Κυβέρνηση: Από το... παράθυρο μπαίνει η προσφυγή στη Χάγη

88 Views
Κυβέρνηση: Από το... παράθυρο μπαίνει η προσφυγή στη Χάγη
Στην αναζήτηση μιας διπλωματικής τακτικής, αλλά και μιας εθνικής στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά, φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Λονδίνο. Η αμηχανία που προκλήθηκε τόσο από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου όσο και από την εντός των τειχών κριτική οδηγεί την κυβέρνηση να ψάξει τρόπο αντιμετώπισης της ακραίας τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας.
Η αναζήτηση αυτή από τη μια πλευρά θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις πάγιες θέσεις της Ελλάδας σχετικά με τα ζητήματα που εγείρει η Τουρκία και από την άλλη να λειτουργεί αποτρεπτικά στον κίνδυνο η Ελλάδα να βρεθεί, ύστερα από ένα θερμό επεισόδιο, προ τετελεσμένων.

Αν και η κυβέρνηση επισήμως στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί κανένα από τα αναθεωρητικά των διεθνών συμφωνιών και συνθηκών αιτήματα της Άγκυρας, υπάρχει πλέον σε δεύτερο επίπεδο μια συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα. Συζήτηση η οποία περιλαμβάνει ακόμα και την εκδοχή της προσφυγής στη Χάγη για ζητήματα που η Ελλάδα αποδέχεται ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Δικαστηρίου. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ