Ανασχηματισμός προ των πυλών – ποιοί φεύγουν

197 Views
Ανασχηματισμός προ των πυλών – ποιοί φεύγουν

Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει συμπληρώσει 8 μήνες θητείας, ωστόσο οι αρρυθμίες  στη λειτουργία της, που πλέον σε αρκετούς τομείς δεν κρύβονται, φέρνουν μπροστά τον ανασχηματισμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός είναι θέμα λίγων εβδομάδων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει λάβει την απόφαση να μην αφήσει τις δυσλειτουργίες να χρονίζουν, επιχειρώντας επανεκκίνηση.
Βεβαίως, ακόμη και ο πιο αυστηρός κριτής της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα εμφανίζονταν τόσα σημάδια  έλλειψης συντονισμού και μάλιστα σε μιά περίοδο που οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι ακόμα υπέρ της ΝΔ.
Η πραγματικότητα όμως υποχρεώνει τον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, ώστε να ξαναπάρει τα ηνία των πολιτικών πρωτοβουλιών, καθώς η κυβέρνηση σύρεται πλέον πίσω από τα γεγονότα (παραδείγματος χάρη στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό/ προσφυγικό) αντί να διαμορφώνει εκείνη την ατζέντα.
Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι πολλοί τομείς του κυβερνητικού έργου χωλαίνουν όχι μόνο εξαιτίας της ανικανότητας κάποιων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, αλλά κυρίως εξαιτίας των κακών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί στα μέλη της κυβέρνησης.    
«Δυό ξένοι» στο ίδιο υπουργείο
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αν και κατά γενική ομολογία έχει θετικό έργο, είναι δύσκολο να τα βρει με τον υφυπουργό Γιώργο Ζαββό, αρμόδιο για θέματα τραπεζών, ο οποίος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μαξίμου, αλλά όχι του υπουργού του! Ο Χ. Σταϊκούρας φέρεται να επιδιώκει την αντικατάστασή του, καθώς ορισμένες πρωτοβουλίες του Γ. Ζαββού, στον κρίσιμο τραπεζικό τομέα δεν ήταν σε γνώση του. Άχρωμη θεωρείται επίσης η θητεία του άλλου υφυπουργού  Απόστολου Βεσυρόπουλου, οποίος κινδυνεύει να βρεθεί εκτός κυβερνητικού σχήματος.  
Ένα παράδειγμα πολύ κακών σχέσεων υπουργού και υφυπουργού, ήταν εκείνο του υπουργείου Εργασίας, όπου ο Γιάννης Βρούτση ήταν στα μαχαίρια εξαρχής με τον Νότη Μηταράκη. Μάλιστα, ο Ν. Μηταράκης διαρρέοντας σχέδιό του να πωληθούν σε funds ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών σε ασφαλιστικά ταμεία, είχε υποχρεώσει τον Γ. Βρούτση να τον διαψεύσει.
Η συνύπαρξη των δύο στο ίδιο υπουργείο ήταν αδύνατη και η λύση δόθηκε με την μετακίνηση του Ν. Μηταράκη στο επανασυσταθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Νότης Μηταράκης ήδη χρεώνεται με τις παλινωδίες σχετικά με τις επιτάξεις εκτάσεων σε 5 νησιά για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών/προσφύγων. Δέχθηκε μάλιστα επικρίσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, αναμένεται να του δοθεί πίστωση χρόνου -ο οποίος όμως δεν θα είναι άπλετος- προκειμένου να εμφανίσει αποτελέσματα στη διαχείριση του μεταναστευτικού προσφυγικού.
Ο «βάλτος» του Ελληνικού
Στον «βάλτο» του Ελληνικού βουλιάζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διατυμπάνιζε ότι η κυβέρνηση θα ξεμπλόκαρε άμεσα τις διαδικασίες για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό και ότι οι μπουλντόζες θα έπιαναν δουλειά την πρώτη εβδομάδα από την ημέρα που η ΝΔ θα κέρδιζε τις εκλογές. Αντ’ αυτού η επένδυση στο Ελληνικό εμφανίζεται βαλτωμένη, ενώ η προσφυγή της Hard Rock International (HRI) στις αρμόδιες αρχές, για τον αποκλεισμό της από τη διαδικασία της άδειας του καζίνο φέρνει νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού.  
Γενικά το Μαξίμου περιμένει απτά αποτελέσματα σημαντικών νέων επενδύσεων από τον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος προς το παρόν διακρίνεται μόνο στον επικοινωνιακό τομέα. Επιπλέον, οι κακές γλώσσες εντός του υπουργείου μιλούν για κακή σχέση του υπουργού Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη.
Πενιχρά είναι τα αποτελέσματα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε ένα υπουργείο που είχε επενδύσει πολλά η ΝΔ σχετικά με την πάταξη της εγκληματικότητας. Η επικοινωνία, με αιχμή τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις, προσέφερε στην αρχή από πλευράς εντυπώσεων, όμως αρχίζει να ξεθωριάζει και υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, καθώς η εγκληματικότητα «ζεί και βασιλεύει».
Ο άνεμος που έφερε το Oruc Reis
Ακόμη πιο αποκαρδιωτική είναι η θητεία του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο Άμυνας. Ήδη αδυνατεί να συνεννοηθεί στοιχειωδώς με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Χρεώνεται τις ατυχείς δηλώσεις σχετικά με το πάγωμα των ΜΟΕ με την Τουρκία λίγο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Επίσης, οι ατυχείς επικοινωνιακοί χειρισμοί στην είσοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκάλεσαν επικρίσεις και εντός κυβέρνησης, με τον Ν. Δένδια να αφήνει δημοσίως αιχμές. Επίσης είναι κοινό μυστικό ότι ο υπουργός Άμυνας έχει κάκιστες σχέσεις με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και εκτιμάται ότι ο στρατηγός πρέπει να θεωρείται ήδη εκτός υπουργείου.
Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να τεθεί και ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Λευτέρης Αυγενάκης μετά τους χειρισμούς του στο ποδόσφαιρο (ποινές για πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης), οι οποίοι έχουν στρέψει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ κατά της κυβέρνησης. Πάντως, επειδή ο Λ. Αυγενάκης έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη, πιθανότατα θα μεταπηδήσει σε άλλο υπουργείο.    
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης εκτός αναμένεται να βρεθεί ο υφυπουργός, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δημήτρης Κράνης,καθώς θεωρείται ότι δεν έχει προσφέρει αρκετά.     
Η «σφαγή» των υφυπουργών
Επίσης στο μικροσκόπιο του Μαξίμου έχουν τεθεί μία σειρά υφυπουργών- εξωκοινοβουλευτικοί στην πλειονότητά τους- οι οποίοι κατά κοινή παραδοχή δεν έχουν αποδώσει και εκτιμάται ότι θα αντικατασταθούν.
Έτοιμοι να δεχθούν την κόκκινη κάρτα είναι:  ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλης Διγαλάκης, η υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών  Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο υφυπουργός για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών  Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, η υφυπουργός αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική Φωτεινή Αραμπατζή.

Τέλος, κακό κλίμα επικρατεί και μεταξύ ενοίκων του Μαξίμου,καθώς ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν μιλιέται με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μητρόπουλο ο οποίος είναι  σύμβουλος Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του πρωθυπουργού. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΒ Βασιλόπουλος «παράδοση στο σπίτι» - Νέα συνεργασία με τη SPEEDEX
17 Views

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η φροντίδα για τους πελάτες μας καθώς και η γρήγορη και σωστή εξυπηρέτησή τους, είναι η δική μας προτεραιότητα. Καθημερινά, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άγριο έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία: Άνδρας πυροβόλησε ζευγάρι - Ένας νεκρός, μία σοβαρά τραυματισμένη
14 Views

Έγκλημα με θύμα έναν 77χρονο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Άσπρα Σπίτια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ο 68χρονος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά την 72χρονη σύζυγο του θύματος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βρούτσης: Ανοίγει στις 6 Απριλίου η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις
21 Views

Διευκρινήσεις για την στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, και την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του δώρου του Πάσχα στις 30 Ιουνίου, από επιχειρήσεις που έκλεισαν ή πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης και οι διαδικασίες για την επιστρεπτέα προκαταβολή
26 Views

Τις τρεις νέες κατηγορίες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ( ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ παρουσίασε, επίσης, τους όρους καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Βουλευτές, υπουργοί και υφυπουργοί της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους
24 Views

Με μιά ανάρτηση στο Fb, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να διαθέσουν το ήμισυ των μισθών τους για ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέτσας: Η χώρα έχει 36,6 δισ. ταμειακά διαθέσιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση
28 Views

Η ελληνική δημοκρατία έχει 36,6 δισ. ευρώ διαθέσιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τα διαθέσουμε αλόγιστα ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για να προσθέσει ότι δεν είναι το μαξιλάρι του Σταικούρα όπως δεν ήταν και του Τσακαλώτου.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως διεξήγαγε επιτυχή δοκιμή πυραύλων
24 Views

Επιτυχής ήταν η τελευταία δοκιμή πολύ μεγάλων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων που πραγματοποιήθηκε την προηγουμένη, μετέδωσαν σήμερα κρατικά βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Καστοριά: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή εισαγγελέα για τον θάνατο της 41χρονης
23 Views

Τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό, και όχι μόνο, περιβάλλον της 41χρονης που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό σε χωριό της Καστοριάς ζήτησε ο εισαγγελέας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που ήδη διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς Νίκος Καραμολέγκος ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες με ειδική στόχευση.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος
45 Views

Πέθανε σήμερα Δευτέρα ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος σε ηλικία 98 ετών. Ο Μανώλης Γλέζος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στις 13.15 λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ατελείωτες ουρές σε Θεσσαλονική και Λάρισα έξω από τράπεζες (Photos)
23 Views

Κόντρα στις απαγορεύσεις και τα περιοριστικά μέτρα μεγάλος αριθμός πολιτών στήθηκε στην ουρά έξω από τράπεζες στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα χωρίς ωστόσο να τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Έκοψαν στον ΑΕΡΑ γιατρούς σε ΑΝΤ1 και ΕΡΤ με «άνωθεν» εντολή [ΒΙΝΤΕΟ]
88 Views

Κλεισμένος όλη μέρα κι εγώ σπίτι σε καραντίνα, όπως όλη η Ελλάδα παρακολουθώ τα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές. Βλέποντας κάθε βράδυ ένα δελτίο στο youtube πρόσεξα ότι καθημερινά έχει νοσοκομειακούς Ιατρούς και νοσηλευτές που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια και μέσα για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή. (βίντεο στο τέλος)

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Έκοψαν το ρεύμα στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ (προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής)
20 Views

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 30 Μαρτίου κλιμάκιο της ΔΕΗ υπό την προστασία ισχυρής δύναμης ανδρών των ΜΑΤ, προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό αξίας 11 εκατομυρίων!
19 Views

Όταν οι γιατροί στα Νοσοκομεία δεν έχουν ούτε χειρουργικές μάσκες, όταν οι εργαζόμενοι πετιούνται ουσιαστικά στο δρόμο με τη «ρήτρα απολύσεων» και αιτιολογούνται οι εργοδότες να τους πληρώνουν μόλις με το 50% του μισθού τους. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση ότι είναι υψίστης σημασίας η καμπάνια ενημέρωσης με τον κορωνοϊο που θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό, 11 εκατομμύρια;

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από ποια εταιρεία θα περάσουν τα 11 εκ. για τον κορονοϊό. Πώς θα φτάσουν στα κανάλια
33 Views

Η υλοποίηση της εκστρατείας γα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κορωνοϊό, η οποία παρεμπιπτόντως προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων λόγω του ιδιαίτερα υψηλού κόστους των 11 εκατομμυρίων ευρώ, ανατέθηκε στην Initiative Media.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ελληνίδα περιγράφει τη ζωή στη Σουηδία με κορονοϊό: «Πηγαίνετε κομμωτήριο, κάντε αγορές μας προτρέπει η κυβέρνηση»
26 Views

Η Σουηδία προτρέπει τους πολίτες της να ζουν φυσιολογικά -μια μέθοδος εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού- τους παρακινεί να πάνε στο κομμωτήριο, σε κάποιο ξενοδοχείο και να κάνουν αγορές, ενώ ο κόσμος δεν κυκλοφορεί με μάσκες και γάντια.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ του εργαζομένου η υποβολή της αίτησης των εργαζομένων
53 Views

Από την Τετάρτη 1η Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω εντολής δημόσιας Αρχής είτε έχουν πληγεί με βάση τους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΙΚ – Το νέο πακέτο μέτρων στήριξης: Eπίδομα 800 ευρώ εκατ. σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους
35 Views

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει στη ζωή χιλιάδες επιχειρήσεις που ήδη εδώ και μισό μήνα έχουν μόνον έξοδα και καθόλου εισπράξεις αλλά και να ενισχύσει τους εργαζόμενους.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κίνα φωτίζει στα κτίρια τα πρόσωπα των γιατρών που πολέμησαν εναντίον του COVID-19
27 Views

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, τον Ιανουάριο στην επαρχία Hubei, όπου μόλυνε περισσότερους από 80.000 και προκάλεσε 3.245 θανάτους, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μόνο ασθενείς από το εξωτερικό εντοπίζονται τώρα.

Περισσότερα ...