Ο Ερντογάν ως... νέος Κεμάλ και οι 4 λόγοι που προκαλούν συναγερμό στην Αθήνα

133 Views
Ο Ερντογάν ως... νέος Κεμάλ και οι 4 λόγοι που προκαλούν συναγερμό στην Αθήνα
Τι επιδιώκει ο Ερντογάν µε την τρίτη εισβολή στη Συρία, αλλά και µε τα δίχτυα που απλώνει από τα Βαλκάνια έως το Αιγαίο και την κυπριακή Αποκλειστική Οικονοµική Ζώνη
Ένας νέος πόλεμος µόλις ξεκίνησε στη Συρία, 8,5 χρόνια µετά τον πρώτο πόλεµο που επίσης συνεχίζεται. Ενας νέος, κάπως διαφορετικός αυτήν τη φορά, πόλεµος για τον έλεγχο της περιοχής στη… µετά ΗΠΑ εποχή. ∆ιότι οι Ηνωµένες Πολιτείες αποχωρούν από τη Συρία. Αυτό είναι πια σαφές. Ο,τι εξαγγέλθηκε τον ∆εκέµβριο του 2018 γίνεται πράξη τώρα. Το ζήτηµα πλέον είναι ποιος θα µείνει πίσω να «ορίζει» τις σφαίρες επιρροής σε µια χώρα που συνδέει γεωγραφικά το Ιράκ µε τη Μεσόγειο, που έχει απέναντί της την Κύπρο, που συνορεύει µε το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Τουρκία.
Η Τουρκία, πάντως, έχει φροντίσει να απλώσει «δίχτυα» παντού, στη Συρία αλλά και ευρύτερα, από τα Βαλκάνια έως το Αιγαίο και από το Λιβυκό Πέλαγος έως την κυπριακή Αποκλειστική Οικονοµική Ζώνη, εισβάλλοντας αλλού µε στρατιώτες (Κατεχόµενα, Συρία), αλλού µε νεοοθωµανικές επενδύσεις (Βαλκάνια) και αλλού µε γεωτρύπανα (ΑΟΖ Κύπρου). Η τρίτη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία είναι πλέον γεγονός. Ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου µε την ονοµασία «Πηγή Ειρήνης». «Ο πόλεµος είναι ειρήνη», που έγραφε ο Τζορτζ Οργουελ µέσα από τις σελίδες του «1984»…
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν δίνει πια µάχη για τη δική του πολιτική επιβίωση. Πράγµατι, εισβάλλοντας στρατιωτικά στη γειτονική χώρα, ο 65χρονος Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να διασπάσει την τουρκική αντιπολίτευση (επιφέροντας ρήγµατα µεταξύ CHP και HDP αλλά και µεταξύ CHP και Καλού Κόµµατος), επιτίθεται στους Κεµαλιστές (CHP) επειδή συνοµιλούν µε τους Κούρδους, φέρνει κοντά του το ακροδεξιό Καλό Κόµµα της Μεράλ Ακσενέρ -που ήδη φηµολογείται ότι µπορεί να προσχωρήσει στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο- και αποµονώνει έτι περαιτέρω το φιλοκουρδικό HDP. Παράλληλα, ο ίδιος πλασάρεται ως νέος Κεµάλ, καθώς επιχειρεί να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό γύρω από έναν νέο «εθνικό» στόχο, µεταθέτοντας έτσι το ενδιαφέρον µακριά από τα προβλήµατα της τουρκικής οικονοµίας που επιµένουν (την υψηλή ανεργία, την πανταχού παρούσα µαύρη εργασία, το αδύναµο νόµισµα που υποχωρεί, τα χρέη που ανεβαίνουν).
Οι δημοσκοπήσεις 
Ερντογάν και AKP υπέστησαν σοβαρότατες ήττες στις δηµοτικές εκλογές του Μαρτίου, χάνοντας την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια. Οι δηµοσκοπήσεις τούς εµφανίζουν να υποχωρούν κι άλλο (τον Ερντογάν µεταξύ 30% και 35%, το AKP κάτω από το 30% για πρώτη φορά), ενώ Μπαµπατζάν και Νταβούτογλου ετοιµάζονται να λανσάρουν νέα αντιπολιτευόµενα κόµµατα. Για να περιορίσει τις απώλειες, ο Ερντογάν χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιες «νίκες» στον δρόµο προς το 2022 (100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή) και το 2023 (100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής ∆ηµοκρατίας). Ο Ερντογάν, όµως, µε την απόφασή του να εισβάλει στρατιωτικά στη Συρία εξυπηρετεί και σειρά από άλλους… υπερκοµµατικούς στρατηγικούς στόχους. Αποµακρύνει την όποια κουρδική «απειλή» από τα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Και όχι µόνο αποµακρύνει αλλά επιχειρεί και να διαλύσει τις δοµές αυτονοµίας που είχαν καταφέρει να «οικοδοµήσουν» οι Κούρδοι (PYD/YPG/YPJ) στις συγκεκριµένες περιοχές (Ροζάβα). Παράλληλα, εκείνος θέτει υπό τουρκικό έλεγχο ολοένα και µεγαλύτερες περιοχές εντός της Βόρειας Συρίας, διαµορφώνοντας εκεί ένα καθεστώς ιδιότυπης τουρκικής επικυριαρχίας ή εκτουρκισµού/τουρκοποίησης («turkification»), αλλοιώνοντας δηµογραφικά τους εκεί πληθυσµούς µε την είσοδο σουνιτών Αράβων, ελέγχοντας τις διαδροµές του πετρελαίου (από Ιράν-Ιράκ προς Μεσόγειο) και προετοιµάζοντας το έδαφος για µπίζνες (λέγε µε «ανοικοδόµηση») υπέρ ηµετέρων τουρκικών επιχειρηµατικών συµφερόντων (µπας και καταφέρει η τουρκική οικονοµία να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης µέσω Συρίας και ο Ερντογάν να ανακτήσει τη στήριξη του επιχειρηµατικού κόσµου). Με την πρώτη τουρκική εισβολή στη Συρία («Ασπίδα του Ευφράτη», 2016-2017) οι Τούρκοι «πήραν» την Αλ Μπαµπ. Με τη δεύτερη («Κλάδος Ελαίας», 2018) «πήραν» το Αφρίν. Και τώρα, µε την «Πηγή Ειρήνης», προελαύνουν στα ανατολικά του ποταµού Ευφράτη όχι µόνο προς το Καµισλί και το ιρακινό Κουρδιστάν αλλά και προς… τη Ράκα ή ακόµη και το Ντέιρ αλ Ζορ. Η Αγκυρα προσδίδει, όµως, στις επιχειρήσεις ανθρωπιστικό µανδύα. Υποστηρίζει ότι εκατοµµύρια Σύροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Τουρκία για να µετεγκατασταθούν στη «ζώνη ασφαλείας» εντός της Βόρειας Συρίας, µε αποτέλεσµα έτσι να αποκλιµακωθούν και οι πιέσεις που ασκούν µέσω Τουρκίας οι µεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Οι Τούρκοι διεκδικούν, µάλιστα, και διεθνή χρηµατοδότηση για να επανοικοδοµήσουν περιοχές στη Βόρεια Συρία προς όφελος, υποτίθεται, των εκτοπισµένων. 
Τουρκικές πηγές µιλούν για… 200.000 σπίτια, για νοσοκοµεία, σχολεία και ισλαµικά τεµένη που θα µπορούσαν να ανεγερθούν από… τουρκικές εταιρείες, όπερ σηµαίνει µπίζνες. Μέσα από την εισβολή στη Συρία, ο Ερντογάν ενισχύει όµως σηµαντικά και το αξιόµαχο των τουρκικών ενόπλων δυνάµεων (βάζοντας, µάλιστα, στη µάχη και µονάδες από τις στρατιές Ανατολικής Θράκης και Αιγαίου, όπως σηµειώνει ο διεθνολόγος Ν. Παούνης στο «Εθνος»). Ταυτόχρονα, δοκιµάζει επί του πεδίου και πολλά από τα τουρκικής παραγωγής οπλικά συστήµατα.
Τα γεωτρύπανα 
Οι Τούρκοι, όµως, δεν είναι παρόντες µόνο στη Συρία. Εχουν παρουσία και στην Κύπρο, µε κατοχικά στρατεύµατα, µε εποίκους, µε δύο πλωτά γεωτρύπανα («Fatih», «Yavuz») και ένα σεισµογραφικό («Barbaros»). Το «Fatih» παραµένει εδώ και σχεδόν έξι µήνες στα ανοιχτά της Πάφου. To «Yavuz», από την άλλη, βρίσκεται εδώ και περίπου δύο εβδοµάδες εντός του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, µέσα σε ένα οικόπεδο δηλαδή όχι µόνο οριοθετηµένο αλλά και αδειοδοτηµένο (στις Total και ENI, προκειµένου να διενεργήσουν εκεί γεωτρητικές έρευνες, ξεκινώντας µάλλον από τον Ιανουάριο του 2020). Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η Τουρκία στέλνει γεωτρύπανο εντός οριοθετηµένου τεµαχίου στα νερά της Κύπρου. Η µεγαλύτερη εµπλοκή των Γάλλων µέσω της Total στο ενεργειακό πρόγραµµα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε ως «ασπίδα» ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα. Η ηγεσία της ιταλικής ENI, ωστόσο, µόλις την περασµένη Πέµπτη δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνει γεωτρήσεις εάν εµφανιστούν πολεµικά πλοία». Αφησε, µε άλλα λόγια, να εννοηθεί ότι στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση µε τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε η Τουρκία ακύρωσε διά της ισχύος προγραµµατισµένη γεώτρηση της ΕΝΙ στο βυθοτεµάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ. Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα «µαγειρεύονται» εξελίξεις και στο Κυπριακό (τριµερής τον Νοέµβριο;), στη σκιά φηµών που βλέπουν το ενδεχόµενο µιας de jure διχοτόµησης του νησιού να ενισχύεται. Ο Ερντογάν, όµως, δεν «ξεχνά» ούτε το Αιγαίο (µε τις παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου να συνεχίζονται) αλλά ούτε και τα… νεοοθωµανικά Βαλκάνια. Το διήµερο 7-8 Οκτωβρίου βρέθηκε στη Σερβία για την υπογραφή σειράς συµφωνιών, µεταξύ άλλων και αµυντικού χαρακτήρα, µε τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να εκδηλώνει µάλιστα δηµοσίως ενδιαφέρον για την αγορά τουρκικών οπλικών συστηµάτων. Η τουρκική ηγεσία δηµιουργεί κρίσεις για να µπορεί εν συνεχεία να τις εκµεταλλεύεται ως διαπραγµατευτικό χαρτί. Το έκανε στην Κύπρο. Το έκανε όταν θέλησε να εξαργυρώσει πολιτικά την Αραβική Ανοιξη «φλερτάροντας» ακόµη και µε τζιχαντιστές (σε βάρος του Ασαντ, του Σίσι, του Ισραήλ κ.ά.). Το έκανε µε το Προσφυγικό απέναντι στην Ευρώπη το 2015. Το κάνει τώρα και στη Συρία, µπροστά στα αµέτοχα µάτια της διεθνούς κοινότητας.
Συναγερµός στην Αθήνα 
Όσο για τους επαπειλούµενους κινδύνους, εκείνοι προκαλούν πονοκέφαλο στην Αθήνα σε τέσσερα µέτωπα:
• Ως προς το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, καθώς οι ροές θα µπορούσαν να αυξηθούν έτι περαιτέρω. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν µέσα στα πρώτα τέσσερα 24ωρα της νέας τουρκικής εισβολής, ενώ πολλοί από τους Σύρους που βρίσκονται σήµερα στην Τουρκία είναι σαφές ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στα εδάφη στα οποία θέλει να τους στείλει η Αγκυρα. Ενδεικτική των τουρκικών διαθέσεων είναι και η εκβιαστική απειλή του Ερντογάν να στείλει 3,6 εκατοµµύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη, εάν τολµήσει να αποκηρύξει κανείς τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία ως «κατοχική».
● Ως προς την απειλή της ισλαµικής τροµοκρατίας, που υπάρχει κίνδυνος να αναπτερωθεί. Πάνω από 10.000 τζιχαντιστές µαχητές, µεταξύ αυτών και Ευρωπαίοι, κρατούνται σήµερα σε φυλακές φρουρούµενες κυρίως από Κούρδους στη Βόρεια Συρία. Εάν οι Κούρδοι αποχωρήσουν, τότε οι τζιχαντιστές ενδεχοµένως να αναζητήσουν διέξοδο προς την Ευρώπη… ως πρόσφυγες ή Ευρωπαίοι που επιστρέφουν.
● Ως προς το έλλειµα αξιοπιστίας των ΗΠΑ, που ουσιαστικά «άδειασαν» τους Κούρδους, τον πιο αξιόπιστο σύµµαχο της ∆ύσης ενάντια στο ISIS, προς όφελος του Ερντογάν, προς όφελος δηλαδή ενός καθεστώτος που αγοράζει ρωσικούς S-400, που παραβιάζει τις αµερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης και επιµένει να εκβιάζει τη ∆ύση.

● Ως προς τη λευκή επιταγή που φαίνεται να εξασφαλίζει ο Ερντογάν. ∆ιότι εάν ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρει να επιβάλει µια τουρκικής έµπνευσης «ζώνη» στο µέτωπο της Συρίας υπό την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, τότε ποιος θα τον σταµατήσει στην Κύπρο ή στο Αιγαίο; Οι Ευρωπαίοι πάντως, από την πλευρά τους, θα κληθούν να επανατοποθετηθούν απέναντι στην Τουρκία τις επόµενες ηµέρες, πρώτα στο Συµβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (Λουξεµβούργο, 14 Οκτωβρίου) και εν συνεχεία στη Σύνοδο Κορυφής (Βρυξέλλες, 17-18 Οκτωβρίου). Σε άλλα νέα… η γερµανική Volkswagen ετοιµάζει να επενδύσει δισεκατοµµύρια ευρώ στην Τουρκία, ανοίγοντας εκεί ένα νέο εργοστάσιο 4.000 θέσεων εργασίας. 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Μου κόλλησαν όπλο...» - Σοκάρει η περιγραφή Κουρτζίδη για την «αρπαγή του μέσα από το Χίλτον»
17 Views

Mετά τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ο δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης περιέγραψε με λεπτομέρειες την «αρπαγή μου μέσα από το Χίλτον».

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
MEDIA
«Μου κόλλησαν όπλο...» - Σοκάρει η περιγραφή Κουρτζίδη για την «αρπαγή του μέσα από το Χίλτον»
17 Views

Mετά τη δίωξη του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, ο δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης περιέγραψε με λεπτομέρειες την «αρπαγή μου μέσα από το Χίλτον».

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θεσσαλονίκη: Φοβερό τροχαίο με ένα νεκρό και δύο τραυματίες! Σύγκρουση μηχανής με φορτηγάκι της αστυνομίας
20 Views

Το τροχαίο σημειώθηκε στην εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Ευκαρπίας και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θεσσαλονίκη: Ο άνθρωπος που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν ασέλγησε στην ανήλικη κόρη τους!
16 Views

Έναν εφιάλτη στα χέρια ενός Αφγανού έζησε ανήλικο κορίτσι από τη Συρία το οποίο διέμενε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Η καταγγελία για ασέλγεια προκαλεί αντιδράσεις…

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Super League: Οι 300 άνθρωποι που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στο γήπεδο
19 Views

Εγινε γνωστό σήμερα αναλυτικά το πρωτόκολλο αγώνων της Super League σχετικά με τα άτομα που θα πρέπει να βρίσκονται μέσα και στο χώρο του γηπέδου στους αγώνες πρωταθλήματος (πλει οφ και πλέι άουτ). Σύμφωνα λοιπόν με το πρωτόκολλο που ετοίμασε η Λίγκα:

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Τι είναι τα ορολογικά τεστ και πόσο αξιόπιστα είναι;
17 Views

Τον ρόλο των ορολογικών τεστ στη νόσο COVID-19, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τους συνοψίζουν οι καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύη Λιανίδου, Ράνια Τσιτσιλώνη, Ευάγγελος Τέρπος και Θάνος Δημόπουλος.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Άδ. Γεωργιάδης: Θα είναι γενναία η μείωση της προκαταβολής φόρου
16 Views

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που λειτουργεί η εστίαση. Πλήρη εικόνα θα μπορούμε να έχουμε, στην πραγματικότητα, αφού ολοκληρωθεί μία ολόκληρη εβδομάδα, για να μετρήσουμε τι ακριβώς συνέβη. Με επιχειρηματίες εμβληματικών καταστημάτων που μιλήσαμε για να δούμε τι γίνεται, μας μεταφέρθηκε η εικόνα ότι τις πρώτες ώρες υπήρχε διστακτικότητα του κόσμου. Όσο περνούσαν οι ώρες, όμως, ιδίως μετά το μεσημέρι, η κίνηση αυξανόταν».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρωθυπουργός
17 Views

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την επίσκεψη του από το σταθμό λεωφορείων Μακεδονίας και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα,

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΕ – Κορονοϊός: Κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο για τη στήριξη των τραπεζών
18 Views

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να προστατεύσουν τις τράπεζές τους από την έξαρση του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, ύψους 500 δισ. ευρώ, που πρότειναν η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) Χοσέ Μανουέλ Κάμπα.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα ΚΕΠ εντάσσονται 15 πιστοποιητικά που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία
19 Views

Δεκαπέντε πιστοποιητικά αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, που έως σήμερα χορηγούνταν μόνο από τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία εντάσσονται στα ΚΕΠ, έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
400 αιτούντες άσυλο και 350 ασυνόδευτοι ανήλικοι θα μετεγκατασταθούν στη Γαλλία
17 Views

Στη μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο και 350 ασυνόδευτων παιδιών θα προχωρήσει η Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεοδωρικάκος: Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στη καθαριότητα στα σχολεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τη νέα σχολική χρονιά
16 Views

Την διαβεβαίωση, ότι στο πλαίσιο του συντάγματος θα δοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες μια δίκαιη, ρεαλιστική και οριστική λύση για όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας στα σχολεία, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας
16 Views

Ένα ακόμη «ραντεβού» κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της εφαρμογής της ρύθμισης για τη μετάδοση των μαθημάτων έχουν δώσει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) για σήμερα το απόγευμα στις 19:00, στα Προπύλαια.

Περισσότερα ...
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ν. Κεραμέως: Μέχρι τις 26 Ιουνίου τα μαθήματα σε δημοτικά, νηπιαγωγεία
14 Views

Για «ένα ακόμα βήμα» προς την νέα κανονικότητα έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνοντας το άνοιγμα και των υπόλοιπων δομών της Εκπαίδευσης.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μήνυση από τον περιφερειάρχη Μουτζούρη κατά μιας ΜΚΟ
18 Views

Η Οργάνωση MORIA CORONA AWARENESS TEAM σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο «…Ελληνικό τμήμα της νήσου (Λέσβου)…» ( “…Greek side of island…”), αναφερόμενη στο τμήμα της Λέσβου πλην του Κ.Υ.Τ Μόριας, υπονοώντας ότι το έδαφος της δομής δεν αποτελεί Ελληνική επικράτεια.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: 15 πράγματα που δικαιούσαι και πιθανότατα δεν γνωρίζεις
34 Views

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Υπάρχουν αρκετά οφέλη με το να έχει κάποιος κάρτα ανεργίας, που ίσως να μην τα γνωρίζετε όλα. Από φθηνότερο ρεύμα έως δωρεάν μετακίνηση. Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με μερικά από τα οφέλη της κάρτας ανεργίας.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ; Η Λίνα Μενδώνη απομάκρυνε από το ΚΑΣ τους ανθρώπους που ψήφισαν κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων
37 Views

Η Λίνα Μενδώνη απομάκρυνε από το ΚΑΣ τους ανθρώπους που ψήφισαν κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων

Περισσότερα ...