Ελληνική νεοφυής επιχείρηση αλλάζει την επικοινωνία με τον Δήμο

55 Views
Ελληνική νεοφυής επιχείρηση αλλάζει την επικοινωνία με τον Δήμο

Τι κοινό μπορεί να συνδέει μεταξύ τους δεκάδες δήμους στην Ελλάδα με δήμους της Μεγάλης Βρετανίας, του Βελγίου, της Ελβετίας και σύντομα με δήμους άλλων ευρωπαϊκών χωρών και κατά συνέπεια με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες;

Το γεγονός ότι εμπιστεύονται την ιδέα δύο νεαρών Ελλήνων, του Φώτη Ταλάντζη και του Ηρακλή Μπουραντά, οι οποίοι με την ομάδα τους έκαναν πράξη και προχώρησαν στη δημιουργία μιας νεοφυούς επιχείρησης, της Novoville, που έχει ως όραμα να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και να μετασχηματίσει τις δημοτικές υπηρεσίες, μετατρέποντάς τες περισσότερο προσβάσιμες και αποτελεσματικές, με επίκεντρο τον δημότη.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα-εφαρμογή με πρόσβαση από έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές, που εξυπηρετεί αιτήματα πολιτών, αλλάζει τον τρόπο επικοινωνίας, συμμετοχής και διάδρασης του δήμου με τον δημότη. Στα 4 χρόνια λειτουργίας της κερδίζει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων τοπικών αρχόντων που την επιλέγουν σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δημοτών τους, οι οποίοι με την σειρά τους την εμπιστεύονται προκειμένου να καταγράψουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και να τα στείλουν προς επίλυση στο δήμο τους.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα Novoville στους Δήμους και τους δημότες

H πλατφόρμα - όπως αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Φώτης Ταλάντζης - διευκολύνει την επικοινωνία δήμου - δημότη αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια (mobile apps, web, chatbots, κοινωνικά δίκτυα κ.α.) προκειμένου να κάνει τις υπηρεσίες του δήμου άμεσα προσβάσιμες και πιο αποτελεσματικές. Από την υποβολή ενός αιτήματος ή την πληρωμή ενός εισιτηρίου στάθμευσης, μέχρι την συμμετοχή σε μια διαβούλευση για ένα τοπικό ζήτημα, το σύστημά επιτρέπει την απρόσκοπτη διάδραση με τρόπο διαφανή και άμεσο. Ο πολίτης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή σε ποιο στάδιο βρίσκεται το αίτημά του, ποιες πληρωμές έχει πραγματοποιήσει, ποια σημαντικά γεγονότα συμβαίνουν στην πόλη του και τι αποτέλεσμα είχε η διαβούλευση, π.χ. για την πεζοδρόμηση μιας περιοχής.

Ενδεικτικοί Δήμοι στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην πλατφόρμα είναι: Δήμος Αθηναίων, Λαρισαίων, Κατερίνης, Πειραιά, Βόλου, Αχαρνών, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αλίμου, Κορίνθου, Καρπενησίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Χαλκιδαίων, Νεάπολης-Συκεών, Λευκάδας, Αλοννήσου, Ιητών, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ.α.

«Στόχος μας, σε κάθε δήμο που δραστηριοποιούμαστε, είναι να ψηφιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διαδικασίες, ώστε να μην χρειάζεται ο πολίτης να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί μια δημοτική υπηρεσία για να εξυπηρετηθεί. Αντίθετα, ενθαρρύνουμε να μπορεί να εξυπηρετηθεί στο χρόνο που επιθυμεί από το κινητό του τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του. Η εξοικονόμηση χρόνου και πόρων που μπορεί να επιτευχθεί από τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι τεράστια, ενώ τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας από τη χρήση του Novoville είναι εντυπωσιακά», αναφέρει ο Ηρακλής Μπουραντάς.

Νέες καινοτόμες δυνατότητες

Η πλατφόρμα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Πρόσφατα, η εταιρία πέτυχε δύο μεγάλες διακρίσεις στη Μ. Βρετανία. Αφενός, μέσω του προγράμματος προώθησης καινοτομίας CivTech της κυβέρνησης της Σκωτίας, η Novoville επιλέχθηκε από το Δήμο του Εδιμβούργου για να συμβάλλει στη ψηφιακή διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων του κτιριακού αποθέματος του Δήμου. Η νέα εφαρμογή της Novoville, θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να οργανώνουν και να πραγματοποιούν παρεμβάσεις και έργα συντήρησης σε κοινόχρηστους χώρους με την επίβλεψη του Δήμου, δημιουργώντας έτσι μια ψηφιακή κοινότητα. Απώτερος στόχος της συνεργασίας με το Δήμο του Εδιμβούργου είναι η βελτίωση της συνολικής κατάστασης των κτιρίων σε ολόκληρη την πόλη.

Επιπλέον, η Novoville, όπως αναφέρουν τα στελέχη της, επιλέχθηκε στην Μ.Βρετανία για να παρέχει ψηφιακή λύση για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του COVID-19. Ο οργανισμός NHSX του Βρετανικού συστήματος υγείας NHS, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας στον κόσμο, ανακοίνωσε τις 18 ψηφιακές λύσεις που αναδείχθηκαν μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας TechForce19. Στόχος του διαγωνισμού, στον οποίο υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.600 προτάσεις, είναι η αξιοποίηση άμεσα υλοποιήσιμων καινοτόμων λύσεων ενάντια στις επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19.

Αθήνα-Επιλύονται δεκάδες χιλιάδες ζητήματα ψηφιακά

Ο Δήμος Αθηναίων μαζί με το Εδιμβούργο είναι από πλευράς μεγέθους, πολυπλοκότητας και όγκου παραγόμενων δεδομένων/χρήσης οι μεγαλύτεροι συνεργάτες της Novoville.

Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρία, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 120.000 αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων με τον μέσο όρο επιλυμένων να κυμαίνεται σταθερά πάνω από το 85% του συνόλου των αιτημάτων. Όπως τονίζεται ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς τις εγγενείς δυσκολίες ενός δήμου που δέχεται και εξυπηρετεί καθημερινά έναν όγκο επισκεπτών και εργαζομένων τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερο του καταγεγραμμένου πληθυσμού του. Κάθε μήνα μέσα από την πλατφόρμα καταχωρούνται περίπου 7.000 αιτήματα, ενώ οι χρήστες των εφαρμογών μας που έχουν υποβάλλει τουλάχιστον ένα αίτημα είναι 40.000.

Τα στελέχη της Novoville αναφέρονται στην εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για περίπου ένα χρόνο, και εκφράζουν την μεγάλη τους ικανοποίηση που συμβάλλουν σε μια μεγάλη, καθημερινή και αδιάκοπη προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου και των χιλιάδων εργαζομένων του να διατηρούν την Αθήνα λειτουργική και να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης όλων μας.

Όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης «τα παράπονα σας στον Δήμαρχο. Έχουμε μία εφαρμογή που ονομάζεται Novoville, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε όλοι στα κινητά σας. Καταγράφετε τα προβλήματα, τα φωτογραφίζετε, μας τα στέλνετε. Κι εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, όσο γίνεται πιο άμεσα. Βοηθήστε μας για να αλλάξουμε την πόλη» είναι το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη στις Αθηναίες και τους Αθηναίους»

Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσα από το Novoville

- Υποβάλλουν το αίτημά τους με ένα κλικ αναφέροντας στο δήμο ζητήματα που συναντούν στη γειτονιά τους και λαμβάνουν αυτόματες ειδοποιήσεις σχετικά με την επίλυσή τους.

- Λένε τη γνώμη τους απαντώντας σε σύντομες δημοσκοπήσεις και συμμετέχουν σε διαδραστικές διαβουλεύσεις για σημαντικά θέματα του δήμου τους.

-Ενημερώνονται για ό,τι συμβαίνει στην πόλη απευθείας στο κινητό τους.

- Βρίσκουν εύκολα απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις ή χρησιμοποιούν τα chatbot μας για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

- Κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές και αιτήσεις: Πληρώνουν για υπηρεσίες και πρόστιμα και κάνουν αιτήσεις στο δήμο ηλεκτρονικά, όλο το 24ωρο, όπου κι αν βρίσκονται.

- Παρκάρουν έξυπνα και γρήγορα: Εντοπίζουν την ακριβή τους θέση μέσω GPS, αγοράζουν εύκολα χρόνο στάθμευσης σε ελεγχόμενες ζώνες και επεκτείνουν αν θέλουν το χρόνο στάθμευσής τους εξ' αποστάσεως.

-Με τη χρήση διαδραστικού χάρτη εντοπίζουν σημεία ενδιαφέροντος, όπως ΚΕΠ ή ανοιχτά φαρμακεία στην περιοχή.

- Συμβάλλουν στη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της Αθήνας: Το ανανεωμένο πρόγραμμα Adopt-A-Tree που λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων τους δίνει τη δυνατότητα να υιοθετήσουν ένα νεοφυτεμένο δέντρο μέσω της εφαρμογής και να δεσμευτούν να το διατηρήσουν υγιές ποτίζοντάς το.

Για το 2021 εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, η Novoville σκοπεύει να επεκταθεί σε τουλάχιστον δύο ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, εστιάζοντας την προσοχή της σε Γαλλία και σε Γερμανία.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
47 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...
  • ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι και 77 νέα κρούσματα Covid-19
    56 Views

    Διατηρούνται οι υψηλοί αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) του ΕΟΔΥ, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 77 νέα περιστατικά.

    Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόδραση κρατουμένου από την Ευελπίδων
47 Views

Γεωργιανός κρατούμενος που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής απέδρασε από την Ευελπίδων όπου είχε μεταφερθεί για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό περίπου στις 3.30 το απόγευμα.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
ΕΟΔΥ: Δύο θάνατοι και 77 νέα κρούσματα Covid-19
56 Views

Διατηρούνται οι υψηλοί αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) του ΕΟΔΥ, σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 77 νέα περιστατικά.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Ο Πάνος Μουζουράκης πήρε συνέντευξη από τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ - ΒΙΝΤΕΟ
40 Views

Την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Άνα Κέντρικ, είχε ο Πάνος Μουζουράκης, με αφορμή την ταινία “Ευχούληδες”, η οποία αναμένεται να προβληθεί σε λίγες ημέρες στους κινηματογράφους.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Αίγυπτος κατά Τουρκίας για τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειο
30 Views

«Πυρά» και από την Αίγυπτο κατά της Τουρκίας, σχετικά με τα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Κάιρο ανακοίνωσε πως μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Άγκυρα στην περιοχή παραβιάζει ύδατα, στο οποίο το ίδιο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών
25 Views

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά διάλογος δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό το καθεστώς απειλών, απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του, στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας 'Αρμιν Λάσετ (Armin Laschet).

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
"Τουρισμός για Όλους": Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις
29 Views

Εναν οδηγό με την μορφή 10 + 1 ερωτήσεων και απαντήσεων για το Πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για Όλους» εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο. Αναλυτικά:

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Φινάλε με ρεκόρ κόσμου από Κωνσταντινίδη και Προδρόμου!
30 Views

Με τον καλύτερο τρόπο, έπεσε στο ΟΑΚΑ, η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ΟΠΑΠ 2020, της παρθενικής διοργάνωσης στην μετά-καραντίνα εποχή που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΟΑΜ-ΑμεΑ). Οι Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και Αθανάσιος Προδρόμου, αθλητές του ΛΣΟ Μακεδόνας, κατέρριψαν τα παγκόσμια ρεκόρ στην δισκοβολία 32 και το τριπλούν 20 αντίστοιχα.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Δεν αντέχουμε οικονομικά να πάμε σ' ένα δεύτερο καθολικό lockdown
43 Views

Με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, 'Αρμιν Λάσετ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι επενδυτές "γυρίζουν την πλάτη" στο ΧΑ, που συνεχίζει να χάνει έδαφος
31 Views

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχώρησε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, κινούμενη κόντρα στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές από αύριο Τρίτη
77 Views

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19».

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Απορρίφθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού για άμεση στελέχωση της Επιτροπής Εφέσεων από την ΕΠΟ
48 Views

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα που κατέθεσε ο Ολυμπιακός στη Super League, προκειμένου να ζητηθεί εκτάκτως σύγκλιση γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ ούτως ώστε να στελεχωθεί άμεσα η Επιτροπή Εφέσεων, τα μέλη της οποίας ως γνωστόν έχουν παραιτηθεί.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Super League: «Τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ομάδες προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά το επικείμενο πρωτάθλημα»
27 Views

Τα τηλεοπτικά συμβόλαια ήταν το κεντρικό θέμα που απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΑΕΛ: «Λύθηκε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της αναδιάρθρωσης»
63 Views

Την πλήρη αντίθεσή της κατά οποιασδήποτε πρότασης για αναδιάρθρωση της Super League εξέφρασε η ΠΑΕ ΑΕΛ, μέσω επίσημης τοποθέτησης του ιδιοκτήτη της, Αλέξη Κούγια, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένα ζήτημα έχει λυθεί οριστικά κι αμετάκλητα από τη Δευτέρα 27/7.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Προσλήψεις 120 ιεροδιδασκάλων για να διδάξουν το Κοράνι στη Θράκη!
46 Views

Τη στιγμή που στο υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζουν πως και με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τη διδασκαλία του Κορανίου στη Θράκη.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Κι επίσημα η Tesla στην Ελλάδα. Το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα εντός του τριμήνου
62 Views

Η άφιξη της Tesla στην Ελλάδα είχε προαναγγελθεί. Εντός του επόμενου τριμήνου θα ανοίξει ένα pop-up κατάστημα στην Αθήνα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν από κοντά κάποια από τα μοντέλα της εταιρείας του Elon Musk.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Το Βερολίνο οδηγεί την Ελλάδα στο «στόμα του λύκου» για διαπραγμάτευση με την Τουρκία
48 Views

Εντατικό παρασκήνιο φαίνεται ότι εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα με σκοπό την εκ νέου ενεργοποίηση των διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα με την κάτοχο της ευρωπαϊκής προεδρίας Γερμανία να μας “σέρνει” ουσιαστικά στις διαπραγματεύσεις καθώς δεν έχει αποφασιστεί ούτε ανακοινωθεί τι ακριβώς θα συζητήσουμε. Η Τουρκία βέβαια δια στόματος Χ. Ακάρ είπε όλα είναι στο τραπέζι.

Περισσότερα ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Στα Χανιά ο Μητσοτάκης για διακοπές: Για μπάνιο με την οικογένεια στο Μαράθι (video)
45 Views

Τα… μπάνια του λαού ξεκίνησαν από την 1η Αυγούστου για όλους και αυτός ισχύει και για τους πολιτικούς, μιας και η Βουλή έκλεισε. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής, 31 Ιουλίου στα Χανιά.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζητούν πάλι για lockdown και sms!
56 Views

Ήδη, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να λάβει και άλλα μέτρα για να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων. Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά μέτρων, με πρώτο αυτό της χρήσης της υποχρεωτικής μάσκας.

Περισσότερα ...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πανδημίες Μαϊμού
64 Views

H γρίπη των χοίρων, το 1976, δεν ήλθε ποτέ και αποτέλεσε το μεγαλύτερο φιάσκο στην Ιστορία της Ιατρικής! Έναν σκότωσε η επιδημία - 25 το εμβόλιο!

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκχωρούν σε ιδιώτες το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας
42 Views

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεθόδευσε αιφνιδίως χωρίς ανοιχτή διαδικασία διαγωνισμούς εκχώρησης με ΣΔΙΤ του 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας, το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της ΕΥΔΑΠ (Μόρνο, Εύηνο, Υλίκη, δίκτυο) σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Αττική, την ώρα που τα διανεμόμενα κέρδη της εταιρείας σε μετόχους αυξήθηκαν στο 70% και της ζητούνται για πρώτη φορά σε ρευστό 266 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ Παγίων, κατήγγειλε o εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κορονοϊός: Άλμα κρουσμάτων στα 110 σήμερα- Μεγάλες εστίες σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα
60 Views

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 110 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Περισσότερα ...