ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98.7

400 Views
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98.7
Δείτε Video

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98.7 ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΙΚΥ ΜΙΧΕΛΗ

«Χθες, με κλιμάκιο των υποψηφίων Ευρωβουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ξεκινήσαμε την περιοδεία μας στην Ήπειρο, από το Μέτσοβο, όπου ο μεγάλος Έλληνας ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας δίδαξε την ηθική και τη φιλοπατρία στην πολιτική. Προσκυνήσαμε στον τόπο καταγωγής του και σήμερα, μετά τα Ιωάννινα, θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας στο νομό, ο οποίος έχει πολλά να πάρει από το κράτος, μετά την πολυετή εγκατάλειψη την οποία έζησε και τη μεγάλη φτώχεια, από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.
 
Συναντήσαμε τον Μητροπολίτη και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί βλέπω ότι ξεκινούν σημαντικές δράσεις στην Ήπειρο, οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν στο να ξαναζωντανέψουμε την περιφέρεια. Είναι σημαντικό, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την εθνική ασφάλεια, να δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναζωντανέψουν τα χωριά, να επιστρέψουν ξανά οι κάτοικοι, να μείνουν οι νέοι άνθρωποι. Να δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία, μαζί με την Εκκλησία και την εκπαιδευτική κοινότητα, να δημιουργήσουν εκείνες τις υποδομές, ώστε με νέες καλλιέργειες, με νέους τρόπους εκμετάλλευσης της παραγωγής - και στην κτηνοτροφία - να ξεκινήσει ξανά η ανάπτυξη της Ηπείρου, που αποτελεί εξάλλου σύνορο με τα Βαλκάνια και είναι μία περιοχή που έχει να δώσει πάρα πολλά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
 
Έγιναν αρκετά όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας στη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε σοβαρό θέμα με την εγκατάλειψη στην ασφάλεια, ιδιαίτερα της παραμεθορίου. Θέλω να πιστεύω ότι με τις ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο άνοιξε ξανά πάρα πολλά φυλάκια που ήταν κλειστά, με την επαναδραστηριοποίηση της Εθνοφυλακής, χάρη και στη διάθεση των Εθνοφυλάκων να στελεχώσουν εθελοντικά μονάδες, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, με τις συνεχείς ασκήσεις και την παρουσία των Δυνάμεων Καταδρομών, ο Στρατός και οι ¨Ένοπλες Δυνάμεις βοήθησαν όσο μπορούσαν στην επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας». 
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:Κύριε Πρόεδρε, η έκκληση που απευθύνατε χθες προς τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου να μη γίνει ουσιαστικά η συζήτηση επί της πρότασης μομφής δεν φαίνεται να συναντά θετική αντίδραση. Ανησυχείτε πολύ για τα ελληνοτουρκικά; Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα. Σας ανησυχεί κάτι;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται και στο Αιγαίο. Μιλάμε πλέον για καθημερινές παραβιάσεις επανδρωμένων αεροσκαφών. Και θα πρέπει να σκεφτούν όλοι οι Έλληνες, ότι όταν γίνονται παραβιάσεις, για κάθε αεροπλάνο που μπαίνει ή απειλεί να μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο απογειώνονται αεροσκάφη με Έλληνες πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, «αποχαιρετούν» το 10% των συμμαθητών τους, που πέφτουν εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου. Είναι εκείνοι οι πιλότοι που προασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είναι οι πρώτοι που εμπλέκονται και αερομαχούν. 
 
Δεν μπορεί, λοιπόν, την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τη δική τους μάχη για όλους μας - και το ίδιο πράττουν το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς - την ώρα που για πρώτη φορά μετά το ’74 έχουμε δηλώσεις σήμερα από το State Department, από τη ρωσική πλευρά, από το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ευρώπη, οι οποίες συντάσσονται με τις εθνικές θέσεις, εμείς εδώ να στήνουμε «κοκορομαχίες» στη Βουλή. Δεν είναι μία πολιτική κίνηση, ούτε πάμε να εισπράξουμε τίποτε. Αυτό που κάνω, το κάνω ως Έλληνας πολίτης, ως πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εκφράζω την αγωνία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν ούτε χρήματα, ούτε τίποτε άλλο πέραν της αγάπης και της στήριξης του ελληνικού λαού. Η σύμπνοια, η μία εθνική φωνή, η αποφυγή της επιλύσεως των διαφορών μας, έστω και σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία, και η έκφραση επιτέλους μίας κοινής εθνικής θέσης θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και προς τα έξω και προς τα μέσα. Όταν οι πολιτικές δυνάμεις δείξουμε ότι το εθνικό είναι πιο πάνω από το μικροπολιτικό, αυτό θα δώσει και προς το εσωτερικό της χώρας ένα διαφορετικό μήνυμα. 
 
Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν έχουμε απλώς μια προκλητική ενέργεια με την έννοια της παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Δεν παραβιάζεται μόνο το διεθνές δίκαιο. Δεν έχουμε μια παράνομη είσοδο στην κυπριακή ΑΟΖ. Έχουμε απειλή παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας. Η γεώτρηση την οποία απειλούν ότι θα κάνουν οι Τούρκοι αποτελεί ουσιαστικά καταπάτηση εθνικού εδάφους. Αυτό είναι πολεμική ενέργεια και γι’ αυτό βλέπετε και τις αντιδράσεις από την πλευρά  της κ. Μογκερίνι, του State Department, των Ρώσων, των Αιγυπτίων, των Ισραηλινών και των άλλων χωρών. Έχουμε ουσιαστικά μια εισβολή. Αν, λοιπόν, εμείς δεν έχουμε τη σοβαρότητα να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις μας και να τις αναβάλουμε - εγώ δε λέω στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρέπει να γίνει η συζήτηση - και να μπούμε σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μια ενημέρωση από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να ενώσουμε επιτέλους τη φωνή μας με όλους τους συμμάχους μας, νομίζω ότι θα έχουμε χάσει μια χρυσή ευκαιρία. 
 

Γι’ αυτό έκανα την πρόταση αυτή και επιμένω στην πρόταση αυτή και εδώ από τα Ιωάννινα, από την εύανδρο Ήπειρο, ζητώ και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο χέρι του οποίου είναι να καταθέσει σήμερα την πρόταση μομφής, αλλά και από τον Πρωθυπουργό, στο χέρι του οποίου είναι να καταθέσει τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, να αναβάλουν αυτή τη συζήτηση. Έχουμε αρκετό χρόνο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας. Αυτή τη στιγμή, η πατρίδα χρειάζεται ενότητα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουν τον ελληνικό λαό σύσσωμο μαζί τους.
Με ετικέτα: Καμμένος Ιωάννινα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Οι ΗΠΑ διέκοψαν οριστικά τις σχέσεις τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Ποιοι είναι οι λόγοι αποχώρησης σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ
29 Views

Οι ΗΠΑ διέκοψαν οριστικά τις σχέσεις τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Ποιοι είναι οι λόγοι αποχώρησης σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ζητήσει παρέμβαση του ΟΗΕ και της ΕΕ για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογάν
17 Views

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ζητήσει παρέμβαση του ΟΗΕ και της ΕΕ για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογάν

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέσα στον Ιούνιο η μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο όνομα προκρίνεται Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η έγκρισή του, αφού πρώτα γίνει η σχετική εισήγηση στο Πολιτικό Συμβούλιο
20 Views

Μέσα στον Ιούνιο η μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο όνομα προκρίνεται Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η έγκρισή του, αφού πρώτα γίνει η σχετική εισήγηση στο Πολιτικό Συμβούλιο

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτή είναι η προσευχή για όσους πάσχουν από κατάθλιψη: Κύριε καθάρισόν με ἀπό πάσης μελαγχολίας καί ταραχῆς & δειλίας
25 Views

Αυτή είναι η προσευχή για όσους πάσχουν από κατάθλιψη: Κύριε καθάρισόν με ἀπό πάσης μελαγχολίας καί ταραχῆς & δειλίας

Περισσότερα ...
MEDIA
Ο Όμιλος Odysseia.gr υποδέχεται τη συνεργασία με τον δημοσιογράφο Γίωργο Τράγκα στον Ρ.Σ. Super 995 (99,5 fm) στη Χαλκιδική.
48 Views

Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και κάθε μέρα ζωντανά, ο Γιώργος Τράγκας σε αποκλειστική μετάδοση για το Νομό Χαλκιδικής και τον ραδιοφωνικό σταθμό Super 995 (99,5 fm), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Missing Alert App: Πρωτοποριακή εφαρμογή από την COSMOTE και το «Χαμόγελο του Παιδιού» (Video)
29 Views

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά, το Missing Alert App, δημιούργησαν η COSMOTE και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μια εφαρμογή που γεννήθηκε για να βοηθήσει στον πιο άμεσο εντοπισμό ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Πρώτη drive-in συναυλία στη Γλυφάδα με τη Nατάσα Θεοδωρίδου
39 Views

Στην χώρα μας έχουμε πλέον μπει σε μία κατάσταση, όπου προσπαθούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, διατηρώντας όμως τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας. Τα θερινά σινεμά και τα θέατρα ανοίγουν και είναι έτοιμα να υποδεχθούν το κοινό. Οι drive-in συναυλίες είναι κάτι, που μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε, όμως πλέον θα μπουν για τα καλά στις ζωές μας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντά από τη Θράκη στις τουρκικές προκλήσεις
44 Views

«Η δική μας απάντηση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συνεργασίας, της προόδου, των ανοιχτών οριζόντων», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Κλιντ Ίστγουντ 90άρισε!
47 Views

Ο Κλιντ Ίστγουντ αύριο κλείνει τα 90 του χρόνια. Ο αειθαλής γερόλυκος και πάντα έτοιμος για νέες περιπέτειες σταρ, που πλέον συγκαταλέγεται στους μεγάλους εν ζωή δημιουργούς του σινεμά, αύριο σβήνοντας τα κεράκια στην πολυώροφη τούρτα, δεν αποκλείεται να έχει στο μυαλό του το επόμενο κινηματογραφικό σχέδιο.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Τα θερινά σινεμά ανοίγουν τη Δευτέρα με 70% επιθυμητή πληρότητα
48 Views

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν σταδιακά από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, με επιθυμητή πληρότητα περίπου στο 70%, με ανοιχτά τα κυλικεία αλλά χωρίς διάλειμμα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, όπως συμφώνησαν οι αιθουσάρχες στην τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού πριν από λίγες ημέρες.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και πάλι στο εδώλιο ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό του ταξιτζή - Έφεση άσκησε η εισαγγελέας
44 Views

Ξανά στο εδώλιο θα καθίσει ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για το βιασμό του 25χρονου οδηγού ταξί, μετά την έφεση κατά της απόφασης αθώωσης του που άσκησε η εισαγγελέας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Μαύρη» πρόβλεψη για συρρίκνωση του παγκόσμιου τουρισμού κατά 70%
47 Views

Συρρίκνωση κατά 70%, την μεγαλύτερη από τα χρόνια του 1950, θα καταγράψει για το τρέχον έτος ο τουρισμός παγκοσμίως, ενώ θα κινδυνεύσουν άμεσα 110 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι, ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων σε νέες προτιμήσεις και προτεραιότητες των ταξιδιωτών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοιχτή Πόλη κατά Μπακογιάννη: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς απολυμάνσεις και με μισές καθαρίστριες
30 Views

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει έλλειψη ετοιμότητας από τον Δήμο Αθηναίων ενόψει της προγραμματισμένης επανέναρξης των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία.

Περισσότερα ...