ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98.7

428 Views
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98.7
Δείτε Video

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 98.7 ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΙΚΥ ΜΙΧΕΛΗ

«Χθες, με κλιμάκιο των υποψηφίων Ευρωβουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ξεκινήσαμε την περιοδεία μας στην Ήπειρο, από το Μέτσοβο, όπου ο μεγάλος Έλληνας ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας δίδαξε την ηθική και τη φιλοπατρία στην πολιτική. Προσκυνήσαμε στον τόπο καταγωγής του και σήμερα, μετά τα Ιωάννινα, θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας στο νομό, ο οποίος έχει πολλά να πάρει από το κράτος, μετά την πολυετή εγκατάλειψη την οποία έζησε και τη μεγάλη φτώχεια, από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.
 
Συναντήσαμε τον Μητροπολίτη και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί βλέπω ότι ξεκινούν σημαντικές δράσεις στην Ήπειρο, οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν στο να ξαναζωντανέψουμε την περιφέρεια. Είναι σημαντικό, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την εθνική ασφάλεια, να δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναζωντανέψουν τα χωριά, να επιστρέψουν ξανά οι κάτοικοι, να μείνουν οι νέοι άνθρωποι. Να δώσουμε τη δυνατότητα στην κοινωνία, μαζί με την Εκκλησία και την εκπαιδευτική κοινότητα, να δημιουργήσουν εκείνες τις υποδομές, ώστε με νέες καλλιέργειες, με νέους τρόπους εκμετάλλευσης της παραγωγής - και στην κτηνοτροφία - να ξεκινήσει ξανά η ανάπτυξη της Ηπείρου, που αποτελεί εξάλλου σύνορο με τα Βαλκάνια και είναι μία περιοχή που έχει να δώσει πάρα πολλά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
 
Έγιναν αρκετά όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας στη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε σοβαρό θέμα με την εγκατάλειψη στην ασφάλεια, ιδιαίτερα της παραμεθορίου. Θέλω να πιστεύω ότι με τις ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο άνοιξε ξανά πάρα πολλά φυλάκια που ήταν κλειστά, με την επαναδραστηριοποίηση της Εθνοφυλακής, χάρη και στη διάθεση των Εθνοφυλάκων να στελεχώσουν εθελοντικά μονάδες, ιδιαίτερα της παραμεθορίου, με τις συνεχείς ασκήσεις και την παρουσία των Δυνάμεων Καταδρομών, ο Στρατός και οι ¨Ένοπλες Δυνάμεις βοήθησαν όσο μπορούσαν στην επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας». 
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:Κύριε Πρόεδρε, η έκκληση που απευθύνατε χθες προς τα κόμματα του Εθνικού Κοινοβουλίου να μη γίνει ουσιαστικά η συζήτηση επί της πρότασης μομφής δεν φαίνεται να συναντά θετική αντίδραση. Ανησυχείτε πολύ για τα ελληνοτουρκικά; Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα. Σας ανησυχεί κάτι;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται και στο Αιγαίο. Μιλάμε πλέον για καθημερινές παραβιάσεις επανδρωμένων αεροσκαφών. Και θα πρέπει να σκεφτούν όλοι οι Έλληνες, ότι όταν γίνονται παραβιάσεις, για κάθε αεροπλάνο που μπαίνει ή απειλεί να μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο απογειώνονται αεροσκάφη με Έλληνες πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, «αποχαιρετούν» το 10% των συμμαθητών τους, που πέφτουν εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου. Είναι εκείνοι οι πιλότοι που προασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είναι οι πρώτοι που εμπλέκονται και αερομαχούν. 
 
Δεν μπορεί, λοιπόν, την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τη δική τους μάχη για όλους μας - και το ίδιο πράττουν το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς - την ώρα που για πρώτη φορά μετά το ’74 έχουμε δηλώσεις σήμερα από το State Department, από τη ρωσική πλευρά, από το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ευρώπη, οι οποίες συντάσσονται με τις εθνικές θέσεις, εμείς εδώ να στήνουμε «κοκορομαχίες» στη Βουλή. Δεν είναι μία πολιτική κίνηση, ούτε πάμε να εισπράξουμε τίποτε. Αυτό που κάνω, το κάνω ως Έλληνας πολίτης, ως πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εκφράζω την αγωνία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν ούτε χρήματα, ούτε τίποτε άλλο πέραν της αγάπης και της στήριξης του ελληνικού λαού. Η σύμπνοια, η μία εθνική φωνή, η αποφυγή της επιλύσεως των διαφορών μας, έστω και σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία, και η έκφραση επιτέλους μίας κοινής εθνικής θέσης θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και προς τα έξω και προς τα μέσα. Όταν οι πολιτικές δυνάμεις δείξουμε ότι το εθνικό είναι πιο πάνω από το μικροπολιτικό, αυτό θα δώσει και προς το εσωτερικό της χώρας ένα διαφορετικό μήνυμα. 
 
Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν έχουμε απλώς μια προκλητική ενέργεια με την έννοια της παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Δεν παραβιάζεται μόνο το διεθνές δίκαιο. Δεν έχουμε μια παράνομη είσοδο στην κυπριακή ΑΟΖ. Έχουμε απειλή παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας. Η γεώτρηση την οποία απειλούν ότι θα κάνουν οι Τούρκοι αποτελεί ουσιαστικά καταπάτηση εθνικού εδάφους. Αυτό είναι πολεμική ενέργεια και γι’ αυτό βλέπετε και τις αντιδράσεις από την πλευρά  της κ. Μογκερίνι, του State Department, των Ρώσων, των Αιγυπτίων, των Ισραηλινών και των άλλων χωρών. Έχουμε ουσιαστικά μια εισβολή. Αν, λοιπόν, εμείς δεν έχουμε τη σοβαρότητα να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις μας και να τις αναβάλουμε - εγώ δε λέω στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρέπει να γίνει η συζήτηση - και να μπούμε σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μια ενημέρωση από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να ενώσουμε επιτέλους τη φωνή μας με όλους τους συμμάχους μας, νομίζω ότι θα έχουμε χάσει μια χρυσή ευκαιρία. 
 

Γι’ αυτό έκανα την πρόταση αυτή και επιμένω στην πρόταση αυτή και εδώ από τα Ιωάννινα, από την εύανδρο Ήπειρο, ζητώ και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο χέρι του οποίου είναι να καταθέσει σήμερα την πρόταση μομφής, αλλά και από τον Πρωθυπουργό, στο χέρι του οποίου είναι να καταθέσει τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, να αναβάλουν αυτή τη συζήτηση. Έχουμε αρκετό χρόνο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας. Αυτή τη στιγμή, η πατρίδα χρειάζεται ενότητα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουν τον ελληνικό λαό σύσσωμο μαζί τους.
Με ετικέτα: Καμμένος Ιωάννινα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Κλείνει για τρεις ημέρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Πιερία
43 Views

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη, από τις 10.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, λόγω έργων στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στην Πιερία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη
211 Views

Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κεντροδεξιού κόμματος, από «καραμανλικά» στελέχη τα οποία έχει αποξενώσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μία κατεύθυνση «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», τόσο από πλευράς στελεχών όσο και πολιτικών.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Ρουβά στην Ζυγούλη: «Από την πρώτη στιγμή που σε είδα…» (photos+video)
29 Views

Τρία χρόνια γάμου έκλεισαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Οι δύο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 3 Ιουλίου του 2017, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Είναι τελικά τόσο θανατηφόρος ο Covid-19; Δείτε πόσοι ασθενείς ανάρρωσαν
48 Views

Ο αριθμός των ιαθέντων ασθενών κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό από τον Καλογρίτσα που κάνει λόγο για «White House»
26 Views

Φωτιά πήρε το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις αποκαλύψεις του γνωστού «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογρίτσα ότι η σύμβαση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ , που είχε συνάψει με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων «CCC» ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πάνοπλοι Αφροαμερικανοί διαδηλώνουν στη Τζόρτζια
30 Views

Ομάδα βαριά οπλισμένων διαδηλωτών, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, έκαναν χθες Σάββατο πορεία στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ζητώντας να αφαιρεθεί το γιγάντιο σκαλιστό μνημείο της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στο σημείο αυτό και το οποίο ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων θεωρούν ότι είναι μνημείο προς τον ρατσισμό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία
41 Views

Η Ελλάδα, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε την αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πέτρος Κωστόπουλος βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το τροχαίο της κόρης του: Δεν οδηγούσε η Αμαλία (Βίντεο)
44 Views

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε με τον δημοσιογράφο Νϊκο Γεωργιάδη, ο οποίος του μετέφερε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σοβαρό τροχαίο που είχε η μεγάλη κόρη του Αμαλία Κωστοπούλου.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη: Πάντα πολιτική της Δεξιάς ήταν η σπίλωση, η συκοφαντία και ο αυταρχισμός [vid]
30 Views

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με την εικόνα της οικονομίας επί διακυβέρνησης του (2,9% ανάπτυξη, μείωση ανεργίας δέκα μονάδες), μόλις εξελέγη η ΝΔ «πέφτει Αρμαγεδδώνας, πριν τον κορωνοϊό», με υφεσιακούς ρυθμούς από τον Οκτώβριο του ‘19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Βρετανία-Γερμανία για ρεμντεσιβίρη: Έχουμε επαρκή αποθέματα παρά το συμβόλαιο Τραμπ
32 Views

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμντεσιβίρης - Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαΐου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών κορωνοϊού

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκάλυψη εφημερίδας: Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά
63 Views

Ο «κόκκινος» εργολάβος ανοίγει το στόμα του - Σε αγωγή ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Καλάθη
42 Views

Το επίσημο «διαζύγιο» με τον Νικ Καλάθη ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η κοινή συναινέσει αποχώρηση του παίκτη είχε δρομολογηθεί από καιρό, αφού δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα για τόσο ακριβά συμβόλαια, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 199 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους το πρώτο εξάμηνο του 2020
55 Views

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 με σκοπό την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πρώτη εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα με το σήμα της Γερμανικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
37 Views

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον νέο κορονοϊό αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέρριψε την κατηγορία που της επέρριψαν για υποκρισία διότι δεν φορούσε.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαζική κινητοποίηση των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»
34 Views

Σε μαζική κινητοποίηση ετοιμάζονται οι 850 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που προσπαθούν μετά από περίπου 10 χρόνια να πάρουν ένα μικρό μόνο μέρος των δεδουλευμένων τους από τη μέρα που πτώχευσε η ιστορική εφημερίδα αλλά βρίσκουν ξαφνικά απέναντι τους δύο τράπεζες την Alpha και την Πειραιώς που διεκδικούν για λογαριασμό τους –κόντρα στο νόμο- τα χρήματα από την πώληση του κτιρίου της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» στον Νέο Κόσμο…

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές του επιδόματος των 534 ευρώ
39 Views

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η καταβολή των 534 ευρώ θα γίνεται ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η σχετική αίτηση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Θα διώξει τον κ. Θεοχάρη ο πρωθυπουργός ή αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπάχαλο στον τουρισμό;
29 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μπάχαλο» στον τουρισμό και ρωτάει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θα διώξει τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ή θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Πώς προχώρησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο
28 Views

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συστάθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο (8 Ιουλίου 2019), διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα οδηγήθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
25 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
14 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...