Σχέδιο ανατροπής Ερντογάν «από μέσα» με αποστασία

109 Views
Σχέδιο ανατροπής Ερντογάν «από μέσα» με αποστασία

Η νίκη του «Πόντιου» κεμαλιστή Εκρέμ Ιμάμογλου στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), των «μετριοπαθών» Αλί Μπαμπατζάν και Αμπντουλάχ Γκιουλ, έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος το φθινόπωρο.

Είχε προηγηθεί, δίχως ακόμα να ταυτίζεται μαζί τους, ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή 30 Ιουνίου, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, στον απόηχο της εκλογικής συντριβής στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ένα πρωτοφανές δημόσιο άδειασμα -και συνάμα ξέσπασμα- του καταλόγισε όλες τις ευθύνες για την οικονομία της χώρας που επιδεινώνεται, για την πολιτική κρίση και τον διχασμό το τουρκικού λαού και δεν παρέλειψε να του προσάψει νεποτισμό «καρφώνοντας» τόσο τον γαμπρό του, υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όσο και τον δευτερότοκο «αμαρτωλό» γιο Μπιλάλ Ερντογάν.

«Το AKP δεν είναι κόμμα ενός ανδρός, μιας οικογένειας, μιας ομάδας», είπε ο Νταβούτογλου, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «η κρατική δομή και οι οικογενειακές σχέσεις πρέπει να διαχωρίζονται απόλυτα. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας συγγενής πρώτου βαθμού» στην κυβέρνηση».

Αυτό που συζητείται ανοιχτά είναι ότι έχει ξεκινήσει η αποκαθήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «από τα μέσα» καθοδηγούμενη προφανώς «από έξω».

Ως όπλο για να λυγίσει το καθεστώς της Άγκυρας χρησιμοποιείται η οικονομία.

Η ασφυξία που έχει αρχίσει να αισθάνεται ο τουρκικός λαός λαμβάνει διαστάσεις κοινωνικής αγανάκτησης.

Η ανεργία κινείται πάνω από το 14%, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 4,5 εκ. ανέργους.

Μεγάλα έργα υποδομών, που χρηματοδοτούνταν με φθηνές ξένες πιστώσεις, όταν η λίρα κατέρρευσε «έκαψαν» την Τουρκία.

Το καθεστώς υποστηρίζει ότι η οικονομία θα ανακάμψει στο υπόλοιπο του έτους και το ποσοστό της ανεργίας θα υποχωρήσει στο 12%, όμως αυτή την αισιοδοξία δεν τη συμμερίζονται οι οικονομολόγοι.

Το ίδιο ισχύει και για το επόμενο έτος, με την τουρκική πλευρά να βλέπει ανάπτυξη 3,5% και τον ΟΟΣΑ να ρίχνει τον πήχη στο 1,6%- και αυτό εφόσον δεν επιδεινωθούν οι σχέσεις της χώρας με τη Δύση.

Εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ανεξάρτητα από το εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον θεωρεί «φίλο» του, είχε προειδοποιήσει τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου με ανάρτησή του στο Twitter:

«Θα καταστρέψουμε την Τουρκία οικονομικά αν επιτεθεί στους Κούρδους».

Επρόκειτο για τελεσίγραφο προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι εάν δεν συμμορφωθεί με τη Δύση, στην οποία προς το παρόν ακόμα ανήκει, για τον τρόπο που θα τον γκρέμιζαν.

Εξάλλου ο τωρινός Λευκός Οίκος έχει αποδείξει ότι προτιμά να πετυχαίνει τους σκοπούς του με όπλο την οικονομία και τις κυρώσεις παρά με τους πεζοναύτες. Μια τακτική που αποδίδει «αναίμακτα» και «καθαρά».

Όλοι συμφωνούν ότι ο Ερντογάν έχασε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και από την οικονομία.

Ο 49χρονος δυτικόφιλος και ειρηνόφιλος -μέχρι στιγμής- Εκρέμ Ιμάμογλου προωθείται για ηγέτης του κεμαλικού κεντροαριστερού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στη θέση του 70χρονου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο τελευταίος θεωρείται αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

Υιοθετεί σε κάθε ευκαιρία πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας, όπως τους ισχυρισμούς για τουρκικά νησιά υπό ελληνική κατοχή, αλλά και αξιολογείται ως πολιτικά τελειωμένος.

Ο «φρέσκος» και καλοσυνάτος Ιμάμογλου μοιάζει στα μάτια της Δύσης ο ιδανικός για επόμενος πρόεδρος Τουρκίας.

Όμως αυτή η προοπτική έχει μέλλον μπροστά της.

Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία αργούν.

Ο Ερντογάν εκλέχτηκε πέρσι τον Ιούνιο και έχει ακόμα τέσσερα χρόνια θητείας.

Εκεί λοιπόν που μπορεί να γίνει άμεσα η πολιτική ανατροπή είναι στην τουρκική Βουλή.

Και εδώ εισέρχεται στο σκηνικό το κόμμα Μπαμπατζάν – Γκιουλ.

Ο 52χρονος Αλί Μπαμπατζάν είναι πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας.

Είναι άνθρωπος μεθοδικός, φιλοδυτικός και «μετριοπαθής» ισλαμιστής.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι θα είναι αυτός που θα δώσει τη χαριστική βολή στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ του Ερντογάν, άλλοι πάλι ότι διαθέτει το αναγκαίο εκτόπισμα για να αναλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Έχει στο πλευρό του τον 68χρονο Αμπντουλάχ Γκιουλ, πρώην πρόεδρο της Τουρκίας και από τα ιδρυτικά στελέχη του AKP.

Οι δυο τους μαζί λέγεται ότι έχουν καμιά 50αρια βουλευτές του AKP σε σύνολο 291. Η τουρκική Βουλή έχει 600 έδρες.

Το AKP κυβερνά συνεργαζόμενο με το εθνικιστικό MHP (Γκρίζοι Λύκοι) με 49 έδρες.

Μια διάσπαση στο AKP, με περισσότερους από 50 βουλευτές να προσχωρούν στο νέο κόμμα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Από εκεί και πέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορεί εύκολα να σταθεί.

Αν και δεν χάνει την προεδρία, αφού το σύστημα στην Τουρκία είναι πλέον προεδρικό, ωστόσο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να κυβερνά ως «σουλτάνος» δίχως να ελέγχει τη Βουλή.

Μοιραία θα υπάρξει αδιέξοδο που θα λυθεί είτε με «ήπια» είτε με «σκληρή» απομάκρυνσή του.

Όλες αυτές οι πολιτικές εξελίξεις θα συνδεθούν με γεωπολιτικά γεγονότα.

Όταν έρθει η ώρα της κρίσεως, δηλαδή της διάσπασης του AKP, θα είναι στημένο το περιβάλλον της οργής προς το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δε ανταρσία δύο εμβληματικών μορφών του ισλαμικού κινήματος, των Γκιουλ και Νταβούτογλου, θα στείλει την ίδια ώρα μήνυμα στην κομματική βάση ότι αυτοί αποτελούν τη συνέχεια της ορθότητας του AKP και όχι ο Ερντογάν, που κύλησε προς την τυραννίδα, κατέστρεψε τις διεθνείς σχέσεις της χώρας κυνηγώντας τη χίμαιρα του νεο-οθωμανισμού, χαντάκωσε την οικονομία και «αποτρελάθηκε».

Το όλο σχέδιο αποσκοπεί στο να φύγει ο Ερντογάν από τη μέση δίχως να ξεσπάσει πόλεμος στην Ανατολική Μεσόγειο και χαθεί ο έλεγχος.

Να περιοριστεί η ανατροπή σε εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας δίχως να εξαχθεί προς Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, δηλαδή σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο και εάν είναι δυνατόν να γίνει δίχως εμφύλιο.

Ωστόσο, αυτά τα γνωρίζει καλύτερα και πρώτος από όλους ο Τούρκος πρόεδρος και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα αφήσει να τον οδηγήσουν ως σφάγιο στον βωμό μιας τουρκικής μεταπολίτευσης.

Ήδη από την Τρίτη 2 Ιουλίου, τουρκικές εφημερίδες άρχισαν να γράφουν ότι ο Μπαμπατζάν συνδέεται με τους «γκιουλενιστές».

Κατατέθηκε και σχετική μήνυση από πρώην υφιστάμενο του στο υπουργείο Οικονομικών, που τον συνδέει με «γκιουλενιστές» και μυστικές υπηρεσίες. Το παιχνίδι λοιπόν είναι ανοιχτό.
 

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θέμα στο Eurogroup οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη – Ρέγκλινγκ: Παραβίαση της εμπιστευτικότητας
22 Views

Τη λύπη τους για την ηχογράφηση συνεδριάσεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασαν οι επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Θέμα στο Eurogroup οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη – Ρέγκλινγκ: Παραβίαση της εμπιστευτικότητας
22 Views

Τη λύπη τους για την ηχογράφηση συνεδριάσεων από τον Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασαν οι επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Του έκανα κλύσμα, δεν ήθελα να του κάνω κακό» λέει η μητέρα του βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων (Video)
27 Views

Σεξουαλική κακοποίηση έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο 11 μηνών βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε χθες νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Κεντρική πολιτική απόφαση να είμαστε πρωτοπόροι στην απολιγνιτοποίηση
15 Views

Παρεμβάσεις σε τομείς, όπως η αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας προς όφελος των καταναλωτών, η διαχείριση αποβλήτων, η πράσινη οικονομία και η πολεοδομία και χωροταξία, τέθηκαν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην απολιγνιτοποίηση, για την οποία είπε ότι είναι κεντρική πολιτική απόφαση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο Παρίσι την Τρίτη ο Τσίπρας
14 Views

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, στο Παρίσι όπου θα πραγματοποιήσει το απόγευμα ομιλία στη γαλλική Γερουσία σε ημερίδα για την ευρωπαϊκή διεύρυνση.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών - (Photo)
25 Views

Επεισόδιο μεταξύ δύο αλλοδαπών Ιρανικής καταγωγής που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου των Διαβατών Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο Ερντογάν προαναγγέλλει την ελληνοτουρκική κρίση που θα πυροδοτήσει
29 Views

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανάρτηση των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει το μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019 από την Άγκυρα και την αναγνωρισμένη λιβυκή κυβέρνηση του .

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Θράκη: Εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τον τουρκόψυχο δήμαρχο Μουμίν (Video)
23 Views

Η παρουσία και κυρίως η ομιλία του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, στην Προύσσα αναδείχθηκε ως μέγα θέμα πανελληνίως και όχι αδίκως. Οι φράσεις του Οντέρ για το ανοιχτό όραμά του που «θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα», οι διαβεβαιώσεις του πως παρότι τελείωσε ελληνικό Λύκειο και Πανεπιστήμιο δεν έχει χάσει τίποτε από «τον μουσουλμανισμό και τον τουρκισμό»

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Διάγγελμα Ασαντ για Χαλέπι
22 Views

Ο Πρόεδρος Ασαντ δήλωσε ότι ο Χαλέπι και η Συρία κέρδισε τη νίκη, προσθέτοντας ότι ο συριακός στρατός δεν θα διστάσει να εκτελέσει τα εθνικά του καθήκοντα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μόνος στην Ιντλίμπ ο Ερντογάν – Έπιασε Χαλέπι ο Άσαντ
29 Views

Δεν έχει προηγούμενο η προώθηση του συριακού στρατού στις βορειοδυτικές επαρχίες της χώρας, παρά τις απειλές του Ερντογάν και την στήριξη των Αμερικανών στις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει ακόμα, να στηρίξει τη σύμμαχο Άκυρα σε μια νέα γενικευμένη επιχείρηση στη βόρεια Συρία, ενώ οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας παραμένουν σε κρίση.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το σύνδρομο της Ισπανίας απειλεί τους Ελληνες δανειολήπτες.
27 Views

Οι αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις περί προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν καθησυχάζουν, μετά και την αποτυχία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ● Εντείνονται οι φόβοι ότι η Ελλάδα θα βιώσει καταστάσεις βίαιων εξώσεων, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια στη χώρα της Ιβηρικής.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς θα εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis
16 Views

«Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης περιβάλλεται τις ίδιες θεσμικές εγγυήσεις που περιβάλλεται και ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος εξέτασε τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες», σημειώνουν μέλη του προεδρείου της επιτροπής που επιμένουν ότι «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» πρέπει να καταθέσουν με τον ίδιο τρόπο που κατέθεσαν στον κ. Σοφουλάκη

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Υπεγράφη το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ για το 2020
20 Views

Δράσεις, οι οποίες αφορούν στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) Ελλάδας-Ισραήλ για το 2020.

Περισσότερα ...
MEDIA
«Θα χάσεις τις εκλογές...» - Μήνυμα του Μαρινάκη στον Μητσοτάκη μέσω Πρετεντέρη
55 Views

Μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου να βρει άλλο «αφήγημα» και γρήγορα, αν θέλει να κερδίσει τις εκλογές «όποτε κι αν γίνουν» στέλνει ο δημοσιογράφος των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη Γιάννης Πρετεντέρης.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παπαγγελόπουλος : "Η Ράικου είχε καταχωνιάσει έγγραφο του FBI για δωροδοκία πολιτικού"
13 Views

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έχει έγγραφο του FBI

Περισσότερα ...
MEDIA
«Απέναντι» στην κυβέρνηση βρέθηκε το δελτίο ειδήσεων του Mega !
54 Views

«Απέναντι» στην κυβέρνηση βρέθηκε το δελτίο ειδήσεων του Mega. Η πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει το νέο κανάλι, έναντι του ανταγωνισμού είναι η ουδέτερη ή και επικριτική απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Στόχος είναι η διαφοροποίηση έναντι των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών διεκδικώντας το κεντροαριστερό προφίλ των τηλεθεατών του Mega.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ραγκούσης: "Ας απαντήσει η ΝΔ για τις επαναπροσλήψεις επιχειρησιακών επικεφαλή κατά την τραγωδία στο Μάτι, σε καίριες θέσεις"
32 Views

«Αντί να υβρίζει η ΝΔ, νομίζοντας πως έτσι μπορεί να προσπεράσει τα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν πλέον αναδειχθεί από τις κραυγαλέες αντινομίες της, ας φροντίσει-όπως έχει υποχρέωση-να τα απαντήσει», αναφέρει σε δήλωση του ο Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
34 Views

Καταλόγισε «πανικό» στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Νέος ΚΟΚ με ποινές για τον οδηγό, όχι για το όχημα
43 Views

Στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το ψηφιακό δίπλωμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Mega

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργία σε όλα τα ΜΜΜ την Τρίτη - Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος
17 Views

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Τσιτσιολίνα: ιδρύει νέο κόμμα (DNA) αντιδρώντας στη μείωση της βουλευτικής της σύνταξης.
27 Views

Η γνωστή Ιταλίδα πορνοστάρ επανέρχεται στην πολιτική σκηνή με αίτημα την αύξηση των συντάξεων. Την επάνοδό της ανακοίνωσε η Τσιτσιολίνα, η πρώην πολιτικός και πρώην σύζυγος του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήγει η προθεσμία για τις ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις των ζευγαριών
22 Views

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετράει ο χρόνος για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet που θα υποδεχθεί σχεδόν 6,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Ηδη για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση η προθεσμία «τρέχει», καθώς μπορούν υποβάλουν σχετική αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου σε ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατατίθεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
22 Views

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να έχει προβεί σε μικρής έκτασης παρεμβάσεις, υιοθετώντας σχόλια και παρατηρήσεις που έγιναν στη διαβούλευση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκη Κεραμέως: Συνυπολογισμός βαθμού και των 3 τάξεων του Λυκείου για εισαγωγή στα ΑΕΙ
19 Views

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", είπε ότι σχεδιάζεται η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου από το έτος 2020-2021, ενώ «ο βαθμός και των τριών τάξεων του Λυκείου με διαβάθμιση του ποσοστού από την Α' στη Γ΄τάξη θα ξεκινήσει να συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου την επόμενη σχολική χρονιά (2020-2021)».

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για το διαζύγιο - Υπέρ και κατά
18 Views

Νέους δρόμους επίλυσης οικογενειακών διαφορών, οι οποίες συχνά βλάπτουν τις παιδικές ψυχές, φαίνεται να ανοίγει η υποχρεωτική διαμεσολάβηση, που θεσπίστηκε πρόσφατα και ισχύει από τις 15 Ιανουαρίου και στη χώρα μας. ...............

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κοριτσάκι δύο ετών έχασε τη ζωή του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
20 Views

Κοριτσάκι δύο ετών έχασε τη ζωή του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Το παιδί εντοπίστηκε από τη μητέρα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, δίχως τις αισθήσεις του και άμεσα διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, κατέληξε.

Περισσότερα ...