Αθήνα: Μετά τα χρυσοπληρωμένα παγκάκια, έρχονται φοίνικες και αντιγκράφιτι χρυσή «σκούπα»

94 Views
Αθήνα: Μετά τα χρυσοπληρωμένα παγκάκια, έρχονται φοίνικες και αντιγκράφιτι χρυσή «σκούπα»

Μια συντονισμένη επιχείρηση… χρυσοκά(ν)θαρης αθηναϊκής βιτρίνας βρίσκεται σε εξέλιξη από τη δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, που με (πανάκριβα) ψιμύθια επιχειρεί να κρύψει την «ασχήμια» της εφαρμοζόμενης «γαλάζιας» πολιτικής, στην τοπική και κεντρική σκηνή, που κάνει τις ζωές των ανθρώπων να ασφυκτιούν.

Η παρέλαση συμβάσεων, με όρους …κορονοϊκούς – δηλαδή επ΄ ευκαιρία της πανδημίας, μετά αποκλίσεων από συνήθεις διαδικασίες περί διαγωνισμών - θα μπορούσε να ονομαστεί και μεγάλος περίπατος εκατομμυρίων ευρώ στις κεντρικές οδούς της καρδιάς της πρωτεύουσας. Μάλιστα, μετά την παγκάκειο κοσμογονία, έρχονται κι άλλες συμβάσεις για το (κι ας είναι δυσλειτουργικό) φαίνεσθαι- την ώρα που η ξεχασμένη Αθήνα της πίσω αυλής μένει τραυματισμένη και ανεπούλωτη μονίμως, με τα απερπάτητα πεζοδρόμια (όπου αυτά υπάρχουν), τον ανύπαρκτο ή ανεπαρκή φωτισμό και τη δυσκολοπερπάτητη ζωή των επαγγελματιών και κατοίκων…

Η δημοτική Αρχή έχει εστιάσει –στην μετά κορονοϊό εποχή- αποσπασματικά σε έργα στο κέντρο, αν και Αθήνα δεν είναι μόνο η οδός Πανεπιστημίου (που παρεπιμπτόντως έτσι κι αλλιώς είχε και έχει μεγάλα πεζοδρόμια για περπάτημα και σχετικά μικρό πρόβλημα παρκαρισμένων οχημάτων ) και η… λωρίδα από τη οδό Βουλής έως την οδό Μητροπόλεως. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο που ήρθε σφοδρότερη με την πανδημία, αποτελεί πρόκληση το υψηλό κόστος των αστικών επίπλων, η αποσπασματική συγκοινωνιακή παρέμβαση αλλά και η αλλοίωση του χαρακτήρα της πόλης, που οι άνθρωποί της δεν οραματίζονται να είναι τουριστική αλλά ανθρώπινη και με ύφος που να συνδέει την παράδοση με τη…νεωτερικότητα. Σαν ξόρκι για το υψηλό τους κόστος, κάνουν το γύρο των συζητήσεων τα σχόλια για τις ζαρντινιέρες των 550 και βάλε ευρώ η μια ή για τα…καυτά τσίγκινα παγκάκια των 5000 ευρώ το ένα –ξεπερνούν το σχόλιο αισθητικής οι παρομοιώσεις του τύπου ότι «θυμίζουν ψηστιέρα» ή φιδάκι αντικουνουπικό … Σφυρίζουν εκατομμύρια ευρώ σε συμβάσεις για την βιτρίνα της πρωτεύουσας, τους κεντρικούς της δρόμους, και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής προσπαθούν να μετριάσουν την πρόκληση με επιχειρήματα για αντιγκράφιτι υλικά ή αναγέννηση των δρόμων της Αθηνάς με φοίνικες που οσονούπω θα έρθουν να καλλωπίσουν την πρωτεύουσα θυμίζοντας, άλλες... αρχοντικές έως εθνικόδοξες εποχές. Μάλιστα, η αντιβανδαλιστική (!) και αντιγκράφιτι τεχνολογία εμφανίζεται σαν την τεχνολογία που απαντά και επιχειρηματικής και… ιδεολογικά στην εποχή της συναινετικής κάθαρσης και χωροταξικής ευταξίας των πόλεων…

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται μια ακόμα σύμβαση που φουρνίζεται, με την λογική των εργολαβιών καθαριότητας και την παρουσιάζει το Documento.

Πρόκειται για την διακήρυξη σύμβασης, η οποία αφορά στις υπηρεσίες καθαρισμού από συνθήματα και «tags» των επιφανειών κτιρίων που βρίσκονται σε κεντρικές οδούς της πόλης. Ουκ ολίγα θα στοιχίσει ο καθαρισμός επιφανειών σε δημοτικά και δημόσια κτίρια, σε διατηρητέα δημοτικά και δημόσια κτίρια, καθώς και σε επιφάνειες κοινόχρηστων χώρων και πλατείες εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων. Το προϋπολογιζόμενο συνολικό κόστος είναι 149.730,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Στη σύμβαση ορίζεται η διάρκειά της με ημερομηνία έναρξης από την ανάρτηση του συμφωνητικού στο ΚΗΜΔΗΣ και μέχρι εξάντλησης του συμβατικού ποσού ή για 18 μήνες. Περιελήφθη η διακήρυξη στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην 32η συνεδρίασή της (22.6.2020). Αφορά απομάκρυνση τσίχλας, αφαίρεση αυτοκόλλητων, αφισών και καθαρισμός από συνθήματα και γραφήματα από κάθε επιφάνεια που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Μετά την αφαίρεση των tags θα ακολουθεί η επίστρωση με αντιβανδαλιστικό υλικό μακράς διαρκείας (αντι-graffiti). Σημειώνεται ότι οι εργασίες απομάκρυνσης των συνθημάτων (tags-graffiti) θα εκτελούνται άμεσα εντός 48 ωρών από την ειδοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας.

Ο προσωρινός ανάδοχος θα πρέπει τα τρία έτη 2017, 2018, 2019 να έχει συνάψει τουλάχιστον μια σύμβαση με παρόμοιο αντικείμενο με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Οι εταιρείες απαιτείται να διαθέτουν για τις δυο τελευταίες διαχειριστικές χρήσεις (2017,2018) κατ΄ανώτατο όριο ίσο ή ανώτερο με το διπλάσιο της ενδεικτικής αξίας του προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ (120.750 €).) ενώ αν ο υποψήφιος ανάδοχος δραστηριοποιείται για χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο διαχειριστικών χρήσεων, τότε ο μέσος όρος του γενικού κύκλου εργασιών θα πρέπει να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του διπλάσιου της ενδεικτικής αξίας του προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ. Η εταιρεία πρέπει να μην είναι ζημιογόνα τα δυο τελευταία έτη.

Κάθε νέα σύμβαση έτσι κι αλλιώς μπαίνει στο μικροσκόπιο και της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων. Για ένα λόγο παραπάνω , ξεσκονίζονται οι όροι, καθώς η πρότερη εμπειρία από τα έργα για τον Μεγάλο περίπατο έχει προκαλέσει εγρήγορση καθώς περισσεύουν οι καταγγελίες για οσμή «αδιαφανούς διαχείρισης» σε έργα κυκλοφοριακού περιορισμού, στο πλαίσιο του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο.

Η Ανοιχτή Πόλη και ο επικεφαλής της Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πριν από λίγες ώρες, μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο facebook ότι «η Δημοτική Αρχή πορεύτηκε στις διακηρύξεις των έργων με τον παλιό καλό τρόπο: περιοριστικές προδιαγραφές, ασφυκτικό πλαίσιο κατάθεσης προσφορών και παράδοσης του εξοπλισμού. Όλα αυτά εκτός κανονικού πλαισίου δημοσίων συμβάσεων, στο όνομα των έκτακτων μέτρων λόγω COVID-19».

Η Ανοιχτή πόλη, είχε ψηφίσει, θέτοντας όμως προϋποθέσεις , την πρόταση Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο, ενώ δεν ψήφισε τις συμβάσεις υλοποίησης και κατήγγειλε τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (11 Μάιου 2020) στην οποία, όπως σημειώνει, αναφέρεται ρητά σε "μέτρα χαμηλού κόστους". Για να συμπληρώσει : «Τις ημέρες αυτές παρακολουθούμε τη "δημιουργική ερμηνεία" αυτής της απόφασης: από τα παγκάκια των 5.200 ευρώ μέχρι τις περίφημες ψευδοπιπεριές των 320 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή επιστρέφει στην πολιτική του λεφτόδεντρου, στην πολιτική των έργων βιτρίνας, στην πολιτική που οδήγησε το δήμο στη χρεοκοπία. Η Δημοτική Αρχή ψήφισε μόνη της στην Οικονομική Επιτροπή έναν προϋπολογισμό που προσβάλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί μπορεί- έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επιτροπή (…)». Και καταλήγει: «Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο αυτές τις μέρες είναι η απόληξη ενός σχεδιασμού που έγινε για την πόλη και τους ανθρώπους της, δίχως την πόλη και τους ανθρώπους της (…). Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας ότι η Δημοτική Αρχή ονειρεύεται μια πόλη μόνο για τουρίστες. Κάναμε λάθος. Η εικόνα που βλέπουμε σήμερα προσβάλλει τους κατοίκους, διώχνει τους εργαζόμενους, απωθεί τους επισκέπτες». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δημοτική παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ) του Παύλου Γερουλάνου (παράταξη που στηρίζει και το ΚΙΝΑΛ).

Την ίδια ώρα, την αντίθεση της εξαρχής έχει εκφράσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», με τον επικεφαλής της και μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό, θεωρώντας ότι οι παρεμβάσεις στην Αθήνα, δεν γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων, αλλά μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών. Μάλιστα, έχει καταγγείλει για βεβιασμένη τακτική στις συγκοινωνιακές ρυθμίσεις ερήμην κατοίκων και επαγγελματιών. Κάθετα αρνητικές στις παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο είναι οι δημοτικές παρατάξεις στην Αθήνα που προέρχονται από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρωταγωνιστής της σειράς «Παρά Πέντε» εξομολογείται άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα! (video)
27 Views

Για την εποχή των γυρισμάτων της επιτυχημένης σειράς «Παρά Πέντε» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος στην εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου» και αποκάλυψε το πιο απίθανο περιστατικό που τους συνέβη.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
LIFESTYLE
Πρωταγωνιστής της σειράς «Παρά Πέντε» εξομολογείται άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα! (video)
27 Views

Για την εποχή των γυρισμάτων της επιτυχημένης σειράς «Παρά Πέντε» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος στην εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου» και αποκάλυψε το πιο απίθανο περιστατικό που τους συνέβη.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κάτια Ταραμπανκό: Ποζάρει topless και μοιράζει εγκεφαλικά! (photo)
41 Views

Η Κάτια Ταραμπανκό ήταν η μια από τις δύο νικήτριες του ριάλιτι μοντέλων “GNTΜ”. Το μοντέλο μετά το τέλος του παιχνιδιού, μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους, εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορες φωτογραφίσεις που πραγματοποιεί.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Κόσμος έξω από την Αγιά Σοφιά: Τουρκικά λάβαρα και συνθήματα - Live Video
24 Views

Μετά την ιστορική απόφαση του τουρκικού ΣτΕ για την Αγιά Σοφιά, μέσω της οποίας ανοίγεται ο δρόμος για να γίνει τζαμί, κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το μνημείο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ λιποθύμησε μπροστά στον Πρίγκιπα Κάρολο(vid)
26 Views

Όταν ο πρίγκηπας Κάρολος ξεκίνησε τους χαιρετισμούς με τους εργαζομένους κατά την επίσκεψή του σε κέντρο διανομής των σούπερ μάρκετ Asda, ο πρώτος εξ αυτών λιποθύμησε!

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με πτώση έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών
23 Views

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η αγορά για έκτη διαδοχική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον βασικό δείκτη να καταγράφει συνολικές απώλειες 4,39% στη διάρκεια των έξι τελευταίων συνεδριάσεων, υποχωρώντας σήμερα προς τη στήριξη των 630 μονάδων, κόντρα στην ανοδική κίνηση των ευρωαγορών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πυρκαγιά στη Βάρη
25 Views

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, στην Βάρη Αττικής, λίγο μετά τις 09:00.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ
24 Views

Την αναπομπή της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. Το CAS έκρινε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ομοσπονδίας όφειλε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να εκδικάσει κανονικά, χωρίς να δεχθεί ως δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Έκτακτα μέτρα στον Προμαχώνα
25 Views

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός επισήμανε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών». Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Καταμετρήθηκαν 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
26 Views

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ το ψυχολογικό όριο των 50 την ημέρα, οι αρχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πλέον ως προτεραιότητα το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα απαγορευτικά μέτρα για την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τα εγγύς Βαλκάνια, δηλαδή την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Απειλούν εκ νέου οι λοιμωξιολόγοι: «Μπορεί να κλείσουμε τα σύνορα» – Θέλουν να «τελειώσουν» τον τουρισμό
28 Views

Τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, συνεχίζουν να απειλούν με εκ νέου επιβολή απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό, τα οποία θα τελειώσουν οριστικά κι αμετάκλητα την είδα ημιθανή ελληνική οικονομία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργιάδης: «Ιδιωτικό θέμα» η φερόμενη ως εμπλοκή πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση προώθησης ανήλικης
28 Views

«Η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα έστω και παράνομα, με ό,τι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διαγωνισμό, έχει καμία σχέση;», είπε ο υπουργός

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Προστατέψετε τα παιδιά σας, προστατέψετε την οικογένειά σας. Ένα βίντεο που σοκάρει!
37 Views

Οι πίσω επιβάτες (μετά από ένα τρακάρισμα) έχουν 7 (εφτά) φορές μεγαλύτερες πιθανότητες από τους μπροστινούς (επιβάτες), να εκτοξευθούν έξω από το αυτοκίνητο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Έκτακτο (και δυστυχώς οριστικό): Με απόφαση Ερντογάν μετατρέπεται η Αγία Σοφία σε τζαμί
39 Views

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του σουλτάνου Ερντογάν ότι η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί. Πριν μία ώρα το ΣτΕ της Τουρκίας προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του 1934, όταν η τότε τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣ: Δώθηκαν στη δημοσιότητα οι «59» που «ξάφριζαν» επιβάτες στα ΜΜΜ
32 Views

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 59 ατόμων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κικίλιας: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown
46 Views

Τη διαπίστωση ότι υπάρχει μια “μερική χαλάρωση” όπως χαρακτηριστικά είπε, όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα ‘Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα’ που οργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πως φεύγει ο πόνος
24 Views

Τσίμπημα μέλισσας και σφήκας: Είναι γνωστό πως με το τσίμπημά της, μία μέλισσα χάνει το κεντρί της και πεθαίνει. Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη σφήκα. Αυτό, διότι εκείνη μπορεί να επιφέρει πολλαπλά τσιμπήματα. Μάλιστα, μπορεί να το κάνει, επειδή δεν αφήνει το κεντρί της. Από εκεί και πέρα, τα τσιμπήματα μπορεί να έχουν σοβαρές αντιδράσεις σε αλλεργικούς.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του lockdown-Εισέβαλαν στη Βουλή
47 Views

Xιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ μπροστά από το κτίριο της Bουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η απάντηση δημάρχου σε πυροσβέστες: Παίζουν τάβλι και ξαπλώνουν σε αιώρα (Photos)
42 Views

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σχετικά με την καταγγελία που έκανε νωρίτερα η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας εναντίον του για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πυροφυλάκιο του Νεοχωρίου

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κουνούπια: Επτά λόγοι που τσιμπούν εσάς και όχι τον διπλανό σας
39 Views

Σε κάθε παρέα των καλοκαιρινών διακοπών υπάρχουν τα άτομα που ταλαιπωρούνται από τα συνεχή τσιμπήματα των κουνουπιών και υπάρχουν κι αυτά που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φαγούρα από το τσίμπημα αυτού του «δαιμόνιου» εντόμου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια! Από τη Φλώρινα φτιάχνει αεροσκάφη και τα στέλνει Αυστραλία
43 Views

Στη Φλώρινα συνταξιούχος αστυνομικός φτιάχνει αεροσκάφη για ανθρώπους στην Αυστραλία. Ο Γιώργος Ηλιοπουλος είναι ένας Έλληνας πολίτης από τη Φλώρινα, ο οποίος έφτιαξε τρία αεροσκάφη και τώρα έχει ξεκινήσει την κατασκευή του τέταρτου. Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια για να πετάξουν στον αέρα και έχει πάρει άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια! Από τη Φλώρινα φτιάχνει αεροσκάφη και τα στέλνει Αυστραλία
13 Views

Στη Φλώρινα συνταξιούχος αστυνομικός φτιάχνει αεροσκάφη για ανθρώπους στην Αυστραλία. Ο Γιώργος Ηλιοπουλος είναι ένας Έλληνας πολίτης από τη Φλώρινα, ο οποίος έφτιαξε τρία αεροσκάφη και τώρα έχει ξεκινήσει την κατασκευή του τέταρτου. Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια για να πετάξουν στον αέρα και έχει πάρει άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατέρρευσαν οι ελληνικές εξαγωγές
44 Views

Βαρύ είναι το πλήγμα για τις ελληνικές εξαγωγές, λόγω της πανδημίας, των προβλημάτων στη διακίνηση των εμπορευμάτων, των κλειστών συνόρων και της αδυναμίας πρόσβασης στις αγορές λόγω των lockdowns και των κλειστών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άφρισε ο Ερντογάν, ή ακόμα; Ο Λευκός Οίκος κάνει αναφορά σε Γενοκτονία Αρμενίων για πρώτη φορά!
57 Views

Μετά από δεκαετίες αρνήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων επειδή θα αποξένωνε την Τουρκία, ο Λευκός Οίκος επικαλέστηκε τη Δευτέρα τον όρο – αν και έμμεσα. Η τουρκική αντίδραση αναμένεται!

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αράχνη με… εξωγήινη όψη εμφανίστηκε στα Τρίκαλα[photos]
47 Views

Τρόμο και πανικό έχουν προκαλέσει πληροφορίες που θέλουν ένα σπάνιο είδος αράχνης (camel spider) να έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Τελευταίο «κρούσμα» φέρεται να σημειώθηκε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων.

Περισσότερα ...