Αποφασίζει εκλογές ο Μητσοτάκης: Τι φοβούνται. Δημοσκοπήσεις κάλαφος, παρέλαση Υπουργών, μαντάτα

203 Views
Αποφασίζει εκλογές ο Μητσοτάκης: Τι φοβούνται. Δημοσκοπήσεις κάλαφος, παρέλαση Υπουργών, μαντάτα

Σκέφτονται εκλογές γιατί δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος. Οι Γερμανοί και τα «καuτά» προβλήματα  Αξιολόγηση τέλος, τώρα ανασχηματισμός: Ποιους Υπουργούς έχει στη μαύρη λίστα ο Κυριάκος. Ονόματα  Ανασχηματισμός Μητσοτάκη: Ποιους σηκώνει από υπουργικές καρέκλες, ποιες βάζει και πότε. Έκπληξη

Γιατί αποφασίζει εκλογές ο Μητσοτάκης;
Τρομοκρατημένο από τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η κρίση στο προσφυγικό και από την παταγώδη αποτυχία σε όλα τα μέτωπα το Μαξίμου έχει βάλει σε τροχιά το σχέδιο για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Η στρατηγική που χαράσσει ο Μητσοτάκης έχει στόχο τις διπλές εκλογές τον Οκτώβριο, πριν η φθορά προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ενίσχυση του κομματικού μηχανισμού και η επιστράτευση όλων των υπουργών, προκειμένου να συμμετέχουν σε συσκέψεις με στελέχη στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς.
Την Κυριακή θα κατηφορίσει από την Κατεχάκη προς την Πειραιώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να χαράξει μια επικοινωνιακή πολιτική για το προσφυγικό μαζί με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχει και ο Νότης Μηταράκης θα αποφασιστούν μια σειρά από πρωτοβουλίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι δήμαρχοι των νησιών και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην κυβέρνηση.
Δεν αποκλείεται κλιμάκιο υπουργών και κυβερνητικών στελεχών να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται σε αναβρασμό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατασκευάσει κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.
Βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι παρακινδυνευμένο γιατί ενδεχόμενες αντιδράσεις των κατοίκων μπορεί να μετατρέψουν την περιοδεία σε μπούμερανγκ.
Σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή ενεργοποίησης των κυβερνητικών στελεχών αλλά και του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να ανταποκριθεί στην κατεύθυνση ενημέρωσης της κοινωνίας σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.
Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νότη Μηταράκη στην Πειραιώς θα παρελάσουν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη, για να χαράξουν κοινή γραμμή με τον κομματικό μηχανισμό με σύνθημα: «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του Χθες δημιουργώντας στέρεες βάσεις για την Ελλάδα του Αύριο», το Μαξίμου και η Πειραιώς θα επιχειρήσουν να ενεργοποιήσουν όλο τον μηχανισμό και να τον θέσουν σε κατάσταση ετοιμότητας.
Όλος ο σχεδιασμός παραπέμπει σε ασκήσεις κομματικής ετοιμότητας για το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Οκτώβριο.
Η επικοινωνία δεν αρκεί ώστε να καταφέρει μία κυβέρνηση να υποστηρίξει το όποιο έργο της, αλλά και να κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε την πρωτοφανή στα χρονικά υπεροπλία στα ΜΜΕ για να προκαλέσει, ως αξιωματική αντιπολίτευση, φθορά στην προηγούμενη κυβέρνηση και χρησιμοποιεί σήμερα τον επικοινωνιακό μηχανισμό που διαθέτει για να στηρίξει την πολιτική της, αλλά και για να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
Ωστόσο, στον ελάχιστο χρόνο των επτά μηνών, τα μέτωπα της κυβερνητικής φθοράς είναι ήδη πολλά και έχουν ανοίξει σαν βεντάλια σε όλη την επικράτεια.
Στην παρούσα συγκυρία, δύο περιφέρειες της χώρας έχουν εξελιχθεί κυριολεκτικά σε «απαγορευμένες ζώνες» για τους υπουργούς της κυβέρνησης και για τα στελέχη της ΝΔ.
Στην Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πληρώνει» ήδη τα αποτελέσματα του προεκλογικού λαϊκισμού, έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία σήμερα υιοθετεί και στηρίζει. Είναι φυσικό οι λεγόμενοι «Μακεδονομάχοι» να αισθάνονται εξαπατημένοι.
Κυρίως όμως, η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την μεγαλύτερη και ισχυρότερη κοινωνική ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Ήδη σε όλη τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις, ακυρώνονται η μία μετά την άλλη οι συγκεντρώσεις, οι κομματικές διαδικασίες, ακόμη και συσκέψεις και εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν κυβερνητικά στελέχη, υπό τον φόβο των αντιδράσεων.
Η πρωτοφανής ταύτιση της σημερινής κυβέρνησης με τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχουν κάνει τη Βόρεια Ελλάδα καζάνι που βράζει.
Οι δε σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις του υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, και το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον έχει θέσει ακόμη εκτός κυβέρνησης, συνιστούν πρόκληση που οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για τη σημερινή κυβέρνηση. Ήδη πάντως πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι κάνουν λόγο για ραγδαία φθορά των ποσοστών του κυβερνόντος κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα που δεν θα αργήσει να αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις.
Στο κυριότερο μέτωπο, στο πρόβλημα του προσφυγικού, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της αδυναμίας να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Ας μην ξεχνά κανείς ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η Μόρια είχε φτάσει τις 5000 κόσμο, ενώ μόλις σε επτά μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη ο αριθμός έχει εκτοξευθεί στις 25.000.
Και να φανταστεί κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία ισχυριζόταν ότι θα έλυνε το πρόβλημα με κάποιο μαγικό ραβδί. Αντί, όμως, για το μαγικό ραβδί εμφάνισε ένα πλωτό φράγμα μήκους 2,7 χλμα για να προστατεύσει μία ακτογραμμή 15.000 χλμ! Δικαίως οι κυβερνητικοί χειρισμοί έγιναν αντικείμενο χλεύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ δημιουργήθηκαν σκιές ακι ερωτηματικά καθώς τα χρήματα είναι πολλά και θα επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους.
Τώρα η κυβέρνηση προχωρά σε επιτάξεις εκτάσεων, επιτάξεις τις οποίες ξόρκιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα; Οι τοπικές κοινωνίες βράζουν από οργή για τον εμπαιγμό, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση στο Βόρειο Αιγαίο διακόπτει κάθε συνεργασία με μία κυβέρνηση η οποία δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο που της ανατέθηκε από το εκλογικό σώμα.
Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι πρόσφατα ο Νότης Μηταράκης μόλις που γλίτωσε το λιντσάρισμα από τους οργισμένους κατοίκους. Ας μην ξεχνά κανείς επίσης, ότι η κυβέρνηση κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο στη συνέχεια ίδρυσε ξανά, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν εγκληματικά απροετοίμαστη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα.
Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι αυτή τη στιγμή τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι απαγορευμένη ζώνη για κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της ΝΔ.

Και να φανταστεί κανείς ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της κυβερνητικής θητείας. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΟΔΥ Καταγγελία: «Αρνούμαι να πεθάνω στο σπίτι μου»
11 Views

Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια για ανειδίκευτους υπαλλήλους call center ιδιωτικής πολυεθνικής χωρίς ιατρικό υπόβαθρο που απαντά τις κλήσεις πολιτών στο 1135 του ΕΟΔΥ και συμβουλεύουν πολίτες να μείνουν σπίτι όπως και να μην εξεταστούν ακόμη και αν τους περιγράφουν ότι έχουν συμπτώματα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαρινάκης: Αναστολή συμβάσεων εργασίας για τους υπαλλήλους. Το κέρδος του εφοπλιστή.
13 Views

Το λογιστήριο της Alter Ego τηλεφωνούν στους εργαζόμενους των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΝΕΑ και τους ενημερώνουν ατομικά τον καθένα ότι η εταιρεία προχωρά σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων
13 Views

"Τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 1.200 ευρώ θα επιβάλλεται σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζομένους με αναστολή συμβάσεων όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΑΔΕ: Κλειδάριθμος μέσω SMS και email για το επίδομα των 800 ευρώ
9 Views

Με SMS και μέσω email αναμένεται να αποστέλλονται οι νέοι κλειδάριθμοι στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο Taxisnet και να μην επισκέπτονται τις εφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", αυτό συζητά ο διοικητής της ΑΑΔΕ , Γιώργος Πιτσιλής με τις τράπεζες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεραμέως: “Απαγορεύονται ρητά τα μεγάφωνα τη Μεγάλη Εβδομάδα”
26 Views

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κορωνοϊός – Σόιμπλε: Έχουμε ήδη αφήσει πίσω τη συζήτηση για τα ευρω-ομόλογα
20 Views

«Βλέπω το Συμβούλιο με βεβαιότητα», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Welt (στο φύλλο της Τρίτης 7ης Απριλίου) και τονίζει ότι η πρόταση για κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα αποτελεί ήδη ξεπερασμένη ιδέα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άδωνις Γεωργιάδης: Άγριο επεισόδιο στον αέρα του Πρώτου Θέματος (Βίντεο)
26 Views

Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα fm, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα του ευρωμολόγου. Παραδέχτηκε μάλιστα εμμέσως πως η εν λόγω υπόθεση ήταν για την ελληνική κυβέρνηση «εκ προοιμίου χαμένη», προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ενός εκ των δύο παρουσιαστών των εκπομπής, του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Αλέξης Παπαχελάς: Η «μάχη» με τον κορονοϊό, η φωτό από το νοσοκομείο και οι πρώτες δηλώσεις (Βίντεο)
8 Views

Ο Αλέξης Παπαχελάς, αφού ξεπέρασε την περιπέτεια υγείας με τον κορονοϊό και αφού χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ, μίλησε για τη μάχη του με τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ροζ πανσέληνος: Υπερθέαμα στον νυχτερινό ουρανό (Φωτογραφίες)
22 Views

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του φετινού έτους ανέτειλε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020. Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020. Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο). Μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κάτια Δανδουλάκη: Το viral βίντεο ως Βίρνα Δράκου και η απάντηση της ηθοποιού στο instagram (Βίντεο)
28 Views

Η αγαπημένη ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη παραμένει όπως όλοι μας σε καραντίνα στο σπίτι της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Με φόντο την πανδημία του κοροναϊού, ωστόσο η Κάτια Δανδουλάκη έγινε viral στα social media ως ως Βίρνα Δράκου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδιωτικά σχολεία: Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα
16 Views

Εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων-εργοδοτών όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών αποφασίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, σε συνέχεια των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. Τα κυριότερα σημεία της Απόφασης είναι τα εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μπόρις Τζόνσον: Παραμένει στην εντατική - Τα νεότερα για την υγεία του
15 Views

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πέρασε και δεύτερη νύχτα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι σταθερή αφού έλαβε υποστήριξη σε οξυγόνο για επιπλοκές της Covid-19, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ντόμινικ Ράαμπ ηγείται της μάχης της Βρετανίας κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Eurogroup: Το παρασκήνιο της μαραθώνιας συνεδρίασης. Γιατί δεν βγήκε "λευκός καπνός"
14 Views

Οι διαφορές ανάμεσα στον ευρωπαϊκό Βορρά και τον Νότο έγιναν για ακόμη μια φορά αισθητές στο Eurogroup, το οποίο έπειτα από μια μαραθώνια, 16ωρη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, διεκόπη για να συνεχιστεί την Πέμπτη και με την προσδοκία να βγει λευκός καπνός για το κρίσιμο θέμα αντιμετώπισης του κορονοϊού και μια συμφωνία για το σχέδιο ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Ξεκινούν τεστ κατ' οίκον από 500 Κινητές Ομάδες Υγείας
49 Views

Ξεκινά αύριο η λειτουργία των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού COVID-19 κατ’ ́οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Μόσιαλος: H κανονικότητα θα επιστρέψει μαζί με το εμβόλιο για τον κοροναϊό
54 Views

«Η ανθρωπότητα δεν θα επιστρέψει στην πριν τον νέο κορoνοϊό εποχή, μέχρι να ανακαλυφθεί εμβόλιο. Αυτό που περιμένουμε το επόμενο διάστημα είναι μία «μερική κανονικότητα», η οποία θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που έχει συντελεστεί και στις άλλες χώρες ως προς τον έλεγχο της επιδημίας».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
«Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά»
54 Views

Στο φως έρχεται ένα ακόμη άκρως αποκαλυπτικό στιγμιότυπο για τους σχεδιασμούς και τις ακραίες θέσεις των νεοφιλελεύθερων για το δημόσιο εθνικό σύστημα υγείας, που εκφράζονταν με πάθος όλο το προηγούμενο διάστημα και κατέρρευσαν με το ξέσπασμα της κρίσης του κοροναϊού...

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Αστυνομικοί επιχείρησαν να διακόψουν διαμαρτυρία γιατρών (Video)
31 Views

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πραύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Αστυνομική παρέμβαση άναψε τα αίματα. Τί δήλωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου και γραμματέας της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας: Χθες ήταν ήρωες, σήμερα δεν δικαιούνται να έχουν φωνή (Video)
29 Views

«Χθες ήταν "οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες", που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την προσπάθεια της Αστυνομίας να διαλύσει σήμερα συγκεντρώσεις νοσοκομειακών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε έξαρση η μαύρη αγορά της κομμωτικής - Επιστολή διαμαρτυρίας
197 Views

Την πρακτική κάποιων συναδέλφων τους που στο μέσο της καραντίνας και των μέτρων του κορωνοϊού που έχουν ληφθεί να κρατούν κλειστά τα κομμωτήρια, κάποιοι συνάδελφοι τους πηγαίνουν σε σπίτια και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους καταγγέλουν οι κομμωτές και οι κομμώτριες της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Περισσότερα ...