Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη δείχνει τα δόντια του

59 Views
Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη δείχνει τα δόντια του
Το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων βρίσκεται, επτά μόλις μήνες από την άνοδό τους στην εξουσία, σε πλήρη εξέλιξη.
Κατά πρώτον, το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν) μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου Κεραμέως αντιστοίχησε το πτυχίο της πεντάμηνης Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης με αυτό του πενταετούς φοίτησης Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Αποτέλεσμα αυτής της αντιστοίχησης να μην χρειάζεται πτυχίο Γεωπονικής για να προσληφθεί κάποιος σε θέση που μέχρι τώρα απαιτούνταν πτυχίο πεντάχρονης εκπαίδευσης με φοίτηση πέντε μόνο εξαμήνων σε ιδιωτική σχολή. Τζακ ποτ για τους σχολάρχες, πλήρη υποβάθμιση όχι μόνο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά και της οποιασδήποτε είδους παραγωγής.
Κατά δεύτερον, που είναι σε πλήρη συνάφεια με το πρώτο. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι μπορεί να ιδρύσει φαρμακείο και μη φαρμακοποιός αρκεί να λειτουργεί ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, ο επιστημονικός υπεύθυνος να είναι φαρμακοποιός και να συμμετέχει υποχρεωτικά, με ποσοστό τουλάχιστον 33%.
Όπως γίνεται φανερό δίνει το πράσινο φως στα σούπερ μάρκετ να ιδρύσουν φαρμακεία με υπαλλήλους αλλά και επιστημονικούς υπεύθυνους απόφοιτους ιδιωτικών φαρμακευτικών σχολών του πεντάμηνου, με τον κατώτατο μισθό.
Πλήρης υποβάθμιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού καθώς σε καμία περίπτωση, όσο και να θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νίκη Κεραμέως δεν μπορούν να συγκριθούν τα πτυχία των φαρμακευτικών πανεπιστημιακών σχολών με αυτά των παραϊατρικών ιδιωτικών κολεγίων.
Η δημόσια πανεπιστημιακή παιδεία τελειώνει με υπογραφή Μητσοτάκη-Κεραμέως. Τι θα κάνουν οι πρυτάνεις, οι φοιτητές, οι απόφοιτοι των δημόσιων ΑΕΙ; Θα κάτσουν να κοιτούν την υποβάθμιση του επαγγέλματός τους;
Όταν το επιτελικό κράτος που διαφημίζει η Νέα Δημοκρατία γίνεται πραγματικότητα, για να πλουτίσουν οι λίγοι υποβαθμίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Που είναι οι κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτό; Που είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Θα αφήσουν να συντελείται αυτό το έγκλημα σε βάρος των παιδιών και της δημόσιας δωρεάν Παιδείας;

Γιατί αν κριθούν από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις τους, μάλλον συνένοχοι αποδεικνύονται και όχι πολέμιοι, αφήνοντας το κράτος στο έλεος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”
74 Views

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία – Στρατηγοί κατά Ερντογάν: ”Στέλνεις τους στρατιώτες μας στο θάνατο – Παγίδα η Ιντλίμπ”

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ελληνες μαθητές Λυκείου έφτιαξαν εφαρμογή για τους οδηγούς που έχουν νεύρα
53 Views

Μία πρωτότυπη εφαρμογή έφτιαξαν Έλληνες μαθητές της Β' Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να βελτιωθεί η συμπεριφορά των οδηγών που έχουν νεύρα.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κατέρρευσε ο Νότης Σφακιανάκης σε νυχτερινό κέντρο (Video)
84 Views

Στιγμές αγωνίας πέρασαν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου Βοτανικός Live Stage, όπου εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης καθώς ο τραγουδιστής το βράδυ της Παρασκευής κατέρρευσε επί σκηνής. Η είδηση έγινε γνωστή από βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης, ο οποίος καθόταν σε ένα από τα πρώτα τραπέζια.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ και η «Αικατερίνη Κελέση»
44 Views

Την εμφάνισή του έκανε και ο δεύτερος εξαφανισμένος προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στο αρμόδιο τμήμα για την προστασία Μαρτύρων της Aσφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι για την Αικατερίνη Κελέση εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής προκειμένου να εξεταστεί από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη σκευωρία Novartis.

Περισσότερα ...