Οι παπάδες του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

130 Views
Οι παπάδες του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
Δημόσιο χρήμα 4,5 εκατ. δολάρια σε μια αμφιβόλου κύρους θεολογική σχολή με μαύρη τρύπα στα οικονομικά της
Με χρήματα του ελληνικού λαού ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να… κλείσει την τεράστια μαύρη τρύπα πολλών ετών στα οικονομικά της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης στις ΗΠΑ. Μέσα σε δύο χρόνια –και μάλιστα το πρώτο αναδρομικά για το 2019– η Ελλάδα θα χορηγήσει σχεδόν 5 εκατ. δολάρια σε ένα αμφιβόλου κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα που «φτιάχνει» παπάδες και βρίσκεται υπό επιτήρηση από τις αμερικανικές αρχές ακριβώς για τα επισφαλή οικονομικά του.
Ολα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός κόβει από την ελληνική κοινωνία παροχές, κατακρεουργεί κοινωνικό μέρισμα και επιδόματα, μειώνει κονδύλια στην παιδεία, καταργεί υπό ίδρυση πανεπιστημιακές σχολές και γενικά χτίζει ένα σκληρό «γαλάζιο» κράτος στο οποίο βολεύονται ημέτεροι.
Καμαρώνει ο Διαματάρης
Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης με το δήθεν πτυχίο από το Columbia, που έγραφε σύνταγμα και νόμους στα παλαιότερα των υποδημάτων του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας του (από την οποία δεν αποχώρησε ποτέ, όπως αποκαλύψαμε), καρπώνεται ως επιτυχία τη χορηγία. Την είχε εισηγηθεί, προωθήσει και επιτύχει, όπως γράφεται στον «Εθνικό Κήρυκα». Μάλιστα ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο περήφανος, που τουίταρε περί επένδυσης της Ελλάδας στο μέλλον του ελληνισμού και της ομογένειας στις ΗΠΑ. Τα μόνα που εισέπραξε βέβαια ως απάντηση είναι οργή και ειρωνεία.
«Η ελληνική πολιτεία θα στηρίξει οικονομικά τη Θεολογική Σχολή στη Βοστώνη» δήλωσε περίτρανα ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ο πρωθυπουργός. Ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε και το τεράστιο ύψος της επιχορήγησης. «Θα ήθελα να αναγνωρίσω τη βαρυσήμαντη επένδυση της Ελλάδος στη θεολογική μας σχολή, μια ετήσια χορηγία 2 εκατ. ευρώ, αρχίζοντας από πέρυσι».
Η εφημερίδα του Διαματάρη «Εθνικός Κήρυξ» προβάλλει ως σωτήρα της σχολής τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Αντιθέτως, σε πολλά ρεπορτάζ της αποδίδει ευθύνες στην πρώην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής (Δημήτριος) και της σχολής που «είχαν εξανεμίσει τα αποθεματικά κεφάλαια, γνωστά ως endowment fund».
Ιερείς… υπό επιτήρηση
Οι αμερικανικές ακαδημαϊκές αρχές της Μασαχουσέτης έχουν θέσει υπό καθεστώς επιτήρησης το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή εξαιτίας της μεγάλης μαύρης τρύπας στα οικονομικά της. Οπως γράφεται σε σχετική επίσημη επιστολή του υπουργείου Παιδείας της πολιτείας της Μασαχουσέτης, η σχολή δεν τηρεί συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου περί οικονομικών πόρων. Στο έγγραφο-κόλαφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το σχολείο λειτουργεί από το 2011 με ελλείμματα, έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια που πήρε ως δάνεια από τα κληροδοτήματα, έχει αυξήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις, ενώ αν και ισχυρίζεται πως έχει στρατηγική για να μειώσει ή να εξαλείψει το έλλειμμα, δεν υπάρχει λεπτομερές και αξιόπιστο σχέδιο διαθέσιμο επί του παρόντος και στην πραγματικότητα «το σχολείο έχει αποτύχει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό για σχεδόν οκτώ χρόνια».
Σημαντικό δείγμα της κακοδιαχείρισης, όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, είναι και ότι τη στιγμή που τα έσοδα από τους φοιτητές μειώνονται, όπως και ο αριθμός τους (δεν ξεπερνούν τους 70), το κόστος μισθών, ημερομισθίων, μπόνους και φόρων μισθωτών υπηρεσιών ξεπερνά το μισό του συνολικού ετήσιου μπάτζετ του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Εν τω μεταξύ τα δίδακτρα που καλούνται να πληρώσουν οι μαθητές αγγίζουν τις 22.000 δολάρια.
Ποιο το σχέδιο Μητσοτάκη;
Πολλά δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο μιλούν για μια θεολογική σχολή με φοιτητές μετρημένους στα δάχτυλα, που δεν μαθαίνουν γρι ελληνικά. Για παρελθόντα λάθη, κακοδιαχείριση, διαφθορά και παντελή έλλειψη σχεδίου. Προτάσσουν ως μοναδική βιώσιμη λύση τη διάλυση της σχολής και την πώληση του ακινήτου της (240.000 τ.μ.) αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το Documento απέστειλε σχετικά ερωτήματα στους υπεύθυνους της σχολής αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι το κλείσιμο της ύλης της εφημερίδας.
Παρ’ όλα αυτά, ο Κυρ. Μητσοτάκης έρχεται ως από μηχανής θεός τη στιγμή που οι αμερικανικές αρχές θέτουν υπό επιτήρηση για δυο χρόνια τη Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της προσφέρει απλόχερα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο (2,2 εκατ. δολάρια). Ποσό που αποτελεί γερή βάση για να καλυφθεί το ετήσιο λειτουργικό κόστος της σχολής. Σημειώνεται ότι η Αρχιεπισκοπή έδινε άλλοτε περί το 1,5 εκατ. δολάρια ετησίως ενώ αργότερα 1 εκατ. δολάρια.
Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, «2 εκατ. ευρώ ακριβώς ήταν το κονδύλιο που είχε συμπεριληφθεί για τη λειτουργία των 65 Διετών Προγραμμάτων Σπουδών σε 14 πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ» έγραψε ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. «Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με περίπου 15 χιλ. φοιτητές το καθένα, λαμβάνουν από 2 εκατ. ευρώ ετησίως για τα λειτουργικά τους έξοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό» έγραψε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψωνίζει ομογενειακές ψήφους, έτσι νομίζει, με τα λεφτά της πτωχευμένης Ελλάδας. Και καλύπτει τις μαύρες τρύπες της Αρχιεπισκοπής Β. Αμερικής. Την ίδια ώρα φθίνουν ιστορικές έδρες ελληνικών σπουδών σε σημαντικά ακαδημαϊκά κέντρα ανά την υφήλιο» σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Αραγε γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που μειώνουν κονδύλια για πανεπιστημιακή έρευνα, για συγγράμματα, για σίτιση φοιτητών και εστίες, για κοινωνικές παροχές σε μαθητές και φοιτητές, επιλέγει να δώσει σχεδόν 5 εκατ. δολάρια στη Βοστώνη; Τα χρήματα τελικά θα πάνε στη σχολή ή την Αρχιεπισκοπή; 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Μάσκας συνέχεια... Σκηνές απόλυτης παράνοιας στη Χίο
30 Views

Σκηνές απόλυτης παράνοιας βιώνουμε στη Χώρα μας . Την εποχή των αυστηρών μέτρων και των απαγορεύσεων. Την εποχή που οι αστυνομικοί κόβουν βόλτες και κοιτάνε αν δεν έκλεισε κάποιο μαγαζί τα μεσάνυχτα και κόβουν πρόστιμα σε όσους Έλληνες δεν φοράνε μάσκα, την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι “ξεσαλώνουν” με φωνές και με αυτομαστιγώματα, κάνοντας πορείες στα νησιά μας, γιορτάζοντας την Ασούρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά ξέσπασε ξανά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου. Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι αλλοδαποί
42 Views

Φωτιά ξέσπασε ξανά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου, το βράδυ της Κυριακής, 20.09.2020, αυτή τη φορά μάλιστα εντός της δομής.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Αρχίζει η μάχη κατά του κορωνοϊού στην Αττική
41 Views

Σε τροχιά νέων πρόσθετων μέτρων μπαίνει από σήμερα η Αττική ώστε να μπει ένα «φρένο» στην σοβαρή αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες. Ένα από τα μέτρα που θέσπισαν οι Αρχές είναι και εκείνο της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Την Τρίτη τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μέρκελ-Μισέλ
32 Views

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης θα έχει αύριο Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός της χώρας υποστηρίζει τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου
49 Views

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε σήμερα πως υποστηρίζει την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να επανεκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας πως οι Δημοκρατικοί αντίπαλοί του έχουν επιβάλει έναν «ηθικό ιμπεριαλισμό» στον κόσμο τον οποίο απορρίπτουν ανελεύθεροι ηγέτες όπως ο ίδιος.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Ερντογάν έκανε μήνυση στην εφημερίδα «Δημοκρατία»
65 Views

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε μήνυση -ο ίδιος- κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», έπειτα από ένα πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφέρεται, στα τούρκικα, υβριστικός χαρακτηρισμός κατά του ίδιου.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηδάκης: Ελεύθερος ανταγωνισμός στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
39 Views

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πάψουν να είναι ρυθμισμένη αγορά και θα περάσουν σε καθεστώς ελεύθερου ανταγωνισμού, μετά από μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία θα συνεχιστούν οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για τον καθορισμό των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έρευνα: Ξέπλυμα αστρονομικών ποσών βρώμικου χρήματος μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων
31 Views

Αστρονομικά ποσά βρώμικου χρήματος κυκλοφορούσαν και ξεπλένονταν επί χρόνια μέσω των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων του κόσμου, αποκαλύπτει διεθνής έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), η οποία πραγματοποιήθηκε από 108 διεθνή μέσα ενημέρωσης σε 88 χώρες.

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
35 Views

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην οδό Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στις 22:40 άγνωστος άνοιξε πυρ και τραυμάτισε ένα άτομο.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελληνική Ένωση Τραπεζών: διαδικασίες πλειστηριασμού θα προχωρήσουν κανονικά!
31 Views

Oι Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, συνεπείς με την δέσμευση τους να στηρίξουν την ελληνική οικονομία εν μέσω COVID 19, έχουν προβεί μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος του 2020 σε εκτεταμένες αναστολές υποχρεώσεων για ένα σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας
123 Views

Η Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα με την πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Συμμαχίας των Γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έχοντας βαθιά την συναίσθηση της υποχρέωσης του Κοινωνικού της ρόλου και που πρέπει άλλωστε να έχει ο κάθε επιστήμονας έρχονται ως αρωγοί και θερμοί συμπαραστάτες για να βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται σε απόγνωση, σε σύγχυση και πανικό μπροστά σε αυτή την επιδημία του κορονοϊού που ενέσκηψε και ταλανίζει την Πατρίδα μας, αλλά κι ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρέθυμνο: Καταδικάστηκε ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας
55 Views

Καταδικάστηκε σήμερα το μεσημέρι, ο ιερέας στο Ρέθυμνο ο οποίος κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε νηπιαγωγείο του δήμου Ρεθύμνου προσπάθησε να καθοδηγήσει τους γονείς και εκπαιδευτικούς στη μη χρήση της προστατευτικής μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
MVP για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!
44 Views

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο twitter ο εξαιρετικά έγκυρος δημοσιογράφος του ESPN, Αντριαν Βοϊναρόφσκι, ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο νικητής της ψηφοφορίας για τον MVP της σεζόν 2019-20, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί εντός των προσεχών ωρών από το NBA.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ρεντούμης
58 Views

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η ξαφνική είδηση του θανάτου του ηθοποιού Πάνου Ρεντούμη. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Προσοχή αυτά τα σκευάσματα είναι απάτη
47 Views

Μια μεγάλη και φυσικά κερδοφόρα μπίζνα εις βάρος των καταναλωτών σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν στήσει επιτήδειοι οι οποίοι – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ – εκμεταλλεύονται το Διαδίκτυο και το πολυτιμότερο αγαθό... την υγεία.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορωνοϊός: Νέα αυστηρά μέτρα για την Αττική, θα θυμίζουν mini lockdown
33 Views

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική οδήγησαν την επιτροπή των επιστημόνων να ζητήσει την αύξηση των μέτρων για το λεκανοπέδιο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδέχεται τη σχετική εισήγησή τους και να αποφασίζει πρόσθετα μέτρα.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες (για αρχή) σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Τήνο, Δελφούς!
36 Views

Με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε έξαρση το οικονομικό επιτελείο βάζει ξανά στον πάγο το σχέδιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την ένταξη στο σύστημα 3.000 περιοχών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, από τον Ιανό!
43 Views

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 6-9 ώρες μέχρι το απόγευμα για τα νησιά του Ιονίου, που δέχονται την επίθεση του μεσογειακού κυκλώνα, ενώ ένα νέο μέτωπο με έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσει την Αττική και τη Βόρεια Εύβοια από τα βράδυ και μετά, σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, αμέσως μετά την πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Γιώργος Μαυρίδης για την περιπέτεια στο Μεξικό: «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»
41 Views

Την περιπέτεια που έζησε στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού, μαζί με τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του, περιέγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Σε ΜΚΟ της οικογένειας Μητσοτάκη 890.512 ευρώ από τον Μηταράκη!
49 Views

Όσο λοιπόν εσύ προσπαθείς να ζήσεις άνεργος, και να σου κουνάει το δάκτυλο ο βουλευτής της ΝΔ ότι δεν έχεις σωστά δομημένο βιογραφικό, ή προσπαθείς να βγάλεις το μήνα με τα 534 ευρώ που σου δίνει ο Χρήστος Σταϊκούρας, με ένα τηλεφώνημα βρήκαν σχεδόν 1 εκατομμυριακί να χορτάσουν

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Λιβύη: Παραιτείται ο Σάρατζ από την εξουσία
41 Views

Αλλάζει άρδην το τοπίο στη Μεσόγειο, με σοβαρό αντίκτυπο και στα ελληνοτιυρκικά μετά την εκδήλωση πρόθεσης παραίτησης από την εξουσία του επικεφαλής της κυβέρνησης τη; Λιβύης Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμμένος για την αποθέωση Zάεφ σε Μητσοτάκη: «Να ποιος έδωσε το στυλό για την υπογραφή των Πρεσπών»
52 Views

Ο Σκοπιανός Ζόραν Ζάεφ αποθέωσε τον πρωθυπουργό Κυρ.Μητσοτάκη για «τις μάχες που έδωσε για τη Βόρεια Μακεδονία» και φυσικά δεν το άφησε ασχολίαστο ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Γενί Σαφάκ»: «Να ανακοινωθούν επειγόντως τουρκικά ονόματα για τα (ελληνικά) νησιά και τις νησίδες EGAYDAAK»
49 Views

Η προσκείμενη στον Ερντογάν τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ζητά να δοθούν άμεσα τουρκικές ονομασίες στα 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, στο Θρακικό, στο Αιγαίο και στο Κρητικό Πέλαγος, τα οποία η Τουρκία αμφισβητεί ότι είναι ελληνικά!

Περισσότερα ...