Ο Μητσοτάκης ζήτησε για τις ελιές του αποζημίωση 3.250 ευρώ! – Φωτογραφία η ανορθόγραφη αίτησή του!

333 Views
Ο Μητσοτάκης ζήτησε για τις ελιές του αποζημίωση 3.250 ευρώ! – Φωτογραφία η ανορθόγραφη αίτησή του!
Ο Μητσοτάκης ζήτησε για τις ελιές του αποζημίωση 3.250 ευρώ! – Φωτογραφία η ανορθόγραφη αίτησή του!
Ο “γεωργός” Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο ζήτησε αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, αλλά όπως προκύπτει και από το σχετικό έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας εφημερίδα , έκανε και ορθογραφικά λάθη, αν και προβάλλεται ως άριστος των αρίστων!
Την εποχή που ο κ. Μητσοτάκης είχε µπει στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της εξουσίας και της θέσης του πρωθυπουργού, µε πολιτικό αφήγηµα που παρέπεµπε στην επιχειρηµατικότητα, στο χτύπηµα του δηµόσιου τοµέα και στη θεοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ο ίδιος χωρίς καμία αιδώ προσπαθούσε να αποµυζήσει από το δηµόσιο έως και το τελευταίο ευρώ.
 
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να διεκδικεί ακόµη και τις πενταροδεκάρες από το δηµόσιο που τόσο εχθρεύεται. Παρά την τεράστια περιουσία του και χωρίς ο δρόµος προς την εξουσία να του δηµιουργεί κάποιον ηθικό φραγµό ότι µπορεί µε την πρακτική του να χαρακτηριστεί ως ο πολιτικός και του τελευταίου ευρώ. Το θέµα δεν είναι κάποια παρανοµία του Μητσοτάκη, αλλά η διάθεσή του να βγάλει και από τη µύγα του δηµοσίου… λάδι(!) , πράγµα που δηλώνει και το ηθικό του ανάστηµα. Μπορεί ο Μητσοτάκης να πρόσεχε την εικόνα του στα κανάλια, αλλά εµφανίζεται να την ανταλλάσσει για µερικά ευρώ «αποζηµίωσης».
 
Πράγματι, τον Φεβρουάριο του 2019 κύµα κακοκαιρίας έπληξε µεγάλο τµήµα της Κρήτης. Καλλιέργειες καταστράφηκαν από τις πληµµύρες και κτηνοτρόφοι έχασαν ζώα. Από τις 25 Φεβρουαρίου οι πληγέντες µπορούσαν να κάνουν αίτηση στον Οργανισµό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, ζητώντας να αποζηµιωθούν. Ανάµεσά τους και ο «γεωργός» Κυριάκος Μητσοτάκης. Ναι, ο νυν πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης καταθέτει αίτηµα για αποζημίωση μερικών ελαιόδεντρων.
Η αίτησή του κατατίθεται στα Χανιά και διαβιβάζεται στο Ηράκλειο. Από το έγγραφο φαίνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητά από τον ΕΛΓΑ να εκτιµήσει τη φθορά στο κτήµα του, στον ∆ήµο Πλατανιά, στην περιοχή Φουρνές, γιατί η πληµµύρα στις 24 Φεβρουαρίου προκάλεσε ζηµιά σε 50 ελιές έπειτα από κατολισθήσεις στα διαζώµατα. Ο παθών Μητσοτάκης ζητά να κριθεί δικαιούχος της αποζηµίωσης για τις ζηµιές µαζί µε χιλιάδες άλλους Κρητικούς, αρκετοί από τους οποίους όμως έχασαν τη µοναδική τους περιουσία.
∆εν υπάρχει καµιά αµφιβολία ότι το αίτηµα έγινε από τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφού ταιριάζει όχι µόνο το πατρώνυµο αλλά και ο αριθµός φορολογικού µητρώου.
Είναι πραγµατικά εντυπωσιακό πως στην αίτηση υπάρχει υπογραφή που παραπέµπει στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη ως υπογράφοντα και όχι σε κάποιον εκπρόσωπο.
Αν έχει υποβάλει ο ίδιος την αίτηση, όπως φαίνεται από την υπογραφή, τότε κάτι τρέχει µε τα ελληνικά του πρωθυπουργού, αφού γράφει την πληµµύρα ως «ΠΛΥΜΗΡΑ».
Είναι η δεύτερη φορά που έγγραφο που κατατίθεται και φέρει ως υπογράφοντα τον Κυρ. Μητσοτάκη θέτει σοβαρά θέµατα ορθογραφικής επάρκειας…
Στο διαδίκτυο έχει γίνει στο παρελθόν δηµοφιλές θέµα (Viral) η κατάθεση της δήλωσης πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός, όπου εµφανίζεται να γράφει το αξίωµά του υπουργού ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης ως «ΥΠΟΥΡΓΟΣ ∆ΙΟΙΚΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΙΘΜΗΣΗΣ».
Αν το έγγραφο προς τον ΕΛΓΑ έχει καταθέσει τρίτο πρόσωπο εξ ονόµατός του, το ερώτηµα είναι γιατί υπογράφει ως Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά αυτό είναι µάλλον το µικρότερο πρόβληµα…
Το καθ’ όλα νόµιµο αίτηµα του Κυρ. Μητσοτάκη συνοδεύεται από εντυπωσιακά αριθµητικά περιουσιακά δεδοµένα και φυσικά µπορεί να συνοδευτεί από πολλά σχόλια. Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι από τις πιο πλούσιες στην Ελλάδα. Ο ίδιος ο Κυριάκος, πέρα από την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία του, εµφανίζεται να έχει ελαιοκτήµατα 157 στρεµµάτων µε συνολικά 2.052 ελιές. Παρ’ όλα αυτά υποβάλλει αίτηµα να αποζηµιωθεί για 50 λιόδεντρα µαζί µε χιλιάδες άλλους φτωχούς και πιθανόν κατεστραµµένους οικονοµικά Κρητικούς.
Το αίτηµα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι για µια χούφτα ευρώ από το δηµόσιο, που έτσι και αλλιώς θρέφει τον ίδιο και µέλη της οικογένειάς του επί δεκαετίες. Ή, για να είµαστε σχετικοί µε το αντικείµενο, κάνει αίτηση για έναν τενεκέ λάδι ο πλούσιος γόνος της πλούσιας οικογένειας. Ούτε στην Κατοχή να ήµασταν.
Αν θέλουµε να είµαστε και ακριβείς µε βάση τις προβλέψεις αποζηµιώσεων του ΕΛΓΑ, ο Μητσοτάκης κάνει αίτηµα για να πάρει περίπου 3.000 ευρώ. Με δεδοµένο ότι ο ΕΛΓΑ αποζηµιώνει κάθε ελαιόδεντρο µε 65 ευρώ σε περίπτωση ολικής καταστροφής, αν ικανοποιήσει πλήρως το αίτηµα Μητσοτάκη, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση θα πάρει 65 ευρώ επί 50 δέντρα = 3.250 ευρώ.
Το εντυπωσιακό είναι πως η οικονοµική κατάσταση του πρωθυπουργού και το σύνολο της περιουσίας του µάλλον οδηγούν σε απόρριψη του αιτήµατος από τον ΕΛΓΑ, αλλά παρ’ όλα αυτά το αίτηµα γίνεται προς την υπηρεσία µήπως τυχόν και υπάρχει έστω και µια µικρή πιθανότητα να εγκριθεί.
Ο «κατεστραµµένος» Κυρ. Μητσοτάκης στις 25 Φεβρουαρίου µε µια ανάρτησή του στο Τwitter δήλωσε αλληλέγγυος στους συντοπίτες του µετά τις καταστροφές: «Η Κρήτη και η ιδιαίτερη πατρίδα µου τα Χανιά δοκιµάζονται πρωτόγνωρα από την ισχυρή κακοκαιρία. Ενηµερώθηκα πριν λίγο από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη για τις εκτεταµένες καταστροφές. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι µου για να αντιµετωπιστούν το συντοµότερο».
Αυτό που σίγουρα έκανε την ίδια µέρα ήταν αίτηση στον ΕΛΓΑ για προσωπική του αποζηµίωση.
 

Σύµφωνα µε τη λογική του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που η Κρήτη χανόταν από τις πληµµύρες ο ίδιος έκανε αίτηµα στο ελληνικό κράτος για να πάρει µερικά ευρώ αποζηµίωση, τα οποία σίγουρα δεν του λείπουν, απ’ ό,τι φαίνεται από τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει. Πρωθυπουργός της… ελαι-ηµοσύνης! 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ