Η Ευρωβουλή υπερ της Ελλάδας για QE, ΝΔ-ΕΛΚ υπέρ της ΕΚΤ

59 Views
Η Ευρωβουλή υπερ της Ελλάδας για QE, ΝΔ-ΕΛΚ υπέρ της ΕΚΤ
νώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετούσε ψήφισμα για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, ζητώντας από την ΕΚΤ εξηγήσεις γιατί δεν τα έχει εντάξει μέχρι τώρα, η Ευρωομάδα του ΕΛΚ - με συμμετοχή και των ευρωβουλευτών της ΝΔ - προσπάθησε και επέτυχε να απαλείψει κρίσιμα στοιχεία του ψηφίσματος, προκειμένου να μη βρεθεί εκτεθειμένη και υπόλογη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτης Παπαδημούλης που πρότεινε το ψήφισμα, μίλησε για «γερμανοκρατούμενη Ευρωδεξιά, που υπονομεύει πάλι τα συμφέροντα της χώρας»
Στην αρχική πρόταση ψηφίσματος, οι ευρωβουλευτές εξέφραζαν τη λύπη τους για το ότι η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE), παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει καταγράψει θετική πορεία. Παράλληλα ζητούσαν εξηγήσεις από την ΕΚΤ, γιατί δεν έχει μέχρι τώρα προχωρήσει σε ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που είναι προϋπόθεση για την ένταξη στο QE.
Στο σχέδιο ψηφίσματος ανέφερε ότι «το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων του δημόσιου τομέα (PSPP), παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε η Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ομολόγων. Καλεί την ΕΚΤ να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν έχει ακόμη διενεργήσει ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη συμπερίληψη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».
Πριν από την ψηφοφορία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε τροποποίηση του ψηφίσματος,  στην οποία απαλείφεται η φράση πως η ΕΚΤ πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έχει προχωρήσει σε ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η τροπόλογία υποστηρίχθηκε και από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ!
Το τροποποιημένο ψήφισμα πέρασε τελικά με 315 ψήφους υπέρ, 288 κατά και 39 αποχές.
Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη, αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έκανε λόγο για υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων.
Σε τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει:
Η Ευρωομάδα του ΕΛΚ, όπου ανήκει η ΝΔ, καταψήφισε στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την «τροπολογία Παπαδημούλη», που στηρίζει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Η γερμανοκρατούμενη Ευρωδεξιά, υπονομεύει κ πάλι τα συμφέροντα της χώρας!
Το ΕΛΚ, με ευθύνη και των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, ακύρωσε την εγκεκριμένη «τροπολογία Παπαδημούλη» για ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης!

Η γερμανοκρατούμενη Ευρωδεξιά, υπονομεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, ακυρώνει με ισχνή πλειοψηφία, "τροπολογία Παπαδημούλη" για τα ελληνικά ομόλογα! Την τροπολογία του ΕΛΚ καταψήφισαν Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινοι 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”
74 Views

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ελληνες μαθητές Λυκείου έφτιαξαν εφαρμογή για τους οδηγούς που έχουν νεύρα
53 Views

Μία πρωτότυπη εφαρμογή έφτιαξαν Έλληνες μαθητές της Β' Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να βελτιωθεί η συμπεριφορά των οδηγών που έχουν νεύρα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κατέρρευσε ο Νότης Σφακιανάκης σε νυχτερινό κέντρο (Video)
84 Views

Στιγμές αγωνίας πέρασαν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου Βοτανικός Live Stage, όπου εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης καθώς ο τραγουδιστής το βράδυ της Παρασκευής κατέρρευσε επί σκηνής. Η είδηση έγινε γνωστή από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης, ο οποίος καθόταν σε ένα από τα πρώτα τραπέζια.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ και η «Αικατερίνη Κελέση»
44 Views

Την εμφάνισή του έκανε και ο δεύτερος εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στο αρμόδιο τμήμα για την προστασία Μαρτύρων της Aσφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι για την Αικατερίνη Κελέση εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis.

Περισσότερα ...