Διακήρυξη για την Ανεξαρτησία του Κυβερνοχώρου

721 Views
 Διακήρυξη για την Ανεξαρτησία του Κυβερνοχώρου


Διακήρυξη για την Ανεξαρτησία του Κυβερνοχώρου


Προς τις κυβερνήσεις του Βιομηχανικού Κόσμου, προς εσάς τους κουρασμένους γίγαντες από δέρμα και ατσάλι, έρχομαι απ’ τον Κυβερνοχώρο, το νέο σπίτι του Νου. Εκ μέρους του μέλλοντος, ζητάω από εσάς του παρελθόντος να μας αφήσετε στην ησυχία μας. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι ανάμεσα μας. Δεν έχετε κυριαρχία στα μέρη που βρισκόμαστε.

Δεν έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση, ούτε υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε στο μέλλον, οπότε σας απευθύνομαι με μοναδική εξουσία όχι μεγαλύτερη απ’ αυτή που πηγάζει απ’ την ελευθερία. Κηρύσσω τον παγκόσμιο κοινωνικό χώρο που χτίζουμε εκ φύσεως ανεξάρτητο απ’ την τυραννία που προσπαθείτε να μας επιβάλετε. Δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να μας εξουσιάζετε ούτε κατέχετε κάποια μέθοδο επιβολής που θα έπρεπε πραγματικά να φοβόμαστε.

Οι κυβερνήσεις αντλούν την εξουσία τους απ’ τη συναίνεση των κυβερνόμενων. Δεν έχετε ζητήσει ή λάβει τη δική μας. Δεν σας προσκαλέσαμε. Δεν μας γνωρίζετε, ούτε γνωρίζετε τον κόσμο μας. Ο Κυβερνοχώρος δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία σας. Μην σκέφτεστε πως μπορείτε να τον χτίσετε, σαν να ήταν κάποιο δημόσιο κατασκευαστικό έργο. Δεν μπορείτε. Είναι μια πράξη της φύσης και αναπτύσσεται μέσα απ’ τις συλλογικές μας δράσεις.

Δεν έχετε εμπλακεί στην μεγάλη και συγκεντρωτική συζήτηση μας, ούτε έχετε δημιουργήσει τον πλούτο των αγορών μας. Δεν γνωρίζετε την κουλτούρα μας, την ηθική μας ή τους άγραφους κανόνες που ήδη παρέχουν στην κοινωνία μας μεγαλύτερη τάξη απ’ ό,τι θα μπορούσε να υπάρχει με οτιδήποτε προσπαθείτε να επιβάλετε.

Ισχυρίζεστε πως υπάρχουν προβλήματα μεταξύ μας που πρέπει να λύσετε. Χρησιμοποιείτε αυτό τον ισχυρισμό ως δικαιολογία για να εισβάλετε στις περιοχές μας. Πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν. Εκεί που υπάρχουν πραγματικές συγκρούσεις, εκεί που υπάρχουν σφάλματα, θα τα αναγνωρίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε με τα δικά μας μέσα. Διαμορφώνουμε το δικό μας Κοινωνικό Συμβόλαιο. Αυτή η κυβέρνηση θα αναδυθεί με βάση τις συνθήκες του δικού μας κόσμου, όχι του δικού σας. Ο κόσμος μας είναι διαφορετικός.

Ο Κυβερνοχώρος αποτελείται από συναλλαγές, σχέσεις και σκέψεις, τοποθετημένες σαν ένα όρθιο κύμα στον ιστό των επικοινωνιών μας. Ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος που είναι ταυτόχρονα παντού και πουθενά, αλλά δεν είναι εκεί που ζουν τα σώματα μας.

Δημιουργούμε έναν κόσμο στον οποίο μπορούν να μπουν όλοι, χωρίς προνόμια ή προκαταλήψεις που απορρέουν απ’ τη φυλή, την οικονομική δύναμη, τη στρατιωτική ισχύ ή την καταγωγή.

Δημιουργούμε έναν κόσμο όπου οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, μπορεί να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, όσο μοναδικές κι αν είναι, χωρίς τον φόβο να εξαναγκαστεί σε σιωπή ή συμμόρφωση. Οι νομικές σας έννοιες για την ιδιοκτησία, την έκφραση, την ταυτότητα, την κίνηση και το γενικότερο πλαίσιο αυτών δεν έχουν εφαρμογή σε εμάς. Βασίζονται όλες στην ύλη, και δεν υπάρχει καθόλου ύλη εδώ.

Οι ταυτότητες μας δεν έχουν σώματα, οπότε, σε αντίθεση με εσάς, δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε με φυσικό εξαναγκασμό. Πιστεύουμε πως μέσα απ’ την ηθική, το προσωπικό ενδιαφέρον και το κοινό καλό, η κυβέρνηση μας θα αναδυθεί. Οι ταυτότητες μας μπορεί να είναι διασκορπισμένες σε περιοχές μακριά από την δικαιοδοσία σας. Ο μόνος νόμος που θα αναγνωρίσουν οι επιμέρους κουλτούρες μας είναι ο Χρυσός Κανόνας. Ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να χτίσουμε τις λύσεις μας πάνω σ’ αυτή την αρχή. Αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τις λύσεις που προσπαθείτε να επιβάλλετε.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχετε σήμερα δημιουργήσει ένα νόμο, το Telecommunications Reform Act, ο οποίος αναιρεί το ίδιο σας το Σύνταγμα και προσβάλει τα όνειρα των Jefferson,  Washington, Mill, Madison, DeToqueville και Brandeis. Αυτά τα όνειρα πρέπει τώρα να αναγεννηθούν μέσα μας.

Φοβάστε τα ίδια σας τα παιδιά, γιατί είναι γηγενείς σε έναν κόσμο που θα είστε για πάντα μετανάστες. Επειδή τους φοβάστε, εμπιστεύεστε τους γραφειοκρατικούς σας μηχανισμούς με την γονική ευθύνη που εσείς οι ίδιοι είστε αρκετά δειλοί να αντιμετωπίσετε. Στον κόσμο μας, όλα τα αισθήματα και εκφράσεις ανθρωπιάς, απ’ τα πιο ποταπά έως τα πιο εξευγενισμένα, είναι μέρη ενός αδιάλειπτου όλου, της παγκόσμιας συνεύρεσης των bits. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τον αέρα που μπορεί να πνίξει απ’ τον αέρα που δίνει δύναμη στα φτερά να χτυπούν.

Σε Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ιταλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθείτε να εκδιώξετε τον ιό της ελευθερίας τοποθετώντας φυλάκια στα σύνορα του Κυβερνοχώρου. Αυτά μπορεί να κρατήσουν μακριά τη μόλυνση για ένα μικρό διάστημα, αλλά δεν θα λειτουργήσουν σε έναν κόσμο που σύντομα θα καλυφθεί από μέσα μεταφοράς bits.

Οι συνεχώς και πιο απαρχαιωμένες βιομηχανίες πληροφορίες που έχετε θα διαιωνίσουν τον εαυτό τους προτείνοντας νόμους, στην Αμερική και παντού, που θα απαιτούν ακόμα και την ιδιοκτησία της ομιλίας σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι νόμοι θα διακηρύσσουν πως οι ιδέες είναι ένα ακόμα βιομηχανικό προϊόν, όχι πολύ διαφορετικό απ’ τον σίδηρο. Στον κόσμο μας, οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει η ανθρώπινη νόηση μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί απεριόριστα χωρίς κόστος. Η παγκόσμια διαβίβαση σκέψης δεν απαιτεί πλέον τα εργοστάσια σας για να επιτευχθεί.

Αυτά τα όλο και αυξανόμενα εχθρικά και αποικιοκρατικά μέτρα, μας τοποθετούν στην ίδια θέση με όλους τους εραστές της ελευθερίας και του αυτο-προσδιορισμού που προηγήθηκαν, που έπρεπε να απορρίψουν την εξουσία απόμακρων και αδιαμόρφωτων δυνάμεων. Πρέπει να διακηρύξουμε τους εικονικούς μας εαυτούς ως απρόσβλητους απ’ την κυριαρχία σας, ακόμα κι αν συνεχίζουμε να συναινούμε στην εξουσία σας πάνω στα σώματα μας. Θα επεκτείνουμε τους εαυτούς μας κατά μήκος του Πλανήτη ώστε κανείς να μην μπορεί να συλλάβει τη σκέψη μας.

Θα δημιουργήσουμε έναν πολιτισμό του Νου στον Κυβερνοχώρο. Ίσως να είναι πιο ανθρώπινος και δίκαιος απ’ τον κόσμο που οι κυβερνήσεις σας έχουν φτιάξει.


Πηγή άρθρου https://medialibre.net  — https://www.eff.org/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πάνω από 4 εκατ. ευρώ έως τώρα το ύψος των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και λειτουργία καταστημάτων
26 Views

Σε 4.253.700 ευρώ ανερχόταν, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, σε όλη την Ελλάδα, για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Πάνω από 4 εκατ. ευρώ έως τώρα το ύψος των προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις και λειτουργία καταστημάτων
26 Views

Σε 4.253.700 ευρώ ανερχόταν, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, σε όλη την Ελλάδα, για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΒ Βασιλόπουλος: Δωρεά εξοπλισμού νέας γενιάς και διεθνώς καινοτόμου λογισμικού, για την υποστήριξη πάνω από 30 κλινών ΜΕΘ
28 Views

Με αίσθημα ευθύνης και φροντίδας απέναντι στην ελληνική κοινωνία, και με στόχο να συμβάλει στη θωράκιση των Δημόσιων Νοσοκομείων, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας ενός εξοπλιστικού «πακέτου» τελευταίας γενιάς, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ολιστικά πάνω από 30 κλίνες ΜΕΘ και δεκάδες ασθενείς των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Το καλό νέο της ημέρας!
44 Views

Θεσσαλονίκη: Μαθητές σχεδιάζουν παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία Η ομάδα ρομποτικής Robothood αποκάλυψε τα σχέδιά της και εντυπωσίασε το δήμαρχο Σ. Δανιηλίδη. Ο δήμαρχος ζήτησε από τους μαθητές να υποβάλουν και επίσημα την πρότασή τους, ώστε να μελετηθεί η δυνατότητα κατασκευής του.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Αντώνης Κανάκης έξαλλος με τον Αρναούτογλου: «Ξεδιάντροπη αντιγραφή» Η αντίδραση Αρναούτογλου: «Έβαλα τα γέλια».
26 Views

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, οι ιθύνοντες των τηλεοπτικών καναλιών έχουν κάνει διάφορες αλλαγές στα προγράμματα τους. Για παράδειγμα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αυτή τη βδομάδα άρχισε πάλι να βγαίνει στον ΑΝΤ1 με μια νέα εκπομπή με τίτλο «Live Tonight» που σχολιάστηκε ως αντιγραφή των εκπομπών του Αντώνη Κανάκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Σε επιφυλακή Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό για φορτηγά πλοία με μετανάστες από Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά
29 Views

Στον εντοπισμό και στην αποτύπωση περίπου έξι φορτηγών πλοίων, τα οποία βρίσκονται στις τουρκικές ακτές και προετοιμάζονται να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες σε ελληνικά νησιά, έχουν προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες στο Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.).

Περισσότερα ...
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Συνεχίζει τις προκλήσεις με πτήσεις η Τουρκία
29 Views

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 -που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης- πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια στις 14:19 μ.μ. και δύο λεπτά αργότερα πάλι πάνω από την Παναγιά στα 21.000 πόδια.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Εθελοντική αιμοδοσία από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. στον “αγώνα” κατά της πανδημίας
20 Views

Η Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλλει στην κάλυψη αναγκών της χώρας μας σε αίμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), και ύστερα από την επιστολή του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή της και ενισχύοντας παράλληλα το πνεύμα αλληλεγγύης που καλλιεργεί ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού μας ιστού, ο αθλητισμός.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Γ. Τράγκας: Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη. Η Δημοκρατία θα υποστεί εκπτώσεις και η ανισότητα θα μεγαλώσει
195 Views

Γ. Τράγκας; Όπως έγινε ήδη γνωστό, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρέδωσαν στον κο Τραμπ τα συμπεράσματα εκτεταμένων ερευνών που αποδεικνύουν ότι οι Κινέζοι απέκρυψαν επιμελώς χιλιάδες θανάτους και πολύ περισσότερα κρούσματα από όσα έλεγαν, τόσο στη Γιουχάν, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησε η επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» στη Λιβύη που προβλέπει υποδοχή μεταναστών σε ελληνικό λιμάνι
44 Views

Την επίσημη έναρξη της επιχείρησης «Ειρήνη» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Τζοζέπ Μπορέλ.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Έτοιμος να “σφραγίσει” την περιπατητική οδό Α. Τρίτση, λόγω συγχρωτισμού
45 Views

Η δημοτική αρχή απευθύνει τελευταία προειδοποίηση στους πολίτες που αγνοούν τα μέτρα, δηλώνοντας πως «αυτό δεν θα γίνει άλλο ανεκτό. Ο δρόμος θα κλείσει εφόσον κάποιοι δεν συμμορφώνονται»

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έρχονται νέα μέτρα στις μετακινήσεις. Έως 3 sms και ένα άτομο στο ΙΧ
133 Views

Συμπληρωματικά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης (όπως ταξί, τρόλεϊ λεωφορεία, πούλμαν κ.λπ.), προβλέπεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιδότηση 11 εκατ. ευρώ στον Μορέα λόγω χαμηλής κυκλοφορίας οχημάτων
19 Views

Επιδότηση 10,98 εκατ. ευρώ θα λάβει ο Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη). Ο Μορέας επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας οχημάτων, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν θα πληρώσουν δόσεις για τις άδειες τους τα ιδιωτικά κανάλια το 2020
32 Views

Μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαιρεί τους ιδιοκτήτες των τηλεοποτικών καναλιών από την υποχρέωση καταβολής ετήσιας δόσης 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ,εντός του 2020. Συγκεκριμένα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρεται:

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το σχέδιο του Μαξίμου για εκλογές στην εποχή του κορωνοϊού: Οι ημερομηνίες, το καλό και το κακό σενάριο και η παγίδα των δημοσκοπήσεων
42 Views

Το σχέδιο του Μαξίμου για εκλογές στην εποχή του κορωνοϊού: Οι ημερομηνίες, το καλό και το κακό σενάριο και η παγίδα των δημοσκοπήσεων

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας: «Η εμμονική επιμονή σε κανόνες λιτότητας δίνει ώθηση στις ευρωσκεπτιστικές δυνάμεις να εντείνουν την αποσύνθεση της Ευρώπης»
22 Views

Αλέξης Τσίπρας: «Η εμμονική επιμονή σε κανόνες λιτότητας δίνει ώθηση στις ευρωσκεπτιστικές δυνάμεις να εντείνουν την αποσύνθεση της Ευρώπης»

Περισσότερα ...