Μητσοτάκης; Τέλος το Συμβούλιο Αρχηγών

67 Views
Μητσοτάκης; Τέλος το Συμβούλιο Αρχηγών

Ο θεσμός του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών καθιερώθηκε επί Προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1991, όταν ανέκυψε το Σκοπιανό.

Ήταν τόσο μεγάλο και τόσο ιστορικό το εθνικό διακύβευμα ώστε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιοποιώντας το κύρος του, επέβαλλε και καθιέρωσε την λειτουργία ενός άτυπου πράγματι οργάνου, στο οποίο με την συμμετοχή όλων των αρχηγών κομμάτων του Κοινοβουλίου συζητούνταν εφεξής και λαμβάνονταν αποφάσεις για τα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο.

Το Συμβούλιο συνεκάλεσαν κατά καιρούς και οι διάδοχοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή -όσες φορές παρέστη ανάγκη- είτε για το Κυπριακό, είτε για το Μακεδονικό, είτε για το προσφυγικό, είτε (το 2015) για την παραμονή της Ελλάδος στο Ευρώ.

Ο τελευταίος που Πρόεδρος που το συνεκάλεσε ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σε υβριδική μορφή Συμβούλιο συνεκάλεσε και ο Χρήστος Σαρτζετάκης στο γραφείο του το 1990 κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών για την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης με επι κεφαλής τον Ξενοφώντα Ζολώτα. Από τα πρακτικά της σύσκεψης των τεσσάρων (Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Κύρκος, Φλωράκης) διαφαίνεται ότι η συζήτηση είχε διεξαχθεί εφ όλης της ύλης και είχε επεκταθεί στα εθνικά θέματα.

Τα πρακτικά των Συμβουλίων Πολιτικών Αρχηγών παραμένουν έως και σήμερα απόρρητα . Ακόμη και αυτά που διεξήχθησαν την δεκαετία του 1990. Οι πρωταγωνιστές τους έχουν αποδεσμεύσει αποσπάσματα (ο Κ. Καραμανλής μέσω των Αρχείων του, ο Κ. Μητσοτάκης μέσω των αφηγήσεων του), ποτέ όμως το σύνολο τους. Αν και πειρασμοί υπήρξαν πλείστοι. Όπως λοιπόν προκύπτει από την προϊστορία του άτυπου αυτού θεσμού-άτυπο είναι και το Eurogroup, μην το ξεχνάμε – δεν υπήρξε ποτέ κρίσιμη εθνική καμπή που να μην συνεδρίασε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Ως φαίνεται από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή. Το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών οδεύει γοργά προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με δυσκολία έκρυψε ο πρωθυπουργός την δυσφορία του από την εμπειρία της συμμετοχής του σε αυτό το 2016 εποχή που η Βουλή ήταν επτακομματική και έπρεπε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι διαλόγου με τον Πάνο Καμένο και τον Βασίλη Λεβέντη.

Ωστόσο όπως είναι γνωστό εις τους παροικούντες την Ιερασουλήμ δύο είναι οι βασικοί λόγοι που το Συμβούλιο Αρχηγών δεν συγκαλείται αυτή την εποχή αλλά και αν συγκληθεί ο ρόλος του θα είναι διεκπεραιωτικός, απλώς επικυρωτικός. Για να να επικυρωθεί η παραπομπή των ελληνοτουρκικών «διαφορών» στην Χάγη, αφού έχει υπογραφεί το συνυποσχετικό.

Τον πρώτο λόγο τον είπε ανοικτά ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου: «Μην ξεχνάτε ότι κρατιούνται πρακτικά». Αυτός βεβαίως θα έπρεπε να είναι λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου, όχι αναστολής των εργασιών του. Δικαιούνται οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων να γνωρίζουν. Είναι χρέος των αρχηγών απέναντι στην ιστορία να καταγραφούν οι απόψεις τους για τον χειρισμό της ελληνοτουρκικής κρίσης. Αλλά από ότι φαίνεται ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε και οι λοιποί αρχηγοί όμως, για να είμαστε δίκαιοι, επιθυμούν -μολονότι υποκριτικά το ζητούν- να μετάσχουν σε μια συνεδρίαση στην οποία θα πουν ανοικτά τις απόψεις τους για τα ελληνοτουρκικά Άγνωστο τι είναι αυτό που τους απασχολεί, υποθέσεις μπορεί να γίνουν βεβαίως.

Στην πραγματικότητα οι πολιτικοί αρχηγοί διευκολύνονται με τις προσωπικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό (όπου μιλούν ανοικτά χωρίς πρακτικά και μάρτυρες), με την λειτουργία συνδέσμων επικοινωνίας (συνεργατών τους) με την διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού και βεβαίως με την τακτική σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο δεύτερος λόγος που ο κύριος Μητσοτάκης δεν συγκαλεί το Συμβούλιο, πέραν της επίκλησης του επιχειρήματος ότι δεν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο άρα δεν υποχρεούται τυπικώς , είναι η απειρία της Προέδρου.

Η κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να φέρει σε πέρας μια τόσο μεγάλης και ιστορικής σημασίας συνεδρίαση. Εάν και κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τις ικανότητες μιας γυναίκας που διεύθυνε το Συμβούλιο Επικρατείας, έναν θεσμό απαιτητικό, αυτή η άποψη επικρατεί στα ενδότερα του Μαξίμου.

Ο αρχηγός του κράτους μένει έτσι εντελώς εκτός κάδρου στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων περιοριζόμενος στην ενημέρωση που του κάνει ο πρωθυπουργός. Μετά από σχεδόν έξι μήνες στο αξίωμα, τα συμπεράσματα είναι πλέον καθαρά: Επί ημερών Σακελλαροπούλου και με ευθύνη της Προέδρου «μικραίνει» ο θεσμός της Προεδρίας και μεγεθύνεται συνταγματικά ο ρόλος του Πρωθυπουργού. Η κυρία Πρόεδρος άκουσε την άποψη του Πρωθυπουργού για το Συμβούλιο Αρχηγών και συνέχισε την περιοδεία της στο Καστελλόριζο κάνοντας κήρυγμα …για τις μάσκες.

Για την ιστορία, η θέση του Πρωθυπουργού για την σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών όπως διατυπώθηκε στην ΔΕΘ έχει ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης (…): «Η δική μου προσωπική εμπειρία από τα Συμβούλια Πολιτικών Αρχηγών στα οποία συμμετείχα δεν είναι η καλύτερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να είναι μία επιλογή την οποία ενδέχεται να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όταν θα φτάσουμε -μπορεί, δεν το ξέρω αυτό- στο σημείο να πρέπει να επικυρωθούν κάποιες αποφάσεις που έχουν παρθεί. Προς το παρόν δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Έχω απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έχω κρατήσει πλήρως ενήμερη την Αντιπολίτευση για τις κινήσεις μας, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τουλάχιστον από την ενημέρωση που είχα εγώ, όταν εγώ ήμουν Αρχηγός της Αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα η επιλογή του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπάρχει πάντα. Εφόσον κρίνω ότι αυτή πρέπει να ενεργοποιηθεί, έτσι ώστε να υπάρξει και μία κατάληξη -θέλω να θυμίσω ότι αυτό είναι ένα άτυπο όργανο, δεν είναι ένα όργανο το οποίο είναι συνταγματικά και ισχυρά κατοχυρωμένο- εφόσον κρίνω ότι είναι απαραίτητο, η επιλογή αυτή υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κρατιούνται και πρακτικά».

πηγή: «ΕΣΤΙΑ»

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κύπρος «σηκώνει αντάρτικο» στην γερμανοκρατούμενη ΕΕ
34 Views

Η Λευκωσία «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία «σέρνεται» από το Βερολίνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και δια μέσου του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη διαμηνύει χαρακτηριστικά ότι «επειδή η Ελλάδα θα συνομιλήσει με την Τουρκία εμείς θα ανεχθούμε τις παρανομίες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ;»

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Πέτυχε η «ανοσία της αγέλης» των Σουηδών! Ελάχιστοι θάνατοι παρά τα κρούσματα κοροναϊού
36 Views

Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προβεί σε «lockdown» για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νόσου COVID-19, κάνοντας απλά συστάσεις στους πολίτες και κρατώντας την οικονομία της σε λειτουργικό επίπεδο.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Τζένιφερ Άνιστον σε Μπραντ Πιτ: «Νομίζω ότι είσαι πολύ σέξι»
38 Views

Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Άνιστον βρέθηκαν ξανά μαζί στην οθόνη και η ατάκα «Νομίζω ότι είσαι πολύ σέξι» ενθουσίασε τους θιασώτες της σύντομης επανένωσης του πρώην αγαπημένου ζευγαριού. Η εμφάνιση των δύο ηθοποιών έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής ανάγνωσης της ταινίας «Fast Times At Ridgemont High», μαζί με άλλους γνωστούς ηθοποιούς και το «πονηρό» φλερτ τους έγινε viral.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας για διερευνητικές: «Είναι συνομιλίες, όχι διαπραγματεύσεις»
37 Views

Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας πως είναι συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τηλεφωνική επικοινωνία με Στόλτενμπεργκ και φον ντερ Λάιεν θα έχει σήμερα ο Ερντογάν
27 Views

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 16.30 καθώς και με τον Γενικό Γραμματεά του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις 18.00, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού EHA News.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το παρασκήνιο της τριμερούς Μισέλ-Μέρκελ-Ερντογάν
35 Views

Τη δύσκολη χθεσινή επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Γερμανίδας καγκελαρίου που συνέβαλε στο ξεκλείδωμα των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών περιέγραψαν αξιωματούχοι της Ε.Ε.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καρδίτσα: Παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες
30 Views

Μάχη με τις λάσπες δίνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών και δεν υπάρχει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο της απόγνωσης. Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και ηλεκτροδότησης σε Μουζάκι, Αργιθέα και Λίμνη Πλαστήρα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορονοϊού στα ΚΕΑ Εύοσμου
47 Views

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID - 19 εργαζομένης στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών, αναστέλλεται μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η λειτουργία  των κοινωνικών υπηρεσιών, στο κτίριο της οδού Μαβίλη με Πυθαγόρα στον Εύοσμο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βορίδης: Οι Πρέσπες είναι μία κακή συμφωνία, που δεν μπορούμε να καταγγείλουμε (!)
46 Views

Θέση για την συμφωνία των Πρεσπών και τις επιλογές που έχει μπροστά της η κυβέρνηση πήρε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Μάκης Βορίδης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία αντέχει δεύτερο lockdown
44 Views

«Η ελληνική οικονομία και τα διαθέσιμα του προϋπολογισμού αντέχουν και σε περίπτωση δεύτερου lockdown» δήλωσε στον Status 107.7 της Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Οικονομικών, καθώς, όπως είπε, «λειτουργούμε με υπευθυνότητα, προνοητικότητα και σοβαρότητα, όταν υπάρχει ακόμη υψηλός βαθμός αβεβαιότητας».

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Και είναι μόνο η αρχή! O Ζάεφ ζητά από το Βαρθολομαίο την αυτοκεφαλία της εκκλησίας των Σκοπίων
48 Views

Μετά την επιστολή, πριν από μερικές ημέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Στέβο Πεντάροφσκι, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την οποία, του ζητούσε να ασκήσει την «έκκλητο προσφυγή» και να εξισώσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς των Σκοπίων με τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το ίδιο έπραξε και ο πρωθυπουργός των Σοκπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Περισσότερα ...
ΚΑΙΡΟΣ
EMY: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
54 Views

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Χαρδαλιάς - Σόου ανευθυνότητας: Κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα και χειροφίλησε ιερέα
61 Views

«Τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα» τα λόγια που ξέχασε ο Χαρδαλιάς ο οποίος με δήλωσή του, μετά το σάλο, κάνει λόγο για παραποίηση

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Όλες οι αλήθεις στο νέο chatbot του ΠΟΥ. Ενημερωθείτε και λύστε τις απορίες σας!
58 Views

Ο ΠΟΥ Ευρώπης και η UNICEF Ευρώπης/Κεντρικής Ασίας κυκλοφόρησαν ένα νέο chatbot, το HealthBuddy, που απαντά στις ερωτήσεις σου για την COVID-19. Μάθε περισσότερα στο https://bit.ly/2yYllpi

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
H έκκληση της οικογένειας της αγνοούμενης 43χρονης από το Μουζάκι: Να σταματήσουν τα ανεύθυνα σενάρια
45 Views

Μία ανακοίνωση-έκκληση εξέδωσε την Τρίτη 22/9 η οικογένεια της 43χρονης φαρμακοποιού που αγνοείται από την Παρασκευή 18 του μηνός στο Μουζάκι Καρδίτσας το οποίο χτυπήθηκε σφοδρά από την κακοκαιρία Ιανός.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Καρδίτσα ο Κυρ. Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τις καταστροφές από τον «Ιανό»
36 Views

Ευρεία σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας για τις καταστροφές που προκάλεσε στην περιοχή ο «Ιανός» .

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση της ΝΔ στις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ
33 Views

«Κάποιοι νοσταλγούν τις πλατείες των "αγανακτισμένων". Και προσπαθούν να στήσουν επεισόδια με γνωστούς στις τοπικές κοινωνίες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών.Όμως το 2020 δεν είναι 2014. Όσο νωρίτερα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα» σχολίασε η ΝΔ για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «ακόμα ψάχνουμε τα πλάνα του κ. Τσίπρα να περπατάει στους δρόμους. Του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουμε αρκετά».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη και τα γεγονότα που συνέβησαν στην Καρδίτσα.
41 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όπως προβλέψαμε χθες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο.....

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποδοκιμασίες και «γιουχάρισμα» σε Μητσοτάκη στην Καρδίτσα! Τι δεν έδειξαν τα συστημικά ΜΜΕ (Βίντεο)
143 Views

Απεγνωσμένοι κάτοικοι της Καρδίτσας προσπάθησαν να φτάσουν το Δημαρχείο και να διαμαρτυρηθούν στον πρωθυπουργό για τα μέτρα - «ασπιρίνες».

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Μπογδάνος: Πρώτα «Η Μακεδονία δεν ήταν πάντοτε Ελληνική » και μετά κωλοτούμπα! (Βίντεο)
69 Views

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Εμείς σήμερα την Μακεδονία πολύ εύκολα την βγάζουμε ελληνική και μόνο ελληνική, «throughout the centuries» και μέσα στους αιώνες και το βγάζουμε και σε πανό και πριν από 20, 25, 30 χρόνια δεν είχαμε τίποτα άλλο να κάνουμε, διότι δεν είχαμε και κρίση και βγαίναμε στους δρόμους ανά εκατομμύρια για το ζήτημα της Μακεδονίας, δικαίως βεβαίως…..

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης συγκεντρώνει σχολική ύλη για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
34 Views

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης για τη σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών από τα σωματεία των 4 Νομών της Κρήτης για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τούρκοι χάκερς έριξαν ελληνική σελίδα μετά από δημοσίευμα ενάντια Ερντογάν
41 Views

Ελληνική ιστοσελίδα έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο με το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ιστότοπος ελληνικής εφημερίδας φάνηκε να έχει παραβιαστεί μετά που δημοσίευσε εξώφυλλο το οποίο η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το Reuters αποκαλύπτει το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Γαλλία και Τουρκία που έκρυψε το ΝΑΤΟ
45 Views

Την ώρα που οι αντιπαραθέσεις, σε διπλωματικό επίπεδο, Γαλλίας και Τουρκίας βρίσκονται στο ζενίθ, το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του αποκαλύπτει πως το ΝΑΤΟ επιχείρησε να υποβαθμίσει έρευνα σχετικά με θερμό επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πλοίων, τον περασμένο Ιούνιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ.Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα θα βοηθήσει την… Βόρεια Μακεδονία να εισέλθει στην ΕΕ»!
48 Views

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αντιπρόεδρος της «Βόρειας Μακεδονίας» -όπως την αποκάλεσε ο ΑΝΥΠΕΞ- αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ συμφώνησαν πως η συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων «θα γίνει πιο εντατική το επόμενο διάστημα προκειμένου να εισέλθει η Βόρειος Μακεδονία στην ΕΕ»!

Περισσότερα ...