ΝΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ. Γιορτές και πανηγύρια για το 1821 αλλά αφύλακτα σύνορα

161 Views
ΝΤΡΟΠΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ. Γιορτές και πανηγύρια για το 1821 αλλά αφύλακτα σύνορα
Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής έγινε η πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η νυν και η πρώην πολιτική ηγεσία. Από τον ΠτΔ μέχρι τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Ασφαλώς και πρέπει να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την εκκίνηση της απελευθέρωσης της Ελλάδας από το Τουρκικό ζυγό όπως και όλους όσους έχυσαν το αίμα τους για αυτό το σκοπό. Η Ελλάδα όμως σήμερα βρίσκεται σε μια νέα εθνική καμπή βαλλόμενη πανταχόθεν έχοντας να αντιμετωπίσει μέγιστους εθνικούς κινδύνους. Οι αιώνιοι εχθροί μας, μας έχουν βάλει τη μέγγενη κάνοντας ορατό τον κίνδυνο ακόμα και της απώλειας, εθνικών εδαφών. Το μνημόνιο από τη μία, που ισοπέδωσε την οικονομική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων βασισμένο στον οικονομικό ιμπεριαλισμό της Γερμανίας και από την άλλη η επιθετική τακτική της Τουρκίας που αμφισβητεί τα σύνορα μας και πιέζει τον ελληνισμό με τις μεταναστευτικές ροές που μπορούν να προκαλέσουν αλλοίωση του πληθυσμού, είναι τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να εστιαστεί η πολιτική ηγεσία και πολύ λιγότερο να δίνει «πράσινο φως» σε πανηγύρια για τις ημέρες δόξας του παρελθόντος.
Τα σημερινά προβλήματα της χώρας δεν αντιμετωπίζονται με σόου όπου θα δούμε φορεσιές αρχαίων Ελλήνων και φουστανέλες. Το 2004 οι Έλληνες πλήρωσαν την προβολή των τότε ιθυνόντων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς η χώρα και οι πολίτες της να αποκομίσουν ουσιαστικό κέρδος, απλά χρεώθηκαν οι ίδιοι το πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν με φαραωνικά έργα που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου πάντως, πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», δήλωσε στη Βουλή ότι ο εορτασμός θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει η συγκεκριμένη επέτειος.
Ο εορτασμός στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2021» θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει η συγκεκριμένη επέτειος, δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας στη Βουλή κατά την πρώτη ημέρα εργασιών της επιτροπής.
«Τα 200 χρόνια από την επανάσταση αποτελούν ορόσημο για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021».
«Ο εορτασμός θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει ο συμβολισμός από τα 200 χρόνια από την κήρυξη της της Ελληνικής Επανάστασης», εξήγησε η κ. Αγγελοπούλου.
Πρόσθεσε ότι η επέτειος των 200 χρόνων αποτελεί «ιδανική ευκαιρία για ανακεφαλαίωση».
Εξήγησε ότι αποτελεί ευκαιρία για μια σειρά πραγμάτων:
Ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτά που πετύχαμε αλλά κι όσα χάσαμε.
Να προσδιορίσουμε όχι μόνο πού βρισκόμαστε, αλλά και πού θέλουμε να πάμε.
Ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο.
Η πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε ότι για τα 200 χρόνια «καλούμαστε να αποτυπώσουμε την Ελλάδα όπως είναι», συμπληρώνοντας ότι η ιχνηλατική αυτής της πορείας δεν αφορά μόνο τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους που τη στήριξαν. «Κομμάτι της Ελλάδας είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κάχι Κακιασβίλι», είπε η κ. Αγγελοπούλου.
Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα προχωρήσει σε πολύμορφες δράσεις, θα συνεργαστεί με ιδρύματα και ομάδες πολιτών, ενώ θα δοθεί και βήμα σε νέες γενιές.
Σημείωσε δε, ότι ο εγχείρημα θα υλοποιηθεί χωρίς να απαιτηθούν δημόσιοι πόροι και έκανε αναφορά στους δωρητές του «Ελλάδα 2021».

«Τα 200 χρόνια μας υπερβαίνουν, έχουν μέσα τους την ορμή των γεγονότων, τις θυσίες και τα επιτεύγματα», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «καλούμαστε να αναμετρηθούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό». 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • Εκλογές στο Αμβούργο: Θρίαμβος Πρασίνων, ήττα της Μέρκελ
    7 Views

    Οι Πράσινοι είναι η παράταξη η οποία αναδείχθηκε θριαμβεύτρια των τοπικών εκλογών στο Αμβούργο, ενώ αντίθετα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) υφίσταται μεγάλη συρρίκνωση του ποσοστού του – καταγράφει ιστορικό χαμηλό – και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ανασαίνει με ανακούφιση, αφού καταγράφει την πρώτη του νίκη έπειτα από πολύ καιρό, έστω με περιορισμό της δύναμής του.

    Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Εκλογές στο Αμβούργο: Θρίαμβος Πρασίνων, ήττα της Μέρκελ
7 Views

Οι Πράσινοι είναι η παράταξη η οποία αναδείχθηκε θριαμβεύτρια των τοπικών εκλογών στο Αμβούργο, ενώ αντίθετα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) υφίσταται μεγάλη συρρίκνωση του ποσοστού του – καταγράφει ιστορικό χαμηλό – και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ανασαίνει με ανακούφιση, αφού καταγράφει την πρώτη του νίκη έπειτα από πολύ καιρό, έστω με περιορισμό της δύναμής του.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Novartis: O φάκελος ανοίγει από την αρχή
9 Views

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ξαναγράφει την ιστορία της διερεύνησης του σκανδάλου Νοβάρτις. Η ιστορική γνωμάτευσή του για τους προστατευόμενους μάρτυρες συμπληρώνει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών που απέρριψε την προσπάθεια απομάκρυνσης της Ελένης Τουλουπάκη από την δικαστική έρευνα και διαμορφώνει νέα αφετηρία αναζήτησης της αλήθειας.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πρωτοφανή έφοδο της αστυνομίας στην Τούμπα
27 Views

Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την πρωτοφανή έφοδο της αστυνομίας στην Τούμπα Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της σημερινής αναμέτρησης....

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Η Κομισιόν κινητοποιεί πακέτο 232 εκατ. ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού
13 Views

Πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 232 εκ. ευρώ, για την πρόληψη, αντιμετώπιση και επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοίνωσε η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Χίος: Αστυνομικός σε ρόλο μαιευτήρα ξεγέννησε γυναίκα από τη Συρία
16 Views

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ειδικός φρουρός στη Χίο. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μυστρίδης είναι αποσπασμένος σε κέντρο φιλοξενίας του νησιού και ανέλαβε να εκτελέσει χρέη μαιευτήρα σε μία γυναίκα από τη Συρία που χρειάστηκε τη βοήθειά του καθώς αργούσε το ασθενοφόρο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Δολοφονία 45χρονου. Τέσσερα αδέλφια πίσω από το έγκλημα
17 Views

Αδέλφια είναι οι τέσσερις δράστες της δολοφονίας του 45χρονου ιδιοκτήτη ταχυφαγείου στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία συνέλαβε ήδη τους τρεις εξ αυτών, ανάμεσά τους τον 32χρονο εργαζόμενο του καταστήματος που είχε ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Επί ποδός» στα νησιά για τα κλειστά κέντρα: Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες
19 Views

Επίθεση στην Κυβέρνηση, μέσω της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και τον Δήμαρχο Αν. Σάμου. Οι φόβοι και τα αιτήματα τους.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αιματηρό τροχαίο στην Ηλεία: Σκοτώθηκε επιστρέφοντας από τη βάπτιση της κόρης του
16 Views

Πρόκειται για δύο άνδρες 25 και 28 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας συγκρούστηκε με άλλο όχημα και στη συνέχεια με δύο φορτηγά.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται» .Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
16 Views

Στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα: «Η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται», μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Την ομιλία προλόγισε με «επένδυση» από 7 βίντεο ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό και τα μέτρα προστασίας της χώρας
15 Views

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Στη σύσκεψη συμμετέχουν, επίσης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρ. Πιερρακάκης: Στα μέσα του έτους έτοιμο το gov.gr για τις συναλλαγές με το Δημόσιο
16 Views

Στα μέσα του έτους αναμένεται να είναι διαθέσιμη η ενιαία ψηφιακή «πύλη» της δημόσιας διοίκησης (www.gov.gr), όπου θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με το Δημόσιο, αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Γαλλίδα υπουργός Άμυνας: Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
16 Views

Το μήνυμα πως «η Γαλλία σκοπεύει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», έστειλε με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Το Βήμα»

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”
82 Views

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”

Περισσότερα ...