Τι είπε ο Καμμένος για Ιερώνυμο, Ρωσία, Κοτζιά, εξοπλιστικά...

261 Views
Τι είπε ο Καμμένος για Ιερώνυμο, Ρωσία, Κοτζιά, εξοπλιστικά...
Με μια αιχμηρή ομιλία, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επανέρχεται στα πολιτικά πράγματα, εξαπολύοντας σφοδρό πυρ κατά πολλών, με αναφορές, οι οποίες θα απασχολήσουν τη δημοσιότητα. Ο πρώην υπουργός Άμυνας επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατηγορώντας τον για την αναγνώριση της "παράνομης" ουκρανικής Εκκλησίας, παρότι ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά, όπως ανέφερε.
Είπε, ότι θα φέρει ακέραια την ευθύνη η Ιερά Σύνοδος και ο αρχιεπίσκοπος προσωπικά για ό,τι συμβεί, λέγοντας πως "εγκλημάτησαν" διότι πριν και από τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, αναγνώρισαν την "παράνομη ουκρανική εκκλησία". Όπως τόνισε, με αυτή την προκλητική έναντι της Ρωσίας ενέργεια, "αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχαν δώσει οι Ρώσοι" στις συμφωνίες που είχαν γίνει.
Κατηγόρησε τους ιεράρχες ότι όσα έκαναν στόχο είχαν "να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων", πετυχαίνοντας όμως αποκλειστικά και μόνο να βάλουν "τη Ρωσία απέναντί μας". Κατέληξε στο θέμα αυτό λέγοντας, ότι "έχουν απόλυτη ευθύνη διότι προειδοποιήθηκαν", ο δε αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσωπικά από τον ίδιο.
Σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης
Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στην καταγγελία, ότι αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Άμυνας, διεκόπησαν οι σχέσεις με αξιωματικούς του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει από ελληνικές στρατιωτικές σχολές. Είπε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολές στους αξιωματικούς να φρεσκάρουν τη γνωριμία με Λίβυους συμμαθητές τους στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενίσχυε η Ελλάδα ακόμα και στρατιωτικά τον Χάφταρ και τις δυνάμεις του, χωρίς να επεκταθεί. Πρόσθεσε ότι στην Τρίπολη κυβερνά "τουρκικής καταγωγής πολιτικός", εννοώντας τον Σάραζ, για τον οποίο είπε ανοιχτά ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών αποδέχθηκε ότι δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, αλλά σχολίασε πως "η συμφωνία είναι άκυρη, αλλά θα επιφέρει αποτελέσματα".
Η Τουρκία και οι ελληνικές συμπεριφορές
Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι "η  Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία" και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση εναντίον Ελλήνων πολιτικών. Είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, αλλά ψάχνουμε για φιλέλληνες! Αποκάλεσε "προδοτικές δηλώσεις" του τύπου "να μην είμαστε μονοφαγάδες", υπονοώντας σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πρόσθεσε ότι είναι "προδοσία" η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε στα διαδικτυακά τρολ συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που αποκαλούν το Καστελλόριζο "έναν βράχο 50 μέτρων", θέτοντας το ερώτημα "θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;". "Σας διαβεβαιώ ότι "οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία".
Εξοπλιστικά και υπερπλεόνασμα
Ως πρώην υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα που ξεκίνησαν επί των ημερών του, καταγγέλλοντας ότι "σταμάτησαν όλα"! Αναρωτήθηκε "γιατί να καθυστερήσουμε ένα χρόνο τα F-16;", αλλά επαίνεσε τον σημερινό υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, που όπως είπε έφεραν επιτέλους το θέμα στη Βουλή. Αναφέρθηκε επικριτικά και στο θέμα των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροχημάτων HERON που θα αποκτούσε η χώρα μέσω χρονομερισματικής μίσθωσης (leasing), καταγγέλοντας και γι' αυτό το θέμα απαράδεκτη καθυστέρηση.
Κατά τα άλλα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πολίτης και έξω από την πολιτική. Τόνισε, ότι μέρος του υπερπλεονάσματος θα έπρεπε να δοθεί για ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μιλώντας για τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, υπογράμμισε εμφατικά ότι "μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τον πόλεμο είναι να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο".
Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, δίνοντας ένα παράδειγμα από τα πρώτα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου στην πολιτική με την ιστορική ρήση του το 1976 προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κυβερνούσε "Βυθίσατε το Χόρα". Υποστήριξε ότι τότε "αποφύγαμε τον πόλεμο διότι οι Τούρκοι ήταν σίγουροι ότι θα κάνουμε πόλεμο". Υπεραμυνόμενος των επιλογών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι "δεν μου πέρασε το Μπαρμπαρός στην Κύπρο διότι ήξεραν ότι οι κανόνες εμπλοκής ήταν απελευθερωμένοι"! Δηλαδή, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εντολή ακόμα και να το βυθίσουν.
Για τον Ερντογάν
Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος κατά του Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προηγούμενο. Τον αποκάλεσε "δικτάτορα, κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς". Η έκπληξη, όμως, αφορούσε Τούρκους στρατιωτικούς. "Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες. Δεν σέβονται τον Ερντογάν", διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, "να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα" του στυλ "τους πετάξαμε στη θάλασσα". Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως "οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας... και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών". 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΓΕΙΑ
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους ο Τσιόδρας. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
93 Views

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την ελπίδα «να μην λυγίσουμε τις επόμενες εβδομάδες» εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αυστραλία: Το τεράστιο “SOS” που έγραψαν τρεις ναυαγοί στην παραλία τους έσωσε τη ζωή ( βίντεο)
60 Views

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε όταν οι τρεις φίλοι θέλησαν να κάνουν ένα ταξίδι από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας. Βγήκαν όμως εκτός πορείας, και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: 121 νέα κρούσματα σήμερα. Τα πέντε στις πύλες εισόδου της χώρας
73 Views

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 4 Αυγούστου, 121 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων, στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
«Love it» με την Ιωάννα Μαλέσκου. Αυτό είναι το trailer και η ώρα της εκπομπής της!
51 Views

Εδώ και λίγες ημέρες η Ιωάννα Μαλέσκου ανήκει και επίσημα στο δυναμικό του ΣΚΑΙ, με το κανάλι μάλιστα να κυκλοφορεί το τρέιλερ και να κάνει γνωστό τον τίτλο της εκπομπής της.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα πέντε ευρώ ανά επιβάτη το τέλος λειτουργίας υδατοδρομίου - Ποιοι απαλλάσσονται από την επιβολή
75 Views

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής Ελλάδας, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνεπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ 2020-2021
61 Views

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2020-2021, που έχουν καθοριστεί με βάση τη δημόσια πρόσκληση ως εξής:

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αφρική: Οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση. . Κίνδυνο διατρέχει η χλωρίδα και η πανίδα
49 Views

Σχεδόν όλοι οι λεμούριοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 31% από αυτά τα πρωτεύοντα διατρέχει κρίσιμο κίνδυνο, λόγω του κυνηγιού και της αποψίλωσης των δασών στη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με τη νέα «ερυθρά λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται πλέον περισσότερα από 30.000 απειλούμενα είδη.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Πέντε μόνο αλλαγές στην κυβέρνηση - Tα νέα πρόσωπα και όσους αναβαθμίζονται
73 Views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα.

Περισσότερα ...
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μια εύκολη ιδέα για παγωτό καρπούζι
51 Views

Είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και βρίσκεται στην εποχή του. Το καρπούζι το απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιοχές συνδυάζεται με φέτα, ενώ γίνεται και σαλάτα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Παραδοχή από τη Γερμανία πως εξάγει οπλικά συστήματα στην Τουρκία
55 Views

Παρ΄ ότι η Γερμανία θεωρεί ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και διαφωνεί με την τουρκική εμπλοκή στη Λιβύη εξακολουθεί να εξάγει οπλισμό στην Τουρκία.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Για απάτη ερευνάται ο Ντόναλντ Τραμπ και η εταιρείας του
67 Views

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς διενεργεί έρευνα σε βάρος του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της εταιρείας του για ασφαλιστική και τραπεζική απάτη, αποκαλύφθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πτολεμαΐδα: Αρκούδα κυνήγησε άλογο και αναβάτη
66 Views

Μία πρωτόγνωρη εμπειρία έζησε κάτοικος της Πτολεμαΐδας όταν κάνοντας ιππασία, στο δρόμο που συνδέει την Βλάστη με την Κλεισούρα, βρέθηκε να καταδιώκεται από μία μεγαλόσωμη καφέ Αρκούδα.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στον ΠΑΟΚ
48 Views

Νέο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ καθώς εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού, λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για το Πήλιο όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άγριος καβγάς σε αεροπλάνο με επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (Video)
166 Views

Χαμός έγινε σε πτήση της εταιρείας KLM ανάμεσα σε επιβάτες επειδή δύο άνδρες όχι μόνον αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, αλλά επιτέθηκαν φραστικά και με μπουνιές σε συνταξιδιώτες τους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Ο Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό
61 Views

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, to απόγευμα στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ελληνική Οικονομία
55 Views

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία που έχει εκπονηθεί από επιτροπή με επικεφαλής τον νομπελίστα οικονομολόγο, Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Όλο το σχέδιο για το "Νέο Σχολείο"
62 Views

Νέα βιβλία και προγράμματα σπουδών, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι οι κομβικοί άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή σελίδας του ελληνικού σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος με βάση τα δυτικά πρότυπα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Γιουσέιν Μπολτ: H « συζήτηση» με τη νεογέννητη κόρης του! (Βίντεο & Φωτογραφίες)
57 Views

Ένα βίντεο με τη νεογέννητη κόρη του ανέβασε στο διαδίκτυο ο πρωταθλητής κόσμου Γιουσέιν Μπολτ. Στο βίντεο βλέπουμε τη "συνομιλία" του μπαμπά με την κόρη του Olympia Lightning

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Καταγγελία: Επιλογή της κυβέρνησης ανανέωση συμβάσεων των «γαλάζιων παιδιών» ενώ οι 5.500 πτυχιούχοι μένουν στον αέρα
67 Views

Στην καταγγελία της κυβέρνησης για την επιλογή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των 5.500 συμβασιούχων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ προχώρησε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ενώ αποφάσισε να εξαιρέσει τα «δικά της παιδιά», ανανεώνοντας μόνο τις δικές τους συμβάσεις. Καταγγελία και για καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σκούτερ, ποδήλατο: Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση, Δικαιούχοι
60 Views

Όλα τα βήματα για να πάρετε επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό σκούτερ ή ηλεκτρικό ποδήλατο. Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση για τους δικαιούχους της κρατικής επιδότητης.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
66 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...