Ηλεία: Ο αντιδήμαρχος Πύργου δικαιολογεί την αγορά υγειονομικού υλικού από... τον χασάπη της γειτονιάς

46 Views
Ηλεία: Ο αντιδήμαρχος Πύργου δικαιολογεί την αγορά υγειονομικού υλικού από... τον χασάπη της γειτονιάς

Να δικαιολογήσει τα διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον δήμο του Πύργου, επιχειρεί ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών , Δημήτριος Μεσσαλάς

Σε επιστολή του αναφέρει ότι ορθά η σχολική επιτροπή αγόρασε υγειονομικό υλικό για την προστασία λόγω covid 19 από τον …χασάπη της γειτονιάς όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ η ιστοσελίδα apokalypseis.com.

Ο κ. Μεσσαλάς εκτός των απαξιωτικών χαρακτηρισμών και υπαινιγμών που χρησιμοποιεί για την ιστοσελίδα και τον υπογράφοντα, αποκαλύπτει ότι και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου προμηθεύονται παρόμοια υλικά από την συγκεκριμένη επιχείρηση . Υποστηρίζει επίσης ότι οι φόρμες εργασίας, τα ποδονάρια, τα γυαλιά εργασίας και τα γάντια μιας χρήσης δεν αποτελούν υγειονομικό ή φαρμακευτικό υλικό αλλά ανήκουν στα είδη καθαριότητας – παντοπωλείου. Όμως στο επίσημο έγγραφο που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια αναφέρεται καθαρά ότι η συγκεκριμένη δαπάνη έγινε για την την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΣΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΠ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ SARS-CO V-2.

Έχουμε λοιπόν μια εταιρεία η οποία με βάση το καταστατικό της που είναι αναρτημένο στο ΓΕΜΗ δραστηριοποιείται στην εμπορία αλλαντικών, τυροκομικών κλπ ειδών, εμπορία νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, λαχανικών, ιχθύων, ειδών παντοπωλείου και τροφίμων. Μάλιστα μια σύντομη έρευνα στο Διαδίκτυο δείχνει ότι μέλος του ΔΣ της συγκεκριμένης εταιρεία φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ηλείας «Η Ομόνοια»!

Η απάντηση του κ. Μεσσαλά

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Προ λίγων ημερών δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο « apokalypseis.com » ένα άρθρο με τίτλο « Υγειονομικό υλικό από τον χασάπη της γειτονιάς αγόρασε η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου Ηλείας , προκειμένου να προστατευτεί το προσωπικό καθαριότητας από την πανδημία του covid-19» .

Επειδή είμαι υποχρεωμένος , όταν δημοσιεύονται τέτοια άρθρα , να απαντώ , ώστε να αποκαθίσταται η αλήθεια :

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά :

1.Η Σχολική Επιτροπή , κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. , μπορεί να αναθέτει απευθείας , μέσω του Προέδρου της , υπηρεσίες , εργασίες και προμήθεια προϊόντων , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία του διέπει τις Σχολικές Επιτροπές .

2.Η πρόσφατη νομοθεσία σχετικά με την λήψη μέτρων για την προστασία από τον COVID – 19 , ρητά δίνει αυτή την δυνατότητα σε κάθε δημόσιο φορέα , λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα.

3.Οι φόρμες εργασίες, τα ποδονάρια , τα γυαλιά εργασίας και τα γάντια μιας χρήσης δεν αποτελούν υγειονομικό ή φαρμακευτικό υλικό αλλά ανήκουν στα είδη καθαριότητας – παντοπωλείου .

4.Η Σχολική Επιτροπή, λόγω της επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , προέβη ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ στην λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων , συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας , όλων των απαραίτητων υλικών , όπως μάσκες για εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό , είδη καθαριότητας αλλά και όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων..

5. Για όλες τις προμήθειες και υπηρεσίες απευθυνθήκαμε στην τοπική αγορά. 6.Η υποδειγματική λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας , κατά την περίοδο της πανδημίας , ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ .

Ας συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα :

Ο αρθρογράφος , με τις υποτιμητικές του αναφορές στην Σχολική Επιτροπή , ΞΕΧΝΑ να αναφέρει ή ΔΕΝ ανακάλυψε ότι η συγκεκριμένη ανάδοχος εταιρεία έχει συμμετάσχει στους ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Δήμου Πύργου για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου , έχει αναλάβει την εν λόγω προμήθεια για το έτος 2019-2020 , έχει κηρυχθεί εκ νέου ανάδοχος ,συγκεκριμένων τμημάτων , κατόπιν του νέου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια των ως άνω ειδών και για το έτος 2020-2021 .

Και φυσικά ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα της αναδόχου εταιρείας , προβλέπεται στις φορολογικές δραστηριότητες της ( ΚΑΔ ) και στο καταστατικό της ( πως άλλωστε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και να κηρύσσετε οριστική ανάδοχος ??? ) . Μάλλον η έρευνα του αρθρογράφου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ. Μάλλον ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ και όχι Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ .

Μάλλον ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ. Μάλλον ΔΕΝ τον ΑΦΟΡΑ ότι ο Δήμος Πύργου , μέσω των σχολικών επιτροπών , ήταν από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που προέβη άμεσα στην λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ( αναστολή λειτουργίας σχολείων , προμήθεια αντισηπτικών , εκτεταμένες απολυμάνσεις , μέσα προστασίας στο προσωπικό καθαριότητας, σεμινάρια στο προσωπικό καθαριότητας και πόσα άλλα ακόμα….. ) για την προστασία του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού .

Μάλλον ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ( δεοντολογικά ) πρώτα ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ……

Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …….. νόμιμα , αποτελεσματικά και ουσιαστικά …

Με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών , την αναβάθμιση των σχολείων μας , την ορθή λειτουργία τους , την βελτίωση των δομών , την υλικοτεχνική υποστήριξή τους και την ομαλότερη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Υ. , Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών

Δημήτριος Μεσσαλάς

Και από την συγκεκριμένη εταιρεία όπως μας λέει ο κ. Μεσσαλάς , προμηθεύεται συνολικά 12.000 ποδονάρια ! 16.000 γάντια , 50 τεμάχια γυαλιών και 50 φόρμες προστασίας έναντι 2.852,44 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ 6% και 24% ανά είδος (σύμφωνα με την κατατεθειμένη Προσφορά).

Ο κ. Μεσσαλάς αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη ανάδοχος εταιρεία έχει συμμετάσχει στους ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Δήμου Πύργου για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου, έχει αναλάβει την εν λόγω προμήθεια για το έτος 2019-2020 , έχει κηρυχθεί εκ νέου ανάδοχος ,συγκεκριμένων τμημάτων , κατόπιν του νέου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια των ως άνω ειδών και για το έτος 2020-2021. Τονίζει δε ότι: «Η συγκεκριμένη δραστηριότητα της αναδόχου εταιρείας , προβλέπεται στις φορολογικές δραστηριότητες της ( ΚΑΔ ) και στο καταστατικό της (πως άλλωστε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και να κηρύσσετε οριστική ανάδοχος;)»

Δεν θα διαφωνήσουμε με τις απόψεις περί νομιμότητας της ανάθεσης του κ. Μεσσαλά . Αφού ο ίδιος και ο δήμος στον οποίον υπηρετεί κρίνουν ότι θα πρέπει να εφοδιάζονται όλα αυτά τα υλικά για την προστασία του προσωπικού καθαριότητας λόγω covid 19 , όχι από εξειδικευμένα καταστήματα αλλά από μια επιχείρηση που έχει κύριο αντικείμενο την εμπορία κρέατος … εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

Πηγή: apokalypseis.com

Με ετικέτα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρωταγωνιστής της σειράς «Παρά Πέντε» εξομολογείται άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα! (video)
27 Views

Για την εποχή των γυρισμάτων της επιτυχημένης σειράς «Παρά Πέντε» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος στην εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου» και αποκάλυψε το πιο απίθανο περιστατικό που τους συνέβη.

Περισσότερα ...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
LIFESTYLE
Πρωταγωνιστής της σειράς «Παρά Πέντε» εξομολογείται άγνωστο περιστατικό από τα γυρίσματα! (video)
27 Views

Για την εποχή των γυρισμάτων της επιτυχημένης σειράς «Παρά Πέντε» μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος στην εκπομπή «Στην φωλιά των Κου Κου» και αποκάλυψε το πιο απίθανο περιστατικό που τους συνέβη.

Περισσότερα ...
LIFESTYLE
Κάτια Ταραμπανκό: Ποζάρει topless και μοιράζει εγκεφαλικά! (photo)
44 Views

Η Κάτια Ταραμπανκό ήταν η μια από τις δύο νικήτριες του ριάλιτι μοντέλων “GNTΜ”. Το μοντέλο μετά το τέλος του παιχνιδιού, μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους, εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορες φωτογραφίσεις που πραγματοποιεί.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Κόσμος έξω από την Αγιά Σοφιά: Τουρκικά λάβαρα και συνθήματα - Live Video
24 Views

Μετά την ιστορική απόφαση του τουρκικού ΣτΕ για την Αγιά Σοφιά, μέσω της οποίας ανοίγεται ο δρόμος για να γίνει τζαμί, κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το μνημείο.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ λιποθύμησε μπροστά στον Πρίγκιπα Κάρολο(vid)
26 Views

Όταν ο πρίγκηπας Κάρολος ξεκίνησε τους χαιρετισμούς με τους εργαζομένους κατά την επίσκεψή του σε κέντρο διανομής των σούπερ μάρκετ Asda, ο πρώτος εξ αυτών λιποθύμησε!

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με πτώση έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών
23 Views

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε η αγορά για έκτη διαδοχική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον βασικό δείκτη να καταγράφει συνολικές απώλειες 4,39% στη διάρκεια των έξι τελευταίων συνεδριάσεων, υποχωρώντας σήμερα προς τη στήριξη των 630 μονάδων, κόντρα στην ανοδική κίνηση των ευρωαγορών.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Πυρκαγιά στη Βάρη
25 Views

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, στην Βάρη Αττικής, λίγο μετά τις 09:00.

Περισσότερα ...
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ
24 Views

Την αναπομπή της υπόθεσης περί πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. Το CAS έκρινε ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή της ομοσπονδίας όφειλε να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να εκδικάσει κανονικά, χωρίς να δεχθεί ως δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Έκτακτα μέτρα στον Προμαχώνα
25 Views

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός επισήμανε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών». Επέμεινε δε στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Καταμετρήθηκαν 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
29 Views

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ το ψυχολογικό όριο των 50 την ημέρα, οι αρχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πλέον ως προτεραιότητα το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα απαγορευτικά μέτρα για την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τα εγγύς Βαλκάνια, δηλαδή την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Απειλούν εκ νέου οι λοιμωξιολόγοι: «Μπορεί να κλείσουμε τα σύνορα» – Θέλουν να «τελειώσουν» τον τουρισμό
28 Views

Τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, συνεχίζουν να απειλούν με εκ νέου επιβολή απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό, τα οποία θα τελειώσουν οριστικά κι αμετάκλητα την είδα ημιθανή ελληνική οικονομία.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργιάδης: «Ιδιωτικό θέμα» η φερόμενη ως εμπλοκή πρώην υπουργού της ΝΔ σε υπόθεση προώθησης ανήλικης
28 Views

«Η σύγκριση της προσωπικής και ατομικής συμπεριφοράς ενός πρώην υπουργού σε ιδιωτικά του θέματα έστω και παράνομα, με ό,τι έκανε ένας εν ενεργεία υπουργός κατά την άσκηση των κυβερνητικών του καθηκόντων, προσπαθώντας να στήσει έναν δημόσιο διαγωνισμό, έχει καμία σχέση;», είπε ο υπουργός

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Προστατέψετε τα παιδιά σας, προστατέψετε την οικογένειά σας. Ένα βίντεο που σοκάρει!
37 Views

Οι πίσω επιβάτες (μετά από ένα τρακάρισμα) έχουν 7 (εφτά) φορές μεγαλύτερες πιθανότητες από τους μπροστινούς (επιβάτες), να εκτοξευθούν έξω από το αυτοκίνητο.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Έκτακτο (και δυστυχώς οριστικό): Με απόφαση Ερντογάν μετατρέπεται η Αγία Σοφία σε τζαμί
40 Views

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του σουλτάνου Ερντογάν ότι η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί. Πριν μία ώρα το ΣτΕ της Τουρκίας προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του 1934, όταν η τότε τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο

Περισσότερα ...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣ: Δώθηκαν στη δημοσιότητα οι «59» που «ξάφριζαν» επιβάτες στα ΜΜΜ
32 Views

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των 59 ατόμων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερα ...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κικίλιας: Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown
46 Views

Τη διαπίστωση ότι υπάρχει μια “μερική χαλάρωση” όπως χαρακτηριστικά είπε, όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα ‘Υγεία & Ασφάλεια, Τουρισμός & Οικονομία, Covid-19: Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα’ που οργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας: Τι πρέπει να κάνουμε άμεσα – Πως φεύγει ο πόνος
24 Views

Τσίμπημα μέλισσας και σφήκας: Είναι γνωστό πως με το τσίμπημά της, μία μέλισσα χάνει το κεντρί της και πεθαίνει. Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη σφήκα. Αυτό, διότι εκείνη μπορεί να επιφέρει πολλαπλά τσιμπήματα. Μάλιστα, μπορεί να το κάνει, επειδή δεν αφήνει το κεντρί της. Από εκεί και πέρα, τα τσιμπήματα μπορεί να έχουν σοβαρές αντιδράσεις σε αλλεργικούς.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του lockdown-Εισέβαλαν στη Βουλή
47 Views

Xιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ μπροστά από το κτίριο της Bουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η απάντηση δημάρχου σε πυροσβέστες: Παίζουν τάβλι και ξαπλώνουν σε αιώρα (Photos)
42 Views

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σχετικά με την καταγγελία που έκανε νωρίτερα η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας εναντίον του για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πυροφυλάκιο του Νεοχωρίου

Περισσότερα ...
ΥΓΕΙΑ
Κουνούπια: Επτά λόγοι που τσιμπούν εσάς και όχι τον διπλανό σας
39 Views

Σε κάθε παρέα των καλοκαιρινών διακοπών υπάρχουν τα άτομα που ταλαιπωρούνται από τα συνεχή τσιμπήματα των κουνουπιών και υπάρχουν κι αυτά που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φαγούρα από το τσίμπημα αυτού του «δαιμόνιου» εντόμου.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια! Από τη Φλώρινα φτιάχνει αεροσκάφη και τα στέλνει Αυστραλία
43 Views

Στη Φλώρινα συνταξιούχος αστυνομικός φτιάχνει αεροσκάφη για ανθρώπους στην Αυστραλία. Ο Γιώργος Ηλιοπουλος είναι ένας Έλληνας πολίτης από τη Φλώρινα, ο οποίος έφτιαξε τρία αεροσκάφη και τώρα έχει ξεκινήσει την κατασκευή του τέταρτου. Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια για να πετάξουν στον αέρα και έχει πάρει άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια! Από τη Φλώρινα φτιάχνει αεροσκάφη και τα στέλνει Αυστραλία
13 Views

Στη Φλώρινα συνταξιούχος αστυνομικός φτιάχνει αεροσκάφη για ανθρώπους στην Αυστραλία. Ο Γιώργος Ηλιοπουλος είναι ένας Έλληνας πολίτης από τη Φλώρινα, ο οποίος έφτιαξε τρία αεροσκάφη και τώρα έχει ξεκινήσει την κατασκευή του τέταρτου. Η Ελλάδα δεν του δίνει άδεια για να πετάξουν στον αέρα και έχει πάρει άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Περισσότερα ...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κατέρρευσαν οι ελληνικές εξαγωγές
44 Views

Βαρύ είναι το πλήγμα για τις ελληνικές εξαγωγές, λόγω της πανδημίας, των προβλημάτων στη διακίνηση των εμπορευμάτων, των κλειστών συνόρων και της αδυναμίας πρόσβασης στις αγορές λόγω των lockdowns και των κλειστών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα ...
ΔΙΕΘΝΗ
Άφρισε ο Ερντογάν, ή ακόμα; Ο Λευκός Οίκος κάνει αναφορά σε Γενοκτονία Αρμενίων για πρώτη φορά!
57 Views

Μετά από δεκαετίες αρνήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων επειδή θα αποξένωνε την Τουρκία, ο Λευκός Οίκος επικαλέστηκε τη Δευτέρα τον όρο – αν και έμμεσα. Η τουρκική αντίδραση αναμένεται!

Περισσότερα ...
ΕΛΛΑΔΑ
Αράχνη με… εξωγήινη όψη εμφανίστηκε στα Τρίκαλα[photos]
47 Views

Τρόμο και πανικό έχουν προκαλέσει πληροφορίες που θέλουν ένα σπάνιο είδος αράχνης (camel spider) να έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα. Τελευταίο «κρούσμα» φέρεται να σημειώθηκε στο σπίτι μιας οικογένειας στο Λογγάκι Τρικάλων.

Περισσότερα ...