Γιώργος Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Αναγκαία πράξη η αποκατάσταση της επικοινωνίας σε ύψιστο επίπεδο»

26 Views
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Αναγκαία πράξη η αποκατάσταση της επικοινωνίας σε ύψιστο επίπεδο»
«Ήταν μια πράξη αναγκαία η αποκατάσταση της επικοινωνίας στο ύψιστο επίπεδο». Αυτό δήλωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ταυτόχρονα, οι συγκροτημένες, παράλληλες με την κυβερνητική, δομές εξουσίας, ήταν το άλλο μεγάλο θέμα της συνέντευξής του στην ΕΡΤ1.
Αδικήματα κατά της δημοκρατίας
Η συνέντευξη ξεκίνησε από το θέμα που ανέκυψε από τη συνομιλία Παππά – Μιωνή, με τον υπουργό Επικρατείας να επισημαίνει ότι «η ύπαρξη ενός μηχανισμού, μιας δομής δίπλα στην κυβερνητική και η οποία αξιοποιείται κατά περίπτωση από την κυβέρνηση, είναι κάτι το οποίο δεν το έχει ζήσει ο τόπος τα τελευταία 100 χρόνια».
Σύμφωνα με τον υπουργό, το εν λόγω ζήτημα είναι τέτοιας εμβέλειας ώστε το πρώτιστο είναι «να υπάρχει θεσμική δημοκρατική εγρήγορση. Και τούτο γιατί το ζήτημα που έχει να κάνει με την ύπαρξη παρα-δομών εξουσίας είναι κάτι εντελώς διαβρωτικό για την ίδια τη δημοκρατία. Είναι άλλο να μιλάμε για μεμονωμένα οικονομικά εγκλήματα ή μεμονωμένα εγκλήματα διαφθοράς κι άλλο για συγκροτημένες παρα-δομές εξουσίας», επέμεινε κάνοντας λόγο επιπλέον, για «αδικήματα που βάλλουν τον πυρήνα της δημοκρατίας».
Ο Γ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε εξάλλου στην κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ειδική επιτροπή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, εκεί όπου «ερωτηθείς από μέλη της επιτροπής, με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό είχε πει ότι, εφόσον υπάρχουν σχετικά ηχητικά, δεν έχει εκ των προτέρων καμία απολύτως αντίρρηση να δημοσιοποιηθούν».
Και, εστιάζοντας τα βέλη του στον Νίκο Παππά, πρόσθεσε: «Έχουμε τον υπουργό Επικρατείας χωροταξικά και λειτουργικά δίπλα στον πρωθυπουργό να συνομολογεί την ύπαρξη μιας παρα-δομής εξουσίας, να αντιλαμβάνεται αυτήν την παρα-δομή εξουσίας ως χρήσιμη για τη λειτουργία της ίδιας της κυβερνητικής εξουσίας και στη συνέχεια, να έχουμε μια ηθική παρακμή». Στη μομφή δε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δράση παρακράτους, ο υπουργός ανταπάντησε κάνοντας λόγο για «θεσμικό παράδοξο», αφού «βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνομολόγηση ύπαρξης κρατικής παρα-δομής».
«Είναι επαρκές ως αυτοκριτική αλλά κυρίως ως θέση ευθύνης απέναντι στη δημοκρατική πολιτεία ο πρώην υπουργός Επικρατείας να μιλά για σφάλματα ύφους και ουσίας; Είναι σφάλμα ύφους», διερωτήθηκε, «το να αποδεχόμαστε ότι υπάρχει συγκροτημένη παρα-δομή που επηρεάζει τη δικαιοσύνη, ιδιωτικά συμφέροντα, και έναντι αυτού να κατηγορούμαστε για αντιπερισπασμό;», προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης συνομολογούν ότι «το συγκροτημένο αυτό κύκλωμα εξουσίας χτυπούσε όχι μόνον πολιτικούς αντιπάλους αλλά και μέλη των οικογενειών τους».
Αναφορικά με την προανακριτική ειδικότερα, αφού παρατήρησε ότι ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε άφθονο χρόνο να καταθέσει τα επιχειρήματά του, συνειδητά επέλεξε να αποχωρήσει την ώρα των ερωτήσεων. Όμως, «κάποιος που αισθάνεται ότι τον πνίγει το άδικο, δεν φεύγει την ώρα των ερωτήσεων γιατί έχει τις απαντήσεις για όλα», παρατήρησε.
Η Ελλάδα δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης
Στα ερωτήματα για την οικονομική συγκυρία, ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα εργαλεία της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, συν τοις άλλοις, ότι την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται το νομοσχέδιο, με το οποίο όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν ως 25.000 ευρώ χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών. Επίσης, ευκαιρίας δοθείσης, τόνισε: «Λάβαμε μέτρα τα οποία καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έλαβε κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήμασταν η μόνη χώρα που απαγορέψαμε παντάπασι τις απολύσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης», για να καταλήξει στην απάντησή του αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι «εάν χρειασθεί ελληνική κυβέρνηση με συνέπεια λόγων και έργων, και κυρίως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό και το χώρο της εργασίας θα παρέμβει για να κάνει τις όποιες κινήσεις απαιτούνται για να σταθεί όρθια η κοινωνία». Σε κάθε περίπτωση, «η ελληνική κυβέρνηση έχει όλα τα σενάρια στο τραπέζι και πολύ μεγάλο μενού επιλογών για το πώς θα αντιδράσει. Αν μη τι άλλο, για έλλειψη αντανακλαστικών δεν θα μας κατηγορήσει κανείς, έχουμε γρήγορες απαντήσεις σε ζητήματα που ανακύπτουν απρόβλεπτα».
Ερωτηθείς για το Κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης, ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε την προσέγγισή του ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει κοινή κατανόηση ότι θα πρέπει να κινηθούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο πλοίο». Εξάλλου, «η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον τον παρία της Ευρώπης» και μπορεί να δανείζεται πλέον από τις αγορές με επιτόκιο ανάλογο εκείνου που δανείζονται ευρωπαϊκοί κολοσσοί.
Συζητώντας μάλιστα για τις προκλήσεις της εποχής, ο Γ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση άλλαξε το υπόδειγμα του κράτους, το οποίο δοκιμάσθηκε σε πολύ έντονες συνθήκες που δεν είχαν προβλεφθεί. Για να σημειώσει εμφατικά, «δεν αναζητούμε πολιτικούς Μεσσίες, τον πολιτικό μεσσιανισμό τον είδαμε κι από την καλή κι από την ανάποδη. Το κρίσιμο είναι να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα πολιτικό καταπίστευμα, (ώστε) ανεξαρτήτως του πολιτικού ηγέτη, η χώρα θα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Για το σύνθετο ζήτημα, τουρισμός στην εποχή της πανδημίας, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, και θα πρέπει να αισθάνεται κάθε πολίτης, ιδίως αυτοί που είναι σε τουριστικούς προορισμούς, ότι «κάναμε ό,τι είναι δυνατόν. Έχουμε ενισχύσει τις δομές, θα συνεχίσουμε να τις ενισχύουμε», είπε δηλώνοντας συγχρόνως αισιόδοξος ότι «θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε ένα ικανό μέρος της απώλειας».
Διάλογος αλλά με κόκκινες γραμμές
Η ωριαία συνέντευξη έκλεισε με τα ελληνοτουρκικά, εκεί όπου αναγνώρισε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή των ελληνο-τουρκικών σχέσεων», γεγονός που συνέδεσε με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία αλλά και την «πολύ επιτυχή πολυμερή διπλωματία» που ασκεί η ελληνική Πολιτεία. «Η κατάσταση θα πρέπει, κατά την άποψή μου, να εξομαλυνθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι η πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας». Ταυτόχρονα όμως, «εξακολουθούμε να διατηρούμε τις κόκκινες γραμμές μας, όπως τις έχουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία παραχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.
Και εν συνεχεία, «είναι πολύ συγκεκριμένα τα ζητήματα διαφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και το Διεθνές Δίκαιο είναι πάντοτε αρωγός της Ελλάδας. Από την άλλη πλευρά ακόμη και αν έχεις ανοιχτά μέτωπα, θα πρέπει να τα συζητάς. Ήταν μια πράξη αναγκαία η αποκατάσταση της επικοινωνίας στο ύψιστο επίπεδο», δήλωσε ειδικότερα για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν.
Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, δήλωσε: «δεν πρόκειται να πάμε προφανώς σε διπλωματία των όπλων, για μας πάντα αποτελεί το έσχατο μέσο, όμως η Ελλάδα στο διπλωματικό παιχνίδι δεν είναι μόνη, έχει την έμπρακτη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών χωρών».

Ερωτηθείς, τέλος, αν στο απευκταίο σενάριο η χώρα μας θα βρεθεί μόνη, χωρίς συμμάχους, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Εκτιμούμε ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας, ότι θα έχουμε την έμπρακτη στήριξη και των ευρωπαίων εταίρων μας και των συμμάχων μας στην ευρύτερη ζώνη της ανατολικής Μεσογείου. Αλλά! Είμαστε πανέτοιμοι να διαχειριστούμε και μόνοι μας. Υπάρχει ένα εξαιρετικό ηθικό, πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη». Και αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ηθικού μετά την επιχειρησιακή νίκη στον Έβρο «απέναντι στη φερόμενη ως πολυδύναμη Τουρκία. Η Ελλάδα πλέον έχει τη δυνατότητα από μόνη της να σταθεί επιχειρησιακά απέναντι στον καθένα», συμπέρανε ο υπουργός Επικρατείας. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Κλείνει για τρεις ημέρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Πιερία
33 Views

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη, από τις 10.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, λόγω έργων στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στην Πιερία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη
139 Views

Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κεντροδεξιού κόμματος, από «καραμανλικά» στελέχη τα οποία έχει αποξενώσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μία κατεύθυνση «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», τόσο από πλευράς στελεχών όσο και πολιτικών.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Ρουβά στην Ζυγούλη: «Από την πρώτη στιγμή που σε είδα…» (photos+video)
22 Views

Τρία χρόνια γάμου έκλεισαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Οι δύο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 3 Ιουλίου του 2017, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Είναι τελικά τόσο θανατηφόρος ο Covid-19; Δείτε πόσοι ασθενείς ανάρρωσαν
37 Views

Ο αριθμός των ιαθέντων ασθενών κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό από τον Καλογρίτσα που κάνει λόγο για «White House»
24 Views

Φωτιά πήρε το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις αποκαλύψεις του γνωστού «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογρίτσα ότι η σύμβαση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ , που είχε συνάψει με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων «CCC» ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πάνοπλοι Αφροαμερικανοί διαδηλώνουν στη Τζόρτζια
25 Views

Ομάδα βαριά οπλισμένων διαδηλωτών, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, έκαναν χθες Σάββατο πορεία στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ζητώντας να αφαιρεθεί το γιγάντιο σκαλιστό μνημείο της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στο σημείο αυτό και το οποίο ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων θεωρούν ότι είναι μνημείο προς τον ρατσισμό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία
33 Views

Η Ελλάδα, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε την αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πέτρος Κωστόπουλος βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το τροχαίο της κόρης του: Δεν οδηγούσε η Αμαλία (Βίντεο)
36 Views

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε με τον δημοσιογράφο Νϊκο Γεωργιάδη, ο οποίος του μετέφερε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σοβαρό τροχαίο που είχε η μεγάλη κόρη του Αμαλία Κωστοπούλου.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη: Πάντα πολιτική της Δεξιάς ήταν η σπίλωση, η συκοφαντία και ο αυταρχισμός [vid]
26 Views

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με την εικόνα της οικονομίας επί διακυβέρνησης του (2,9% ανάπτυξη, μείωση ανεργίας δέκα μονάδες), μόλις εξελέγη η ΝΔ «πέφτει Αρμαγεδδώνας, πριν τον κορωνοϊό», με υφεσιακούς ρυθμούς από τον Οκτώβριο του ‘19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Βρετανία-Γερμανία για ρεμντεσιβίρη: Έχουμε επαρκή αποθέματα παρά το συμβόλαιο Τραμπ
32 Views

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμντεσιβίρης - Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαΐου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών κορωνοϊού

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκάλυψη εφημερίδας: Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά
62 Views

Ο «κόκκινος» εργολάβος ανοίγει το στόμα του - Σε αγωγή ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Καλάθη
42 Views

Το επίσημο «διαζύγιο» με τον Νικ Καλάθη ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η κοινή συναινέσει αποχώρηση του παίκτη είχε δρομολογηθεί από καιρό, αφού δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα για τόσο ακριβά συμβόλαια, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 199 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους το πρώτο εξάμηνο του 2020
51 Views

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 με σκοπό την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πρώτη εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα με το σήμα της Γερμανικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
36 Views

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον νέο κορονοϊό αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέρριψε την κατηγορία που της επέρριψαν για υποκρισία διότι δεν φορούσε.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαζική κινητοποίηση των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»
34 Views

Σε μαζική κινητοποίηση ετοιμάζονται οι 850 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που προσπαθούν μετά από περίπου 10 χρόνια να πάρουν ένα μικρό μόνο μέρος των δεδουλευμένων τους από τη μέρα που πτώχευσε η ιστορική εφημερίδα αλλά βρίσκουν ξαφνικά απέναντι τους δύο τράπεζες την Alpha και την Πειραιώς που διεκδικούν για λογαριασμό τους –κόντρα στο νόμο- τα χρήματα από την πώληση του κτιρίου της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» στον Νέο Κόσμο…

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές του επιδόματος των 534 ευρώ
35 Views

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η καταβολή των 534 ευρώ θα γίνεται ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η σχετική αίτηση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Θα διώξει τον κ. Θεοχάρη ο πρωθυπουργός ή αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπάχαλο στον τουρισμό;
28 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μπάχαλο» στον τουρισμό και ρωτάει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θα διώξει τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ή θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Πώς προχώρησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο
28 Views

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συστάθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο (8 Ιουλίου 2019), διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα οδηγήθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
25 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
14 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...