Ο Πρόεδρος της ΝΑΕΛ, Νίκος Διακομιχαλης, για τις αυριανές εκλογές.

611 Views
Ο Πρόεδρος της ΝΑΕΛ, Νίκος Διακομιχαλης, για τις αυριανές εκλογές.

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται και πολλες ιστορικές στιγμές και συγκυρίες είναι δεδομένο ότι θα τις ξαναζήσουμε, αν όχι αυτούσιες, σιγουρα με πολλές ομοιότητες , το βέβαιο είναι ότι οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε βαθύτερα τη δύναμη της ψήφου μας. Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα κριτήρια των επιλογών μας. Να μην Μένουμε σε όλα όσα ακούμε ή διαβάζουμε στους τίτλους, γιατί έτσι καταλήγουμε να στηρίζουμε ανθρώπους που στην τελική ανακαλύπτουμε οτι δεν μας εκφράζουν καθόλου. Είναι αληθεια πως δεν μπορούμε να είμαστε όλοι οικονομολόγοι, διεθνολόγοι, νομικοί, γιατροί, μηχανικοί κ.α.

Δεν μπορούμε να έχουμε 10.000.000 Έλληνες εξειδικευμένους στο κάθε τι. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι ο καθένας μπορεί να κανει μια βαθύτερη αναζήτηση στα κριτήρια του. Τι είναι αυτό που "συμφέρει" το Έθνος, την Πατρίδα και το μέλλον μας, το Εθνικό οχι το ατομικό. Στην ιστορία μας πολλές φορές βιώσαμε παρόμοιες συνθήκες. Προσωπικά παραμένω σταθερός στο ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και χρειαζόμαστε Εθνική συνεννόηση και επιτέλους μια Εθνική στρατηγική αντί για στενές κομματικές αντιλήψεις, που το μόνο που προσέφεραν είναι να κρατούν τη χώρα πίσω, όταν οι άλλοι σχεδιάζουν για έναν αιώνα μπροστά, εμείς ανα 4 χρόνια αλλάζουμε τακτικές. Ευελπιστώ λοιπόν στις αυριανές εκλογές να προκύψει ενα αποτέλεσμα το οποίο να είναι προς το Εθνικό συμφέρον. Ελπίζω, ανεξάρτητα απο τις πολιτικές ομάδες που θα προκύψουν στη Βουλή, η χώρα να παραμείνει σταθερή στις συμμαχίες της και να συνεχίσει τις προσπάθειες στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό προς την ίδια κατεύθυνση.

Η συμμαχίες που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας, είναι συμμαχίες προς το Εθνικό συμφέρον. Ωστόσο η οποιαδήποτε αλλαγή θα μπορούσε από δικούς μας συμμάχους να μετατοπίσει κάποιες χώρες σε συμμάχους άλλων γειτονικών χωρών. Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τις κινήσεις που αναβαθμίζουν γεωπολιτικά και ενεργειακά τη χώρα μας καθώς θα υπήρχε κίνδυνος να χάσουμε βασικά "στηρίγματα" αυτών των προσπαθειών. Καλή δύναμη σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, μας ενώνουν πιο πολλά απ οσα μας χωρίζουν.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ