Κρύβει τους χρηματοδότες της και το μαύρο χρήμα που επενδύεται στα ΜΜΕ η κυβέρνηση της ΝΔ

229 Views
Κρύβει τους χρηματοδότες της και το μαύρο χρήμα που επενδύεται στα ΜΜΕ η κυβέρνηση της ΝΔ
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να χάνει τον χρόνο της και ξεπληρώνει τα γραμμάτια σε όσους την βοήθησαν με τα Μέσα τους να ανέβει στην εξουσία, καταστρατηγώντας όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας.
Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε μαύρα μεσάνυχτα στη Βουλή και μέσω του εμβόλιμου άρθρου 158 το οποίο, ας σημειωθεί, δεν υπήρχε στη δημόσια διαβούλευση, μορφές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ εξαιρούνται από την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου, όπως προβλέπει ο ν.4339/2015 που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες καναλιών να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να χρησιμοποιούν το δημόσιο αγαθό των τηλεοπτικών συχνοτήτων.
Να σημειωθεί ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε λειτουργία, μετά από δοκιμαστική περίοδο, η πλατφόρμα για τις καταχωρήσεις των στοιχείων των πραγματικών δικαιούχων εταιρειών στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπάρχει πλήρης εταιρική διαφάνεια με σκοπό την προέλευση των χρημάτων για τη σύστασή τους.
Μοναδικός σκοπός, είναι η καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, όπου η Ελλάδα είχε πάρει τα εύσημα κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη πρόοδο που είχε κάνει στον τομέα αυτόν καθώς λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου ολοκληρώθηκε στο Ορλάντο των ΗΠΑ η αξιολόγηση της Ελλάδας από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force).
Η FATF είναι το διακρατικό Όργανο που θέτει τα παγκόσμια πρότυπα συμμόρφωσης των χωρών ως προς την τεχνική τους επάρκεια και την αποτελεσματικότητά τους στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Τα πρότυπα αυτά επιβάλλονται στην πράξη μέσω ενός από τους ισχυρότερους και αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου συμμόρφωσης στη διεθνή πρακτική.
Η προηγούμενη αξιολόγηση της Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα το 2010 η χώρα να μπει σε Γκρίζα Λίστα, από την οποία κατάφερε να βγει τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από πολύ στενή επιτήρηση, στη διάρκεια της οποίας τα πιστωτικά ιδρύματα και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί σε όλον τον κόσμο όφειλαν να αντιμετωπίζουν τις συναλλαγές τους με ελληνικές επιχειρήσεις και πιστωτικά ιδρύματα ως υψηλού κινδύνου, εφαρμόζοντας μέτρα αυξημένης δέουσας επιμέλειας, με μεγάλο κόστος για την οικονομία. Από τον Ιούλιο η χώρα μας έχει ενταχθεί σε Κανονική Παρακολούθηση (πρώτη κατηγορία), μαζί με μόλις 7 άλλες χώρες παγκοσμίως, με ισχυρούς μηχανισμούς ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων οι εταιρείες υποχρεούνται να καταχωρούν ηλεκτρονικά στοιχεία σχετιζόμενων φυσικών προσώπων (μέλη ΔΣ, εντεταλμένους συμβούλους, διευθυντές, εταίρους, μετόχους κλπ.) όλα τα νομικά πρόσωπα και οντότητες που έχουν έδρα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
«Ξοφλάει» γραμμάτια η ΝΔ
Και τώρα έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης να τα ανατρέψει όλα, για να κάνει τη χάρη στους εκλεκτούς της φίλους μιντιάρχες.
Με τη διάταξη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο «εξαιρεί ιδιοκτήτες και μετόχους καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών, εταιριών διανομής, καθώς και εκδοτών, από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες» όπως καταγγέλλει ο κ. Κάτσης ο οποίος θέτει σειρά ερωτημάτων:
«Το ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί από την Κυβέρνηση είναι πού αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια: Μήπως στοχεύει να διευκολύνει την περαιτέρω υπερσυγκέντρωση στα ΜΜΕ ώστε να παρακάμπτονται οι κανόνες ανταγωνισμού; Μήπως συμπεριλαμβάνονται και τα συνδρομητικά κανάλια προκειμένου να διευκολυνθεί η επικείμενη εξαγορά της Forthnet, χωρίς να φαίνεται ποιος είναι ο αγοραστής; Μήπως λύνει τα χέρια στους καναλάρχες ώστε να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ΜΜΕ, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από εταιρείες που δεν γνωρίζουμε τη μετοχική τους σύνθεση και με χρήματα αδιαφανούς προέλευσης;».
Και όλα αυτά την ημέρα που το Documentonews.gr αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης παίρνει με 41 εκατ. ευρώ τη Forthnet με κούρεμα των χρεών της από τις συστημικές τράπεζες που υπερβαίνει το 80%.
Όταν έγινε τεράστιος αγώνας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσουν οι καναλάρχες τις συχνότητες που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαν δωρεάν και να καταπολεμηθεί το μαύρο χρήμα που επενδύεται στα Μέσα Ενημέρωσης και να αποκαλυφθούν οι πηγές από τις οποίες προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία με ένα εμβόλιμο άρθρο στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αλλάζει τα πάντα κρύβοντας όλους τους πιθανούς χρηματοδότες των ΜΜΕ και την προέλευση του μαύρου χρήματος. Θα μπορούν πια να επενδύονται ανώνυμα στην Ελλάδα ναρκοδολάρια, χρήματα που προέρχονται από πώληση όπλων, χρήματα της μαφίας ή από οποιαδήποτε άλλη σκοτεινή πηγή.
Με τη διάταξη αυτή κανείς πλέον δεν θα μάθει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες και από πού προέρχονται τα χρήματα της offshore εταιρείας Velvet Success SA που εμφανίζεται να χρηματοδοτεί, όπως έχει αποκαλύψει τo Documento, τόσο τις επιχειρήσεις της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σε περιόδους, μάλιστα, που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική. Της εταιρείας η οποία με έδρα τον Παναμά εμφανίζεται ως από μηχανής θεός για να δώσει πνοή σε δύο άλλες που η πραγματική τους κατάσταση δεν συνάδει καθόλου με τη δημόσια εικόνα που προβάλλουν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης δείχνουν πως θέλουν και πως ονειρεύονται την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και offshore εταιρείες. Η κυβέρνηση της Δεξιάς δεν σταματά μπροστά σε τίποτα προκειμένου να ξεπληρώσει τα γραμμάτια στους φανερούς αλλά και τους κρυφούς χρηματοδότες της. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Μου κόλλησαν όπλο...» - Σοκάρει η περιγραφή Κουρτζίδη για την «αρπαγή του μέσα από το Χίλτον»
17 Views

Mετά τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ο δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης περιέγραψε με λεπτομέρειες την «αρπαγή μου μέσα από το Χίλτον».

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
MEDIA
«Μου κόλλησαν όπλο...» - Σοκάρει η περιγραφή Κουρτζίδη για την «αρπαγή του μέσα από το Χίλτον»
17 Views

Mετά τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ο δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης περιέγραψε με λεπτομέρειες την «αρπαγή μου μέσα από το Χίλτον».

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θεσσαλονίκη: Φοβερό τροχαίο με ένα νεκρό και δύο τραυματίες! Σύγκρουση μηχανής με φορτηγάκι της αστυνομίας
20 Views

Το τροχαίο σημειώθηκε στην εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ευκαρπίας και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεσσαλονίκη: Ο άνθρωπος που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν ασέλγησε στην ανήλικη κόρη τους!
16 Views

Έναν εφιάλτη στα χέρια ενός Αφγανού έζησε ανήλικο κορίτσι από τη Συρία το οποίο διέμενε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Η καταγγελία για ασέλγεια προκαλεί αντιδράσεις…

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Super League: Οι 300 άνθρωποι που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στο γήπεδο
19 Views

Εγινε γνωστό σήμερα αναλυτικά το πρωτόκολλο αγώνων της Super League σχετικά με τα άτομα που θα πρέπει να βρίσκονται μέσα και στο χώρο του γηπέδου στους αγώνες πρωταθλήματος (πλει οφ και πλέι άουτ). Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτόκολλο που ετοίμασε η Λίγκα:

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Τι είναι τα ορολογικά τεστ και πόσο αξιόπιστα είναι;
17 Views

Τον ρόλο των ορολογικών τεστ στη νόσο COVID-19, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τους συνοψίζουν οι καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύη Λιανίδου, Ράνια Τσιτσιλώνη, Ευάγγελος Τέρπος και Θάνος Δημόπουλος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Άδ. Γεωργιάδης: Θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής φόρου
15 Views

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που λειτουργεί η εστίαση. Πλήρη εικόνα θα μπορούμε να έχουμε, στην πραγματικότητα, αφού ολοκληρωθεί μία ολόκληρη εβδομάδα, για να μετρήσουμε τι ακριβώς συνέβη. Με επιχειρηματίες εμβληματικών καταστημάτων που μιλήσαμε για να δούμε τι γίνεται, μας μεταφέρθηκε η εικόνα ότι τις πρώτες ώρες υπήρχε διστακτικότητα του κόσμου. Όσο περνούσαν οι ώρες, όμως, ιδίως μετά το μεσημέρι, η κίνηση αυξανόταν».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός
17 Views

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την επίσκεψη του από το σταθμό λεωφορείων Μακεδονίας και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα,

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΕ – Κορονοϊός: Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για τη στήριξη των τραπεζών
18 Views

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να προστατεύσουν τις τράπεζές τους από την έξαρση του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ύψους 500 δισ. ευρώ, που πρότειναν η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) Χοσέ Μανουέλ Κάμπα.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα ΚΕΠ εντάσσονται 15 πιστοποιητικά που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία
19 Views

Δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία εντάσσονται στα ΚΕΠ, έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
400 αιτούντες άσυλο και 350 ασυνόδευτοι ανήλικοι θα μετεγκατασταθούν στη Γαλλία
17 Views

Στη μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο και 350 ασυνόδευτων παιδιών θα προχωρήσει η Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεοδωρικάκος: Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στη καθαριότητα στα σχολεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τη νέα σχολική χρονιά
16 Views

Την διαβεβαίωση, ότι στο πλαίσιο του συντάγματος θα δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες μια δίκαιη, ρεαλιστική και οριστική λύση για όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας
16 Views

Ένα ακόμη «ραντεβού» κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων έχουν δώσει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) για σήμερα το απόγευμα στις 19:00, στα Προπύλαια.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ν. Κεραμέως: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά, νηπιαγωγεία
14 Views

Για «ένα ακόμα βήμα» προς την νέα κανονικότητα έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μήνυση από τον περιφερειάρχη Μουτζούρη κατά μιας ΜΚΟ
18 Views

Η Οργάνωση MORIA CORONA AWARENESS TEAM σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: 15 πράγματα που δικαιούσαι και πιθανότατα δεν γνωρίζεις
34 Views

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Υπάρχουν αρκετά οφέλη με το να έχει κάποιος κάρτα ανεργίας, που ίσως να μην τα γνωρίζετε όλα. Από φθηνότερο ρεύμα έως δωρεάν μετακίνηση. Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με μερικά από τα οφέλη της κάρτας ανεργίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ; Η Λίνα Μενδώνη απομάκρυνε από το ΚΑΣ τους ανθρώπους που ψήφισαν κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων
36 Views

Η Λίνα Μενδώνη απομάκρυνε από το ΚΑΣ τους ανθρώπους που ψήφισαν κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων

Περισσότερα ...