Νίκος Παππάς: «Στο φορολογικό η ΝΔ θα βρίσκεται μονίμως 2 δισ. πίσω από εμάς»

49 Views
Νίκος Παππάς: «Στο φορολογικό η ΝΔ θα βρίσκεται μονίμως 2 δισ. πίσω από εμάς»
Δείτε Video

Η μεσαία τάξη θα μπορούσε να έχει το 2020 μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%
Η μεσαία τάξη θα προτιμούσε το δικό μας φορολογικό, η ΝΔ θα βρίσκεται μονίμως 2 δισ. πίσω από εμάς επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open.
«Η μεσαία τάξη θα μπορούσε να έχει το 2020 μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση του κεντρικού συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 11%» τόνισε ο Ν. Παππάς.
Όπως σημείωσε, η ΝΔ καταθέτει έναν προϋπολογισμό που θα βγει μόνο αν η οικονομία πάει στο 2,8% κάτι με το οποίο διαφωνούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταφέρει να εξοικονομήσει 800 εκατ. ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου αλλά και οι ηλεκτρονικές δαπάνες θα πρέπει να αποφέρουν στα δημόσια έσοδα τα επιθυμητά.
«Η μεσαία τάξη θα προτιμούσε πολύ περισσότερο να έχει το δικό μας πακέτο μέτρων από το να έχει αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές από τα 168 ευρώ στα 210» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι η παρέμβαση της ΝΔ στο ασφαλιστικό έχει τη μία και μοναδική λογική του «σπρωξίματος» του κόσμου στην ιδιωτική ασφάλιση. «Αλίμονο αν λέμε δίκαιο ένα σύστημα το οποίο έχει περίπου την ίδια εισφορά σε έναν ελεύθερο επαγγελματία των 10.000 ετησίως και σε έναν των 100.000 ευρώ. Δεν έχει απολύτως καμία οικονομική λογική» ανέφερε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΕΦΚΑ για πρώτη χρονιά μετά από χρόνια ήταν πλεονασματικός ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εργασίας.

«Ο κ. Βρούσης λέει ψέματα, είναι ένας κοινοβουλευτικός διαρρήκτης, ένας κοινοβουλευτικός λαθρεπιβάτης που δεν είχε τα πολιτικά κότσια να νομοθετήσει κανονικά. Τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής του κ. Βρούτση είναι η αύξηση του αριθμού των ανέργων μετά από πολλά χρόνια. Το πολλές και καλύτερες δουλειές έχει πεταχτεί από το παράθυρο». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ