Μητσοτάκης: Δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση συμφωνία, ήταν η αποτύπωση του τι συμφωνήθηκε (;)

61 Views
Μητσοτάκης: Δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση συμφωνία, ήταν η αποτύπωση του τι συμφωνήθηκε (;)

"Writen understanding" - Να υπάρχει γραμμένο στο χαρτί τι συμφωνήθηκε. Δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση συμφωνία διεθνή, ήταν η γραπτή αποτύπωση μιας προφορικής συμφωνίας, τα πρακτικά, για να υπάρχει αποτυπωμένο στο χαρτί τι συμφωνήθηκε!

Αυτά ήταν τα λόγια στη συνέντευξη τύπου του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Δεν ήταν έγγραφη συμφωνία με Τουρκία, αλλά καταγραφή»

Όσον αφορά στην έγγραφη συμφωνία με Τουρκία και τις κατηγορίες για μυστική διπλωματία, ο πρωθυπουργός καταρχάς δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και ιδίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θυμάμαι ο κ.Τσίπρας ως πρωθυπουργός να ενημερώνει κανέναν στην αντιπολίτευση και πάντως όχι εμένα, τι συζήτησαν με τον Ερντογάν οι δυο τους για δύο ώρες», πρόσθεσε, ενώ κληθείς από το Ριζοσπάστη να διευκρινίσει εάν είχε ενημερώσει και τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας όμως ότι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν σε διαφορετικό βαθμό.

Ο κ.Μητσοτάκης αρνήθηκε όμως ότι αυτό που ο ίδιος ανέφερε στο άρθρο του σε ξένα ΜΜΕ δεν ήταν έγγραφη συμφωνία, παρόλο που έτσι αναφέρθηκε από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου στην επίσημη μετάφραση του κειμένου.

«Αυτό που περιέγραψα στα αγγλικά ως γραπτή κατανόηση, δεν ήταν τίποτε άλλο από τα πρακτικά μίας καταρχήν συμφωνίας στο Βερολίνο μεταξύ της συμβούλου μου κας Σουρανή, του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου και του συμβούλου της κας Μέρκελ. Δεν αποτέλεσε συμφωνία διεθνή, ήταν τα πρακτικά της συζήτησης» είπε και πρόσθεσε πως: «Αυτό που συμφωνήθηκε παραβιάστηκε όχι με δική μας υπευθυνότητα και έτσι δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε κλιμάκωση».

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε φιλολογία μυστικής διπλωματίας, υποστήριξε όμως ότι «σε αυτές τις συναντήσεις λέγονται πράγματα, που δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω».

Δεν διέψευσε για βήματα προς τη Χάγη - Τι απάντησε για την επήρεια του Καστελόριζου

Στο ειδικότερο ερώτημα εάν στην έγγραφη συμφωνία υπήρχε κάποιο χρονοδιάγραμμα ή βήματα για προσφυγή στη Χάγη, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε πως «αυτό που είχε συμφωνηθεί, ακυρώθηκε στην πράξη, άρα πρακτικά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Το πόσο γρήγορα θα ξεκινήσουν διερευνητικές, θα εξαρτηθεί απο το κλίμα, συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας πως «έχουμε δει στο παρελθόν και άλλα πρώτα θετικά βήματα, που τα ακολούθησαν αρνητικά βήματα” και συνιστώντας: “Ας κάνουμε λίγη υπομονή να σιγουρευτούμε ότι η αποκλιμάκωση είναι ειλικρινής και διαρκής].

O πρωθυπουργός πάντως δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή του τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ δε συζήτησαν τα ελληνοτουρκικά.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών, ενώ σημείωσε ότι μετά το μνημόνιο με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ η χώρα θα προχωρήσει σε προκήρυξη οικοπέδων σε περιοχές οριοθετημένες νοτίως της Κρήτης.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την επήρεια του Καστελόριζου, ο κ.Μητσοτάκης απάντησε απλώς ότι δεν θα μπει σε καμία τεχνική συζήτηση, που αφορά στον τρόπο με τον οποιο αντιμετωπίζεται το ζήτημα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Συμβούλιο αρχηγών όταν φτάσουμε να χρειάζεται να επικυρωθούν αποφάσεις Όσον αφορά στο αίτημα κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύγκληση συμβουλίου αρχηγών, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Η δική μου προσωπική εμπειρία από συμβούλια αρχηγών δεν είναι η καλύτερη» και προανήγγειλε ότι το συμβούλιο αρχηγών «είναι μία επιλογή όταν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να επικυρωθούν αποφάσεις. Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Υπενθύμισε δε ότι το συμβούλιο αρχηγών είναι άτυπο όργανο όχι συνταγματικά κατοχυρωμένο και πρόσθεσε με νόημα: «Μην ξεχνάμε ότι στο συμβούλιο αρχηγών κρατούνται και πρακτικά».

Οι κυρώσεις θα παραμείνουν στο τραπέζι ως επιλογή της ΕΕ και μετά τις 24 Σεπτεμβρίου

Όσον αφορά στη λίστα κυρώσεων από την ΕΕ, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι επιθυμία της Ελλάδας δεν είναι να επιβληθούν γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει υπάρξει αποκλιμάκωση, αλλά πως η Ευρώπη θα αναγκαστεί να προχωρήσει εάν η άλλη πλευρά δεν επιστρέψει στο τραπέζι της λογικής και πρόσθεσε ότι: «Οι κυρώσεις θα παραμείνουν και μετά τις 24 Σεπτεμβρίου στο τραπέζι ως επιλογή της ΕΕ».

Το σχόλιο για την ενόχληση της Γερμανίας από τη συμφωνία με Αίγυπτο Σχολίασε μάλιστα τις πληροφορίες πως στο Βερολίνο είχε υπάρξει ενόχληση για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

«Δε μπαίνω στη λογική να πω εάν υπάρχουν ενοχλήσεις από την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αυτό ίσως αποτελεί ένδειξη ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας. Δεν είναι δουλειά μας να ικανοποιούμε τους συμμάχους]είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επέμεινε πάντως στην πολιτική της Ελλάδας ως “προβλέψιμου συμμάχου” στο ΝΑΤΟ.

Υπάρχει ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε επίπεδο ΕΕ- Δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αγορά αεροσκαφών από τη Γαλλία, εξηγώντας ότι θα αντικατασταθούν τα Mirage 2000 από έξι νέα Rafale και 12 ελαφρά μεταχειρισμένα από τη γαλλική πολεμική αεροπορία. Προέβλεψε ότι τα πρώτα θα φτάσουν στα μέσα του 2021 και πως θα έχει ολοκληρωθεί η αγορά το αργότερο αρχές 2022 με πλήρη απόκτηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα μίας νέας μοίρας Rafale σε συνδυασμό με τα προχωρημένα οπλικά συστήματα.

Όσον αφορά στην αγορά τεσσάρων νέων φρεγατών, το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα από 5 έως 7 έτη και συνεπώς ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να το κοστολογήσει, καθώς η χώρα θα πάρει διαφορετικές προσφορές. Επομένως το θέμα των φρεγατών δεν έχει κλείσει.

Ο κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι η πιθανή στρατηγική σχέση με τη Γαλλία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, δήλωσε όμως για πως ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής υπάρχει σε επίπεδο ΕΕ, αναφέροντας ότι το άρθρο 42.7 της συνθήκης της ΕΕ προβλέπει ότι τα κράτη- μέλη έχουν υποχρέωση για βοήθεια σε κράτος- μέλος που πλήττεται από ένοπλη επίθεση. “Ρήτρα αμυντικής συνδρομής σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει, εύχομαι η χώρα να μη χρειαστεί αυτή τη ρήτρα να την ενεργοποιήσει ποτέ”.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι: “Δεν θα μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών, δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να συνεχιστεί η τραγική δεκαετής περίοδος αποεπένδυσης στις Ένοπλες Δυνάμεις.”

Επισήμανε ότι ειδικότερα η επιλογή των γαλλικών Rafale έγινε γιατί η Ελλάδα έχει ήδη γαλλικά αεροσκάφη και μπορεί να τα αντικαταστήσει. «Είναι εύκολο για ένα πιλότο Mirage να πετάξει Rafale» σημείωσε.

«Γνωρίζετε την ηλικία των πλοίων μας δεν μπορούμε κάθε φορά να λέμε το αφήνουμε για τον επόμενο. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε για τη θέση μας στο χάρτη. Αλλά το αναλαμβάνει η κοινωνία αν γίνεται με διαφάνεια και εάν τα όπλα που παίρνουμε δουλεύουν όλα», πρόσθεσε, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να δουλέψει η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Τελικά εσείς τι καταλάβατε; Συμφωνήθηκε κάτι ή όχι;

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κύπρος «σηκώνει αντάρτικο» στην γερμανοκρατούμενη ΕΕ
33 Views

Η Λευκωσία «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία «σέρνεται» από το Βερολίνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και δια μέσου του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη διαμηνύει χαρακτηριστικά ότι «επειδή η Ελλάδα θα συνομιλήσει με την Τουρκία εμείς θα ανεχθούμε τις παρανομίες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ;»

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Πέτυχε η «ανοσία της αγέλης» των Σουηδών! Ελάχιστοι θάνατοι παρά τα κρούσματα κοροναϊού
34 Views

Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προβεί σε «lockdown» για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νόσου COVID-19, κάνοντας απλά συστάσεις στους πολίτες και κρατώντας την οικονομία της σε λειτουργικό επίπεδο.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Τζένιφερ Άνιστον σε Μπραντ Πιτ: «Νομίζω ότι είσαι πολύ σέξι»
37 Views

Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Άνιστον βρέθηκαν ξανά μαζί στην οθόνη και η ατάκα «Νομίζω ότι είσαι πολύ σέξι» ενθουσίασε τους θιασώτες της σύντομης επανένωσης του πρώην αγαπημένου ζευγαριού. Η εμφάνιση των δύο ηθοποιών έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής ανάγνωσης της ταινίας «Fast Times At Ridgemont High», μαζί με άλλους γνωστούς ηθοποιούς και το «πονηρό» φλερτ τους έγινε viral.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας για διερευνητικές: «Είναι συνομιλίες, όχι διαπραγματεύσεις»
35 Views

Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τηλεφωνική επικοινωνία με Στόλτενμπεργκ και φον ντερ Λάιεν θα έχει σήμερα ο Ερντογάν
26 Views

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 16.30 καθώς και με τον Γενικό Γραμματεά του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις 18.00, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού EHA News.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το παρασκήνιο της τριμερούς Μισέλ-Μέρκελ-Ερντογάν
34 Views

Τη δύσκολη χθεσινή επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Γερμανίδας καγκελαρίου που συνέβαλε στο ξεκλείδωμα των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών περιέγραψαν αξιωματούχοι της Ε.Ε.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καρδίτσα: Παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες
29 Views

Μάχη με τις λάσπες δίνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών και δεν υπάρχει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο της απόγνωσης. Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροδότησης σε Μουζάκι, Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορονοϊού στα ΚΕΑ Εύοσμου
44 Views

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID - 19 εργαζομένης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών, αναστέλλεται μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία  των κοινωνικών υπηρεσιών, στο κτίριο της οδού Μαβίλη με Πυθαγόρα στον Εύοσμο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βορίδης: Οι Πρέσπες είναι μία κακή συμφωνία, που δεν μπορούμε να καταγγείλουμε (!)
45 Views

Θέση για την συμφωνία των Πρεσπών και τις επιλογές που έχει μπροστά της η κυβέρνηση πήρε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Μάκης Βορίδης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία αντέχει δεύτερο lockdown
43 Views

«Η ελληνική οικονομία και τα διαθέσιμα του προϋπολογισμού αντέχουν και σε περίπτωση δεύτερου lockdown» δήλωσε στον Status 107.7 της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς, όπως είπε, «λειτουργούμε με υπευθυνότητα, προνοητικότητα και σοβαρότητα, όταν υπάρχει ακόμη υψηλός βαθμός αβεβαιότητας».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Και είναι μόνο η αρχή! O Ζάεφ ζητά από το Βαρθολομαίο την αυτοκεφαλία της εκκλησίας των Σκοπίων
47 Views

Μετά την επιστολή, πριν από μερικές ημέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την οποία, του ζητούσε να ασκήσει την «έκκλητο προσφυγή» και να εξισώσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς των Σκοπίων με τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το ίδιο έπραξε και ο πρωθυπουργός των Σοκπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
EMY: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
53 Views

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Χαρδαλιάς - Σόου ανευθυνότητας: Κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα και χειροφίλησε ιερέα
61 Views

«Τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα» τα λόγια που ξέχασε ο Χαρδαλιάς ο οποίος με δήλωσή του, μετά το σάλο, κάνει λόγο για παραποίηση

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Όλες οι αλήθεις στο νέο chatbot του ΠΟΥ. Ενημερωθείτε και λύστε τις απορίες σας!
53 Views

Ο ΠΟΥ Ευρώπης και η UNICEF Ευρώπης/Κεντρικής Ασίας κυκλοφόρησαν ένα νέο chatbot, το HealthBuddy, που απαντά στις ερωτήσεις σου για την COVID-19. Μάθε περισσότερα στο https://bit.ly/2yYllpi

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
H έκκληση της οικογένειας της αγνοούμενης 43χρονης από το Μουζάκι: Να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια
44 Views

Μία ανακοίνωση-έκκληση εξέδωσε την Τρίτη 22/9 η οικογένεια της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται από την Παρασκευή 18 του μηνός στο Μουζάκι Καρδίτσας το οποίο χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία Ιανός.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Καρδίτσα ο Κυρ. Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τις καταστροφές από τον «Ιανό»
35 Views

Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας για τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο «Ιανός» .

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση της ΝΔ στις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ
32 Views

«Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των "αγανακτισμένων". Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών.Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα» σχολίασε η ΝΔ για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη και τα γεγονότα που συνέβησαν στην Καρδίτσα.
40 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο.....

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδοκιμασίες και «γιουχάρισμα» σε Μητσοτάκη στην Καρδίτσα! Τι δεν έδειξαν τα συστημικά ΜΜΕ (Βίντεο)
128 Views

Απεγνωσμένοι κάτοικοι της Καρδίτσας προσπάθησαν να φτάσουν το Δημαρχείο και να διαμαρτυρηθούν στον πρωθυπουργό για τα μέτρα - «ασπιρίνες».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μπογδάνος: Πρώτα «Η Μακεδονία δεν ήταν πάντοτε Ελληνική » και μετά κωλοτούμπα! (Βίντεο)
69 Views

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Εμείς σήμερα την Μακεδονία πολύ εύκολα την βγάζουμε ελληνική και μόνο ελληνική, «throughout the centuries» και μέσα στους αιώνες και το βγάζουμε και σε πανό και πριν από 20, 25, 30 χρόνια δεν είχαμε τίποτα άλλο να κάνουμε, διότι δεν είχαμε και κρίση και βγαίναμε στους δρόμους ανά εκατομμύρια για το ζήτημα της Μακεδονίας, δικαίως βεβαίως…..

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης συγκεντρώνει σχολική ύλη για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
34 Views

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης για τη σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών από τα σωματεία των 4 Νομών της Κρήτης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τούρκοι χάκερς έριξαν ελληνική σελίδα μετά από δημοσίευμα ενάντια Ερντογάν
41 Views

Ελληνική ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο με το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ιστότοπος ελληνικής εφημερίδας φάνηκε να έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το Reuters αποκαλύπτει το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία που έκρυψε το ΝΑΤΟ
43 Views

Την ώρα που οι αντιπαραθέσεις, σε διπλωματικό επίπεδο, Γαλλίας και Τουρκίας βρίσκονται στο ζενίθ, το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του αποκαλύπτει πως το ΝΑΤΟ επιχείρησε να υποβαθμίσει έρευνα σχετικά με θερμό επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πλοίων, τον περασμένο Ιούνιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα θα βοηθήσει την… Βόρεια Μακεδονία να εισέλθει στην ΕΕ»!
46 Views

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αντιπρόεδρος της «Βόρειας Μακεδονίας» -όπως την αποκάλεσε ο ΑΝΥΠΕΞ- αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ συμφώνησαν πως η συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων «θα γίνει πιο εντατική το επόμενο διάστημα προκειμένου να εισέλθει η Βόρειος Μακεδονία στην ΕΕ»!

Περισσότερα ...