ΚΩΜΙΚΟΣ... Μητσοτάκης: Ήμουν ξεκάθαρος στον Τραμπ για τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας

80 Views
ΚΩΜΙΚΟΣ... Μητσοτάκης: Ήμουν ξεκάθαρος στον Τραμπ για τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στον χαρακτηρισμό της χώρας ως «προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι φρόντισε να ξεκαθαρίσει στον Τραμπ τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνει ως πιο πρόσφορο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίσημο δείπνο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κάνοντας παράλληλα μια αποτίμηση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. «Πιστεύω ότι συνολικά η επίσκεψη στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
«Πρέπει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε σχολιάζοντας τα περί συμμαχίας με τις ΗΠΑ.
Όσο για την παρουσία του δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως:  «Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση. Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο». 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι: «Τόσο στο κογκρέσο όσο και στη γερουσία υπάρχει μια διακομματική αντίληψη για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και αυτό αποτυπώθηκε κατά την ψήφιση του EastMed Act που για πρώτη φορά ορίζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και καθορίζει ποιοι είναι οι σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και πως αυτοί πρέπει να στηριχθούν». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Τώρα που μπορείς, σώσε ζωές» – Καμπάνια ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
8 Views

Τώρα που οι κρίσεις ξεσπούν η μία μετά την άλλη σε όλο τον πλανήτη, τώρα που οι εμπόλεμες ζώνες συνεχώς πληθαίνουν, τώρα που εκατοντάδες άνθρωποι πνίγονται στη Μεσόγειο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρίσκονται εκεί, στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ