Κινητή Τηλεφωνία: ΕΕΤΤ εναντίον Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έρευνα

57 Views
Κινητή Τηλεφωνία: ΕΕΤΤ εναντίον Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έρευνα

Η δημοσίευση της μελέτης Rewheel προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Είναι η αρχή η οποία εποπτεύει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για μελέτη η οποία «εμφανίζει παράδοξα και εν πολλοίς αντιφατικά στοιχεία ενώ η μεθοδολογία που ακολουθεί είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας».

Στην ίδια ανακοίνωση γινόταν λόγος για «σύγκριση πακέτων που δεν είναι αντιπροσωπευτικά της μέσης χρήσης στην ελληνική αγορά καθώς δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην επιβάρυνση της φορολογίας ή σε άλλα χαρακτηριστικά όπως η χρονική δέσμευση του συμβολαίου, η επιδότηση συσκευής ή η εκπτωτική πολιτική». Η αντίδραση της ΕΕΤΤ προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Μια ανεξάρτητη αρχή εμφανίζεται να επιτίθεται κατά μιας άλλης ανεξάρτητης αρχής αντί να σταθεί στο αποτέλεσμα της έρευνας, να το αξιολογήσει και να προχωρήσει σε έρευνα για τις πρακτικές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Το Documento επικοινώνησε με την ΕΕΤΤ για το συγκεκριμένο θέμα. Οπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος, οι λόγοι της αντίδρασής της έχουν να κάνουν με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η φινλαδική εταιρεία στις αναλύσεις της οι οποίες, όπως ανέφερε, έχουν αμφισβητηθεί στη διεθνή βιβλιογραφία.

«Ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών είναι να προστατεύουν τους πολίτες και όχι να προσπαθούν να πάρουν περισσότερες αρμοδιότητες η μία από την άλλη» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Ολες οι μελέτες που έχουμε δει κατά καιρούς χρησιμοποιούν τρία δεδομένα: τις τιμές καταλόγου, τη φορολογία και την αγοραστική δύναμη μιας χώρας. Ωστόσο στο κομμάτι της σύγκρισης μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες έχουν επενδύσει στην πολιτική σταθερής ευρυζωνικότητας και άλλες στην κινητή ευρυζωνικότητα. Είναι άδικη μια τέτοιου είδους σύγκριση».

Τα αποτελέσματα εξέτασαν διακεκριμένοι καθηγητές

Κύκλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντικρούουν πάντως τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της ΕΕΤΤ. Οπως σημειώνουν στο Documento, η επιτροπή παρήγγειλε από τη φινλαδική εταιρεία τη συγκεκριμένη έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει «τις επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην ψηφιακή οικονομία», ενώ σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισημαίνουν πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει αρμοδιότητες στις τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα οι καταγγελίες που δέχεται να διαβιβάζονται στην ΕΕΤΤ».

Σε ό,τι αφορά την έρευνα της Rewheel και τη μεθοδολοία που χρησιμοποιεί, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν στο Documento πως προτού δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της έρευνας στάλθηκαν και σε διακεκριμένους καθηγητές σε ζητήματα ανταγωνισμού στο εξωτερικό. Επίσης η μελέτη της Rewheel επικαλείται στοιχεία και μελέτες τα οποία χρησιμοποιεί και η Κομισιόν.

Υψηλή φορολογία και αντεπιχειρήματα της Rewheel

Ενα από τα ζητήματα που πραγματεύεται η μελέτη της Rewheel είχε να κάνει με το κατά πόσο οι υψηλές τιμές στην Ελλάδα σχετίζονται και με την υψηλή φορολογία. Κάτι που επικαλούνται και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η μελέτη κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η υψηλή φορολογία δεν ευθύνεται για τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές στη χώρα.

Προς επίρρωση αυτού παρέθεσαν τον πραγματικό λογαριασμό ενός καταναλωτή που εγγράφεται στο πακέτο της Cosmote «Mobile 1500» με αναγραφόμενη λιανική τιμή 29,90 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο χρήστης του εν λόγω πακέτου πληρώνει μηνιαία τιμή ύψους 14,3 ευρώ προ φόρου κινητής τηλεφωνίας 12% και ΦΠΑ 24% για ένα συμβόλαιο που περιλαμβάνει μόνο 200 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 200 megabytes δεδομένων.

Ωστόσο, εάν αυτός ο καταναλωτής δεν είχε εγγραφεί στην ευρυζωνική υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας της Cosmote (συνεπάγεται έκπτωση 20% στον μηνιαίο λογαριασμό κινητής), τότε η μηνιαία χρέωση στο πρόγραμμα κινητής (προ φόρου κινητής τηλεφωνίας 12% και ΦΠΑ 24%) θα ήταν ακόμη υψηλότερη, δηλαδή 17,5 ευρώ αντί για 14,3.

Επίσης ο Ελληνας καταναλωτής πληρώνει 14,3 ευρώ (προ φόρων) ανά μήνα για να αγοράσει 200 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα και ένα μικρό επίδομα δεδομένων 0,2 gigabyte. Αντίθετα, στη Γερμανία, στις Κάτω Χώρες, στην Αυστρία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο οι καταναλωτές αγοράζουν με 13,2 ευρώ (προ φόρων), ή ακόμη λιγότερα, προγράμματα 4G κινητής που παρέχουν 5-100 gigabytes δεδομένων και απεριόριστα λεπτά ομιλίας και sms. Αντιλαμβάνεται κανείς τις υψηλότερες τιμές στη χώρα μας.

Η μελέτη κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι καταναλωτές στην Ελλάδα πληρώνουν 10-20 ευρώ τον μήνα για να αγοράσουν προγράμματα με ελάχιστα δεδομένα. Οπως για παράδειγμα 200 megabytes, «ενώ σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ όπου το γενικό επίπεδο τιμών καταναλωτή είναι πολύ υψηλότερο οι καταναλωτές αγοράζουν 5-100 gigabytes με περίπου 15 ευρώ τον μήνα».

Τι απαντούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο Documento

WIND: Γενικά συμπεράσματα και δογματικές απόψεις

«…Η συγκεκριμένη “μελέτη” δίνει την εντύπωση πρόθεσης να στηρίξει προϋπάρχουσες απόψεις. Γίνεται εξαγωγή γενικών συμπερασμάτων με αναφορές είτε σε ένα “προσεκτικά” επιλεγμένο πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας είτε σε μια χώρα η οποία κατά περίπτωση είναι πιο “ενδεδειγμένη” (από τη Μάλτα έως τον Καναδά…). Διατυπώνονται δογματικές απόψεις με μοναδική αναφορά σε μία μόνο, προφανώς “επιλεγμένη” πηγή ή σε πηγές που είναι μελέτες της ίδιας της εταιρείας συμβούλων. Αγνοείται πλήρως η καρτοκινητή ενώ αποτελεί πάνω από το μισό της ελληνικής αγοράς. Απορρίπτεται συλλήβδην η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως βέλτιστη πρακτική κοινή χρήση υποδομών (network sharing), αγνοώντας την προφανώς θετική επίδραση σε τομείς όπως η ποιότητα των υπηρεσιών, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η μείωση κόστους. Εκπληκτοι επίσης μάθαμε ότι η υψηλή φορολογία στην Ελλάδα (η υψηλότερη της Ευρώπης) δεν έχει επίπτωση στις τελικές τιμές που πληρώνει ο Ελληνας καταναλωτής. Και πάλι, με αποδεικτικό στοιχείο ένα μόνο πρόγραμμα της Cosmote και μια μελέτη, πάλι κατά σύμπτωση, της ίδιας εταιρείας… Παράλληλα, στη μελέτη γίνεται εκτενής –πλην όμως χωρίς κανένα έρεισμα– αναφορά σε τιμές παγίων κινητής των €60, €70, ακόμη και €150/μήνα και αναρωτιόμαστε σε ποιο παράλληλο σύμπαν υπάρχουν αυτές οι τιμές. Το αβάσιμο των παραπάνω αποδεικνύεται πλήρως από την απλή και μόνο ανάγνωση των πραγματικών δεδομένων που ουδέποτε αναζητήθηκαν…

Το 80% των πελατών συμβολαίου της Wind έχει πάγιο που είναι κάτω των €30/μήνα με όλους τους φόρους και τέλη κινητής (και κάτω από €22 χωρίς φόρους και τέλη), έχοντας μέση πραγματική χρήση mobile internet 1,5 GB τον μήνα… Ακόμη όμως δεν είναι αργά… θα χαρούμε να τους εξυπηρετήσουμε και να πάρουν το Wind One1, που συνδυάζει κινητό με 1.500 λεπτά και 5Gb και σταθερό με 100 Mbps, με €55 με όλους τους φόρους και τέλη κινητής (παρεμπιπτόντως η τιμή είναι €40,9 χωρίς φόρους και τέλη, αλλά αυτά σύμφωνα με την εταιρεία Rewheel δεν αυξάνουν σημαντικά την τελική τιμή)…»

Cosmote: Μειώνουμε συνεχώς και σημαντικά τις τιμές

«Λειτουργώντας σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά και παρά την κρίση και την υψηλή φορολογία, η Cosmote μειώνει συνεχώς και σημαντικά τις τιμές κινητής. Στα data τον τελευταίο χρόνο η τιμή ανά GB έχει μειωθεί κατά 80% και κυμαίνεται από 0,5 έως 0,99 ευρώ καθώς η Cosmote έχει πενταπλασιάσει τον διαθέσιμο όγκο στα πακέτα mobile Internet για τους πελάτες της. Αντίστοιχα έχουν αυξηθεί τα data που περιλαμβάνονται και στα προγράμματα φωνής, sms και δεδομένων…»

Vodafone: Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι προ φόρων τιμές στην Ελλάδα

«Με βάση τα πραγματικά στοιχεία, οι προ φόρων τιμές των υπηρεσιών κινητής στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά 10-15% και μόνο μετά τον υπολογισμό των φόρων τοποθετούνται πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Μια μείωση των φόρων θα μπορούσε να βοηθήσει στην περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών. Εγκυρες πρόσφατες μελέτες όπως είναι του ΙΟΒΕ και της εταιρείας OVUM έχουν τεκμηριώσει ότι η φορολογία

λειτουργεί καταλυτικά στην επιβάρυνση των καταναλωτών. Επίσης, όπως προκύπτει από τα πραγματικά στοιχεία και επιβεβαιώνεται από τις σχετικές έρευνες, για την αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του κόστους υπηρεσιών κινητής στην Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα όντως διαθέσιμα πακέτα, η πραγματική χρήση των υπηρεσιών και η διαφορά ανάμεσα στις ονομαστικές και τις πραγματικές τιμές».

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Κλείνει για τρεις ημέρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην Πιερία
33 Views

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα έως και την Τετάρτη, από τις 10.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, λόγω έργων στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στην Πιερία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έντονες διεργασίες για κεντροδεξιό κόμμα από «καραμανλικά» στελέχη εκτός ΝΔ – Απογοητευμένα από τον Κ.Μητσοτάκη
145 Views

Εντείνονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό κεντροδεξιού κόμματος, από «καραμανλικά» στελέχη τα οποία έχει αποξενώσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει στρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε μία κατεύθυνση «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ», τόσο από πλευράς στελεχών όσο και πολιτικών.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Η δημόσια ερωτική εξομολόγηση του Ρουβά στην Ζυγούλη: «Από την πρώτη στιγμή που σε είδα…» (photos+video)
23 Views

Τρία χρόνια γάμου έκλεισαν την Παρασκευή 3 Ιουλίου ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Οι δύο τους ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 3 Ιουλίου του 2017, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας και την απόκτηση τεσσάρων παιδιών.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Είναι τελικά τόσο θανατηφόρος ο Covid-19; Δείτε πόσοι ασθενείς ανάρρωσαν
37 Views

Ο αριθμός των ιαθέντων ασθενών κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό από τον Καλογρίτσα που κάνει λόγο για «White House»
24 Views

Φωτιά πήρε το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις αποκαλύψεις του γνωστού «κόκκινου εργολάβου» Χρήστου Καλογρίτσα ότι η σύμβαση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ , που είχε συνάψει με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων «CCC» ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πάνοπλοι Αφροαμερικανοί διαδηλώνουν στη Τζόρτζια
25 Views

Ομάδα βαριά οπλισμένων διαδηλωτών, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, έκαναν χθες Σάββατο πορεία στο Στόουν Μάουντεν Παρκ κοντά στην Ατλάντα της Τζόρτζια, ζητώντας να αφαιρεθεί το γιγάντιο σκαλιστό μνημείο της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στο σημείο αυτό και το οποίο ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων θεωρούν ότι είναι μνημείο προς τον ρατσισμό.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία
36 Views

Η Ελλάδα, με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισε την αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Περισσότερα ...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πέτρος Κωστόπουλος βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το τροχαίο της κόρης του: Δεν οδηγούσε η Αμαλία (Βίντεο)
36 Views

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μίλησε με τον δημοσιογράφο Νϊκο Γεωργιάδη, ο οποίος του μετέφερε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το σοβαρό τροχαίο που είχε η μεγάλη κόρη του Αμαλία Κωστοπούλου.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη: Πάντα πολιτική της Δεξιάς ήταν η σπίλωση, η συκοφαντία και ο αυταρχισμός [vid]
27 Views

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με την εικόνα της οικονομίας επί διακυβέρνησης του (2,9% ανάπτυξη, μείωση ανεργίας δέκα μονάδες), μόλις εξελέγη η ΝΔ «πέφτει Αρμαγεδδώνας, πριν τον κορωνοϊό», με υφεσιακούς ρυθμούς από τον Οκτώβριο του ‘19.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Βρετανία-Γερμανία για ρεμντεσιβίρη: Έχουμε επαρκή αποθέματα παρά το συμβόλαιο Τραμπ
32 Views

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απέκτησε το 92% του συνόλου της παραγωγής της ρεμντεσιβίρης - Το φάρμακο εγκρίθηκε στις ΗΠΑ την 1η Μαΐου έπειτα από κλινικές δοκιμές που έδειξαν ότι μειώνει κατά τέσσερις ημέρες τη διάρκεια αποκατάστασης των βαριά ασθενών κορωνοϊού

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκάλυψη εφημερίδας: Καλογρίτσας καρφώνει «White House» και Νίκο Παππά
62 Views

Ο «κόκκινος» εργολάβος ανοίγει το στόμα του - Σε αγωγή ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“» 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρυ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το το 2016!

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον Καλάθη
42 Views

Το επίσημο «διαζύγιο» με τον Νικ Καλάθη ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η κοινή συναινέσει αποχώρηση του παίκτη είχε δρομολογηθεί από καιρό, αφού δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα για τόσο ακριβά συμβόλαια, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 199 φορτηγά με πειραγμένους ταχογράφους το πρώτο εξάμηνο του 2020
51 Views

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 με σκοπό την ασφαλή κίνηση των οχημάτων και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Πρώτη εμφάνιση της Μέρκελ με μάσκα με το σήμα της Γερμανικής Προεδρίας στην Ε.Ε.
36 Views

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση με προστατευτική μάσκα για τον νέο κορονοϊό αφού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απέρριψε την κατηγορία που της επέρριψαν για υποκρισία διότι δεν φορούσε.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Μαζική κινητοποίηση των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»
34 Views

Σε μαζική κινητοποίηση ετοιμάζονται οι 850 πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που προσπαθούν μετά από περίπου 10 χρόνια να πάρουν ένα μικρό μόνο μέρος των δεδουλευμένων τους από τη μέρα που πτώχευσε η ιστορική εφημερίδα αλλά βρίσκουν ξαφνικά απέναντι τους δύο τράπεζες την Alpha και την Πειραιώς που διεκδικούν για λογαριασμό τους –κόντρα στο νόμο- τα χρήματα από την πώληση του κτιρίου της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» στον Νέο Κόσμο…

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές του επιδόματος των 534 ευρώ
35 Views

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η καταβολή των 534 ευρώ θα γίνεται ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η σχετική αίτηση.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Θα διώξει τον κ. Θεοχάρη ο πρωθυπουργός ή αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπάχαλο στον τουρισμό;
28 Views

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «μπάχαλο» στον τουρισμό και ρωτάει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν θα διώξει τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ή θα αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη.

Περισσότερα ...
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Πώς προχώρησε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας μέσα σε ένα χρόνο
28 Views

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συστάθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο (8 Ιουλίου 2019), διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα οδηγήθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
25 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Ερντογάν: Επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας οι κατηγορίες για την Αγία Σοφία
14 Views

Ιδιοκτησία της Τουρκίας και εσωτερικό ζήτημα χαρακτήρισε την Αγία Σοφία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της Άγκυρας για την πρόθεση της να μετατρέψει το ναό σε τζαμί δήλωσε πως αυτές αποτελούν επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Περισσότερα ...