Κατέληξε στο όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης - Ποιους απέρριψε (ΟΝΟΜΑΤΑ)

255 Views
Κατέληξε στο όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης - Ποιους απέρριψε (ΟΝΟΜΑΤΑ)
Του Κώστα Σαββόπουλου
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τον νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κατασταλάξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αποφεύγοντας ωστόσο να “ανοίξει τα χαρτιά” του καθώς, όπως διαμηνύουν οι συνεργάτες του, “όλα θα γίνουν στην ώρα τους”. Το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον “φρόντισε” ωστόσο να απορρίψει, μέσω Τwitter, την προοπτική ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου δίνοντας ρεσιτάλ θεσμικής απρέπειας.
Η απροθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί με το Κίνημα Αλλαγής τη μείωση του μπόνους (50 έδρες) για το πρώτο κόμμα, με βάση το νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, επηρεάζει τα δεδομένα αναφορικά με το πρόσωπο που θα αναλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Eδώ και πολλές εβδομάδες, το Μαξίμου άφηνε να διαρρεύσει ότι δεν θα επιδείξει ανάλογη συμβιβαστική διάθεση -όπως στο θέμα της διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού- από τη στιγμή που “δεν είναι εύκολες οι 200 ψήφοι”. Υπ’ αυτό το πρίσμα, αναζητείται πεδίο συναίνεσης των άλλοτε κυβερνητικών εταίρων στο θέμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Ευ. Βενιζέλος στο επίκεντρο της σεναριολογίας
Σε αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο της σεναριολογίας βρίσκεται το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ενδεχομένως… θα κατεβάσει από τα κεραμίδια τη “σαμαρική” πτέρυγα της Ν.Δ. λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο ίδιος άλλωστε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τροφοδότησε τη σχετική σεναριολογία, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Όταν ρωτήθηκε για την αναφορά της Φώφης Γεννηματά ότι ο ίδιος και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν κατάλληλοι για Πρόεδροι Δημοκρατίας, απάντησε ότι είναι μεν «τιμητικό» να περιλαμβάνεται στις σχετικές συζητήσεις το όνομά του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτή η δημόσια συζήτηση δεν βοηθάει να διασφαλιστεί το κύρος του αξιώματος, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης που έκανε ο κ. Τσίπρας στο ‘Βήμα της Κυριακής’».
Σημειώνεται ωστόσο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ζήτησε από την κυβέρνηση “να επισπεύσει την επανεκλογή Παυλόπουλου με μεγάλη πλειοψηφία και αμέσως μετά να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο για να συμφωνήσουμε πάνω στις βασικές γραμμές της εθνικής στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία»!
Σύμφωνα δε με ορισμένες εκτιμήσεις, ακόμη και εντός της Ν.Δ., ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να υπογραμμίσει “το πολιτικό του εκτόπισμα ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού” δηλώνοντας (σε ερώτηση «πώς θα αντιδρούσε αν του τηλεφωνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του ζητούσε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας») ότι «δεν είναι αυτά τα δύσκολα τηλέφωνα. Τα δύσκολα τηλέφωνα ήταν όταν έπρεπε να αναλάβεις πολιτικό κόστος και να θυσιάσεις το πολιτικό σου κεφάλαιο για να σωθεί η χώρα»… Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα διακινήθηκαν και τα ονόματα των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Αλέκου Παπαδόπουλου και Νίκου Χριστοδουλάκη καθώς και των πρώην επιτρόπων Μαρίας Δαμανάκη και Άννας Διαμαντοπούλου.
Το “Τwitter” απέσυρε τον Π. Παυλόπουλο!
Από την κυβερνητική λίστα των “προεδρικών” υποψηφίων αποσύρεται οριστικά το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο ανιψιός και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά και η Γραμματεία Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, με συντονισμένο τρόπο, αναπαρήγαγαν (retweet) στα κοινωνικά δίκτυα μια αποστροφή άρθρου της “Καθημερινής” που επιδιώκει να χλευάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
To άρθρο που ενθουσίασε το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον -υπό τον τίτλο “Έτσι κάνουν οι ηγέτες”- αφού… αποθεώνει την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται ως εξής: «Δεν αποκλείω και ηχηρό μήνυμα του Παυλόπουλου με πολλαπλούς αποδέκτες. Έντρομος απέναντι σε τέτοια σκληρότητα ο Τραμπ θα έλεγε ‘ό,τι πεις’ και θα φώναζε τη Μελάνια για να νιώσει κάποια ασφάλεια στην αγκαλιά της”!
Ν. Κακλαμάνης: Μεγάλο λάθος η μη επανεκλογή Παυλόπουλου
Στον αντίποδα, από το μικροσκόπιο του Μαξίμου δεν διαφεύγουν οι διαδοχικές προτροπές του Νικήτα Κακλαμάνη προς τον πρωθυπουργό για την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου. “Θα ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος και για τη χώρα και για την παράταξη μου η μη επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πολύπειρος βουλευτής. Προχθές δε υπενθύμισε με νόημα ότι «αν έχουν γίνει 100 δημόσιες τοποθετήσεις από βουλευτές ή στελέχη του κόμματός μας, είναι από καλά ώς άριστα λόγια για τον Προκόπη Παυλόπουλο”. Σε αυτό το φόντο, υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει ήδη δηλώσει απερίφραστα ότι, «από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δηλώσει ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, θεωρώ προσωπικά, αυτό είναι προσωπική μου άποψη, ότι η επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας προς την κατεύθυνση αυτή”.
Επιπλέον, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει επισημάνει ότι δεν μπορεί να «αποσυνδέσει» από την εκλογή Προέδρου το γεγονός ότι «εμένα ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου». Σημειώνεται ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών, η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας έχουν εγκωμιάσει τη στάση του νυν Προέδρου το καλοκαίρι του 2015.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εξήρε (27.10) την «πολύπλευρη προσφορά του κ. Παυλόπουλου στον τόπο, ειδικά σε εθνικά κρίσιμες περιστάσεις», κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστή δε ενδοκομματική αξία έχει η γνώμη του Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς θεωρεί (Απρίλιος 2019) ότι “ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας πολύ επιτυχημένος Πρόεδρος, ο οποίος θα μπορεί να έχει μία ακόμη θητεία”, ενώ ο Νίκος Δένδιας έχει σταθεί με νόημα “στην προσωπική και μακρά φιλία” που τον συνδέει με τον ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου… 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους ο Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
93 Views

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ελπίδα «να μην λυγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Το τεράστιο “SOS” που έγραψαν τρεις ναυαγοί στην παραλία τους έσωσε τη ζωή ( βίντεο)
60 Views

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε όταν οι τρεις φίλοι θέλησαν να κάνουν ένα ταξίδι από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας. Βγήκαν όμως εκτός πορείας, και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα. Τα πέντε στις πύλες εισόδου της χώρας
73 Views

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου, 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
«Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Αυτό είναι το trailer και η ώρα της εκπομπής της!
51 Views

Εδώ και λίγες ημέρες η Ιωάννα Μαλέσκου ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, με το κανάλι μάλιστα να κυκλοφορεί το τρέιλερ και να κάνει γνωστό τον τίτλο της εκπομπής της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα πέντε ευρώ ανά επιβάτη το τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου - Ποιοι απαλλάσσονται από την επιβολή
75 Views

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνεπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 2020-2021
61 Views

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2020-2021, που έχουν καθοριστεί με βάση τη δημόσια πρόσκληση ως εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αφρική: Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση. . Κίνδυνο διατρέχει η χλωρίδα και η πανίδα
49 Views

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται πλέον περισσότερα από 30.000 απειλούμενα είδη.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Πέντε μόνο αλλαγές στην κυβέρνηση - Tα νέα πρόσωπα και όσους αναβαθμίζονται
73 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Περισσότερα ...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μια εύκολη ιδέα για παγωτό καρπούζι
51 Views

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην εποχή του. Το καρπούζι το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιοχές συνδυάζεται με φέτα, ενώ γίνεται και σαλάτα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παραδοχή από τη Γερμανία πως εξάγει οπλικά συστήματα στην Τουρκία
55 Views

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για απάτη ερευνάται ο Ντόναλντ Τραμπ και η εταιρείας του
67 Views

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς διενεργεί έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της εταιρείας του για ασφαλιστική και τραπεζική απάτη, αποκαλύφθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πτολεμαΐδα: Αρκούδα κυνήγησε άλογο και αναβάτη
66 Views

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε κάτοικος της Πτολεμαΐδας όταν κάνοντας ιππασία, στο δρόμο που συνδέει την Βλάστη με την Κλεισούρα, βρέθηκε να καταδιώκεται από μία μεγαλόσωμη καφέ Αρκούδα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ
48 Views

Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγριος καβγάς σε αεροπλάνο με επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (Video)
166 Views

Χαμός έγινε σε πτήση της εταιρείας KLM ανάμεσα σε επιβάτες επειδή δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Ο Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό
61 Views

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, to απόγευμα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ελληνική Οικονομία
55 Views

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"
62 Views

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Γιουσέιν Μπολτ: H « συζήτηση» με τη νεογέννητη κόρης του! (Βίντεο & Φωτογραφίες)
57 Views

Ένα βίντεο με τη νεογέννητη κόρη του ανέβασε στο διαδίκτυο ο πρωταθλητής κόσμου Γιουσέιν Μπολτ. Στο βίντεο βλέπουμε τη "συνομιλία" του μπαμπά με την κόρη του Olympia Lightning

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Καταγγελία: Επιλογή της κυβέρνησης ανανέωση συμβάσεων των «γαλάζιων παιδιών» ενώ οι 5.500 πτυχιούχοι μένουν στον αέρα
67 Views

Στην καταγγελία της κυβέρνησης για την επιλογή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 5.500 συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ αποφάσισε να εξαιρέσει τα «δικά της παιδιά», ανανεώνοντας μόνο τις δικές τους συμβάσεις. Καταγγελία και για καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο: Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση, Δικαιούχοι
60 Views

Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση για τους δικαιούχους της κρατικής επιδότητης.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
66 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...