Το ΑΚΚΕΛ κατήγγειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen το μητσοτακικό «διαβατήριο εμβολίου»

98 Views
Το ΑΚΚΕΛ κατήγγειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen το μητσοτακικό «διαβατήριο εμβολίου»

Το ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας), μετά από την πρωτοφανή ενέργεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μπλέξει την Πρόεδρο της Κομισιόν σε επιβολή «διαβατηρίου εμβολίων», δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων, απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο Ursula von der Leyen, αφ’ ενός για να υπάρξει ελληνική αντίδραση στην μη-ελληνική ενέργεια του κ. Μητσοτάκη και αφ’ ετέρου για να ενημερωθεί η ηγεσία της Κομισιόν με πραγματικά στοιχεία 14/1/2021

ΠΡΟΣ:Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ursula von der Leyen

ΣΧΕΤ.:Επιστολή του πολιτικού κόμματος ΑΚΚΕΛ σχετικά με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλει «διαβατήριο εμβολίων» σε πολίτες από κράτη της ΕΕ

Εξοχώτατη κα Πρόεδρε της Επιτροπής,

Το ελληνικό κόμμα ΑΚΚΕΛ θα επιθυμούσε να τοποθετηθεί και να ενημερώσει εσάς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με την επιστολή που σάς έστειλε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ζητά από εσάς ουσιαστικά να εμπλακείτε σε μία επέμβαση κατά των πολιτών των κρατών-μελών της Ε.Ε. επιβάλλοντας «διαβατήριο εμβολίου».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την σωστή αντίληψη της πραγματικότητας, από την πλευρά του ΑΚΚΕΛ οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης, με αυτή την κίνηση, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό και δεν λειτουργεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτές οι προτάσεις και ιδέες που έχει διοχετεύσει σε εσάς αποτελούν προϊόντα ξεπλύματος ισχύος τρίτων συμφερόντων που επιχειρεί να ντύσει ως πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παρούσα επιστολή από το ΑΚΚΕΛ αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην αποσύνδεση της ελληνικής κοινωνίας από τη βάρβαρη και παράνομη ενέργεια του κ. Μητσοτάκη να επιβάλει «διαβατήρια εμβολίων» και να δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι έξω από το σκοπό αυτής της επιστολής να αναλύσουμε την γενικότερη οικογένεια Μητσοτάκη, τις δεσμεύσεις της με συμφέροντα και την αντιδημοκρατικότητα με την οποία λειτουργεί διαχρονικά. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι έχει ήδη δημοσιευθεί σε ευρωπαϊκά media ο ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κυρίως σε σχέση με την καταστολή θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών με πρόσχημα την κρίση του COVID-19. Είναι απαράδεκτο, ίσως και παράνομο η ΕΕ να δέχεται προτάσεις από ένα άτομο όπως ο κ. Μητσοτάκης που έχει θέσει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως σε σχέση με την ελευθερία και την λειτουργία της δημοκρατίας.

Με την ενέργεια που έκανε ο κ. Μητσοτάκης προς εσάς αποσκοπεί να εμπλέξει τόσο εσάς όσο και άλλους ηγέτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να παραβιάσετε θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να οδηγήσετε την Ευρώπη σε ολοκληρωτισμό που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη ναζιστική βαρβαρότητα και ειδικότερα την «ατμόσφαιρα» του περιβόητου ναζί εγκληματία Josef Mengele. Είναι γνωστό ότι είναι ρητά απαγορευμένη οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση σε ασθενή ή υγιή άνθρωπο χωρίς την ελεύθερη συγκατάθεση του ιδίου. Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να καταστείλει αυτή την Ελευθερία και να υποχρεώσει τους πολίτες σε εμβολιασμό με άγνωστο εμβόλιο και με άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία τους που ούτε η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία δεν γνωρίζει.

Καλούμε εσάς να εισηγηθείτε τόσο στους αρχηγούς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμοστούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως από τα media, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων EFJ/IFJ (https://europeanjournalists.org/blog/2020/04/01/article19-briefing-how-to-tackle-misinformation-about-covid-19/), τα κεντρικά γραφεία της οποίας βρίσκονται πολύ κοντά και στο δικό σας γραφείο στις Βρυξέλλες, σε σχέση με την αντιμετώπιση του COVID-19, την ελευθερία του τύπου και την ελευθερία έκφρασης.

Οι ομοσπονδίες δημοσιογράφων που προαναφέραμε όπως θα δείτε τονίζουν ότι χρειάζεται να επεκταθεί η ελευθερία του λόγου σε μεγαλύτερο βαθμό (για να είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική απειλή) από ότι ήταν σε κανονικές συνθήκες χωρίς τις έκτακτες συνθήκες της κρίσης. Μάλιστα χρειάζεται μέχρι και να ανασταλεί προσωρινά η νομοθεσία καταστολής της ελεύθερης έκφρασης όπως για παράδειγμα συκοφαντική δυσφήμιση και παρόμοια, για να είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Έφηβη με ψεύτικο eshop, κατάφερε να βοηθήσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κέρδισε βραβείο!
29 Views

Ενοχλημένη και ανήσυχη για την άνοδο των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στη διάρκεια του lockdown λόγω πανδημίας, μια μαθήτρια Γυμνασίου στην Πολωνία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα για προσφέρει βοήθεια σε θύματα παγιδευμένα στο σπίτι τους.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έφηβη με ψεύτικο eshop, κατάφερε να βοηθήσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και κέρδισε βραβείο!
29 Views

Ενοχλημένη και ανήσυχη για την άνοδο των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στη διάρκεια του lockdown λόγω πανδημίας, μια μαθήτρια Γυμνασίου στην Πολωνία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα για προσφέρει βοήθεια σε θύματα παγιδευμένα στο σπίτι τους.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αλλάζει τον εκλογικό νόμο ο Ερντογάν θορυβημένος από τις δημοσκοπήσεις
32 Views

Τρεις πηγές του AKP, που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, είπαν ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατάτμηση μεγάλων, αστικών εκλογικών περιφερειών σε μικρότερες. Οι αλλαγές, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του κόμματος, θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των βουλευτών του AKP.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επίδομα: Διπλή πληρωμή εντός Μαρτίου - Ποιοι θα πάρουν επιπλέον 1.068 ευρώ
46 Views

Επιπλέον 1.068 ευρώ (534 ευρώ για Ιανουάριο και 534 για Φεβρουάριο) θα λάβουν οι εργαζόμενοι της τέχνης και του πολιτισμού που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ που έλαβε ΦΕΚ.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ : Δασμοί σε ελληνικό προϊόν από την κυβέρνηση Μπάιντεν
41 Views

Η επιβολή των δασμών ανακοινώθηκε μερικές ώρες μετά την επικύρωση από την αμερικανική Γερουσία του διορισμού της Τζίνας Ραϊμόντο στο αξίωμα της υπουργού Εμπορίου της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μ.Τσαβούσογλου ανήγγειλε την έναρξη συνομιλιών Αιγύπτου-Τουρκίας για τον τεμαχισμό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας
39 Views

Το σύνθημα της έναρξης των συνομιλιών μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου για τον τεμαχισμό και το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έδωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε πως πιθανόν Αίγυπτος και Τουρκία να υπογράψουν συμφωνία για ΑΟΖ στο μέλλον.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Διευθυντής σχολείου έβγαλε με ασφάλεια 63 παιδιά απο σχολείο που κατέρρεε
27 Views

Σε ένα δημοτικό σχολείο κατέρρευσε το μισό κτίριο Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τους μαθητές λόγω τους σεισμού στην Ελασσόνα, ωστόσο έχουν γίνει ζημιές στα σχολικά κτίρια ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
5 ξενοδοχεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας για τους σεισμόπληκτους
22 Views

Η Πολιτική Προστασία γνωστοποίησε ότι η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της για την παροχή κάθε συνδρομής προς τους κατοίκους ήταν άμεση, ενώ αναφέρθηκε και σε ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν σεισμόπληκτους.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ελασσόνα: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους μετά τον σεισμό
50 Views

Σε σκηνές και αυτοκίνητα διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι σε Λάρισα, Ελασσόνα, Δαμάσι, Μεσοχώρι αλλά και Τύρναβο μετά τον σεισμό 6 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αποκλειστικό: Αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το Ταμείο ΧΣ
35 Views

Ο νόμος για την αλλαγή στο καταστατικό λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανάβει «πράσινο» στη συμμετοχή του Δημοσίου στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
4 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Εξελίσσεται ως η πιο απειλητική νόσος
43 Views

Εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία, τα οποία εμφανίζουν την παχυσαρκία να ξελίσσεται ως η πιο απειλητική -από τις μη μεταδιδόμενες- νόσους για την υγεία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο, με τεράστιο κοινωνικοοικονομικό κόστος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΕΔ: Τα 7 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας
37 Views

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί επτά ανοιχτά προγράμματα με συνολικά 37.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης 60%-100% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Γερμανική FAZ: Ο Ερντογάν εξαγόρασε την ανάπτυξη στην Τουρκία με υψηλό αντίτιμο
27 Views

Η γερμανική FAZ αναλύει τα μέτρα με τα οποία ο Ερντογάν κατάφερε να κάνει την τουρκική οικονομία να εμφανίσει θετικούς δείκτες ανάπτυξης, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Το απόγευμα τα νέα μέτρα
39 Views

«Κλείδωσαν», σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
«Βόμβα» στην Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου
44 Views

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για φερόμενη προσβολή πρώην νομάρχη και πολλοί το συνδέουν και με τα χαμηλά ποσοστά που φάινεται να καταγράφει το ΑΚΡ.

Περισσότερα ...
MEDIA
Το OPEN απαντά στον Αλέξη Κούγια με επίσημη ανακοίνωση: «Στηρίζουμε απόλυτα την Κατερίνα Καινούργιου»
37 Views

Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια και την έκρηξη της Κατερίνας Καινούργιου για όσα η ίδια θεώρησε πως της καταλόγισε σε αυτή ο γνωστός ποινικολόγος έρχεται και η επίσημη ανακοίνωση του Open για το θέμα.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημητρακόπουλος: Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο δεν είναι αδίκημα το σεξ με 15χρονα παιδιά όταν υπάρχει η συναίνεσή τους
34 Views

Την πρόβλεψη επέκτασης του αδικήματος της κοινής αποπλάνησης μέχρι την ηλικία των 18 ετών από τα 15 έτη που είναι μέχρι σήμερα, ζήτησε από τον πολιτεία η δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Περισσότερα ...
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακοπή ποινής για τον Κουφοντίνα
78 Views

Διακοπή ποινής για τον Κουφοντίνα ανέφερε σε πρωινή εκπομπή ότι θα ζητήσει η συνήγορος του Κουφοντίνα κ. Ιωάννα Κούρτοβικ. «Να πάρει πίσω η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, που παραβίασε το νόμο, την απόφασή της και να εφαρμόσει το νόμο, αν προλαβαίνει»

Περισσότερα ...
MEDIA
Ένας - ένας οι χορηγοί αποχωρούν από την εκπομπή T-Live!
39 Views

Ένας – ένας εγκαταλείπουν την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου οι χορηγοί. Την αρχή χτες έκανε η Nak Shoes ενώ σήμερα, με ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι αποσύρει τη χορηγία της και η εταιρεία καλλυντικών Grigi.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραίτηση από την παράταξη της ΝΔ πρώην υπαρχηγού Πυροσβεστικής: «Θυμό και απογοήτευση για μια ανίκανη κυβέρνηση»
35 Views

Επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, απέστειλε ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Περισσότερα ...