Η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει πέμπτη φάλαγγα λαθρομεταναστών στις πλάτες του Ελληνικού στρατού
26 Ιανουαρίου 2021 291 Views
ΑΚΚΕΛ: Τζιχαντιστές στην πλάτη των στρατιωτών στον Έβρο βάζει ο Μητσοτάκης με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου;
Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Προέδρου των ΑΚΚΕΛ ο οποίος έχει κάνει τη σχετική έρευνα!
Από τον Σεπτέμβριο το ΑΚΚΕΛ είχε σημάνει συναγερμό για να είναι σε ετοιμότητα οι πολίτες, ότι ο Μητσοτάκης θα εγκαταστήσει χιλιάδες στρατηγικά εκτοπισμένους (γνωστούς ως «λαθρομετανάστες») στον βόρειο Έβρο και ειδικά στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου.
Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε (και εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ) την επέκταση του συγκεκριμένου ΚΥΤ κατά 72.500 τετραγωνικά μέτρα για «την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους»
Από το ΑΚΚΕΛ τα φωνάζαμε ότι ο Μητσοτάκης θα έστηνε δομές λαθρομεταναστών στις περιοχές που η ΝΔ είχε μεγάλα ποσοστά και εκεί που θεωρεί ότι ελέγχει δημάρχους, περιφερειάρχες, αυτοδιοικητικούς και ΜΜΕ. Ο Έβρος υπήρξε από την αρχή στον σχεδιασμό της ξενοκίνητης κυβέρνησης Μητσοτάκηδων.
Δυστυχώς το να κουβαλήσουν χιλιάδες λαθρομετανάστες στα σύνορα του Έβρου, αποτελεί προδοσία χειρότερη του Ιωαννίδη στην Χούντα. Ο Έβρος συνορεύει με την Τουρκία , η Τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ είχε γράψει ότι αν γίνει πόλεμος Ελλάδας Τουρκίας οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα πολεμήσουν μέσα στην Ελλάδα υπέρ της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης με την επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο αλλά και με την δημιουργία άλλων 3 ΚΥΤ στον βόρειο Έβρο στην ουσία εγκαθιστά την 5η Φάλαγγα του Ερντογάν, στην πλάτη του Ελληνικού στρατού ....
Δεν είναι γελοίοι, είναι επικίνδυνοι.
https://akkelparty.blogspot.com/2020/09/blog-post_50.html
ΑΚΚΕΛ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Μητσοτάκης φαίνεται να έχει συμφωνήσει με τα καθεστώτα στην Τουρκία και Γερμανία (ίσως και με άλλα) να αποστρατικοποιήσει το Νομό Έβρου άσχετα αν και πότε θα αποστρατικοποιήσει τα νησιά. Το ΑΚΚΕΛ πάντοτε ερευνά σε βάθος για την ουσία των θεμάτων και συνδυάζει. Ας δούμε λοιπόν όλοι μία σειρά γεγονότων και πώς συνδυάζονται:
Ο Μηταράκης ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου στον Βόρειο Έβρο θα επεκταθεί για να περιλάβει 5.000 αλλοδαπούς δηλαδή στην πλάτη των στρατιωτών μας θα βάλει πισώπλατα 5.000 ετοιμοπόλεμους αλλοδαπούς που κατά καιρούς έχουν εκφράσει αποφασιστικότητα ότι θα πάνε με το μέρος της Τουρκίας αν γίνει ελληνοτουρκική σύγκρουση, όπως δήλωσαν στην (φιλο)κυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ μεταξύ άλλων.
Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη κατήργησε το ειδικό στρατιωτικό κλιμάκιο περίπου 50 ανδρών που ήταν υπεύθυνο για την φύλαξη των συνόρων, με αποτέλεσμα ένα τσουνάμι λαθρομεταναστών και κατακόρυφη αύξηση του αριθμού τους στα Πομακοχώρια κλπ.
Κατασκεύασαν καταδίκη 26 μηνών στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες, διότι προστάτευσε την ελληνική επικράτεια (σε περιοχή που δεν βρέθηκαν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί) όταν Τούρκοι μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, και τους ακινητοποίησε, ειδοποιώντας και την Αστυνομία. Οι Τούρκοι τού επιτέθηκαν, τον τραυμάτισαν σοβαρά στο χέρι κλπ, αλλά το δικαστήριο καταδίκασε αυτόν με διπλάσια ποινή από ότι τους Τούρκους, ενώ δεν θα έπρεπε ούτε καν να δικαστεί. Έτσι προσπαθούν να επιβάλλουν την αντίληψη «μην κουνηθείτε, μην τους σταματήσετε γιατί σας βάζουμε μέσα».
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει το στρατόπεδο στον Προβατώνα Έβρου που είναι η βάση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, ξυπνώντας μνήμες από τη χούντα του Ιωαννίδη που απομάκρυνε την Μεραρχία από την Κύπρο λίγο πριν την τουρκική εισβολή. Το Σύνθημα της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ είναι «δεν θα παραδώσω την χώρα μου μικρότερη». Όταν ο Μητσοτάκης την απομακρύνει από τον τόπο που φυλάει, σκοπεύει να μικρύνει την Ελλάδα;
Ο συνδυασμός όλων αυτών δείχνει ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αποστρατικοποιεί τον Έβρο, τον καθιστά ουσιαστικά «ουδέτερη περιοχή» ενώ ταυτόχρονα καταστέλλει οποιαδήποτε θεσμοθετημένη ενέργεια των κατοίκων του Έβρου για την προστασία του ελληνικού εδάφους. Αυτό δεν είναι απλώς προδοσία, είναι προδοσία του κερατά, ξεπερνά και του Ιωαννίδη.
Οι βουλευτές της ΝΔ στον Έβρο οφείλουν ΤΩΡΑ να ανεξαρτητοποιηθούν μέχρι επανέλθει η στρατιωτική προστασία, να ξεκαθαρίσει εμπράκτως ο Μητσοτάκης ότι δεν θα την εξασθενίσει και να καλυφθούν νομικά οι άνθρωποι όπως ο ήρωας κτηνοτρόφος, ώστε να μην βρίσκονται στο έλεος κάθε πρόθυμου ή παραγοντίσκου.
Το καθεστώς στο ΚΥΤ Φυλακίου
Ένα ΚΥΤ ή μία Δομή δημιουργείται πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στον οποίο ανήκει
Για να δημιουργηθεί ή να επεκταθεί ένα ΚΥΤ ή μία Δομή σε έναν τόπο πρέπει να συμφωνήσει πρώτα ο Δήμος, στον οποίο θα γίνει η εγκατάσταση. Αν δεν συμφωνήσει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο, κανένας «Θεός» δεν μπορεί να το επιβάλλει.
Όπου υπάρχουν ΚΥΤ και Δομές συμφώνησαν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων αυτών.
Αυτή είναι η αλήθεια και αποδεικνύεται από όλα τα νομικά κείμενα της Ε.Ε.
Στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας του 2018 επαναλαμβάνεται με τη φράση «σε εθελοντική βάση». Τα ΚΥΤ δημιουργήθηκαν ή δημιουργούνται ή επεκτείνονται, γιατί τα θέλουν οι Δήμοι αυτών των τοποθεσιών.
Συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό
Άρθρο 6: «Στα εδάφη της ΕΕ, όσοι διασώζονται, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, θα πρέπει να φροντίζονται στη βάση κοινής προσπάθειας μέσω της μεταφοράς σε ελεγχόμενα κέντρα που θα στηθούν σε κράτη-μέλη σε εθελοντική μόνο βάση, όπου η ταχεία και ασφαλής διαδικασία επεξεργασίας θα επιτρέπει με την πλήρη στήριξη της ΕΕ τον διαχωρισμό μεταξύ παράτυπων μεταναστών -που θα επιστρέφονται- και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και για τους οποίους θα εφαρμόζεται η αρχή της αλληλεγγύης. Όλα τα μέτρα στο πλαίσιο αυτών των ελεγχόμενων κέντρων, περιλαμβανομένης της μετεγκατάστασης και της επανεγκατάστασης, θα γίνονται σε εθελοντική βάση, χωρίς να προκαταλαμβάνεται η μεταρρύθμιση του (Κανονισμού του) Δουβλίνου».
Πέρα από την ευθύνη των Δημοτικών Συμβουλίων, στο ΚΥΤ δεν μένουν μετανάστες ή λαθρομετανάστες πάνω από 25 ημέρες.
«Στα Κ.Υ.Τ. οι εισερχόμενοι πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς τελούν σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας τους προκειμένου να υποβληθούν στις διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης, με ανώτατο όριο τις είκοσι πέντε (25) μέρες. Υπάγονται και σε γεωγραφικό περιορισμό σύμφωνα με το Κοινό Σύμφωνο Ε.Ε. – Τουρκίας».
Ποιοι είναι οι Φορείς που εμπλέκονται στο ΚΥΤ Φυλακίου
(Όποιος έχει υπομονή να ανατρέξει στις επίσημες ιστοσελίδες αυτών των Φορέων θα μάθει τι είναι ο καθένας από αυτούς)
1. Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες – UNHCR
https://www.unhcr.org/gr/
2. Ε.Ο.Δ.Υ.
https://eody.gov.gr/
3. Δ.Ο.Μ.
https://greece.iom.int/el/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
4. ΑΡΣΙΣ
https://www.arsis.gr/pii-imaste/i-arsis/
5. ITC (EASO)
https://www.easo.europa.eu/
6. HUMAN RIGHTS 360
https://www.humanrights360.org/el/
7. ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ
https://metadrasi.org/
8. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
https://www.gcr.gr/el/emeis-kai-to-ergo-mas/poioi-eimaste
9. ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.
https://www.taxheaven.gr/circulars/23102/k-y-a-ariom-f-000-8-245258-s-37-7-3-2016
Ποιο είναι το καθεστώς στις Δομές και γιατί τους κρατούν εκεί Οι Δομές βρίσκονται στην ενδοχώρα και παρέχουν προσωρινή διαμονή σε πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα διεθνούς προστασίας στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας.
Οι φιλοξενούμενοι στις Δομές οφείλουν να αποχωρήσουν από αυτές εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την επίδοση σε αυτούς της απόφασης αναγνώρισης παροχής καθεστώτος διεθνούς ή επικουρικής προστασίας. Στην περίπτωση των ασυνόδευτων ανηλίκων η προαναφερόμενη προθεσμία ξεκινά από την ενηλικίωσή τους.