Προκλητικές αυξήσεις εν μέσω πανδημίας στη ΔΕΔΔΗΕ!

51 Views
Προκλητικές αυξήσεις εν μέσω πανδημίας στη ΔΕΔΔΗΕ!

Προκλητικές αυξήσεις που θα ζήλευαν ακόμα και τα golden boys προ οικονομικής κρίσης έδωσαν εν μέσω πανδημίας στους εαυτούς τους τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον και ενώ αυτές τις μέρες υπάρχει έντονη συζήτηση ώστε να μη δοθεί καν το επισιτιστικό επίδομα στους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ με πρόφαση την τηλεργασία κάποιων από αυτούς.

Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 το Δ.Σ. του οργανισμού αποφάσισε με τηλεδιάσκεψη να δώσει τις ακόλουθες αυξήσεις: O 42χρονος διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Μάνος, με πλούσιο βιογραφικό σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, μόλις επτά μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, θα απολαμβάνει πλέον ετήσιο μισθό 120.000 ευρώ συν 50% μπόνους, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα 80.000 που εισέπραττε ο προκάτοχός του Στέφανος Οκταπόδας (για τον οποίο υπήρχε πρόβλεψη για ακόμα 40.000 ευρώ σε περίπτωση πρόωρης λύσης της σύμβασής του). Η αύξηση για τον διευθύνοντα σύμβουλο μαζί με τα μπόνους αγγίζει το 225%! Ακόμα και αν ο προκάτοχός του είχε εισπράξει συνολικά 120.00 ευρώ, με την πρόσφατη απόφαση σημειώνεται τουλάχιστον 50% αύξηση αποδοχών. Το μεγάλο πάρτι όμως γίνεται στο επίπεδο των διευθυντών.

Τριπλασιασμός

Συγκεκριμένα, για τους τρεις γενικούς διευθυντές σπάει το πλαφόν του Δημοσίου που υπήρχε και πλέον θα εισπράττουν ο καθένας 100.000 ευρώ τον χρόνο συν 50% μπόνους. Το πλαφόν είχε οριστεί στα 4.631 ευρώ μεικτά, ήτοι 2.800 ευρώ καθαρά τον μήνα, με σύνολο αποδοχών στα 50.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η αύξηση να είναι 300%. Οσον αφορά τους περίπου 30 διευθυντές, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης, αυτοί αντί για 50.000 ευρώ τον χρόνο θα δουν τις αποδοχές να υπερδιπλασιάζονται (105% αύξηση) καθώς προβλέπεται 70.000 ευρώ μισθός συν το καθιερωμένο, όπως φαίνεται, μπόνους 50%.

«Μπορεί όντως το πλαφόν για τα στελέχη αυτά να ήταν χαμηλό, καθώς ακόμα και ένας τεχνίτης βάρδιας με τις προσαυξήσεις ύστερα από 30 χρόνια θα μπορούσε να φτάσει αυτά τα ποσά, όμως θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη διευθέτηση. Αυτοί οι μισθοί τη συγκεκριμένη περίοδο τόσο στη ΔΕΗ όσο και στον ΔΕΔΔΗΕ είναι το λιγότερο προκλητικοί και ανήθικοι. Σκεφτείτε πως αυτά τα χρήματα έπαιρνε ο Τ. Αθανασόπουλος της ΔΕΗ προ μνημονίων», μας λέει ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Τα παραπάνω είναι νομότυπα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαιτίας της ψήφισης του νόμου 4643/2019 που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Κ. Χατζηδάκη. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι παραπάνω αμοιβές, όπως και των αντίστοιχων στελεχών της ΔΕΗ, δεν δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Στα χνάρια της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είχε μπει πρώτη στον χορό των υπέρογκων αυξήσεων στα δικά της golden boys, σε ακόμα μια προκλητική απόφαση για τους 6,9 εκατ. καταναλωτές που από 1/9/2019 επιβαρύνθηκαν με αυξήσεις 16% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ (και των θυγατρικών) επί ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει να εισπράττει το ποσό που όριζε το πλαφόν, παρότι υπήρχε η δυνατότητα με νόμο του 2016 για τα στελέχη εισηγμένων επιχειρήσεων να εξαιρούνται του συγκεκριμένου ορίου.

«Την ώρα που η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα δοκιμάζονται από την πρωτόγνωρη πανδημία του φονικού Covid-19, θρηνώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε ολόκληρη την υφήλιο, κάποιοι στον Ομιλο ΔΕΗ άδραξαν την ευκαιρία και θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα να πλουτίσουν. Εκμεταλλεύτηκαν με τον «καλύτερο» τρόπο για τους ίδιους τον κατάπτυστο νόμο 4643/19 της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μεταξύ άλλων απαράδεκτων και καταστροφικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ, τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες, καταργεί και το ανώτατο όριο αποδοχών, για τα διορισμένα κομματικά στελέχη των εισηγμένων ΔΕΚΟ. Ετσι, χωρίς αιδώ! Ξεδιάντροπα», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης. Και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη τις υπερωρίες και τα έξτρα τους.

Νέα ερώτηση στη Βουλή για τη «γαλάζια λεηλασία» του ΔΕΔΔΗΕ πριν την ιδιωτικοποίησή του

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν έλαβε απάντηση από το υπουργείο στην πρώτη ερώτηση για τη «δημιουργία θέσεων διευθυντών χωρίς προσωπικό, με μόνο σκοπό την τοποθέτηση γαλάζιων παιδιών» Με επερώτηση επανέρχεται στη «γαλάζια «λεηλασία» πριν από την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ», όπως τη χαρακτηρίζει, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέχεια συζήτησης στη Βουλή στις 22.12.2020, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν κατάθεσε τα έγγραφα που είχαν ζητηθεί στη σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων.

Ο Σ. Φάμελλος ζητά να κατατεθούν πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής και με διαδικασία επερώτησης:

-Το οργανόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο του 2019 και το σημερινό οργανόγραμμα, για να αποκαλυφθεί η δημιουργία θέσεων διευθυντών χωρίς προσωπικό, με μόνο σκοπό την τοποθέτηση γαλάζιων παιδιών

-Το άθροισμα των αμοιβών των Διευθυντικών στελεχών (Αναπληρωτών και Βοηθών Διευθυντών, Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών Επικουρίας(!)) τον Ιούνιο του 2019 και σήμερα, όπως και τις αμοιβές ανά θέση ευθύνης Τις προκηρύξεις και τις συμβάσεις προμήθειας υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και τις συμβάσεις με επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες διάγνωσης, εργαστηριακών αναλύσεων αλλά και απολύμανσης και καθαριότητας

-Τις αναθέσεις σε μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν υπογραφεί μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και τα αντίστοιχα τεύχη διακήρυξης, αν υπάρχουν, ή τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων διοίκησης και διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ

«Η σχετική συζήτηση στη Βουλή, στις 22.12.2020, ανέδειξε την αύξηση των διευθυντών και των αμοιβών τους αλλά και επιπλέον θέματα αδιαφανών προμηθειών και απευθείας αναθέσεων του ΔΕΔΔΗΕ, που φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις έκτακτες νομοθετικές προβλέψεις λόγω της πανδημίας για να στήσει «πάρτι» προμηθειών. Αυτό ενώ η ΔΕΗ, μητρική του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε διαγωνισμούς για αντίστοιχο εξοπλισμό. Ανέδειξε ακόμη καταγγελίες για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, υπερκοστολογήσεις αλλά και περίεργες συναλλαγές, ακόμα και τριγωνικές, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από εσωτερικό έλεγχο που έγινε στον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά δεν κατατίθεται στη Βουλή ούτε στον εισαγγελέα», καταγγέλλει ο κ. Φάμελλος στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επερώτησης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ κατ΄ άρθρο 134 παρ.2 ΚτΒ

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αθήνα , 23 Δεκεμβρίου 2020

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 καταθέσαμε 45 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την υπ’ αριθμ. 9432/440 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει ως εξής :

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Α.Κ.Ε.

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα : «Γαλάζια άλωση» πριν την ιδιωτικοποίηση και στον ΔΕΔΔΗΕ;

«Φοβάμαι ακόμα και για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ και γι' αυτό δεν κοιμάμαι τα βράδια», δήλωνε ο κύριος Χατζηδάκης τον Ιούλιο του 2019. Και ενώ δημοσιεύματα στοχοποιούσαν τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέροντας ότι η οικονομική του ένδεια έχει καταστήσει το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας επισφαλές, πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει ότι: «το δίκτυο διανομής αποτελεί το πιο κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, συμμετέχοντας στη λειτουργική κερδοφορία της με ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ ετησίως και για αυτό το λόγο η ΔΕΗ αναζητά τις κόκκινες γραμμές που θα διασφαλίζουν ουσιαστική συμμετοχή στο μάνατζμεντ μετά την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει της δρομολογούμενης διαδικασίας μερικής ιδιωτικοποίησης».

Ο κύριος Χατζηδάκης έθεσε ως στόχο πρώτης προτεραιότητας, από την ημέρα που ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την προετοιμασία του εδάφους για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), 100% θυγατρικής της ΔΕΗ, ενός πολύ σημαντικού εργαλείου για το μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού μας συστήματος. Η μέθοδος ήταν προφανής, και παρόμοια με αυτή που ακολουθήθηκε και στη ΔΕΗ, η απαξίωση ενός καθαρά κερδοφόρου φορέα.

Παράλληλα, ο υπουργός έδραξε την ευκαιρία να «βολέψει», κατά την προσφιλή τακτική της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει, «γαλάζια παιδιά» με παχυλούς μισθούς και στο ΔΕΔΔΗΕ, όπως έκανε στη ΔΕΗ και σε πολλούς άλλους φορείς που εποπτεύει το ΥΠΕΝ, σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αλήθεια, πώς συνδέονται αυτές οι ενέργειες με τον φόβο του Υπουργού για μπλάκ άουτ, και με ποιο τρόπο η «άλωση» του ΔΕΔΔΗΕ προ της ιδιωτικοποίησης ξορκίζει αυτόν το φόβο;

Υπάρχουν καταγγελίες για «στελέχη από τη αγορά» που καταλαμβάνουν θέσεις στο οργανόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ, με κριτήριο την πολιτική τους ταυτότητα, και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις που δημιουργούνται ειδικά για αυτούς. Καταγγέλλεται η δημιουργία πληθώρας νέων διευθυντικών θέσεων, ακόμα και σε διευθύνσεις με λίγους εργαζόμενους, εις βάρος των συμφερόντων του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΗ, του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών. Υποστηρίζεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διευθύνσεις λίγων εργαζομένων, «σπάνε» σε τρεις (3) Διευθύνσεις για να δημιουργηθούν οι Διευθυντικές θέσεις!!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε όμως να «αξιοποιήσει» και την πανδημία για να παραβιάσει τους κανόνες διαφάνειας και ανταγωνισμού και να προβεί σε προμήθειες υγειονομικού υλικού και υπηρεσιών με απευθείας αναθέσεις. Αποτέλεσμα είναι η τακτοποίηση «ημετέρων» και η κατασπατάληση των χρημάτων των πολιτών. Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε αντίστοιχο περιστατικό σύναψης προνομιακών συμβάσεων με ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο, μετά από «συστάσεις» του Υπουργείου Υγείας.

Επειδή τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος και κατασπατάλησης πόρων των πολιτών

Επειδή οι δημόσιες υποδομές κοινής ωφέλειας δεν μπορεί να αποτελούν χώρο «βολέματος» πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και σύναψης συμβάσεων με επωφελείς όρους για κάποιους ιδιώτες και αδιαφανείς διαδικασίες

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

1. Ποιες αλλαγές έγιναν στον οργανόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ, μετά την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στις 17.10.2019; Ποιες θέσεις ευθύνης δημιουργήθηκαν σε μέσο, ανώτερο και ανώτατο επίπεδο και τι αλλαγές σε θέσεις ευθύνης έγιναν την ίδια περίοδο;

2. Ποιο είναι το μισθολογικό κόστος των διευθυντικών στελεχών ανά θέση και ανά βαθμίδα ευθύνης και με ποιες αποφάσεις ορίστηκαν οι αμοιβές των στελεχών σε θέση ευθύνης τομέα, διεύθυνσης και γενικής διεύθυνσης;

3. Έχουν προβλεφθεί μπόνους επίτευξης στόχων για τα Διευθυντικά Στελέχη και τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, με ποια κριτήρια και τι ποσά ;

4. Έχει ανατεθεί σε κάποια εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο η αξιολόγηση του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ; Με ποια διαδικασία και με ποιο κόστος;

5. Τι μέσα προστασίας των εργαζομένων και της διοίκησης και γενικά τι υγειονομικό εξοπλισμό προμηθεύτηκε ο ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19, από την έναρξη της πανδημίας. Με ποιες διαδικασίες έγινε η προμήθεια και οι συμβάσεις, ποιο ήταν το συνολικό κόστος, ποιες είναι οι τελικές τιμές μονάδας (πχ. τιμή ανά μάσκα) και με ποια εισήγηση επιλέχθηκε το είδος και η ποσότητα των μέσων προστασίας;

6. Σε ποιες συμβάσεις με διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αναλύσεων, με εταιρείες καθαριότητας και απολύμανσης, και γενικά συμβάσεις παροχής υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19 έχει προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, με ποιες διαδικασίες και ποιο είναι το συνολικό κόστος κάθε σύμβασης και ποια η κοστολόγηση ανά υπηρεσία;

Ζητούμε επίσης να κατατεθούν προς ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών τα παρακάτω έγγραφα:

-Το οργανόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο του 2019 και το σημερινό οργανόγραμμα.

-Το άθροισμα των αμοιβών των Διευθυντικών στελεχών (Αναπληρωτών και Βοηθών Διευθυντών, Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών Επικουρίας(!)) τον Ιούνιο του 2019 και σήμερα, όπως και οι αμοιβές ανά θέση ευθύνης.

-Οι προκηρύξεις και οι συμβάσεις προμήθειας υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και οι συμβάσεις με επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες διάγνωσης, εργαστηριακών αναλύσεων αλλά και απολύμανσης και καθαριότητας.

-Οι αναθέσεις σε μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν υπογραφεί μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και τα αντίστοιχα τεύχη διακήρυξης, αν υπάρχουν, ή οι σχετικές αποφάσεις των οργάνων διοίκησης και διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ

Οι 45 ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Η ερώτηση δεν απαντήθηκε εμπρόθεσμα ούτε κατατέθηκαν τα αιτούμενα έγγραφα, για αυτό τον λόγο την επανακαταθέσαμε στις 2 Νοεμβρίου με αριθμό πρωτόκολλου 1349/333 οπότε και πάλι δεν απαντήθηκε εμπρόθεσμα. Τελικά η γραπτή απάντηση του Υπουργείου μας κοινοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από τη συζήτηση της ερώτησης μας με την διαδικασία του άρθρου 130 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής στις 22.12.2020, στη συζήτηση κλήθηκε να απαντήσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριος Οικόνομου όμως, δεν κατέθεσε τα αιτούμενα έγγραφα ενώ είχε παρέλθει άπρακτη η οριζόμενη από το άρθρο 133 παρ.3 προθεσμία ούτε οι απαντήσεις που δόθηκαν αποτελούν επαρκή απάντηση στις ερωτήσεις που θέσαμε.

Κατόπιν τούτου το περιεχόμενο της ως άνω ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων μετατρέπεται σε περιεχόμενο επερώτησης κατά το άρθρο 134 παρ.2 του Κανονισμού της Βουλής.

Επερωτάται

ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί της μη κατάθεσης των αιτούμενων με την αρχική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων και συγκεκριμένα :

-Του οργανογράμματος του ΔΕΔΔΗΕ τον Ιούνιο του 2019 και του σημερινού οργανογράμματος

-Του αθροίσματος των αμοιβών των Διευθυντικών στελεχών (Αναπληρωτών και Βοηθών Διευθυντών, Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών Επικουρίας(!)) τον Ιούνιο του 2019 και σήμερα, όπως και των αμοιβών ανά θέση ευθύνης.

-Των προκηρύξεων και των συμβάσεων προμήθειας υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και των συμβάσεων με επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες διάγνωσης, εργαστηριακών αναλύσεων αλλά και απολύμανσης και καθαριότητας.

-των αναθέσεων σε μελετητικές και συμβουλευτικές εταιρείες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν υπογραφεί μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και των αντίστοιχων τευχών διακήρυξης, αν υπάρχουν, ή των σχετικών αποφάσεων των οργάνων διοίκησης και διεύθυνσης του ΔΕΔΔΗΕ

και καλείται να καταθέσει τα ως άνω έγγραφα στη Βουλή.

Ο επερωτών βουλευτής

Φάμελλος Σωκράτης

Νέα καθήκοντα για 2+2 Γενικούς Διευθυντές στον ΔΕΔΔΗΕ (08/05/2020)

Τη θέσπιση δυο νέων θέσεων Γενικών Διευθυντών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ στην τελευταία συνεδρίασή του, με παράλληλο ανακαθορισμό των θέσεων και των αρμοδιοτήτων του Γενικού Διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών και του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών.

Στο νέο σχήμα, στους 4 Γενικούς Διευθυντές έχουν καταμεριστεί ως αντικείμενα οι αρμοδιότητες και η εποπτεία των αντίστοιχων υπηρεσιακών κλιμακίων ως εξής:

-Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού:

διαμόρφωση της στρατηγικής της Εταιρίας, ευθύνη για την υλοποίηση της συμμόρφωσης της εταιρίας με το εκάστοτε ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο, διαχείριση διεθνών φορέων, συντονισμός της συνεχούς βελτίωσης της απόδοσης των Μονάδων με βάση εταιρικούς δείκτες απόδοσης, διαχείριση ερευνητικών έργων, διαχείριση στρατηγικών και επιχειρησιακών έργων, ανάπτυξη, εισαγωγή και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων και εκσυγχρονιστικών συστημάτων (transformation) και καινοτόμων τεχνολογιών/λειτουργιών (innovation).

- Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών:

κατάρτιση και παρακολούθηση οικονομικού προγραμματισμού, χρηματοοικονομικές και λογιστικές δραστηριότητες, τήρηση φορολογικών και οικονομικών ρυθμιστικών υποχρεώσεων, διασφάλιση χρηματορροών, οργάνωση Συστήματος Οικονομικής Διοικητικής Πληροφόρησης και έλεγχος δεικτών απόδοσης.

- Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης:

διαχείριση, ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, οργάνωση των δομών και των λειτουργιών της εταιρίας, ανάπτυξη πολιτικής και διαχείριση θεμάτων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, διαχείριση και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και κτιριακών υποδομών, οργάνωση και διαχείριση θεμάτων ασφάλειας και φύλαξης των κτηρίων και εγκαταστάσεων της εταιρίας.

- Γενικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ψηφιοποίησης:

προμήθειες υλικών και διαχείριση των σχετικών αποθεμάτων, αποθηκών και μεταφορικών μέσων, έλεγχος ποιότητας υλικών, ανάπτυξη πολιτικής και διαχείριση συστημάτων ποιότητας (ISO), ανάπτυξη, διαχείριση και τεχνική υποστήριξη των πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και υποδομών της εταιρίας, συμμόρφωση και στρατηγική σύμφωνα με το γενικό κανονισμό προσωπικών δεδομένων (GDPR) και για θέματα ασφάλειας συστημάτων.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποκλειστικό: Αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το Ταμείο ΧΣ
31 Views

Ο νόμος για την αλλαγή στο καταστατικό λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανάβει «πράσινο» στη συμμετοχή του Δημοσίου στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
4 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Εξελίσσεται ως η πιο απειλητική νόσος
37 Views

Εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία, τα οποία εμφανίζουν την παχυσαρκία να ξελίσσεται ως η πιο απειλητική -από τις μη μεταδιδόμενες- νόσους για την υγεία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο, με τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΕΔ: Τα 7 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας
31 Views

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί επτά ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60%-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Γερμανική FAZ: Ο Ερντογάν εξαγόρασε την ανάπτυξη στην Τουρκία με υψηλό αντίτιμο
22 Views

Η γερμανική FAZ αναλύει τα μέτρα με τα οποία ο Ερντογάν κατάφερε να κάνει την τουρκική οικονομία να εμφανίσει θετικούς δείκτες ανάπτυξης, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Το απόγευμα τα νέα μέτρα
31 Views

«Κλείδωσαν», σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Βόμβα» στην Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
38 Views

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για φερόμενη προσβολή πρώην νομάρχη και πολλοί το συνδέουν και με τα χαμηλά ποσοστά που φάινεται να καταγράφει το ΑΚΡ.

Περισσότερα ...
MEDIA
Το OPEN απαντά στον Αλέξη Κούγια με επίσημη ανακοίνωση: «Στηρίζουμε απόλυτα την Κατερίνα Καινούργιου»
33 Views

Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια και την έκρηξη της Κατερίνας Καινούργιου για όσα η ίδια θεώρησε πως της καταλόγισε σε αυτή ο γνωστός ποινικολόγος έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση του Open για το θέμα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημητρακόπουλος: Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο δεν είναι αδίκημα το σεξ με 15χρονα παιδιά όταν υπάρχει η συναίνεσή τους
31 Views

Την πρόβλεψη επέκτασης του αδικήματος της κοινής αποπλάνησης μέχρι την ηλικία των 18 ετών από τα 15 έτη που είναι μέχρι σήμερα, ζήτησε από τον πολιτεία η δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακοπή ποινής για τον Κουφοντίνα
70 Views

Διακοπή ποινής για τον Κουφοντίνα ανέφερε σε πρωινή εκπομπή ότι θα ζητήσει η συνήγορος του Κουφοντίνα κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. «Να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει»

Περισσότερα ...
MEDIA
Ένας - ένας οι χορηγοί αποχωρούν από την εκπομπή T-Live!
34 Views

Ένας – ένας εγκαταλείπουν την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου οι χορηγοί. Την αρχή χτες έκανε η Nak Shoes ενώ σήμερα, με ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη χορηγία της και η εταιρεία καλλυντικών Grigi.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραίτηση από την παράταξη της ΝΔ πρώην υπαρχηγού Πυροσβεστικής: «Θυμό και απογοήτευση για μια ανίκανη κυβέρνηση»
32 Views

Επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, απέστειλε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί πάμε σε πενταμερή στην Κύπρο ;
74 Views

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια διάσκεψη για την Κύπρο, αλλά αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Το ζητούμενό της δεν θα είναι η αναζήτηση λύσης ΔΔΟ (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία), αλλά να αποφασίσει τι είδους λύση πρέπει να επιδιωχθεί σε ένα μεταγενέστερο στάδιο

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας» (Βίντεο)
68 Views

Σχόλια του Εράι Γκιουτσουλέρ που έγιναν σε εκπομπή του CNNTURK. O Γκιουτσολουέρ είναι απόστρατος, διδάσκει σε πανεπιστήμιο και θεωρείται στην Τουρκία από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Τον ακούσαμε να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής :

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Επίθεση σε βάρος συναδέλφων της η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.
60 Views

Επίθεση σε βάρος συναδέλφων της, οι οποίοι παρότι στηρίζουν τα θύματα βιασμού δεν θέλουν να μιλήσουν για όλα όσα γνωρίζουν εξαπέλυσε με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυψέλη: «Τσάκωσαν» πασίγνωστο τραγουδιστή να παίζει χαρτιά με άλλους 16 σε λέσχη
41 Views

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο της χαρτοπαικτικής λέσχης, που λειτουργούσε παράνομα εν μέσω lockdown και του επέβαλαν τσουχτερό πρόστιμο.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, ΑΑΔΕ, πόθεν έσχες, υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών κ.ά. το Σαββατοκύριακο
48 Views

Εργασίες αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης - Προσωρινή αναστολή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
8 + 1 φάκελοι για τον Φιλιππίδη
57 Views

Αν η εβδομάδα που μας πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «εβδομάδα Λιγνάδη», η εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε άνετα να ονομαστεί «εβδομάδα Φιλιππίδη».

Περισσότερα ...
ΧΡΗΣΙΜΑ
Προσφορά ζωής στα παιδιά! Σύλλογος «Η Πίστη»
65 Views

https://www.pisti.gr/ Αν και στις συζητήσεις μας όλοι λίγο πολύ δηλώνουμε γνώστες των ανθρώπινων προβλημάτων, ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν ένα μεγάλο οδυνηρό πρόβλημα που είναι ο παιδικός καρκίνος.

Περισσότερα ...