα των δανειστών.
Η Υγεία άλλαξε ραγδαία σε λίγους μήνες γιατί είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Τώρα, συνέχισε, έχουμε εικόνα προβλημάτων στην Υγεία, πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων, αναβολές χειρουργείων και πρόσθεσε:
Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι τα γραφεία των Διοικητών για να τοποθετήσει εκεί, αποτυχημένους κομματάρχες και πολιτευτές της Ν.Δ ή υπερήλικες πολιτευτές που αντάλλαξαν την ψήφο τους με τον διορισμό τους στην θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουν καταφέρει με την επικοινωνιακή πολιτική να φέρουν το προσφυγικό σε τέλμα και ταυτόχρονα να δυσαρεστήσουν τους πάντες και τόνισε πως "χωρίς σχέδιο και διαβούλευση με τους πολίτες, δεν αντιμετωπίζεται η προσφυγική κρίση."
Στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία φωνής, πυγμής και στόχου.
"Απέναντι στον Ερντογάν τα λιοντάρια γίνονται όρνιθες. Ας ελπίσουμε αυτές οι όρνιθες να μην δημιουργήσουν προβλήματα σημαντικά σε ότι άφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Κάλεσε όλους όχι άπλα να υποστηρίζουν άλλα να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους ο Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
93 Views

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ελπίδα «να μην λυγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Το τεράστιο “SOS” που έγραψαν τρεις ναυαγοί στην παραλία τους έσωσε τη ζωή ( βίντεο)
60 Views

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε όταν οι τρεις φίλοι θέλησαν να κάνουν ένα ταξίδι από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας. Βγήκαν όμως εκτός πορείας, και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα. Τα πέντε στις πύλες εισόδου της χώρας
73 Views

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου, 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
«Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Αυτό είναι το trailer και η ώρα της εκπομπής της!
51 Views

Εδώ και λίγες ημέρες η Ιωάννα Μαλέσκου ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, με το κανάλι μάλιστα να κυκλοφορεί το τρέιλερ και να κάνει γνωστό τον τίτλο της εκπομπής της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα πέντε ευρώ ανά επιβάτη το τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου - Ποιοι απαλλάσσονται από την επιβολή
75 Views

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνεπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 2020-2021
61 Views

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2020-2021, που έχουν καθοριστεί με βάση τη δημόσια πρόσκληση ως εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αφρική: Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση. . Κίνδυνο διατρέχει η χλωρίδα και η πανίδα
49 Views

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται πλέον περισσότερα από 30.000 απειλούμενα είδη.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Πέντε μόνο αλλαγές στην κυβέρνηση - Tα νέα πρόσωπα και όσους αναβαθμίζονται
73 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Περισσότερα ...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μια εύκολη ιδέα για παγωτό καρπούζι
51 Views

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην εποχή του. Το καρπούζι το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιοχές συνδυάζεται με φέτα, ενώ γίνεται και σαλάτα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παραδοχή από τη Γερμανία πως εξάγει οπλικά συστήματα στην Τουρκία
55 Views

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για απάτη ερευνάται ο Ντόναλντ Τραμπ και η εταιρείας του
67 Views

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς διενεργεί έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της εταιρείας του για ασφαλιστική και τραπεζική απάτη, αποκαλύφθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πτολεμαΐδα: Αρκούδα κυνήγησε άλογο και αναβάτη
66 Views

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε κάτοικος της Πτολεμαΐδας όταν κάνοντας ιππασία, στο δρόμο που συνδέει την Βλάστη με την Κλεισούρα, βρέθηκε να καταδιώκεται από μία μεγαλόσωμη καφέ Αρκούδα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ
48 Views

Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγριος καβγάς σε αεροπλάνο με επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (Video)
166 Views

Χαμός έγινε σε πτήση της εταιρείας KLM ανάμεσα σε επιβάτες επειδή δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Ο Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό
61 Views

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, to απόγευμα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ελληνική Οικονομία
55 Views

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"
62 Views

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Γιουσέιν Μπολτ: H « συζήτηση» με τη νεογέννητη κόρης του! (Βίντεο & Φωτογραφίες)
57 Views

Ένα βίντεο με τη νεογέννητη κόρη του ανέβασε στο διαδίκτυο ο πρωταθλητής κόσμου Γιουσέιν Μπολτ. Στο βίντεο βλέπουμε τη "συνομιλία" του μπαμπά με την κόρη του Olympia Lightning

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Καταγγελία: Επιλογή της κυβέρνησης ανανέωση συμβάσεων των «γαλάζιων παιδιών» ενώ οι 5.500 πτυχιούχοι μένουν στον αέρα
67 Views

Στην καταγγελία της κυβέρνησης για την επιλογή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 5.500 συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ αποφάσισε να εξαιρέσει τα «δικά της παιδιά», ανανεώνοντας μόνο τις δικές τους συμβάσεις. Καταγγελία και για καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο: Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση, Δικαιούχοι
60 Views

Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση για τους δικαιούχους της κρατικής επιδότητης.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
66 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...