Ο Μητσοτάκης προσεγγίζει τον Τσίπρα για να αναχαιτίσει τα σχέδια του Σαμαρά - Ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή

104 Views
Ο Μητσοτάκης προσεγγίζει τον Τσίπρα για να αναχαιτίσει τα σχέδια του Σαμαρά - Ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
«Μπουρλότο» που έλεγε η μακαρίτισσα Σαπφώ Νοταρά. Ή αλλιώς «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Σ’ αυτή τη γραμμή κινείται πλέον ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς μετά τη ματαίωση των σχεδιασμών του θεωρείται τελειωμένος πολιτικά.
 
Ενώ υπολόγιζε σε ισχνή εκλογική επικράτηση της ΝΔ για να τη χειραγωγεί ο ίδιος με την ομάδα του, ο Κυριάκος Μητσοτακης ανεδείχθη αυτοδύναμος πρωθυπουργός -με τη βοήθεια και του Καραμανλή.
 
Αμέσως ο γιος του Κώστα Μητσοτάκη αποκόπηκε από την «προστασία» Σαμαρά και αρνήθηκε να αρνήθηκε να τον χρίσει Επίτροπο, ή Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας- όπως επιδίωκε μετά τη διάψευση της προσδοκίας να επιστρέψει ως… Πρωθυπουργός.
 
Οι σχέσεις του Μεσσήνιου πολιτικού με την οικογένεια Μητσοτακη επανήλθαν στο 1993 και το ειδύλλιό του με τον Κυριάκο, θεωρείται παρελθόν και από τις δύο πλευρές.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε να τον πατήσει στον κάλο, με τη δήλωση ότι η Ελλάδα «θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών». Όπως άλλωστε έχει διαβεβαιώσει τη διεθνή κοινότητα και ο Πρωθυπουργός.
 
Οι αντιδράσεις του Σαμαρά σηματοδοτήθηκαν από συγκεκριμένη ιστοσελίδα -στην οποία, όπως λέγεται, γράφει και ίδιος κατά καιρούς με ψευδώνυμο -και καθορίζονται πλέον από τη διάθεση να εκδικηθεί.
 
Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και αν τον ακολουθήσουν οι βουλευτές που ανήκουν σήμερα στην ομάδα του.
 
Προς το παρόν βάζει δύσκολα στον Πρωθυπουργό, μεταφέροντας στη Βουλή την ίντριγκα που επινόησε με τη μέθοδο της περιγραφής των νόμων και του Συντάγματος, για να δημιουργήσει πολιτική κρίση.
 
Για την ακρίβεια ανέφερε στην έρευνα του Αρείου Πάγου σκοπίμως το όνομα του Αλέξη Τσίπρα και του Δημ. Παπαγγελόπουλου, προκειμένου να αποσταλεί ο φάκελος στο Κοινοβούλιο «αμελλητί».
 
Εκεί υπολογίζει να δημιουργήσει πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και να το εκμεταλλευτεί.
 
Αν ο σημερινός Πρωθυπουργός συμπράξει σε ενέργειες εναντίον του προκατόχου του με το 31,5% στις εκλογές- -είτε με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είτε με την άρση της ασυλία του- η πολιτική ζωή θα ανατιναχθεί.
 
Αυτό ακριβώς δεν θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης -που έχει και το προηγούμενο του πατέρα του με τον Ανδρέα Παπανδρέου- αντιλαμβανόμενος ότι θα πληγεί η χώρα και οι συνέπειες θα τον συμπαρασύρουν.
 
Αν κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση εξουδετερώνοντας στη Βουλή τη μεθόδευση Σαμαρά, ο Μεσσήνιος πολιτικός θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια ομάδα βουλευτών που ελέγχει- ως τώρα τουλάχιστον. Έτσι θα μεταφέρει την αναταραχή στον πυρήνα της ΝΔ και ίσως της κυβέρνησης.
 
Ωστόσο οι σχεδιασμοί Σαμαρά σκοντάφτουν στην αντίληψη που έχει για την άσκηση του ρόλου της η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου και ειδικά ο εισαγγελέας Βασ. Πλιώτας, που δεν θα επιτρέψει εμπλοκή δικαστικών λειτουργών σε πολιτικά παιχνίδια και διευκόλυνση των ολισθηρών μεθοδεύσεων Σαμαρά από τη Δικαιοσύνη.
 
Το πιθανότερο είναι ότι η διενεργουμένη έρευνα από τον Αρειο Πάγο -μετά την περίεργη εμφάνιση Αγγελή που ξεπάγωσε και τη μήνυση Σαμαρά- θα αρχειοθετηθεί, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα του σκανδάλου Novartis.
 
Στην ίδια γραμμή θα κινηθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον οποίο αποδίδεται πρόθεση να ανοίξει γραμμή επικοινωνίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σε θέματα προστασίας της πολιτικής ομαλότητας και της λειτουργίας του πολιτεύματος.
 
Όπως άλλωστε είχε ο πατέρας του μέσω του αείμνηστου Αντώνη Λιβάνη με τον Ανδρέα Παπανδρέου στις πιο σκληρές περιόδους των αναμετρήσεών τους. Ή παλαιότερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Παπανδρέου επίσης.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει αποστάσεις από τις αντιθέσεις που κλιμακώνονται στην κυβερνητική παράταξη. Αλλά σε περίπτωση πρωτοβουλιών του Κυρ. Μητσοτάκη για αποτροπή της πολιτικής όξυνσης από την ομάδα Σαμαρά θα ανταποκριθεί στο μέτρο που τον αφορά.
 
Για παράδειγμα προκειμένου να κλείσει οριστικά η διάθεση Σαμαρά να μεταβεί Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου -εφόσον ο Πρωθυπουργός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ανακοινώσει την ανανέωση της θητείας του.
 
Και από τις δυο πλευρές προκύπτει ότι οι σημερινοί πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής δεν προτίθενται να αφήσουν το δημόσιο βίο στο έλεος του εθνικιστή πρώην Πρωθυπουργού, που επιχειρεί να επιστρέψει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής με τις μεθόδους που είχε δοκιμάσει και στο παρελθόν.
 

Σ’ αυτό το σκηνικό πολλοί από τη ΝΔ θα σπεύσουν να παρακινήσουν και τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να προστεθεί στον μηχανισμό απόκρουσης των μεθοδεύσεων εκτροπής από τον άνθρωπο που ο ίδιος ανέσυρε από την ανυποληψία, στην οποία είχε περάσει μετά το 1993, για να τον βρει στη συνεέχεια μπροστά του με αθέμιτες μεθοδεύσεις εναντίον του. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό: Η κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής
21 Views

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό: Η κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Παραγράφονται υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ μέχρι το 2012 – Κανονικά θα δημεύσουν τα σπίτια των μικρομεσαίων
44 Views

Σε οριστική παραγραφή όλων των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ που ελέγχθηκαν μετά το τέλος του 2012 οδηγεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε αίτηση του Δημοσίου για την ακύρωση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε γίνει αποδεκτό, επί συγκεκριμένης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, πως το δικαίωμα του Δημοσίου για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου και για την επιβολή φόρων και προστίμων παραγράφηκε στις 31-12-2012, καθώς το έτος που αφορούσε η υπόθεση ήταν το 2006, για το οποίο ισχύει πενταετής παραγραφή.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ: Ενεργοποιεί το άρθρο 4 για την Τουρκία
93 Views

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη συνάντηση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου μετά από αίτημα της Τουρκίας για διαβουλεύσεις σχετικά με το άρθρο 4 σχετικά με την κατάσταση στη Συρία. Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει τους πρεσβευτές και των 29 συμμάχων του ΝΑΤΟ, θα συγκαλέσει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μετά το αίτημα της Τουρκίας για διαβουλεύσεις σύμφωνα με το Άρθρο 4 της ιδρυτικής συνθήκης της Ουάσινγκτον για την κατάσταση στη Συρία.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην τηλεόραση δεν το είδατε. Φωνάζει “Τα Ματ τράβηξαν όπλα” και ο αγρότης πήρε το φορτηγάκι να τους ρίξει κάτω [ΒΙΝΤΕΟ]
124 Views

Είναι συγκλονιστικό το βίντεο του GRTimes.gr όπου φαίνεται ένας από τους κατοίκους να κάνει όπισθεν με το αγροτικό του αυτοκίνητο και να επιχειρεί να… πατήσει τους άνδρες των ΜΑΤ που έχουν τραβήξει όπλα . Το αξιοπερίεργο είναι οτι δεν το είδαμε σε κανένα κανάλι , όχι τόσο για την επίθεση με το αγροτικό που κάποιοι έσπευσαν να επιτεθούν λεκτικά στον αγρότη αλλά και για τον λόγο που ο αγρότης έφτασε ως εκεί .

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγκυρα: Φήμες για ρωσική επίθεση στη Συρία με δεκάδες Τούρκους νεκρούς
32 Views

'Εκτακτη στρατιωτική σύσκεψη συγκάλεσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας. Φήμες στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ της Συρίας με τουλάχιστον 50 Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία: Νεκροί δεκάδες Τούρκοι μετά από αεροπορική επίθεση
36 Views

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Συρία με τον Τούρκο Πρόεδρο να συγκαλεί το βράδυ της Πέμπτης, έκτακτη στρατιωτική σύσκεψη.  Οι αρχικές πληροφορίες στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για επίθεση ρωσικών μαχητικών κατά τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ με τουλάχιστον πενήντα Τούρκους νεκρούς και 100 τραυματίες.  Ωστόσο πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσαν τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, να αναφέρει ότι σκοτώθηκαν εννέα στρατιώτες ενοχοποιώντας το καθεστώς Άσαντ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεταναστευτικό: Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο - Ενισχύονται οι δυνάμεις στα σύνορα
40 Views

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προσπάθεια της Τουρκίας να εκβιάσει την Ευρώπη με την “αποστολή” προσφύγων και μεταναστών με ψυχραιμία αλλά και με κινήσεις που δείχνουν ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει το “πρώτο θύμα” .

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έκτακτο: Ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών από τον Έβρο και τη θάλασσα! (Live Video)
118 Views

Ξεκίνησαν οι μεταναστευτικές ροές απο τα παράλια της Τουρκίας στο Βόρειο Αιγαίο προς τα νησιά της Ελλάδας. Οι Τούρκοι τους διώχνουν μέσα στις βάρκες ενώ παράλληλα ο Έβρος δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών που περνάν τα σύνορα ανεξέλεγκτα! Τα τουρκικά κανάλια μεταδίδουν τώρα ζωντανές εικόνες.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Το πλύσιμο των χεριών προλαμβάνει ασθένειες. Πώς γίνεται σωστά;
28 Views

Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι τρόπος ζωής για όλες μας, αφού με τα χέρια μεταδίδονται όλων των ειδών οι μολύνσεις. Δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, η μία το 1965 και η άλλη το 1988, κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο: οι ερευνητές μόλυναν ένα σαπούνι με διάφορα βακτήρια και κάποιοι εθελοντές κλήθηκαν να πλύνουν με αυτό τα χέρια τους. Και στις δυο περιπτώσεις, δεν εντοπίστηκαν μικρόβια στα χέρια των εθελοντών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Δήμαρχος Πατρέων: Τεράστιο κόστος για την πόλη η ματαίωση των εκδηλώσεων του καρναβαλιού
25 Views

“Το κύριο ζήτημα είναι να καθυστερήσουμε την εξάπλωση και τη διασπορά του κορονοϊού”, είπε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη, και Στεφανία Κασίμη σχετικά με την ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι εξαιτίας των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι
28 Views

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής στα δυτικά και βόρεια. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τα χιόνια στα βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Περισσότερα ...